-
[quote=Astatin;102161]Sistem alıştırmaları;
AL (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
SAT ve AÇIĞA SAT :Cross(0,dis(14))
AÇIK POZ KAPAT : (Cross(dis(14),-10) and LLV(MOV(c,5,s),10)<C) or (cross(dis(14),-18) and LLV(dis(5),10)<dis(14))
fikir edinmek ve geliştirmek isteyenlere...alfabe düzeyinde :) 60 dklık içindir..en ham halidir..sadece fikir vermesi açısından..[/quote]
Jerfin,
Dikkat et DIS, iki DI nın farkı...senin geç sinyal verir dediğin DIS in 0 olması durumu ki sadece satta var alda değil...
Bu sistemin "cortu" dis in 0 ı aşağı kesmesi yani sat vermesi ama -10 a veya -18 e ulaşmadan tekrar yukarı dönmesi durumudur..vob 5000 puan da yapsa soluksuz, bu formül al vermez..batarsınız :) alıştırma işte :) ama alsinyallerine dikkat...modifikeyşın!!!!! pamık..dünkü grafda garipsediğin sinyal benzer bir açmazın aşılmış haliydi...pamıkkkkk
-
[quote=simba;102180]Japon grafik tekniği,5 tane göstergesi var formülleri şöyle:
ST:=(HHV(H,26)+LLV(L,26))/2;
TL:=(HHV(H,26)+LLV(L,9))/2;
DL:=REF(C,26);
1SPAN:=REF((ST+TL)/2,-26);
2SPAN:=REF((HHV(H;52)+LLV(L,52))/2,-26);
kullanmak isterseniz iyi bir göstergedir[/quote]
teşekkürler sn.simba,
MS ta hazırda olan indikatörlerden birisi bu ;) ama nasıl yorumlanıyor bilmiyorum.bir ara okumuştumbi yerlerde ama unuttum gitti.60 dk vadeli grafiği üstünde görüntüsü böyle.arapsaçı gibi :D
[url=http://xs.to][img]http://xs538.xs.to/xs538/09152/ichimoku801.png[/img][/url]
-
[QUOTE=Astatin;102183]Jerfin,
Dikkat et DIS, iki DI nın farkı...senin geç sinyal verir dediğin DIS in 0 olması durumu ki sadece satta var alda değil...
Bu sistemin "cortu" dis in 0 ı aşağı kesmesi yani sat vermesi ama -10 a veya -18 e ulaşmadan tekrar yukarı dönmesi durumudur..[COLOR="Red"]vob 5000 puan da yapsa soluksuz, bu formül al vermez..batarsınız [/COLOR]:) alıştırma işte :) ama alsinyallerine dikkat...modifikeyşın!!!!! pamık..dünkü grafda garipsediğin sinyal benzer bir açmazın aşılmış haliydi...pamıkkkkk[/QUOTE]
benimde söylemek istediğin şey buydu işte.:)
matriks evde olsa birkaç günde çözerim ben bu sistem işini de bakma işte..:..: geceleri ders çalışmak için eve matriks mi kursam naapsam.. sosyal hayatta biter o zaman hepten..:)
-
Dow kapanışı bir kısacı olarak beni memnun etmedi, çekincem sabaha fdjı artı olmasındandır, artı olursa sabah açılış 33400-33600 aralığında olacak diyorum, buda ne uzuncuyu nede kısacıyı memnun eder...
Esasen dow 7500 e doğru geri çekilmeyi devam ettirmesini bekliyorum ama bunu yarın belli etmemek için fdow bizim piyasa açıkken günboyu artıda dalgalandıracak diye düşünüyorum, bizimkilerede artık dalgalı bir gün yaşatma fırsatı doğuyor böyleliklen, neyse, elbet bir gün düşüecek, sabaha gap ile düşecek diye beklerken uzuncuları kurtarma günü olacak yarın, bakalım kimler çıkacak pozisyondan:) saygılar...
-
[quote=Astatin;102183].....ama al sinyallerine dikkat...modifikeyşın!!!!! pamık..dünkü grafda garipsediğin sinyal benzer bir açmazın aşılmış haliydi...pamıkkkkk[/quote]
o mutant sinyal sorunu önemli ama dünkü koyduğun grafta gördüğüm kardan yiyordu.yani zarar ettirmiş değil.eğer genel olarak böyle ise o kadar kusur kadı kızında da olur.
sistemin iyi gerçekten...gule gule kullan...
-
[quote=SEYYAH;102184]teşekkürler sn.simba,
MS ta hazırda olan indikatörlerden birisi bu ;) ama nasıl yorumlanıyor bilmiyorum.bir ara okumuştumbi yerlerde ama unuttum gitti.60 dk vadeli grafiği üstünde görüntüsü böyle.arapsaçı gibi :D
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs538.xs.to/xs538/09152/ichimoku801.png[/IMG][/URL][/quote]
Moving average'ta olduğu gibi ST ve TL'nin kesişmeleri al -sat sinyalleridir.Grafiğinizdeki yeşil bulut bölgesinin üzerinde kesişmişse satlar güçlü sat,bulutun içi orta kuvvette sat ,altı da güçsüz sat.(sırasıyla 3birim,2 birim,1 birim sat kabul ediliyor).Bu arada formülde 2. sıradaki 26 rakamı 9 olacaktı.
-
[quote=bull market;102186]Dow kapanışı bir kısacı olarak beni memnun etmedi, çekincem sabaha fdjı artı olmasındandır, artı olursa sabah açılış 33400-33600 aralığında olacak diyorum, buda ne uzuncuyu nede kısacıyı memnun eder...
Esasen dow 7500 e doğru geri çekilmeyi devam ettirmesini bekliyorum ama bunu yarın belli etmemek için fdow bizim piyasa açıkken günboyu artıda dalgalandıracak diye düşünüyorum, bizimkilerede artık dalgalı bir gün yaşatma fırsatı doğuyor böyleliklen, neyse, elbet bir gün düşüecek, sabaha gap ile düşecek diye beklerken uzuncuları kurtarma günü olacak yarın, bakalım kimler çıkacak pozisyondan:) saygılar...[/quote]
sayın bull Asyalılar dowun -2,34 üne bakarak bir omuz atarsalar fdow pek fazla çıkamaz gibi.. buda kısacılara biraz destek olur;)
-
[quote=SEYYAH;102187]o mutant sinyal sorunu önemli ama dünkü koyduğun grafta gördüğüm kardan yiyordu.yani zarar ettirmiş değil.eğer genel olarak böyle ise o kadar kusur kadı kızında da olur.
sistemin iyi gerçekten...gule gule kullan...[/quote]
yo yanlış hatırlıyorsun...zararlı işlemi vardı
-
metastockda test yaparken ,sürekli
[COLOR="Blue"]just in time debugging [/COLOR]diye uyarı kutucuğu beliriyor..bir türlü kurtulamadım..çözümü var mı..
-
[quote=haguan;102041]Dow Jones Future
Tren hat mı değiştiriyor ?
Aşağıdaki grafiktede görüldüğü gibi uzun süredir takip ettiğimiz yükselen kanal harekatı güzel şekilde çalışırken , birkaç gün önce ihtimallerin arttığını belirten bir grafik yollamıştım.
Yolladığım grafikte kesikli çizgi ile belirttiğim kanal yükselişin hız kaybettiğini gösteren yeni bir oluşuma girsede kırmızı kanalın orta bandını yani 7790 seviyesini aşağı geçmediği taktirde yeşil halka içerisinde kalacaktır..
7790 seviyesinin altında küçük mavi halkamız mevcut. Mavi halkanın önemi ise yola yeşil veya kırmızı halka ile devam edilip edilmeyeceğinin karar noktası olması.
Kırmızı halka için şimdiki değerlere göre dow jones future un 7730 altında seyir etmesi gerekmekte.
[IMG]http://i42.tinypic.com/350pgn8.png[/IMG][/quote]
Dow future güncelleme
Şu an mavi , yani karar halkasındayız.
[IMG]http://i44.tinypic.com/j7ce2a.png[/IMG]
-
dow satta, dax satta, bilimum dış borsalar satta.. bizim spot satta, spota yön veren hisseler satta... vadeli ise alda !!! eğer yarın aşağı dönüş başlarsa bugünkü tututnmalar tam bir fake olacak.. ve bir güzel afiyetle yuttuk biz bu fakeyi..:..:
-
[QUOTE=misafir;102191]sayın bull Asyalılar dowun -2,34 üne bakarak bir omuz atarsalar fdow pek fazla çıkamaz gibi.. buda kısacılara biraz destek olur;)[/QUOTE]
Sn misafir, öncelikle foruma hoşgeldiniz:), sanırım uzakdoğu meselesi biraz karışık gidiyor, ama bu sıralar onlarda aynı hizaya gelme çabasıda var sanki:)
Ben sizin nickinizi ilk defa teşekkür ettiğiniz yazıların altında okuduğumda forum misafirleride teşekkür edebiliyor diye aklımdan geçiriyordum:..::..:, ama görüyorumki misafir nickli bir forumdaşımız olmuş:)