saraylı abi .. sıkışık seanslar olacak gibi abi ewsel olarak .. ama abs nin yanına brs iyi olmuş .... ben brs yi daha çok sevdim ....
Printable View
saraylı abi .. sıkışık seanslar olacak gibi abi ewsel olarak .. ama abs nin yanına brs iyi olmuş .... ben brs yi daha çok sevdim ....
[quote=selçuklu;319506]saraylı abi .. sıkışık seanslar olacak gibi abi ewsel olarak .. ama abs nin yanına brs iyi olmuş .... ben brs yi daha çok sevdim ....[/quote]
Günaydın selçuklum,
Evet BRS, ABS ile çok iyi oldu,:::
BRS ,performans olarak ABS den daha iyi bir sistem olarak ortaya çıktı,;)
hiçbir ind kullanmıyor,sadece fiyatı alıyor,onunla karar veriyor,matematik profesörü gibi....kom
ABS yi teyid için ;BRS yi işlem için kullanmak amacıyla iksinini de veriyorum...
BRS işlem noktasını dinamik olarak izleyen stop vasıtasıyla önceden söyler,mesela şu anda [B]81.250[/B] altında kısaya geçecek ve tabi bu zamanla değişir..:)
ikisi de iyi sistem ,bence...+.
[QUOTE=saraylı;319532]Günaydın selçuklum,
hiçbir ind kullanmıyor,sadece fiyatı alıyor,onunla karar veriyor,matematik profesörü gibi....kom
ABS yi teyid için ;BRS yi işlem için kullanmak amacıyla iksinini de veriyorum...
BRS işlem noktasını dinamik olarak izleyen stop vasıtasıyla önceden söyler,mesela şu anda [B]81.250[/B] altında kısaya geçecek ve tabi bu zamanla değişir..:)
ikisi de iyi sistem ,bence...+.[/QUOTE]
evet abi ellerine sağlık ..... inşallah bende bi gün .. sistemli disiplinli bi trader olurum senin gibi ...
[quote=selçuklu;319537]evet abi ellerine sağlık ..... inşallah bende bi gün .. sistemli disiplinli bi trader olurum senin gibi ...[/quote]
est abim,
senin bu halin de iyi bence...+.
BRS nin sermaye eğrisi:
[IMG]http://img708.imageshack.us/img708/7048/29153766.png[/IMG]
elips içine aldığım yerler,eğrinin geri çekildiği zarar bölgeleri ,en fazla 2000 puan gibi geri çekilmiş...
genelde yukarı dikleşen yapısı var,şu anda da agresif kazanç modunda,nitekim son 2 işlemi çok iyi idi...
Bu sisteme NK uyglaması da yapabilirim,ama burda yayına uygun olmaz...
Sadece sinyalleri vermem şimdilik daha doğru...zaten zararları çok kötü olmadığından NK uygulaması da elzem değil,bence...:)))
BRS...................81.350.................:dü:
Nihayet BRS sat geldi...:::
son işlemde 3375 puan kazandı BRS....brv
ABS henüz alda bekler...
Ali Baba 81.350 den kısa yaptı...:D
Sn.Saraylı matrikste ho ötelemenin formülü nedir?
sn saraylı arada işin felsefesine dair şeylerde yazın arada.yani sürekli degil,esinti yaptıgı vakit,yoksa storm demiyorum..yada indiklerin ruhundan dem vurun arada...yav montesquieu'nun (adamın amma zor ismi var be) kanunların ruhu üzerinesi gibi bişey istedim..ezcümle deneyim aktarmanızı talep ediyorum..
eger özel yazım indik degilde kayıtlı indiklerden biri ise,açılan pencerede öteleme işi var.
[quote=ketenhelva;319561]eger özel yazım indik degilde kayıtlı indiklerden biri ise,açılan pencerede öteleme işi var.[/quote]
özel değil normalin yazılışını soruyorum formül şeklinde..
[quote=perfectt;319553]Sn.Saraylı matrikste ho ötelemenin formülü nedir?[/quote]
matriksi bilmiyorum da,MS ta moving average açınca periodu ayarlerken var orda shift diye...:)
[quote=saraylı;319567]matriksi bilmiyorum da,MS ta moving average açınca periodu ayarlerken var orda shift diye...:)[/quote]
MS ta:
ref(mov(c,5,e),-3) derseniz 3 period önceki ema5 i ,kapanışın yapar...
matriks te benzer olmalı...
[quote=ketenhelva;319558]sn saraylı arada işin felsefesine dair şeylerde yazın arada.yani sürekli degil,esinti yaptıgı vakit,yoksa storm demiyorum..yada indiklerin ruhundan dem vurun arada...yav montesquieu'nun (adamın amma zor ismi var be) kanunların ruhu üzerinesi gibi bişey istedim..ezcümle deneyim aktarmanızı talep ediyorum..[/quote]
anladım helva..:::
sadece sinyal değil de işin felsefesine girin diyorsun yani...
tmm merak etme sen...:)
Sn.saraylı yerini biliyorumda yazı şeklinde istiyorum mov(c,10,e) gibi. ms de olur
BRS son durum:
:)
[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/1323/37497648.png[/IMG]
Saraylı Abi, sistemi metastock üzerinden çalıştırdığınız için metastockla ilgili bazı sorular sormak istiyorum:
--Matriksle Metastock'a veri transferi yapılırken kayma gibi bir problemle karşılaştınız mı?
--Yine, veri transferi yapıldıktan sonra Metastock'un o verileri hatalı okuyup bazı şeyleri(örn. volatilite) hesaplamaya çalıştığınızda yanlış hesapladığını gördünüz mü?
--Hangi metastock versiyonunu kullanıyorsunuz?
(Bu sorunlardan bir ara Sn Astatin de bahsetmişti ama siz sistemi Metastock'tan çalıştıran biri olarak sistem kurarken ve işletirken böyle problemlerle karşılaşıp karşılaşmadığınızı bir de size sormak istedim.)
Şu sorum da herkese(bilenler cevaplarsa sevinirim)
--Matriks'in eski sürümlerinde sistem kurarken programın bazı matematiksel hesaplamaları(özellikle complex sistemlerde) hatalı yaptığına dair birçok tesbit vardı. Şimdi demo hesap alınca verilen Matriks Gold ver.3.0.0 ve full sürüm ver.3.0.0'te o kadar sürüm yükseltmelerine rağmen (sadece matematiksel hesaplamalar için soruyorum) problem kaldı mı?
bu da BRS son trade yakın çekim:
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/6784/24362955.png[/IMG]
[quote=perfectt;319574]Sn.saraylı yerini biliyorumda yazı şeklinde istiyorum mov(c,10,e) gibi. ms de olur[/quote]
perfectt yukarda,
görmüş olmalısın...:)
[quote=maverickf9;319577]Saraylı Abi, sistemi metastock üzerinden çalıştırdığınız için metastockla ilgili bazı sorular sormak istiyorum:
--Matriksle Metastock'a veri transferi yapılırken kayma gibi bir problemle karşılaştınız mı?
--Yine, veri transferi yapıldıktan sonra Metastock'un o verileri hatalı okuyup bazı şeyleri(örn. volatilite) hesaplamaya çalıştığınızda yanlış hesapladığını gördünüz mü?
--Hangi metastock versiyonunu kullanıyorsunuz?
(Bu sorunlardan bir ara Sn Astatin de bahsetmişti ama siz sistemi Metastock'tan çalıştıran biri olarak sistem kurarken ve işletirken böyle problemlerle karşılaşıp karşılaşmadığınızı bir de size sormak istedim.)
Şu sorum da herkese(bilenler cevaplarsa sevinirim)
--Matriks'in eski sürümlerinde sistem kurarken programın bazı matematiksel hesaplamaları(özellikle complex sistemlerde) hatalı yaptığına dair birçok tesbit vardı. Şimdi demo hesap alınca verilen Matriks Gold ver.3.0.0 ve full sürüm ver.3.0.0'te o kadar sürüm yükseltmelerine rağmen (sadece matematiksel hesaplamalar için soruyorum) problem kaldı mı?[/quote]
-kayma ile karşılaşmadım.
-MS un hatalı veri okuduğunu da görmedim,zaten hatasını nasıl anlayacaksınız ki,bunun için doğrusunu kafadan hesaplamanız lazım...:)))
-MS 7.2 pROFESSİONAL
-MS uma güvenirim,bir veri yanlış bile olsa,sistemin toplamı üzerine belli bir dönemde çok kısıtlı etkisi olur,bu bahsettiğiniz konular üzerinde hiç durmam....:)bunca yıldırçalışıyorum ,veriden kaynaklanan ya da MS tan hiçbir şikayetim olmadı..
Şikayetim hep kendimden oldu....:..::..::D:D
ABS...............81.375...............:dü:
2 sistem de endekste sata döndü...
Vadeli 5' son 2,5 ay BRS uzak çekim:
[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/1444/68249819.png[/IMG]
maverik eger formülasyonu dogru yazarsan dogru yapıyor işi,ama metastoktaki tüm tanımlamalar yok matrikste..birde önceden satır sınırlaması vardı,ama tek formülü ikiye böl sonra başka bir formül adı altında ikisinide tanımla ile geçilebiliyor o sorunda..
[B][I][U][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Pivot ,Destek ve Dirençler:
[/COLOR][/SIZE][/U]4.Direnç : 84.750[/I][/B]
[I][B]3.Direnç : 83.550[/B][/I]
[COLOR=yellowgreen][I][B]2.Direnç : 82.350[/B][/I]
[I][B]1.Direnç : 81.875[/B][/I]
[/COLOR][COLOR=darkorange][I][B]Pivot : 81.150[/B][/I]
[I][B]1.Destek : 80.675[/B][/I]
[/COLOR][I][B]2.Destek : 79.950[/B][/I]
[I][B]3.Destek : 78.750[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 77.550[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:80.075[/B][/I]
bugünkü ilk direnç 81.875 idi,
en yüksek 81.825 gördük...
dirençten dönmüş gibiyiz...:cool:
tekrar yeni tepe gelmezse iyi olur,:))):D
gelirse kötü olur...:D:..::..:
[quote=saraylı;319532]Günaydın selçuklum,
ikisi de iyi sistem ,bence...+.[/quote]
Sarayli ustat BRS de hangi periyotu dikkate alarak kara veriyorsunuz.? 15 - 30- 60 dak?
tesekkurler.T..C
[quote=tutku;319590]Sarayli ustat BRS de hangi periyotu dikkate alarak kara veriyorsunuz.? 15 - 30- 60 dak?
tesekkurler.T..C[/quote]
vadeli,5'
30 aralık tarihine kadar yatay hareket olma ihtimali çok yüksektir, bu geçmiş yıllardada böyle olmuştur.
Sistemler bolca çarpılacaktır...
tepki gelip yukarda yeni bir tepe yaparsa yukarı yönlümü trade etmek lazım
mesala 81900 ü görürse ne beklemek lazım
[quote=saraylı;319591]vadeli,5'[/quote]
Aynen.:)))
eline emegine saglik. tesekkurler..
saygilar..T..C
[quote=asimileci;319594]tepki gelip yukarda yeni bir tepe yaparsa yukarı yönlümü trade etmek lazım
mesala 81900 ü görürse ne beklemek lazım[/quote]
burda sadece sistem sinyali ile işlem yapılıyo...:)))
şu anda 2 sistem de satta..
mrb,15 dk lık ve saatliği cift tepe mi, tobo mu yorumlamak gerekir..
[quote=skender0909;319600]mrb,15 dk lık ve saatliği cift tepe mi, tobo mu yorumlamak gerekir..[/quote]
piyasa hakkında hiçbir yorumda bulunmamak daha doğru olur,bence...:)
bir yandan trade yaparken,bir yandan da manzara seyretmeye devam:
[IMG]http://img547.imageshack.us/img547/5785/74319841.png[/IMG]
patron yalnız kum yok orda..kumda yapabildiğin her şeyi betonda yapamazsın biliyorsun ki :)
bu arada 1-54 arasında bir tamsayı tahmini alayım
[quote=Astatin;319625]patron yalnız kum yok orda..kumda yapabildiğin her şeyi betonda yapamazsın biliyorsun ki :)
bu arada 1-54 arasında bir tamsayı tahmini alayım[/quote]
biraz sonra senin için bi kumsal koyacam ...
34
:::
işte asti 'nin tatil yaptığı,:::
gizli kaldığını zannettiği tatil köyü,:D
özel uçağımdan resmini çektim,:..:
asti denizde yüzüyo...:..::..:
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/1678/11189632.png[/IMG]
tepki geldi yukarı ama 2 sistem de satta devam ediyo..
[B]Endekste tek sisteme geçiyoruz:BRS[/B]
ABS nin sonucunu endekste vermeyi kesiyorum,çünkü gerek yok,
dolarda ise ABS ile devam ediyoruz,
haftasonundan beri yaptığım testler BRS nin iyi bi sistem olduğunu gösteriyor,
karışıklığı da önler bu,
BRS nin iyi tarafı izleyen stopu ile ters poz a geçme yerini önceden bildirmesi,
şu anda[B] 81.800[/B] üzeri kısaları stoplayıp uzuna geçerim,diyo...:)
81.800...............:yü:
s= 14425-10*0.450*100= 13.975.-
::::o:::