benım gıbı guvenını kaybettı piyasa yon arıyor :)
Printable View
benım gıbı guvenını kaybettı piyasa yon arıyor :)
spot açılışıyla beraber bi miktar daha geri gelebiliriz..
obamayıda yolcu ettikten sonra bizbize kalıyoruz yine :)
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;101976]Vob teminatları düşürmez ise ilerleyen günlerde dava açacam bunlara.Kaldıraç genelgede 1e 10 yazıyor ise değiştirecekler ozaman o genelgeyi.Bir de bu şekilde kazanamadığımı da beyan edeceğim.Canımı sıkmaya başladılar.Bu vobun itibarına biz katkı yaptıysak.İtibarını tüm Türkiyede beş dakikada silmek de zor değil.Zaten çıkacam televizyona gelmeyin buraya diyecem yakında.O zaman görürler.Bir sürü hesap açılmış voba haberden sonra şimdi sallamıyorlar bizi.Yakında görüşecez onlarla.Hava bir milyon olmuş orada çalışanlarda.Hepsinin havasını alacam.[/QUOTE]
Gerçekten teminat neden indirilmez anlamıyorum :mad::mad::mad:
işlerine geldgı gıbı yorumluyolar teminatı..mılletı yuksek temınatla carptılar sımdı dusuk kaldıracl hem talebı canlı tutuyolar bı de sözüm ona cok düşünürler ya ınsanlrın cok kaybetmesını önlüyolarms..makst kaaybettgını gerı almanı zorlastrıp gecıktrerek senı pıyasadna koprmamak..
kontrat fiyatları düşmeli.neymiş ky yi düşünüyorlarmış.sana ne kardeşim.vadeli piyasalar ateşten gömlek bunu giyen adam riskini kendi hesaplamayı bilmeli.bilmiyorsa öğretirler.bizde dayak yiye yiye öğrendik bu işi.
kabul edilir bir durum değil.1/10 kaldıraç deniliyor.nerede 1/10 kaldıraç ben göremiyorum.
aşağı yukarı 8/9 aydır 50.000 seviyesinin altındayız.hala tık yok.böyle giderse yakında
spotta işlem yapmaktan farkı kalmayacak bu işin.
400 TL olmalı kontrat fiyatları.
ms testde 19 martdan sonraya ait test yapamıyorum...orjinal datalar [B]24 kasım 2008_19 mart 2009 [/B]arasıdır..oysaki bugün 7 nisan..nasıl halledilir ki..
[quote=enorton;101979]Gerçekten teminat neden indirilmez anlamıyorum :mad::mad::mad:[/quote]
Bana anlattı orada bir çalışan.Yöneticiler piyasadan değiller dedi.Anlamıyorlar piyasanın sıkıntısını dediler.Sürekli mail yağmuruna tutun vobaşı dediler.Dedim böyle basiretsiz adamlar yüzünden biz niye sıkıntı cekiyoruz.Yapamıyorlarsa çeksinler gitsinler dedim.Bu ışınsu kastelli falan eften pöften oturuyorlar orada.Bunlar bu piyasadan insanlar değillermiş bana öyle dedi çalışan.Teminat arttırmaya gelince anında artıyor.Düşürmeye gelince düşmüyor.İki kişinin imzası yetiyor bu işler için.Hatta vekillerinin imzası da yeterli.Bilemiyorum abi kötü yönetim yüzünden bu işler başımıza geliyor hep.Kaldıraç 1e 10 olsa yataylık da bitecek haberleri yok.Batmakta olan aracı kurumların gelirleri artacak.Onlar hala yurtdışında yeni sözleşme ayarlama peşlerindeler dolar opsiyonları falan filan.Ne zaman sorsam yurtdışında bu Işınsu Kastelli.Başkan o değil ama o da çok yetkili.Sanırım gezerken harcırah alıyorlar.Ondan yerlerinde duramıyorlar.
[quote=abka;101982]ms testde 19 martdan sonraya ait test yapamıyorum...orjinal datalar [B]24 kasım 2008_19 mart 2009 [/B]arasıdır..oysaki bugün 7 nisan..nasıl halledilir ki..[/quote]
bazen bende de oluyor bu.sebebini bulamadım.son tarihi kendi kafasına göre algılıyor.bi bakıyorum en güncel veriyi 6 nisan alıyor bi bakıyorum 31 mart v.s.
halbuki hergün güncelliyorum hatta vadeliyi güniçi sürekli güncelliyorum.
nedendir bende bulamadım.
[quote=marakes;101980]işlerine geldgı gıbı yorumluyolar teminatı..mılletı yuksek temınatla carptılar sımdı dusuk kaldıracl hem talebı canlı tutuyolar bı de sözüm ona cok düşünürler ya ınsanlrın cok kaybetmesını önlüyolarms..makst kaaybettgını gerı almanı zorlastrıp gecıktrerek senı pıyasadna koprmamak..[/quote]
Kesinlikle doğru.Dünya üzerinde 1e 7 kaldıraçla futures piyasa oynatan ülke yok.Kaldıraç anlık otomatik değişiyor heryerde fiyata göre.Bize de o sistem gelmeli.Emir iptal ücreti hep masal.Kardeşim emiri fazla gönderen sistemlere izin vermeyeceksin bu sorun ortadan kalkacak.1E 6 7 kaldıraçla böyle futures piyasa olmaz.Bir vobumuz var onunda içine el birliği ile ettiler.Aracı kurumların gelirleri de azalıyor bu şekilde.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;101983]Bana anlattı orada bir çalışan.Yöneticiler piyasadan değiller dedi.Anlamıyorlar piyasanın sıkıntısını dediler.Sürekli mail yağmuruna tutun vobaşı dediler.Dedim böyle basiretsiz adamlar yüzünden biz niye sıkıntı cekiyoruz.Yapamıyorlarsa çeksinler gitsinler dedim.Bu ışınsu kastelli falan eften pöften oturuyorlar orada.Bunlar bu piyasadan insanlar değillermiş bana öyle dedi çalışan.Teminat arttırmaya gelince anında artıyor.Düşürmeye gelince düşmüyor.İki kişinin imzası yetiyor bu işler için.Hatta vekillerinin imzası da yeterli.Bilemiyorum abi kötü yönetim yüzünden bu işler başımıza geliyor hep.Kaldıraç 1e 10 olsa yataylık da bitecek haberleri yok.Batmakta olan aracı kurumların gelirleri artacak.Onlar hala yurtdışında yeni sözleşme ayarlama peşlerindeler dolar opsiyonları falan filan.Ne zaman sorsam yurtdışında bu Işınsu Kastelli.Başkan o değil ama o da çok yetkili[SIZE="5"][B][SIZE="6"][SIZE="5"].Sanırım gezerken harcırah alıyorlar.Ondan yerlerinde duramıyorlar.[/SIZE][/SIZE][/B][/SIZE][/QUOTE]
:D:D:D:D:D
Doğru haklısın bizim başkan da her gün şube ziyaretine gider yer içer, bi de harcırah alırdı... Batan aracı kurumlar dedin de, bu batanlardaki hesaplar ne oluyor? Yatırımcı zarar ediyor mu?
[QUOTE=SEYYAH;101984]bazen bende de oluyor bu.sebebini bulamadım.son tarihi kendi kafasına göre algılıyor.bi bakıyorum en güncel veriyi 6 nisan alıyor bi bakıyorum 31 mart v.s.
halbuki hergün güncelliyorum hatta vadeliyi güniçi sürekli güncelliyorum.
nedendir bende bulamadım.[/QUOTE]
Ben o sorunu şöyle hallediyorum.Genelde önce Metastock u açıp MSdownloaderden veileri alıyoruz.O zaman testlerde 1 hafta 10 gün öncesine kadar test yapıyor.
Ama metastock u kapatıp önce MSdownloaderden verileri güncelleyip daha sonra Metastocku açtığınızda sondan bir önceki güne kadar test yapabiliyorsunuz.En azından ben öyle yapıyorum :)))
yat fin ;kendi kafasına göre fazla teminat istiyordu... mesela resmi teminat 600 tl iken,yat fin 750 istiyordu... 6 tl. de 1 kontrat komisyonuydu...zamanında ammada soymuşlar..