-
[quote=unlimitted;101955]sn 7410.
ben 1,6205'ten malın yarısını boşaltıp 1,6165'ten yerine koydum.
demek istediğim buydu.
ama şunu da söyleyeyim. dolardaki bu son 2 saatlik hareketten sonra 1,6110'a kadar çekilme normaldir. yani ben 1,6165'ten aldım ama o aldıklarımdan 1,6110'a kadar zarar edebilirim ve hatta kol kesebilirim.
bilmiyorum anlatabildim mi...
mesela gökhan da çok hızlı hareket ediyor ve (iyi niyetle yazdığına eminim) pozisyonlarını yazıyor ama bazen geride kalabiliyor forum, yanıltıcı olabilir, o yüzden yazmıyorum pozisyonlarımı. sadece msn'dekilere yazıyorum.
saygılar.[/quote]
Acıklamalarınız için teşekkürler sn Unlimited.
Hızlı hareket etmek ayrıca marifet ve tecrübe isteyen bişey.
Açıkcası ben o kadar ne becerikliyim ne de tecrübeli.Hesabı ilk açtırdığımda acayip saçma işlemler yaptım endeks kontratında.Zarar ettim haliyle.
Mesela dün oğleden sonra bi kısa denemesi yaptım dolarda...baktım gitmiyo aşağı..süreklide formu takip ediyorum bi taraftan da uzuna doniyim diye düsünüyorum..uzuna dondum..gokhan dolarda uzunlamak lazım dıyodu...hakkatende yukarı hareket basladı...sonra poz artırdım kapanışa dogru..
suandan sonra ne yapmam gerektıgını kestırmek ıcın arada sıze de soruyorum...fıkır alıyorum..
ama dediğiniz gibi bi hareket yaparken iyice dusunmeye basladım artık..
Saygılar
-
piyasa 10 trılyon cıvarı eksıde..fınans ın eksısı 16 17 trılyon gıbı..
-
Bide farklı ortalamaları grafik haline donusturdum sayın unlimeted.
bi taraftanda onlarıda takip ediyorum...
bişeyler olmaya yeni yeni başladı yani...
-
[COLOR=black][B]Net Alıcılar[/B]KURUMNET%[/COLOR]
[COLOR=black]CITI MENKUL 32,466,84240.93[/COLOR]
[COLOR=black]MERRILL LYNCH 13,687,02817.25[/COLOR]
[COLOR=black]EFG ISTANBUL 4,417,1625.57[/COLOR]
[COLOR=black]DENIZ YATIRIM 3,871,5644.88[/COLOR]
[COLOR=black]HALK YATIRIM 2,870,9233.62[/COLOR]
[COLOR=black]DIGER 22,009,02927.75 [/COLOR]
[COLOR=black][B]Net Satıcılar[/B]KURUMNET%[/COLOR]
[COLOR=black]FINANS YAT. -16,321,02320.58[/COLOR]
[COLOR=black]AK YATIRIM -10,883,99513.72[/COLOR]
[COLOR=black]FORTIS YATIRIM -8,158,57710.29[/COLOR]
[COLOR=black]CREDIT SUISSE MENKUL -6,999,4958.82[/COLOR]
[COLOR=black]YATIRIM FINANSMAN -6,268,5697.90[/COLOR]
[COLOR=black]DIGER -30,690,88938.69[/COLOR]
-
[quote=7410;101965]Acıklamalarınız için teşekkürler sn Unlimited.
Hızlı hareket etmek ayrıca marifet ve tecrübe isteyen bişey.
Açıkcası ben o kadar ne becerikliyim ne de tecrübeli.Hesabı ilk açtırdığımda acayip saçma işlemler yaptım endeks kontratında.Zarar ettim haliyle.
Mesela dün oğleden sonra bi kısa denemesi yaptım dolarda...baktım gitmiyo aşağı..süreklide formu takip ediyorum bi taraftan da uzuna doniyim diye düsünüyorum..uzuna dondum..gokhan dolarda uzunlamak lazım dıyodu...hakkatende yukarı hareket basladı...sonra poz artırdım kapanışa dogru..
suandan sonra ne yapmam gerektıgını kestırmek ıcın arada sıze de soruyorum...fıkır alıyorum..
ama dediğiniz gibi bi hareket yaparken iyice dusunmeye basladım artık..
Saygılar[/quote]
Selçuklu abinin grafiği net söyledi dün yönü.Orası bence dip dolarda.
-
[quote=GÖKHANFINDIK;101969]Selçuklu abinin grafiği net söyledi dün yönü.Orası bence dip dolarda.[/quote]
o grafik 10 numaraydı...
tekrar teşekkurler Selçukluya.
-
eee niye düşmüyoruz daha karpız kesecektik ama :o
-
13:55e kadar kıpırdamayacak galiba
55de uzun bi çubuk...
-
[quote=7410;101967]Bide farklı ortalamaları grafik haline donusturdum sayın unlimeted.
bi taraftanda onlarıda takip ediyorum...
bişeyler olmaya yeni yeni başladı yani...[/quote]
tecrübeden daha değerli hiçbir bilgi yoktur bana göre.
o yüzden imzam aşağıdaki şekilde zaten...dolayısıyla, doğru yoldasınız. kendiniz çıkarımlar yapın, saçma da olsa kendiniz oluşturun bişeyleri.
etraftan fikriniz yönünde destek geldiği kadar aksi yönde de gelecektir. hangisine göre hareket edeceğinizi belirleyin ve bu karara uyun.
kendinize en çok güvendiğiniz an, hata yapmaya en yakın olduğunuz andır, unutmayın.
ben o yüzden bazen yazıyorum mesela forumda, "kısacıların sesi çok çıkmaya başladı, demek ki uzunlamak zamanı yaklaştı" diye. anlayana tabii. amaç ukalalık değil, (varsa) morfin etkisinden kurtarmak.
dolar temmuzda 2 lirayı görecek diye düşünüyorum. ama pozisyona aşık olmak yanlış. siz öyle düşünüyorsunuz diye öyle olmak zorunda değil.
-
[QUOTE=traderx;101942]dolarda 1,6135 önemli direnç benim şahsi tahminim üstüne atıp sonradan tekrar aynı seviyeyi destek edineceğidir, herkese afiyet olsun.[/QUOTE]
benden şimdilik bu kadar şişti dolar biraz hava salması lazım, 1,6210 gitti.
-
bu saatte butun pıyasalarda ogle tatılı mı varki dow la dax da durdu:)
-
Vob teminatları düşürmez ise ilerleyen günlerde dava açacam bunlara.Kaldıraç genelgede 1e 10 yazıyor ise değiştirecekler ozaman o genelgeyi.Bir de bu şekilde kazanamadığımı da beyan edeceğim.Canımı sıkmaya başladılar.Bu vobun itibarına biz katkı yaptıysak.İtibarını tüm Türkiyede beş dakikada silmek de zor değil.Zaten çıkacam televizyona gelmeyin buraya diyecem yakında.O zaman görürler.Bir sürü hesap açılmış voba haberden sonra şimdi sallamıyorlar bizi.Yakında görüşecez onlarla.Hava bir milyon olmuş orada çalışanlarda.Hepsinin havasını alacam.