-
[quote=enorton;103994]Ban matrikste opt yapamıyorum, değişkene OPT1 diyorum ve daha sonra değişkeni tanuımlıyorum ama olmuyor...[/quote]
Hep soruyorum kendime acaba diyorum ben de bir bu rakamlardan oluşan sistemlerden kendime yapsam nasıl olabilirdi durum.Ama ben sisteme en çok sanırım 5 dakika uyarım.Bir kere vobtrader sisteme taktı da taktı kafayı.Hep kazanıyor ne yaparsa hep doğru biliyor sistem.Birgün beyninde borsanın artacağı banko fikri oluşmuş ama sistem bir türlü al vermiyor deli oluyor.Satarım anasını sisteminin falan deyip full longu yapıştırmasın mı.Ondan sonra borsa uçuyor sistem daha da üstlerden al veriyor.Ama o sisteme sonra yine uyuyor sonra yine uymuyor.Anladığım sistem her zaman histeme mahkum.Çünkü insan duygularını katmadan borsa oynayamaz.Bu kesin ve nettir.Bugün gözümün önünde 36775 ten longlayıp stop yapmayan ve geceye de long girmiş arkadaşım var.
-
[URL="http://www.kucukresim.com/sunucu12_5761c5.jpg]"][IMG]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/t5761c5.jpg[/IMG][/URL]
Asti senin beleş sistemi 5 dklığa ayarladım süper oldu .lelele
-
[quote=Larossıan;103998][URL="http://www.kucukresim.com/sunucu12_5761c5.jpg]"][IMG]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/t5761c5.jpg[/IMG][/URL]
Asti senin beleş sistemi 5 dklığa ayarladım süper oldu .lelele[/quote]
valla grafik büyümüyo..bişi diyemeyeceğim..ama 15 dk da iyiydi..5 de bi numarası yoktu..modifiye ettiysen brafoooo
-
[URL="http://www.kucukresim.com]"][url=http://www.kucukresim.com][/URL][img]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/54a4fe.jpg[/img][/url]
Resim küçük olmuş büyüğü bu..lelele
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;103997]Hep soruyorum kendime acaba diyorum ben de bir bu rakamlardan oluşan sistemlerden kendime yapsam nasıl olabilirdi durum.Ama ben sisteme en çok sanırım 5 dakika uyarım.Bir kere vobtrader sisteme taktı da taktı kafayı.Hep kazanıyor ne yaparsa hep doğru biliyor sistem.Birgün beyninde borsanın artacağı banko fikri oluşmuş ama sistem bir türlü al vermiyor deli oluyor.Satarım anasını sisteminin falan deyip full longu yapıştırmasın mı.Ondan sonra borsa uçuyor sistem daha da üstlerden al veriyor.Ama o sisteme sonra yine uyuyor sonra yine uymuyor.Anladığım sistem her zaman histeme mahkum.Çünkü insan duygularını katmadan borsa oynayamaz.Bu kesin ve nettir.Bugün gözümün önünde 36775 ten longlayıp stop yapmayan ve geceye de long girmiş arkadaşım var.[/QUOTE]
Gökhan kardeş sen böyle iyisin devam et, boşver sistem falan. Ben ilk voba başladığımda ne sistem vardı ne bişey bende. En çok parayı da o zaman kazandım. 2 ayda parayı 3 katladım. Anaparayı çektim ve sonra iki günde sıfırladım. Atmıyorum, gerçekten sıfırladım. O yüzden bana sistem şart. :D
-
[quote=GOKHANFINDIK;103997]Hep soruyorum kendime acaba diyorum ben de bir bu rakamlardan oluşan sistemlerden kendime yapsam nasıl olabilirdi durum.Ama ben sisteme en çok sanırım 5 dakika uyarım.Bir kere vobtrader sisteme taktı da taktı kafayı.Hep kazanıyor ne yaparsa hep doğru biliyor sistem.Birgün beyninde borsanın artacağı banko fikri oluşmuş ama sistem bir türlü al vermiyor deli oluyor.Satarım anasını sisteminin falan deyip full longu yapıştırmasın mı.Ondan sonra borsa uçuyor sistem daha da üstlerden al veriyor.Ama o sisteme sonra yine uyuyor sonra yine uymuyor.Anladığım sistem her zaman histeme mahkum.Çünkü insan duygularını katmadan borsa oynayamaz.Bu kesin ve nettir.Bugün gözümün önünde 36775 ten longlayıp stop yapmayan ve geceye de long girmiş arkadaşım var.[/quote]
tamamen yanılıyorsunuz, sorun sitem değildir, sisteme tam sadakattir. sinyaller geç gelebilir, üst üste hatalı işlemler yapılabilir bunlar kaçınılmaz, sitemin amacı tahmin sürecini elimine etmek ve hissel trade yapmamaktır. daxı dowu pariteyi işc yi garantiyi apds yi efg nin pozunu, para gç nı vs. seansta izlememizin tek nedeni vardır, düşüş yada yükselişi piyasadan önce anlamak ve piyasadan önce pozisyon almak, çekirge misali belki bir iki kere başarılabilir ama sonuç eninde sonunda hüsran olmak zorundadır hissel veya tahminsel trade yapmanın.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;103968]Uçak bileti bulamadım..lelele:..:Sizlersiz yapamıyorum.Bu arada ben veri gelmeden önce 36600 den longtum.İki kere gittik ya 36800 lere ikisinde de longtum döndük.En son veri gelince dağıldığımızda 36625ten ilk benim emir gitti shortladım.475 lerde başka işlem yaptım.En son 36500 den short yaptım bıraktım.500 puan aralıkta sadece gelen teminatla yeni short ekledim.Gece de long bakalım.Bu gece dönüş günü yada uçuş günü olacak.[/QUOTE]
Japonya veya ABD'ye bilet bulamamak imkansiz... Tv'ye cikacam demistin, bunu da yapamazsan tam bir yalanci olursun.. burada yazdiklarina nasil inanalim... Kufur bitti ben geri donuyordum artik geri gidiyorum..
Bayanlara dahi kufur eden birinin soylediklerine inanmak zaten hayalcilik olurdu...
Sayin findik, TV'ye ne gun cikiyorsun.. soylede izleyelim....
-
[quote=enorton;104001]Gökhan kardeş sen böyle iyisin devam et, boşver sistem falan. Ben ilk voba başladığımda ne sistem vardı ne bişey bende. En çok parayı da o zaman kazandım. 2 ayda parayı 3 katladım. Anaparayı çektim ve sonra iki günde sıfırladım. Atmıyorum, gerçekten sıfırladım. O yüzden bana sistem şart. :D[/quote]
Sorun bence sisteme bir uyup bir uymamak.Doğru iken uymamak yanlış iken uymak.Çift taraflı kayıp yaşatıyor.Halbuki sizin sistem dediklerinizin hepsini bende kullanıyorum.Ama ben beynimde çiziyorum grafiği.Aynı saatlik kapanış seviyeleri benimde var aklımda.Ama ben ne kadar altına yada üstüne çıksa da kendime 25 50 puanlık haklar verip esas tam yönü bulmaya çalışıyorum.Ama şundan emin olun.1saatlik sistem borsada para kaybettirmez.Ama kayıtsız uyacaksınız.Sürekli bakıyorum sistemsiz flat.Sistemli long falan.Yav bir insan ya sisteme hep uymalı yada hiç.Yoksa istikrarlı kazanç zor.Ha çok tecrübelenirsiniz.Sistemin nerede sat vereceğini bilirsiniz histeme uyarsınız ama istikrar getirmez.İstikrar için zamanı gelince eliniz titremeden emri göndermeyi bileceksiniz.Yok aha buradan döner aha şurada destek aha şurası direnç.Onlar elinde patlar ancak insanın.Mantıklı olan ya hep sistem ya hiç sistem.Bazılarınında sistem kafasını karıştırır acaba uysammı uymasam mı diye bu da zarar verir.Beyin sağ ve sol bir anda satayımmı alayımmı diye tedirgin olur.O anda işte zarar kaçınılmazdır.Bugün 36800 den iki kere çaktılar.Eee demekki 36800 geçilmeyecek.Ozaman 36800 stoplu shortu hiç yoktan denemek lazımdı.Hiç birşey bilmeyin bu bile kazanç sağlardı.Çoğu ilk 36450 ye vurduklarında shortladı.36800 e yine çıkınca flat oldular.Halbuki 2.vurduktan sonra döndüğümüzde flat kalanlar bile 36600 den yetişebilirdi.Orada garanti isc akbank bariz baskı vardı.Dow daha üstte iken bizim garan daha 3 ytl olmamıştı.Hepsinde baskı vardı.Ne oldu imkb bildi.İşte esas öğrenilmesi gereken bu borsada.Bir yöne baskı varmı yokmu iyi ayırt edilmeli.Ha dax ekstrem artmış ama almıyorlar bizi bu da gösterge idi.bende sabah en dipten long olmasına rağmen tutmadım 36800 e kadar bir sürü işlem yaptım ama zarar da ettim.Ama kar edemesem bile artık dün geceden short idim onları tutsa idim maliyetim aynı olacaktı diye düşündüm.Önemli olan kendime yeni şanslar vermemdi ve en sonunda 1000 puan yakaladım yaklaşık.O da ne var ne yok zarar marar bırakmadı.Ha dünden hiç bozmasaydım shortu daha çok kazanacaktım ama ben 36800 e çıktığında 600 puan zarar stresini daha farklı yaşadım.Normal poz tutanla alıp satıp tutmak farklı olur.Bunlar da bir sistem olsa gerek.Ama borsada öyle sistemi eline al yarın para kazan bu imkansız.Sistemi olan birisi sistemin ileride sat verebileceğini anlamalı.Bu da ancak ve ancak imkb hisse tecrübesi ile olur.O yoksa zor bu işler.Direk voba gelmek kaybettirir.
-
[quote=mozkan;104003]tamamen yanılıyorsunuz, sorun sitem değildir, sisteme tam sadakattir. sinyaller geç gelebilir, üst üste hatalı işlemler yapılabilir bunlar kaçınılmaz, sitemin amacı tahmin sürecini elimine etmek ve hissel trade yapmamaktır. daxı dowu pariteyi işc yi garantiyi apds yi efg nin pozunu, para gç nı vs. seansta izlememizin tek nedeni vardır, düşüş yada yükselişi piyasadan önce anlamak ve piyasadan önce pozisyon almak, çekirge misali belki bir iki kere başarılabilir ama sonuç eninde sonunda hüsran olmak zorundadır hissel veya tahminsel trade yapmanın.[/quote]
Bir sonraki yazıda aynısını ekledim.
-
[quote=urungu;104004]Japonya veya ABD'ye bilet bulamamak imkansiz... Tv'ye cikacam demistin, bunu da yapamazsan tam bir yalanci olursun.. burada yazdiklarina nasil inanalim... Kufur bitti ben geri donuyordum artik geri gidiyorum..
Bayanlara dahi kufur eden birinin soylediklerine inanmak zaten hayalcilik olurdu...
Sayin findik, TV'ye ne gun cikiyorsun.. soylede izleyelim....[/quote]
Hayda bu da yeni çıktı.Yav böyle adamları niye hergün burada okuyorum ben.Bu daha dün engellenmedimi.Allah Allah yine sataşıyor.Alın şunu başımdan.Hellim hanım şu yenisin galiba arkadaşı bir zahmet yollarmısınız.Bana hakaret ediyor.Dün de etmişti.
-
alacaklar bu dow'u yukarı son 1 saatte.
hareketler aynen öyle.
inşallah yanılıyorumdur.
-
[quote=unlimitted;104008]alacaklar bu dow'u yukarı son 1 saatte.
hareketler aynen öyle.
inşallah yanılıyorumdur.[/quote]
shortçu dediğin yükselişten korkmaz, alsınlar bakalım, alacakları varsa görecekleri de var :..: