-
[QUOTE=mbm;33439]bir kaç sayfa önce seni tebrik ettim hexen dostum...
okumadıysan bir daha tebrik edeyim....
ben almadım o uyumsuzluk riskini...[B]çok acımasız verdiler bizimkiler.[/B]
altından bir şey çıkacaksa yarın yukarı yapsalarda dönüşüde aşagı sert olur diye.....
yok sistemleri özelliklede 15 dakikalıgı ala getirsinler bugun numara yaptılar diye düşünürüm...
2000 puan gap yapsınlar ne olacakki.. yarım kısayım 1000 puan eder..
sırf bugün almışız 3000 puanın üzerinde....
sevgiler........[/QUOTE]
saol kardesim tebrik icin doru yaptın sen amma systems short cunki normalde tutmak lazım shorts
-
[quote=follow;33441]bana musaade herkese hayirli geceler....[/quote]
Sana da.
-
[quote=xxxx;33442]iyi akşamlar. aranıza yeni katıldım. çok güzel paylaşım var burada.[/quote]
Çok güzel kavgalar da oluyor.:D:D:Düüüüüü:o:o.boks..boks.hoşgeldiniz efendim.Bol kazançlar.
-
Ortada net bir şey yok..
Dow tam yıkılmak üzereyken yine bir dolap çevrildi. Yarın haftalık kapanışlar olacak.
Satıldığı ile ilgili bir habere rastlamadım. Yalnız Goldman Lehma^n'ın batamayacak kadar büyük olduğu ile ilgili bir rapor yayınlamış.
Burdanda Lehman a da el koyulup kurtarılacağı varsayımıyla aldılar demekki. Neyi kurtarıyorsa devlet. :)
Söylenti yalnızca:)
-
[QUOTE=catedral;33446]Ortada net bir şey yok..
Dow tam yıkılmak üzereyken yine bir dolap çevrildi. Yarın haftalık kapanışlar olacak.
Satıldığı ile ilgili bir habere rastlamadım. Yalnız Goldman Lehma^n'ın batamayacak kadar büyük olduğu ile ilgili bir rapor yayınlamış.
Burdanda Lehman a da el koyulup kurtarılacağı varsayımıyla aldılar demekki. Neyi kurtarıyorsa devlet. :)
Söylenti yalnızca:)[/QUOTE]
Anladığım kadarıyla daha önceden lehman kendi naz yapıyordu çok, yarısını veya birimini satıyordu, şimdi ise piyasa baskısından hepsi için görüşüyor.
sevgiler.
-
-
[B]bugün bizim piyasa lehmana,dj a üzüldüğü içinmi böyle oldu o zaman çok duygusal.[/B]
yukardaki cümleyi diğer forumdan alıntı yaptım.......
başka söze gerek yok.....tebrikler o arkadaşa...... :)
kimse umutlanıp nara atmasın boş yere... 15 daklık sistem al verene kadar kısaları fullerim.....
yurtdışı sabah düşmeden yerinde dururken çaktılar 2000 puanı bizimkiler...
düşünün artık...
-
Yarın Spot 30 muhtemelen 600-900 puan arası yukardan açılabilir. Açıldığıylada kalır.
Tabii ki bu fdow un eksi olmaması koşuluna bağlı.. Yok bu kadar dahi tepki veremezse yarın piyasa artık ölümüne kısa demektir.. Bunun altından kesin bir iş çıkar.
-
kısacılarda bir ümit var. yarın fdow eksi açar fazla yükselmez. bizden sonra 280 puan yükselmiş bir dowf var. bugün herkes nereden kısa yaptıysa kazandı ama kolay ekmek yok. yarın aldığımızı verecez kendimizi kandırmayalım :)
-
[quote=xxxx;33451]kısacılarda bir ümit var. yarın fdow eksi açar fazla yükselmez. bizden sonra 280 puan yükselmiş bir dowf var. bugün herkes nereden kısa yaptıysa kazandı ama kolay ekmek yok. yarın aldığımızı verecez kendimizi kandırmayalım :)[/quote]
efg nin sattığı 12000 kontrata bakıyorsanız yanılıyorsunuz. sabah tekrar alır efg bu üüü
-
[QUOTE=xxxx;33452]efg nin sattığı 12000 kontrata bakıyorsanız yanılıyorsunuz. sabah tekrar alır efg bu üüü[/QUOTE]
bakmıyorsak......
umrumuzda olmuyorsa efg ve o kadar yazının içinde hiç adı geçmemişse.....
-
[quote=mbm;33453]bakmıyorsak......[/quote]
siz bilirsiniz ama bakarız sabah
-
[QUOTE=xxxx;33452]efg nin sattığı 12000 kontrata bakıyorsanız [B]yanılıyorsunuz. [/B]sabah tekrar alır efg bu üüü[/QUOTE]
efg ye bakmıyoruz biz....
şimdi yinede yanılırmıyız yanılmazmıyız.....
-
bu arada sayın mbm tradelerinizi ilgiyle izliyorum başarınızdan dolayı kutlarım
-
[QUOTE=xxxx;33457]bu arada sayın mbm tradelerinizi ilgiyle izliyorum başarınızdan dolayı kutlarım[/QUOTE]
bende hoşgeldiniz anlamında yazdım zaten....:)))
hayırlı olsun sn xxxx..
-
[quote=mbm;33456]efg ye bakmıyoruz biz....
şimdi yinede yanılırmıyız yanılmazmıyız.....[/quote]
önemli olan sistem tabii ama kendimizi kandırmanın alemi yok. temennim,uygun yerden karlı pozisyonları kapatmak. bende kısayım bu arada
-
arkadaşlar yarın sabah future artı olursa en az 1200-1300 çıkarız aksi durumda cüzi miktarda artış gösteririz ama endeksin 37 altına ineceği düşünen arkadaşlarda yanılır. kendi iç dinamiklerimize döneriz. çok kısa zamanda...
-
[quote=mbm;33458]bende hoşgeldiniz anlamında yazdım zaten....:)))
hayırlı olsun sn xxxx..[/quote]
sağolasın,hoşbulduk.
2 gün önce üye oldum ama yazma hakkım yoktu sağolsun HELLİM sorunu çözdü. gelir gelmez çok yazdım biliyorum. burada stopp loss uyguluyorum.:))) herkese iyi geceler
-
[QUOTE=xxxx;33459]önemli olan sistem tabii ama kendimizi kandırmanın alemi yok. temennim,uygun yerden karlı pozisyonları kapatmak. bende kısayım bu arada[/QUOTE]
Hoçgeldiniz.. Hoşgeldinizde biraz hızlı geldiniz:)
Kurumların günlük pozisyonları hiç önemli değildir. Bahsettiğiniz kurum yaklaşık 20000 adet 47.400 maliyetle kısa pozisyonda vade başı itibariyle.. Yarın döner alır. Trade yaparken kurumların günlük pozisyonları her zaman yanıltıcıdır..
Sistem al derse alınır. Sat derse satılır.
Sizce Doçe bugün o kadar dolar kontratını neden aldı?
-
yarın ola hayrola diye bir ara çok sık kullandıgım bir laf vardı...
sabaha kadar bu lehmanı daha çok alırlar satarlar....
boşuna üzmeyin kendinizi..
ne lehmanmış bu...
saat 9,30 da fdow hangi seviyede.. yönü ne tarafa..önemli olan bu..oda açılıştaki yarım dakika için...
bugun niye 3000 puan çaktılar... yarım dakikadan sonrada bu önemli olur......
-
[QUOTE=bozok;33460]arkadaşlar yarın sabah future artı olursa en az 1200-1300 çıkarız aksi durumda cüzi miktarda artış gösteririz ama endeksin 37 altına ineceği düşünen arkadaşlarda yanılır. [COLOR="Red"]kendi iç dinamiklerimize döneriz.[/COLOR] çok kısa zamanda...[/QUOTE]
bugün gördük kendi iç dinamiklerimizi..:rolleyes:
-
mbm piyasadaki para girişi çıkışıda benim için önemlidir geçenki sert çıkışta 120 trilyon girdi dün ve bugün 80 trilyon çıktı, 2000 puana 120 trilyon giriş 3500 düşüşe 80 trilyon çıkış, ayrıca piyasa kapanırken bizim vob dowun yüzde 1 düşüşünü fiyatladı, ama 1.50 artı kapattı yüzde 2.50 yapar bu bide yarın future yukarı olursa shortcuların işi zor derim
-
syn jerfin evet aynen öyle olacak bu zamana kadar örneğini çok yaşadık hangi bankamız hangi sigorta şirketimizi yabancılar almadı ve hala ilgleniyorlar şirket karları desen her geçen sene artıyor işc garanti yapı kredi geçen seneye göre bilançoları çokmu kötü geldi 9 aylık karlarıda iyi gelecektir, az kaldı gelişmekte olan bir piyasayız
-
[QUOTE=bozok;33466]mbm piyasadaki para girişi çıkışıda benim için önemlidir geçenki sert çıkışta 120 trilyon girdi dün ve bugün 80 trilyon çıktı, 2000 puana 120 trilyon giriş 3500 düşüşe 80 trilyon çıkış, ayrıca piyasa kapanırken bizim vob dowun yüzde 1 düşüşünü fiyatladı, ama 1.50 artı kapattı yüzde 2.50 yapar bu bide yarın future yukarı olursa shortcuların işi zor derim[/QUOTE]
dedim ya yarım dakika zor diye... fdowa baglı olarak.......
ben daha kısa yapacagım..
bu arada dün sabah dow gece çok eksiydi futur sabah artı bire yakındı...
dowun o eksisi buhar olmuştu.......
yarın sabahda süprizlere gebe fdow.... ters yönde..
nede olsa bu sıralar piyasalar haber kaynaklı ve süni...
her şey olur...fdow bir haberi fiyatladı...
yarın sabah o haber asılsız çıkarsa ne olacak......
saçma sapan günlerdeyiz... hepsi bu......
bu arada para giriş çıkışıyla işim olmuyor pek ..
bakmıyorum yani...
-
[QUOTE=bozok;33466]shortcuların işi zor derim[/QUOTE]
Sayın Bozok bugun sabah shortlayan veya dunden shortlayan ve tum gun pozısyonda oturan 2800 puan kar almıs, zor olacak yanı yok, stoplar en azından,zor olsa olsa kapanısta shortlayana olur.
Gün doğmadan neler doğar, dün gece de artı kapattı, sabaha -.60 ile karşılaştık,
Bu ara piyasa tahmini çok güç, sarhoş adamın nereye gideceği belli olmaz,
Sabah açılsın fiyatları bir görelim...
-
haklısın ama dikkat edersen dengeler bu şekilde bozuluyor dow bir haberle yükselsin ertesi gün yalanlansın verdiğini alsın sonuçta yerinde 11 üstünde ve kriz amerikada peki biz hep değer mi yitirecez çıktıığı günün ertesi günü future eksi diye, o zaman hayırlı olsun 10 binler 20 binler spekülasyon bitmez:)
-
teo yeni short yapanları kasdetmiştim sonuçta 52 binden yapanda vardır nerden kapatsa kar eder:)
-
haftalık grafikte 32-35bin bandının çok kritik olduğu açıkça görülüyor... bu savunma hattının düşmesi halinde endeks alt mavi banda doğru hareketlenmesi beklenebilir...
[IMG]http://i36.tinypic.com/2vbpsmw.jpg[/IMG]
-
Çiz de çiz...
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img239.imageshack.us/img239/7840/xuilksy5.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yukarıdaki sayımı takip ederken;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dji 11.380 i geçerse alternatif sayımı çizerim dedim.Katil Ayılar yorulmamam için ellerinden geleni yapsalar da, Tozu dumana katan Boğalar ne işin var çiz işte dediler.Dji de b bitmiş aşağı doğru c1 c2 c3.1 c3.2 diye sayarken 11.380 i geçince bizim c3.1.2 ihlal edildi.Şimdi 11.580 i takip edeceğim.Eğer orası da geçilirse aşağıdaki grafiklerde görülen, daha önce de akıllarda dursun diye paylaştığım olasılıklara göre gecelerin ayılığından gecelerin boğalığına geçmem gerekecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bol şans…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img83.imageshack.us/img83/8841/dji15zf5.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bunun günlüğü ise;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img83.imageshack.us/img83/4421/djigunnr4.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]
-
Çiz de çiz...
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bize ne Dji den dersek XU30 a bakalım,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img239.imageshack.us/img239/6321/xu3015bk3.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bunun günlüğü ise;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img239.imageshack.us/img239/8464/xu30guneh7.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]ImageShack beni banladı daha çizme diye.Yoksa hazır elim değmişken…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şaka bir yana akıllarda dursun bu sayımlar diye çizildi.Kritik seviyeler geçilmeden geceleri ne ayı olurum ne de boğa.İnsanlık en güzeli.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bol şans…[/FONT][/SIZE]
-
Sayın Sentinus,
Çok mavi gördüm sizi dediğinizi duyar gibiyim.Ama olasılıklar işte paylaşayım istedim.Bir daha da gecenin bir yarısında senmisin şurayı geçerse resim çizerim bak diyen.
Bol şans herkese...
-
vala çıldırıtcaklar bunlar adamı ya dün terste kaldık sabah 49600 shortladım sonra bıraktım gittim goz ucuyla telefondan fln baktım iyiydi şimdi sabah 10.30 ucagıyla istanbula ordanda londraya gidicem pozisyonu tutsam bir türlü tutmasam bir türlü nevardıda dün ölen dow bugun 11400 bile geçmiş gitmiş anlamak mümkün deil? ayrıca ne olyuorda bizim borsa -%5 e yakın düşştü bunuda anlamak mumkun değil !!
-
[QUOTE=mavi;33476]Sayın Sentinus,
Çok mavi gördüm sizi dediğinizi duyar gibiyim.Ama olasılıklar işte paylaşayım istedim.Bir daha da gecenin bir yarısında senmisin şurayı geçerse resim çizerim bak diyen.
Bol şans herkese...[/QUOTE]
saol dostum benim grafs aynısı +. amma asayada olan beninm tama destekte
[IMG]http://img239.imageshack.us/img239/6321/xu3015bk3.jpg[/IMG]
-
Sayın hexen,
Seans bitmeden 5.dalga adlı vob grafiğini atmış ve 46.700 aşağı geçilene kadar kısa kapatıp flat kalmakta yarar var demiştim kendi adıma.Fakat uzun girmeye de cesaret edemedim, hazırda ayıların hakimiyeti hüküm sürerken dünyada.Dji bugün devasa bir çöküş yaşayıp müthiş bir kazancı kaçırmak ta vardı.Fakat desteğin kırılmasını görmek istedim işte.Sizi uzun cesaretinizden ötürü tebrik ederim.
-
[quote=Ronaldinho;33409]Seninle çok iyi tanıştık ama bu zamana kadar birşey dememiştim.Bu milletin senin esas yüzünü bilmeyip alçakgönüllü mütevazi biri sanıyor.Sen yetim başı okşasan 2 ay elini dezenfekte eder sabunla yıkarsın.Öyle bir adamsın işte daha yazarız sonra.[/quote]
Arkadaşım ortamı bozma böyle konuşmalarla amaçtan sapıyorsun diğer forumdaki gibi olmasın sonra
-
Lehman hafta başına kadar satılabilir...
12.09.2008
Lehman Brothers´in potansiyel alıcılarla görüşmeler yaptığı ve bu konuda bir anlaşmanın Pazartesi günü Asya piyasaları açılmadan yapılabileceği öne sürülüyor.
Alıcı adayları, ticari bankalar olan Barclays, Bank of America ve HSBC olarak konuşuluyor.
Konuya yakın kaynaklar, Lehman´ın satış konusunda ABD Hazinesi ve Fed ile birlikte çalıştığını, ancak ABD hükümetinin bu satışta mali bir katkı sağlamayacağını söylüyorlar.
Moody´s´in dün Lehman´ın “güçlü bir mali ortak” bulması gerektiğini söylemesinin ardından Lehman hisseleri yüzde 42 düşerek 4.22´ye indi.
Lehman´ın 158 yıllık tarihinde açıkladığı en büyük zararın ardından Moody´s, Lehman´ın kısa sürede “stratejik bir düzenleme” yapmaması durumunda kredi notunu düşüreceğini de açıkladı.
Alıcıların Lehman hesaplarını inclemeye başladıkları da, bu konuda bir anlaşma olmadığı için isimlerini açıklamak istemeyen kaynaklarca ifade edildi.
Lehman´ın hızla düşen hisseleri, piyasa değerini 2.9 milyar dolara düşürdü. Bu durumda Lehman dördüncü büyük ABD aracı kurumu pozisyonunu 3.8 milyar dolar piyasa değeri bulunan Florida merkezli Raymond James´e bıraktı.
-
[QUOTE=mavi;33476]Sayın Sentinus,
Bol şans herkese...[/QUOTE]
Gerçekten çok mavi gördüm sizi... İhtimaller üzerinde çalışmak zor iş yine de bir senaryo olmalı yolu şaşırmamak için. Borsada neyin ne olacağı belli olmaz. Bir tarafa şartlanmak yerine her türlü ihtimali değerlendirmek gerek. Karmaşık düzeltmeler sırasında senaryo yazmak zor iş. Şahsen piyasanın bir tarafa kırılmasını beklerim böyle durumlarda. Slm'lar.
-
Günaydın...
Dax şu anda 60 dak.grafiklerde aşırı alım bölgesinde, S&P ise +100 bölgesinden inmek üzere.
Bizi vob da ise trendli şekilde aşağı gidiyoruz.
Eğer S&P sert aşağı giderse biz aşağı inişe devam ederiz,S&P de eğer tekrar +100 bölgesine dönerse yatay piyasadan sonra [U]geçici yukarı dönme ihtimali kuvvetli[/U], Şu an için her iki taraf için de çok aşırı bir hareket beklemiyorum...
Dax açılışını yüksek yaparak gününü en yükseğinden açtı, buradan muhtemelen kepçeleyip aşağı gelecekler...
Bu arada grafikler çok farklılaşmaya başladı, yurt dışına bakarak değil, kendi grafiğimize bakarak trade etmeliyiz.
-
GND AĞALAR :) dün seans sonu deutsche de kısalarını ışık hızıylan kapadıydın helal olsun adama:)
-
dün yazmayı unuttum bi hsp vardı kapatalım dün bi kaç ***** vardı bana çok yazıon diyen ne oldu %5.5-6 kapicaz dedik kapamadık mı? oyuncuyuz aslanım oduncu deil.