-
herzmaankı gıbı yıne en son bız ogrencez pıyasa beklentısını.ama bı neden var ve guclu duruyo anlamıyorum bu takasda da mevcut.yanı gostermelık cevırme de degıl..spot ta da vob da da para gırslerı oluyo ve hepsı bırbırını hedge eder nıtelıkte degıl..ımf den yuksek para dısnda bı beklentı de yok galıba..heralde bız 20 beklerken 40 gelcek
-
[quote=GÖKHANFINDIK;102254]Bu adamlar kesin birşey biliyor.Akp davasından önceki hareketler oluyor.[/quote]
yarın AKP2 açılıyormuş! :D
-
evet yeniden çelik bilek VOB olduk bi anda.taş gibi duruyor DAX yamuldu yine biz bekliyoruz...akıl sır ermez bunlara...
-
[QUOTE=enorton;102253]Ben anlamadım bunu adamlar şuanda 400 puan zararda değil mi?[/QUOTE]
Adamlar arbitraja oynadı. Vob da 400 puan zarar Borsada 900 puan kar olursa nette 500 kar olur. Borsadan 900 alır Voba 400 verir fakat kendiside 500 kazanır. Fakat 500 tabiki yaklaşık belki 200 dür belkide 600 netini biz bilemeyiz.
Vobda farklı vadelerde arbitraj yapmak gibi. Nisan vadede 400 puan kayıp haziran vadede 800 kar nette 400 puan kar gibi...
-
Haguan yeni graf atarsa aslında ne kadar kritik bir yerde olduğumuzu görürüz.
-
[quote=SEYYAH;102260]evet yeniden çelik bilek VOB olduk bi anda.taş gibi duruyor DAX yamuldu yine biz bekliyoruz...akıl sır ermez bunlara...[/quote]
erse hepimiz köşe değil miydik sn Seyyah?:)))
-
Anlamadığım teorik fiyat vobun spotun üstünde olması gerektiğini söylüyor.Peki neden gidip de finansyatırım buradan alım yapmıyor vobta?Ayrıca finans yatırım satış da yapıyor.Ne yanı satış yapıp vobta spotta alım mı yapıyor.Bunlar belki de insanların kafasını karıştırmak için yeni modeller kurguluyorlar.Yoksa birşey olduğu yok ortada.Ben long aksama kadar düzeltmelerde belki bozarım.
-
haguan bey burdaysan şu güzel bir graflarden bir yapıştırıver sana zahmet.
-
[quote=hilm;102261]Adamlar arbitraja oynadı. Vob da 400 puan zarar Borsada 900 puan kar olursa nette 500 kar olur. Borsadan 900 alır Voba 400 verir fakat kendiside 500 kazanır. Fakat 500 tabiki yaklaşık belki 200 dür belkide 600 netini biz bilemeyiz.
Vobda farklı vadelerde arbitraj yapmak gibi. Nisan vadede 400 puan kayıp haziran vadede 800 kar nette 400 puan kar gibi...[/quote]
İyi de isc ve bazı diğer hisseler düşmedi nasıl arbitraj oluyormuş?Spotun fiyatı hisselerin sağa veya sola geçmesine göre en az 250 puan oynayabiliyor.O yüzden bir halt kazandıklarını düşünmüyorum.İmkbde de hem açığa satış işlemini herkes yapamıyor hem de pasiften yapılması lazım.Gömlekçilere izin var sanırım sadece.
-
boşa merak etmeyın bizim pıyasa dunyayı da artıya gecırırse şaşırmamak lazım
-
Farkla oynanmayacaktı ama az önce vob 3 puan üstüne geçmişti spotun şimdi 300 puan altında.Demekki finansyatırım falan hikaye.
-
33175 uzun tekrar...spot saglam geldi...