-
yukardaki sistem sonuçlarına ilişkin tarih aralığına baktım trendin bolca olduğu zmanlar elbette arada yataylıktan ötürü çarpılmalar olmuş ama genelde güzel puanlar yazdıran zamanlar bu tarih aralığında yani son 4 ay sistemin kazndığı puanlar son bi yıldaki ortalamsından fazla benimki için öle en azından iyi bir sistem yapmak hiçte kolay değil....
-
[quote=zozo;320068]yukardaki sistem sonuçlarına ilişkin tarih aralığına baktım trendin bolca olduğu zmanlar elbette arada yataylıktan ötürü çarpılmalar olmuş ama genelde güzel puanlar yazdıran zamanlar bu tarih aralığında yani son 4 ay sistemin kazndığı puanlar son bi yıldaki ortalamsından fazla benimki için öle en azından iyi bir sistem yapmak hiçte kolay değil....[/quote]
İyi bir sistem yapmak hiç kolay değildir zozo,:(
bunu en iyi ben bilirim,;)
ama çok iyi bir sisteme de gerek yoktur,demek istediğim bu yani,
ho larla yapılan ve ayda 5000 puan kazandıran bir sistem,
uygun zaman dilimi seçmek kaydıyla,bu önemli,
yukardaki gönderimde, belirttiğim noktalara dikkat ederek,
güzel stratejiler kurulabilir,hem de birçok...:::
-
[quote=saraylı;320067]aynen öyle duru,
bu işte sistemin çok iyi olmasına gerek yok,
ayda 5000-7000 puan getiren bir sistem,ki bunlardan var,yeterli...
şunlar önem kazanıyor bu işte:
-trend / yh analizi: ki bu sisteme NK uygulaması ile çözülebilir...NK nin tradeleri yap dediği yerde yaparsanız,yatayda kaybetmezsiniz....brv
-Para Yönetimi çok önemli,sermaye Ali Baba 'nın sermayesine uyguladığımız gibi 2 misline çıktıkça kontrat artırmak ve altına düşünce hemen ilk seviyeye dönmek,çoğu gereksiz PY yüzünden oluşan kaybı önler....bir de tabi çok kazanınca dışarı para çekmesini bilmek.....lelele
-bir de tabi Disiplin konusu var ki,hepsinden önemlisi bu...sisteminiz var ,ama disiplin yok,bu ,sisteminiz yok ,demektir....:(:( disiplin kavramı temelinde,uyguladığınız sisteme bağlılık yatar,bunun için de sisteminize güvenmelisiniz...demek ki Disiplin kavramının temelinde sisteme olan güven yatar,sisteminize güvenirseniz,sisteminize bağlı kalırsınız ve dolayısıyla sermayeniz istikrar içinde büyür...
[COLOR=red][B]Sistem bir ok koydu,eğer ona güveniniz yoksa,acaba bu işlemi yapsam mı yapmasam mı derken,sisteme bağlı kalamazsınız,Disiplin de olmaz[/B][/COLOR]....demek ki:
[B][COLOR=blue]Strateji = Sistem +Para Yönetimi + Risk Kontrolü +Disiplin[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Disiplin= Sisteme Güven + Sisteme Bağlılık + İstikrar içinde Büyüme[/COLOR][/B]
İki önemli denklem olmaktadır.
Bu gönderi önemli oldu,dikkatli okursanız,çok problem çözülür....brv[/quote]
hocam şimdi yanlız burda şöyle bir durum varki her gelen sistemin sinyalini NK teyidinden geçmeden pozisyon açmak pek mümkün olmuyor benim açımdan,Bu durumda 250-300 hatta bazen nadirde olsa 400 puan sinyalden geç pozisyona giriliyor.Ayrıca gene NK sayesinde başka tg ile ayarlayarak ters sinyal gelmeden pozisyondan çıkabiliyorum buda ayrıca başka bir artısı NK nin :p ve son olarak NK sayesinde elenen sinyallerin total de portföye vereceği zarar(daha doğrusu keardan kaybı) çok daha fazla oluyor.
Saygılar hürmetler hocam,
-
[quote=a.kaya;320070]hocam şimdi yanlız burda şöyle bir durum varki her gelen sistemin sinyalini NK teyidinden geçmeden pozisyon açmak pek mümkün olmuyor benim açımdan,Bu durumda 250-300 hatta bazen nadirde olsa 400 puan sinyalden geç pozisyona giriliyor.Ayrıca gene NK sayesinde başka tg ile ayarlayarak ters sinyal gelmeden pozisyondan çıkabiliyorum buda ayrıca başka bir artısı NK nin :p ve son olarak NK sayesinde elenen sinyallerin total de portföye vereceği zarar(daha doğrusu keardan kaybı) çok daha fazla oluyor.
Saygılar hürmetler hocam,[/quote]
est kaya,:)
yukarda yazdığım NK siz durumda Disiplin konusu idi...;)
Eğer sisteminizi NK ile beraber uyguluyorsanız,
çalışma algoritması şöyle olmalı:(en azından benim uygulamam böyle olmalı)
1-al geldi: NK pozitifse uzun,negatifse, pozitife geçtiği noktada uzun..
2-NK negatife geçmeden sat gelirse; uzun kapat ve kısa aç...
3-sat gelmeden NK negatife geçerse,uzun kapat ,flat bekle..
4-sat gelmeden NK tekrar pozitife geçerse tekrar uzun aç...
5- 2. maddeye dön tekrar...
sat geldi ile başlarsak tabi şöyle:
1-sat geldi: NK pozitifse kısa,negatifse, pozitife geçtiği noktada kısa..
2-NK negatife geçmeden al gelirse; kısa kapat ve uzun aç...
3-al gelmeden NK negatife geçerse,kısa kapat ,flat bekle..
4-al gelmeden NK tekrar pozitife geçerse tekrar kısa aç...
5- 2. maddeye dön tekrar...
evet kaya,
NK ile doğru poz a biraz geç girip kardan biraz oluyoruz ama zararlı tradelerin önemli bölümünden de kurtulmak mümkün oluyor dediğin gibi...
toplamda etkisi artı olmakta....brv
yukarda da belirttiğim gibi t/yh ayrımı veren tg yerine NK kullanmak daha mantıklı...:)))
-
[quote=saraylı;320049][SIZE=3][B][I][U][COLOR=#0000ff]Trend Analizi:[/COLOR][/U][/I][/B][/SIZE]
[SIZE=2][B][I]BRS...........81.800........:yü:[/I][/B][/SIZE]
[SIZE=3][I][COLOR=blue][B][U]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/U][/B][/COLOR][/I][/SIZE]
[I][B]K.........82.300[/B][/I]
[I][B]Y.........82.625[/B][/I]
[I][B]D.........81.800[/B][/I]
[B][I][SIZE=3][COLOR=blue][U]Kırılma Noktaları :[/U][/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[I][B]82.375..................:yü:[/B][/I]
[I][B]82.200...................:dü:[/B][/I]
[I][COLOR=blue][B][I][SIZE=3][U]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/U][/SIZE][/I][/B][/COLOR][/I]
[I][B]4.Direnç : 84.725[/B][/I]
[I][B]3.Direnç : 83.900[/B][/I]
[I][B]2.Direnç : 83.075[/B][/I]
[I][B]1.Direnç : 82.700[/B][/I]
[I][B]Pivot : 82.250[/B][/I]
[I][B]1.Destek : 81.875[/B][/I]
[I][B]2.Destek : 81.425[/B][/I]
[I][B]3.Destek : 80.600[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 79.775[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:80.550[/B][/I]
T..CT..CT..CT..CT..CT..CT..C[/quote]
şunu öne alayım...:)
-
[quote=saraylı;320067]aynen öyle duru,
bu işte sistemin çok iyi olmasına gerek yok,
ayda 5000-7000 puan getiren bir sistem,ki bunlardan var,yeterli...
şunlar önem kazanıyor bu işte:
-trend / yh analizi: ki bu sisteme NK uygulaması ile çözülebilir...NK nin tradeleri yap dediği yerde yaparsanız,yatayda kaybetmezsiniz....brv
-Para Yönetimi çok önemli,sermaye Ali Baba 'nın sermayesine uyguladığımız gibi 2 misline çıktıkça kontrat artırmak ve altına düşünce hemen ilk seviyeye dönmek,çoğu gereksiz PY yüzünden oluşan kaybı önler....bir de tabi çok kazanınca dışarı para çekmesini bilmek.....lelele
-bir de tabi Disiplin konusu var ki,hepsinden önemlisi bu...sisteminiz var ,ama disiplin yok,bu ,sisteminiz yok ,demektir....:(:( disiplin kavramı temelinde,uyguladığınız sisteme bağlılık yatar,bunun için de sisteminize güvenmelisiniz...demek ki Disiplin kavramının temelinde sisteme olan güven yatar,sisteminize güvenirseniz,sisteminize bağlı kalırsınız ve dolayısıyla sermayeniz istikrar içinde büyür...
Sistem bir ok koydu,eğer ona güveniniz yoksa,acaba bu işlemi yapsam mı yapmasam mı derken,sisteme bağlı kalamazsınız,Disiplin de olmaz....demek ki:
[B][COLOR=blue]Strateji = Sistem +Para Yönetimi + Risk Kontrolü +Disiplin[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Disiplin= Sisteme Güven + Sisteme Bağlılık + İstikrar içinde Büyüme[/COLOR][/B]
İki önemli denklem olmaktadır.
Bu gönderi önemli oldu,dikkatli okursanız,çok problem çözülür....brv[/quote]
bunu da öne alalım...:p
-
bugün çin merkez bankasının yaptığı faiz arttırımı ptesi piyasaları negatif etkiler mi*
-
[quote=skender0909;320075]bugün çin merkez bankasının yaptığı faiz arttırımı ptesi piyasaları negatif etkiler mi*[/quote]
sisteminiz olduğu sürece bu ve bunun gibi haberlerin bir önemi -bence- yok
-
2011 yılı için Astroloji öngörüleri,:confused:
[URL]http://www.haberturk.com/yasam/haber/583558-yeni-yilda-bizi-neler-bekliyor[/URL]
hani bu konuda öngörü yoktu??:..::D
-
şu sisteminizden biz de nasıl temin edebilir de faydalanır ve sürekli zarar etmekten kurtuluruz. bu konuda bizim gibi konunun dışında olanlara da yardımcı osanız dualarımız sizinle olacak
-
[quote=skender0909;320080]şu sisteminizden biz de nasıl temin edebilir de faydalanır ve sürekli zarar etmekten kurtuluruz. bu konuda bizim gibi konunun dışında olanlara da yardımcı osanız dualarımız sizinle olacak[/quote]
En iyi sistemim olan BRS sonuçlarını bu topikte ,[B]bir müddet[/B] canlı olarak yayınlıyorum,;)
--
ABS ve BRS kamuya açıklanacak,öğretilecek ,satılacak sistem değiller...:o
BRS 'nin ; NK 'i olmadan,aylık ort getirisi [B]10000 puan[/B] üzerindedir..+.
daha açık ne diyebilirim?:rolleyes:;)
benim bu sinyalleri yayınladığım dönemde,hızla ,sermaye olarak toparlanın,Ali Baba'nın sermayesinden bunu göreceksiniz....lelele
bu yayını sizler için yapıyorum,ama bunu izah için her siteye yeni girenle böyle uğraşırsam,birşey de yapamam,ben de anlayış rica ediyorum...:)
saraylı ; sonunu görmediği işe girmez!!!:cool:
-
saraylı ; sonunu görmediği işe girmez!!!:cool:
Finali çok şık bi yazı...
-
cümleten iyi pazarlar ...
-
Şunu da ilave etmek isterim;
benim burada yaptığım işin bir benzeri ,dünyada da yoktur,+.
güçlü bir sistemin canlı yayını,;)
herkes futures ta kendi derdine düşmüş çırpınıp duruyor...:o:(
onun için ;elimizdekinin kıymetini bilelim,:)))
bu konuda fazla bilgimiz yoksa da ,
anlayanlara danışalım...
Ali Baba'nın başlangıç sermayesi 10.000.- TL idi.
Finansal Hedef'imize göre ; her iki ayda bir %100 sermaye artışı istedik ve öngördük:
yılda oluşan 6 sözleşme vadesinde ,bu sermayede
2*2*2*2*2*2= 64
misli artış demektir.
1 Aralık 2011 de Ali Baba 'nın sermayesi bu sistemle
640.000.- TL olmalı....
Bu sistem ,bu hedefi çok rahat gerçekleştirecektir....brv
-
[quote=skender0909;320080]şu sisteminizden biz de nasıl temin edebilir de faydalanır ve sürekli zarar etmekten kurtuluruz. bu konuda bizim gibi konunun dışında olanlara da yardımcı osanız dualarımız sizinle olacak[/quote]
arkadaşum kimise sitemunu verimez ben amcuman oğlinden istedum o bile vermedu,kendune yap dedu benude eyu kötu yaputum bunu kafamuzdan çıkaralum.Saraylu veruy onu takup et eyu siisitem. Bizımkuler emeklu işi zaqrar etmuyekte karuda omasun gibin BIRRR SISITEM:(
-
belhal kardeşim ben de emekliyim. cok parada gozümüz yok .zararımızı cıkaralım bundan sonra ayakta kalalım
-
[quote=belhal;320087]arkadaşum kimise sitemunu verimez ben amcuman oğlinden istedum o bile vermedu,kendune yap dedu benude eyu kötu yaputum bunu kafamuzdan çıkaralum.Saraylu veruy onu takup et eyu siisitem. Bizımkuler emeklu işi zaqrar etmuyekte karuda omasun gibin BIRRR SISITEM:([/quote]
Katulayrum belhelal karudeşum...
saraylı patronun vereceği sistem dünya piyasalarında şu an 1 *** *** yankee mangırı eder. eder de!!! kendisi verir mi??? Esas mesele bu...
Adamun piru deyuki: pen altun aramayrum!! altun yimurtlayan taviğu arayrum.lelele
-
[quote=skender0909;320088]belhal kardeşim ben de emekliyim. cok parada gozümüz yok .zararımızı cıkaralım bundan sonra ayakta kalalım[/quote]
Baba sultan çok para da gözün olmayabilir amaaaaaaaaaaaaaaa...
sonuçta bu işte ve bu sistemlerde çok para var...
hadi buyur tercihini yap şimdi???.lelele.lelele.lelele
-
yanlış anlaşıldım..piyasada pazarlanan sistemlervar,ben de bu forumda yeniyim hepiniz sistemimiz diye konuşuyorsunuz tabi ben anlamıyorum,doğal olarak ya bu sistem kurul uyorsa ben de katılayım bedeli neyse diye düşündüm ya da ben de fx2000 kullanıcısıyım ucundan kıyısından yardımcı olunuyorsa burada ben de aranıza bu sistemin ana hatlarını oluşturarak katılayım eger saraylı hocam kabul ederse
-
saraylu ayıda 10000 point geturen sisitemu beleş veruy oni takup et benuce offfliden tavsuyedur nacuzane
ne oldiğunu bilemeduğin sisuteme 6000-9000 deruler
-
mesela formüllerde 16 6 2010 da saraylı hocamın yazısında vadeli 5lik grafikte yazdıgı periyotları oluşturdum..bu etr denilen sistem mi oluyor* bunu 5lık yanında saatlıkte ızlenır mı
-
saraylı hocam ema dediginiz periyotmu*
-
[quote=skender0909;320094]saraylı hocam ema dediginiz periyotmu*[/quote]
Bence siz önce Saraylı abinin ,başka bir forumda yazdığı DEVRİDAİM MAKİNASI topiğini baştan sona okuyun notlar alın.Ayrıca bu forumda FORMÜLLER topiğini bir okuyun.Çok faydasını göreceksiniz...
-
[quote=skender0909;320094]saraylı hocam ema dediginiz periyotmu*[/quote]
Aslında bu arkadaşımızın arayışı kafamı uzunca bir müddet meşgul eden bi konuya tekrar parmak bastı. Şöyle ki; Sermaye piyasalarında işleyen bir sistem ve çark var. Ve bu çarkların bir dişlisi de piyasa yapıcı muhteremler... Ve normal şartlar altında bu sistem tıkır tıkır kendiliğinden işliyor. Farzedelim ki saraylı patronun sistemlerine 20 kişi sahip, ve bu 20 kişi öyle cengaverce işlemler yapıyor ki, gel zaman git zaman aynı patronun dediği kıvama da geldi bu topu topu 20 kişi. Yine üstadın belirttiği üzere 10.000 Tl si oldu 4 yıl içinde 3.000.000 TL. ve bu muhteremlerde inat edercesine katlamalı işlem yaptığını düşünür isek, zaten topu topu bu 20 kişi piyasa yapıcının anasından emdiği sütü burnundan getirmez mi?:D Yani işleyen bi piyasa sistemine çomak sokmak gibi bişey veya arıkovanına çomak sokmak diyelim. Ayrıca bi konu daha var ki bu tam bi komplo teorisi:D Diyelim bu 20 kişi gün geldi artık 1000 kontrat yetmez oldu ve 3000 kontratla işlem yapıyo. Yahu kardeşim aynı sistemde aynı dakkada bu 20 kişiye aynı sinyal ürerse adam tahtada bu 50-60 bin kontratı almak içinveya basmak için en az 1000 puan marjda işlem yapacak ki, malını alabilsin veya satabilsin. Hadi buyur burdan yak!!!! Şimdi soru şu? Bu sistemleri birilerine dağıtalımda mı kendi ayağımıza kurşun sıkalım. Yoksa işleyen piyasa düzenine karşı gelmeyip,ayrıca bu adamları da ekmeğinden edip kaçırmadan bi kenarda uslu uslu oturmalı mı????.lelele
-
neyse kardeşim sizlere başarılar.. en azından başlangıç olarak sizden birşeyler öğrenebilmek adına tırmaladım.. başlarken hangi indikatörleri hangi periyotlarda kullanırsak daha verimli olurun cevabını alırsam ..biryerlerden başlarım diye düşündüm.. ama olmadı.
-
Piyasu yapucusuna kim çumak sokabulur kimun haddunedur.Biz anucak onudan arutan kıruntularla kendumuzu avuturuk vakut geçururuk yapucu bi kuzarusa o çumağu ne eder sonura duşunmek bile istemeyrum üwww
-
xu30 AYLIK KAMA
xu30 AYLIK KAMA
[img]http://666kb.com/i/bpkdpoocxq2d1tvya.gif[/img]
Uzun vadeli öngörülerimi paylaşmak için bugrafiği uzun süredir takip ederim biliyorsunuz.
Artık hava epey değişti bence ve yukarılar için düşünülenler artık hayal olarak kalabilir.
Geçen hafta 79600 kırıldıktan sonra bundan sonra genel olarak olumsuz senaryolar çizeceğimi dile getirmiştim ve öyle yapmaya devam ediyorum.
AYU ruhlu senaryolardan kurtulmak için zirve olan 92xxx lerin geçmesini görmem gerekecek maalesef.
Şimdi gelelim yukarıdaki senaryoya...
Tahminim OCAK ayı içerisinde aylık grafikte BB orta banda hızla bir yönelme yaşanacağı yönünde.SPOT endeks için 70000 seviyelerine çok yakın rakamlardan bahsediyorum yani.Sonrasında ise GENEL SEÇİMLERE kadarki sürecin yatay bir bkleme havası içerisinde olacağını düşünüyorum.YATAY derken aylık grafikte resmetmeye çalıştığım şekilde bir yataylıktan bahsediyorum.
70000 lerden yeniden İKİLİ TEPE yapmak için 90000 lere giden bir endeks ardından da dalgalı ama bariz bir düşüş ya da yükselişin belirmediği bir BEKLEME süreci yaşanabilir endeksimizde.
GENEL SEÇİMLERden hangi sonuçlar çıkar bilmek çok zor ama seçiM ardından 3-4 ay gibi kısa bir sürede SPOT endeksin sarı yatay olarak verdiğim ve MOR KAMAnın alt bandına denk geleceğini düşündüğüm 52-53000 li seviyelere kadar düşüş beklerim.
Uzun vadede 50000 lerin altını da artık tarihin sayfalarına gömüyorum ve yeni bir dip beklentisi içine hiçbir zaman girmeyeceğimi açıklamak istiyorum.
SARAYLI ABİ VE SEVGİLİ SELÇUKLU YUKARIDAKİ ÖNGÖRÜYÜ(SENARYOYU) EWSEL AÇIDAN DEĞERLENDİREBİLİR MİSİNİZ RİCA ETSEM?
-
bence güzel projeksyon hpy patron ... .benzer düşünüyorum ...uv de yükselen bi dip ve sonra trendin devamı ..... şuan ewsel olarak .bence .. tam net değil ama ...kısa vadede 1-2 ay .. yeni tepe mümkündür tahminim ... senin projeksyondan tek farkı bu abi düşüncemin ....
tarihsel vadede .... borsalar bence hep yükselmiş ... yükselmeyede devam edecekler bence ... ....
-
[IMG]http://i52.tinypic.com/2rw6muw.png[/IMG]
Hmmm.... bence de borsalar hep yükselecek!!! önümüzdeki 30 yıl hiç
düşmeden yükselecek. zaten graf da onu anlatıyo.....
bırakın benim önümü kesmeyin öyle dirençle mirençle, ben hızımı aldım artık,
dağıtacam bütün rakamları diyo...
-
[quote=selçuklu;320104]bence güzel projeksyon hpy patron ... .benzer düşünüyorum ...uv de yükselen bi dip ve sonra trendin devamı ..... şuan ewsel olarak .bence .. tam net değil ama ...kısa vadede 1-2 ay .. yeni tepe mümkündür tahminim ... senin projeksyondan tek farkı bu abi düşüncemin ....
tarihsel vadede .... borsalar bence hep yükselmiş ... yükselmeyede devam edecekler bence ... ....[/quote]
Teşekkürler selçuklu patron.İçim rahtaladı.Ew den anlamıyorum ama değer veriyorum ew yorumcularının yorumlarına.Saygılar.
-
[quote=hpy;320101]SARAYLI ABİ VE SEVGİLİ SELÇUKLU YUKARIDAKİ ÖNGÖRÜYÜ(SENARYOYU) EWSEL AÇIDAN DEĞERLENDİREBİLİR MİSİNİZ RİCA ETSEM?[/quote]
Ben öngörüyü komple terkettim hpy...:)
varsa yoksa sistem,
ister çıksın ister düşsün...:)))
-
[IMG]http://i51.tinypic.com/2gtarza.jpg[/IMG]
Dolar bazlı da "aynı fikirdeyim beni de bırakın" diyo..
-
[quote=saraylı;320049][SIZE=3][B][I][U][COLOR=#0000ff]Trend Analizi:[/COLOR][/U][/I][/B][/SIZE]
[SIZE=2][B][I]BRS...........81.800........:yü:[/I][/B][/SIZE]
[SIZE=3][I][COLOR=blue][B][U]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/U][/B][/COLOR][/I][/SIZE]
[I][B]K.........82.300[/B][/I]
[I][B]Y.........82.625[/B][/I]
[I][B]D.........81.800[/B][/I]
[B][I][SIZE=3][COLOR=blue][U]Kırılma Noktaları :[/U][/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[I][B]82.375..................:yü:[/B][/I]
[I][B]82.200...................:dü:[/B][/I]
[I][COLOR=blue][B][I][SIZE=3][U]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/U][/SIZE][/I][/B][/COLOR][/I]
[I][B]4.Direnç : 84.725[/B][/I]
[I][B]2.Direnç : 83.075[/B][/I]
[I][B]1.Destek : 81.875[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 79.775[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:80.550[/B][/I]
T..CT..CT..CT..CT..CT..CT..C[/quote]
................................
-
[quote=SU-TE;320084]saraylı ; sonunu görmediği işe girmez!!!:cool:
Finali çok şık bi yazı...[/quote]
''sonunu düşünen kahraman olamaz'' gibi bi şey olmuş
Saraylı Alemdar :..:
-
Ali Baba'nın Doğan görünümlü bi Şahin'i vardı...:)))
Ne zamandır bunu satıp VOB dan kazandığını üzerine ekleyip bir yeni araba almayı düşünüyordu.:rolleyes:
Bu akşam beni aradı,diyor ki,işler fena gitmiyor,öyle bir yılda çok para kazanabileceğimi forumda yazmışsın,:::
ben de okudum,
gözüm açıldı,:eek:
arabayı değiştirmekten vazgeçtim,:cool:
dedim ki,eee para kazanıyorsan niye değiştirmeyeceksin, onu anlamadım,
dedi ki; bir yıl sonra bu Şahin 'i satıp ,üzerine kazandığımı koyup Ferrari almayı düşünüyorum....kom:..:
:D
:..:
-
[QUOTE=selçuklu;320104]
tarihsel vadede .... borsalar bence hep yükselmiş ... yükselmeyede devam edecekler bence ... ....[/QUOTE]
Güzel demişin selçuklum, bencede yükselmeye devam edecekler elbette ama, tarihsel sürecin bir döneminde borsa diye bişey yokmuş, icad olmuş acaba icad olduğu gibi bir zaman gelecek tekrar yokolacakmı sence:))) belkide yerini başka bişeye bırakacak ve yokolacak, işte o zaman hep yükselişin sonuna gelinmiş olurmu?;)
Az evvel national geographic tv yi izliyordum tamda uygarlıkların yokoluşunu konu alan bölümü yayınlanıyomuş izledim biraz:)
Arizonada phoenix kentinin 200 yıl sonra harabe ve terkedilmiş halde bulan araştırmacıları falan ele alıyodu:D:D:D insanoğlu başına gelenlerden ders çıkarmaya çalışıyor işte:)
Yav öyle kentler terkedilmiş ve harabe olacaksa borsalar hayli
hayli unutulur gider heralde:::
Borsa belkide sadece bizim uygarlığın uğraşısı olarak kalacak.heyk
Hani projeksiyon kanalazisasyon yapan kalmayacak, trade ne demek bilen canlı türü olmayacak demektir bu:D hele hele vobda terse kalan hiç olmayacak demektir ki bu pala için ne kötü bişey.dng
Hani tadınada varmaya bakın derim ben.lelele
-
Heytrader, günaydın daytrader....
-
Gününüz aydın ,
haftanız karlı olsun...
eski yılın son haftası ile bir yıl bitiyor..
:rolleyes:
-
[B][U][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Pivot ,Destek ve Dirençler:
[/COLOR][/SIZE][/U][I]4.Direnç : 84.725[/I][/B]
[COLOR=yellowgreen][I][B]2.Direnç : 83.075[/B][/I]
[/COLOR][COLOR=darkorange][I][B]1.Destek : 81.875[/B][/I]
[/COLOR][I][B]4.Destek : 79.775[/B][/I]