-
[QUOTE=bull market;102142][COLOR="Red"]Jerf ben seni mersiyk in avatardan daha fazla dikkat çeken avatar yapar sanıyordum ama yapamadın[/COLOR], bak ben liv len hafta sonu gezmesi yaparken çektim bu fotoyu :) şimdi tek fotosu var dikkat çeken gerisi çöpe bence:), nesini beğeniyon bunun yaşlandı garibim yaaa...[/QUOTE]
avatar yapımcısı asti ile mi anlaşsam naapsam..:..:
bu resimdeki liv olamaz, çok donuk bakıyor çünkü..:)
-
[QUOTE=jerfin;102140]ya 1.50 masasına oturturlarsa seni..:..:[/QUOTE]
2,00 masasında toplantı yapacağız mayısta unlimited ile . .konu the other possible targets after consolidation and .. hahahahha
-
[QUOTE=jerfin;102146]avatar yapımcısı asti ile mi anlaşsam naapsam..:..:[/QUOTE]
Bilemiyorum artık...dikkat çeken avatar yapıcam diye konuştun, bu konuda kim yardım eder onuda sen bilecen...:)))
Resimdeki liv in ta kendisi, esas senin kedi avatarındaki liv değil, ama benim foruma koyduğum resmi internet dahil hiçbiyerde görmediğinden şüpheleniyosun tabii:) nasıl hayranlık bu seninki yahu, bu resimden nasıl haberin olmazki? olmaz böyle hayranlık falan ben görmedim, cık cık cık...
-
[QUOTE=bull market;102148]Bilemiyorum artık...[COLOR="Red"]dikkat çeken avatar yapıcam diye konuştun, [/COLOR]bu konuda kim yardım eder onuda sen bilecen...:)))[/QUOTE]
şimdi bir de şu var... avatar, jerf'i gölgede bırakmamalı dimi..:..:
-
[QUOTE=jerfin;102149]şimdi bir de şu var... avatar, jerf'i gölgede bırakmamalı dimi..:..:[/QUOTE]
O zaman kendi dikkat çeken resmini koyacaksın dermişim:..::..::..:,
eeee, bikere laf ağızdan çıktı, dikkat çekecek jerf, ben anlamam:D:D:D
-
Neyse tekrar iyi akşamlar diyimde ben, bilahare bakarız avatar meselesine...
-
ben bilmiyordum ve buradan kimsede böyle birşey anlatmadı.yaw kardeşim kulağınız biraz kesik olsun :D
bugünkü o 9.000 küsur FINANS LONG'unun sebebi aşağıda net bir şekilde anlatılmış.
vahşi batıdan menealaos'a teşekkürler...
arkadaşlar, [B]finansbank'ın çıkardığı son borsa yatırım fonundan haberi olan da mı yok ?[/B] direkt [COLOR=blue]spot 30-endeksi baz alıyor[/COLOR] ve bu bir [COLOR=red]BYF yani finansbank dayanak varlıkla (spot endeks) eşitliği garanti ediyor[/COLOR].. fon büyüklüğü 500 kusür milyon, nisan vadelide dönen paranın tamamına eşit.. bu fonu ödünç alıp açığa satmak mümkün, zaten [COLOR=red]bugün olan biten tüm işlem bu arbitrajla alakalı[/COLOR], bu fonu shortlayan gidip vadeli long aldı.. ve makas bir günde sıfırlandı..
3-5 at hırsızın kendi pozisyonlarına göre domine ettiği spot-vadeli makası böylece tarih oldu, bundan sonra 3 kuruşa 5 köfte yok.. [B][COLOR=blue]spot-vadeli abitrajı oluştuğu anda finans gelecek artık tahtaya..[/COLOR][/B]
-
Madem arbitraj var vobu yüzde 0.7 üste atması lazımdı finans yatırımın ama yemedi.Vobta farkla oynama olayının değişme şansı yok.Spotta her zaman alıcı bulunamayabilir.Yada fonda alıcı çıkmayabilir.Herşey olur.Bu fark kapanma nedeni bugün vobta birileri 33250 de yüklü satıcı olmuşsa onlara para kazandırmamak olabilir.Herşey olur ama fark kapanma açılma her zaman olacak.Ama teorik fiyat vadeli spotun250 puan üstü olması lazım.Bu arada zaten önceden de bir sürü İstanbul fonu vardı şimdi de var.Ama düzene girecekse ortam gelsin buyursun her türlü fon halka arzı.Borsa rayına girer.
-
Bu arbitraj olayı çok teferruatlı konu.Ben de bugün 500 milyon ytl para olsa idi 1 milyon adeti taban kadar bile çakabilirdim.Bu işler likiditeye bakar.Ben 33000 e verirken finansyatırım da 500 milyon ytl varsa emrimi karşılar yoksa neyin arbitrajını yapacak.Ayrıca o yeni açılan fonda da alıcı bulacak ki benim malı karşılayıp orada anında satış yapması lazım.Peki ben 500 milyon ytl lik vob satarken o finans yatırımın fonundan da satarsam aynı anda imkb30 un fiyatı değişmeyecek.Ama o fonun fiyatını satış baskısı ile aşağıda tutacam ve her halukarda arbitraj yapacak kişiyi engelleyecem.Ayrıca o fonu da imkb30 kağıtları ile arbitraj yapacak diyelim başka birisi bu sefer de imkb de 500 milyonluk alıcı bulamayacak.Her şekilde arbitraj için iki tarafın likit olması lazım.Yoksa bu vob öyle 5 milyon ytl 10000 lotla hiç bişey olmaz.Vobu finans yatırım tutmadı ki finans aldı çekildi mecburen kenara.Sonra daha altlar görüldü.İyi satıcı olsa idi bal gibi fark 500 altta olabılır 33100 kapayabilirdik.Vobta bir anda alıcı satıcı çıkar ve amacını kimse bilemez.Citi almış 18000 lot hiç farketmez fiyatı etkileyemiyor hiç birisi.O anlık etki oluyor yada o günlük.Bugünkü alışın esas nedeni bir haber gelecek olabilir.Yada dow uçarken biz az arttığımızdan düşmüyor olabiliriz.Siyasi de olabilir.Ermeni ilişkileri yada ruhban okulu mevzusu.Herşey olur.
-
Şöyle diyebilir bazı arkadaşlar vobta 5 milyonluk işlem 50 milyon yerine geçiyor.Ama o zaman ortada 50 milyonluk satış yapılacak likidite de yok.
-
yen amma inat etti be ama düşecekk yakındırr dagılacakk bu yende...dowda bahsedelin obo çalışıyor sanırım