-
[quote=GOKHANFINDIK;104104]Dünkü kapanışta full long olurken eminim yazmadım ki?Borsa artı olacak bugün yazarım.İnandığım yön nett alacaklar.Belli bu borsa.Ha gidip de ben hsbc bankasına bomba atılmasını bilemem.Ama alacaklar.Bu borsa komple psikoloji.Şimdi herkes ah borsa artı olmasa da Gökhan bir şişse diye düşünüyor.Ama olacaz artı maalesef.Şişmeyecem.Bugün özel olarak yazıyorum.Ben bildim şu bu havasına ihtiyacım yok.Ama borsa net alacaklar bugün.Borsa yaşanmadan anlaşılmaz sen de yaşayınca anlarsın nasıl biliniyor.Ben bu garanti ve iscyi nerdeyse 7 yıl oldu takip edeli.Bu hareketler kolay kolay yanıltmaz.Bugün işlem yapmayacam.Beni efg satmış garanti almış hiç enterese etmez.Fiyat artınca hiçbiri umrumda değil.35150 stoplu full longum ben.İsteyen de böyle olabilir.İşlem yapmayacam çok ciddiyim.[/quote]
borsada pozisyonu olmayan ve normal olan kimsenin başka bir adamın zarar yazmasından(senin tabirinle şişmesinden) veya karda olan bir adamın kar yazamayan başka bir adama "kapak yapmasından" keyif alacağını düşünmüyorum. alıyorsa ya bir kuyruk acısı vardır ona bi zararın dokunmuştur, seni sevmemesi için bir sebep vermişsindir, ya da o adamda psikolojik problemler vardır.
bu durumlarda yapılacak şey kolay zaten.
"can sıkkınlığının miktarı, canını sıkan adamın kalitesiyle doğru orantılı olmalıdır" felsefesini uygulamak...
-
İlk siftah geldi fdow artı.Şimdi de fdax olacak.Sonra da imkb.
-
[quote=unlimitted;104108]borsada pozisyonu olmayan ve normal olan kimsenin başka bir adamın zarar yazmasından(senin tabirinle şişmesinden) veya karda olan bir adamın kar yazamayan başka bir adama "kapak yapmasından" keyif alacağını düşünmüyorum. alıyorsa ya bir kuyruk acısı vardır ona bi zararın dokunmuştur, seni sevmemesi için bir sebep vermişsindir, ya da o adamda psikolojik problemler vardır.
bu durumlarda yapılacak şey kolay zaten.
"can sıkkınlığının miktarı, canını sıkan adamın kalitesiyle doğru orantılı olmalıdır" felsefesini uygulamak...[/quote]
Ben alsat yapan birisiyim ama bugün yükselişten insanlar da kazansın istedim.Başka nedenim yok.Şimdi isteyen kazanır isteyen izler.40 000 den longlar.Bunlar esaslı alışlar.Öyle üçbeş gömlekçi alışına hiç benzemiyor.
-
Hani finansbankın fonu vardı, makas olduğu anda piyasaya girecek makası sıfırlayacaktı. Nerde kendisi hemen gelsin 500 puan oldu makas, yoksa benim de longa mı geçmemi bekliyor :)
-
Fdow artarken arttırmayanlar fdow düşerken yada olduğu yerde dururken alacaklar.Bu önceden böyle oldu yine böyle olacak.Borsada hep önceki şeyler oluyor.7 yıl öncekileri öldü desek evlatlarına giderken napacaklarını öğretmişler gibi hiç değişmiyor ne yapacakları.
-
[quote=enorton;104111]Hani finansbankın fonu vardı, makas olduğu anda piyasaya girecek makası sıfırlayacaktı. Nerde kendisi hemen gelsin 500 puan oldu makas, yoksa benim de longa mı geçmemi bekliyor :)[/quote]
Tırı vırı da ondan o işler.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;104110]Ben alsat yapan birisiyim ama bugün yükselişten [B]insanlar da kazansın[/B] istedim.Başka nedenim yok.Şimdi isteyen kazanır isteyen izler.40 000 den longlar.Bunlar esaslı alışlar.Öyle üçbeş gömlekçi alışına hiç benzemiyor.[/QUOTE]
Hocam kendini artık insan üstü görmeye başladın heralde :D Şaka şaka tabiki, yalnız itiraz edeceğim bir nokta var. Herkes alışa geçse piyasa olmaz zaten...
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;104112]Fdow artarken arttırmayanlar fdow düşerken yada olduğu yerde dururken alacaklar.Bu önceden böyle oldu yine böyle olacak.Borsada hep önceki şeyler oluyor.7 yıl öncekileri öldü desek evlatlarına giderken napacaklarını öğretmişler gibi hiç değişmiyor ne yapacakları.[/QUOTE]
Bırak 7 seneyi 100 senedir değişmiyor. Bir borsa spekülatörünün anıları kitabını okuyunca daha iyi anlıyorsun bu tekerrür hadisesini...
-
[quote=enorton;104114]Hocam kendini artık insan üstü görmeye başladın heralde :D Şaka şaka tabiki, yalnız itiraz edeceğim bir nokta var. Herkes alışa geçse piyasa olmaz zaten...[/quote]
Herkes alışa geçmesi imkansız.İyide alttan almışlar poz kaparken sen onlarınkini alabilirsin.Herkes dediğimiz de forumu okuyan alır.Okumayan görmeyebilir.Bu piyasa 2 3 gün içinde çok margin call yedirir.İnsan üstünü bilmem de bunlar borsa tecrübesi.
-
[quote=enorton;104114][B]Hocam kendini artık insan üstü görmeye başladın heralde[/B] :D Şaka şaka tabiki, yalnız itiraz edeceğim bir nokta var. Herkes alışa geçse piyasa olmaz zaten...[/quote]
dünde şey demişti trade ederken yanımda [B]canlı insan[/B] olduğu zaman rahat işlem yapamıyorum :D
yanında insan olursa zati canlıdır.merhum veya merhume nin yanında ne işi var :D
gökhan film adam...
-
[quote=enorton;104115]Bırak 7 seneyi 100 senedir değişmiyor. Bir borsa spekülatörünün anıları kitabını okuyunca daha iyi anlıyorsun bu tekerrür hadisesini...[/quote]
ekonomik bişi olmasına gerek yok.
herhangi bir fizik kitabındaki dalga hareketini okumak da yeterli. :D
-
[quote=SEYYAH;104117]dünde şey demişti trade ederken yanımda [B]canlı insan[/B] olduğu zaman rahat işlem yapamıyorum :D
yanında insan olursa zati canlıdır.merhum veya merhume nin yanında ne işi var :D
gökhan film adam...[/quote]
Ablam geliyor kışkışlıyorum.:..:.leleleMesai saatinde ciddiyetsizlik olmaz.İşin bu ise akşama kadar ne gerekiyorsa onu yapacaksın.Gereken de rahatsız edilmeyiz sessiz bir ortam ki iyi odaklanabilirsin.