kanaatimce cumanın aynı olcak yarın da:)
Printable View
kanaatimce cumanın aynı olcak yarın da:)
[QUOTE=mbm;34323]vadeli saatlik....
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/8699/asewuz1.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img519/asewuz1.png/1/][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/asewuz1.png/1/w640.png[/IMG][/URL]
vadelidede saatlikler uyumsuz.....teyidli...
bu yüzden geceye yarım uzun girdim........
aynı durum spot30 dada var......[/QUOTE]
bende uzun girdim sn mbm...sabah 44875 flatladim kısaları... 45000 den uzun denemesinden stop oldum .. sonra tekrar 44.325 ten uzun oldum akşam geldim baktım stop olmamışım .. yani uzun girdim geceye .boks. .boks. .boks. ...
[QUOTE=selçuklu;34325]bende uzun girdim sn mbm...sabah 44875 flatladim kısaları... 45000 den uzun denemesinden stop oldum .. sonra tekrar 44.325 ten uzun oldum akşam geldim baktım stop olmamışım .. yani uzun girdim geceye .boks. .boks. .boks. ...[/QUOTE]
hayırlı olsun kardeş...
aldın tabi kısadan 5 günde 7000 puanı... uzun girersin tabi.......:D
[quote=kayahan;34307]haydi arkadaslar ilk haberi benden alin fed gosterge faizini 25 baz puan mecbur dusurecek!!!
yani gosterge faizi %1.75 indirecek.!!!!
birde yanina bir iki balli yalan haberle carsamba gunu borsalarin yonu :yü::yü:[/quote]
FMI tersine mi dönüyor ne? Bu adam ağız değiştirdi.
Hadi hayırlısı
[QUOTE=hdioxyde;34327]FMI tersine mi dönüyor ne? Bu adam ağız değiştirdi.
Hadi hayırlısı[/QUOTE]
yine dibi buldu gibi arkadaş..lelele.lelele.lelele
[QUOTE=parma;34322]sanirim , kisacilara cumaya kadar yeni yasak gelebilir[/QUOTE]
Son kısa yasağı tekrarlanmamak üzere kaldırılmıştı sn. Parma.. Farklı uygulamalar getirileceği söylenmişti.
Faiz indirimide ancak ve ancak 0.50 baz puanla radikal bir şekilde yapılırsa ses getirebilir. 0.25 işlerin daha kötüye gittiğinin göstergesi olacaktır. Piyasanın artık bunlara karnı doydu.
bu düşüşün tepkisi de muhteşem olucak :)
[QUOTE=catedral;34329]Son kısa yasağı tekrarlanmamak üzere kaldırılmıştı sn. Parma.. Farklı uygulamalar getirileceği söylenmişti.
Faiz indirimide ancak ve ancak 0.50 baz puanla radikal bir şekilde yapılırsa ses getirebilir. 0.25 işlerin daha kötüye gittiğinin göstergesi olacaktır. Piyasanın artık bunlara karnı doydu.[/QUOTE]
canım ben telaşta seni ve Mesut'u tebrik etmeyi unuttum, iyi oldu senin için mutlu oldum..
Sevgiler...
ula birine 40 kere deli dersen deli olurmuş. çökecez çökecez derken çökerttik endeksi * :D:D
[QUOTE=teo;34332]canım ben telaşta seni ve Mesut'u tebrik etmeyi unuttum, iyi oldu senin için mutlu oldum..
Sevgiler...[/QUOTE]
Sevgili Teo
Selçuklu'yu da unutmamak lazım. :) Temennin için teşekkürler.
Fakat sen başta birçok arkadaşın bugünkü kaybı tadımızı kaçırdı.üüüüüüüüü Gönül hepberaber kazanmamızı diler...
[QUOTE=catedral;34336]Sevgili Teo
Fakat sen başta birçok arkadaşın bugünkü kaybı tadımızı kaçırdı.üüüüüüüüü Gönül hepberaber kazanmamızı diler...[/QUOTE]
Ben her büyük darbemde sistemi revize ederim, yine değişti sistem...:)
52400 den short yaptırıp da beni 48100 den çıkaran sistemi ben çöpe atarım,demek ömrü bu kadarmış..
arkadaşlar
atv de elveda rumeliyi seyredin biraz ,,
bilğisayardan tv ye geçin....
gözleriniz , elleriniz dinlensin..........
[QUOTE=teo;34337]Ben her büyük darbemde sistemi revize ederim, yine değişti sistem...:)
52400 den short yaptırıp da beni 48100 den çıkaran sistemi ben çöpe atarım,demek ömrü bu kadarmış..[/QUOTE]
Yeni sistem ne diyo?.uyk
[QUOTE=catedral;34341]Yeni sistem ne diyo?.uyk[/QUOTE]
Kayahan'ın mesajlarını bekle, akıllı ol diyor :)
[QUOTE=teo;34342]uzun vade satda, kısa vade alda, yarına tepkı olacak diyor,[/QUOTE]
Yalan söylüyo.boks.
[QUOTE=catedral;34336]Sevgili Teo
Fakat sen başta birçok arkadaşın bugünkü kaybı tadımızı kaçırdı.üüüüüüüüü Gönül hepberaber kazanmamızı diler...[/QUOTE]
sevgili catedral teo abi beni tebrik etmişti sabah.. ben fırsat bulup teşekkür edememiştim kendisine.. :( ... geceye uzun girdim ama .. tedirgin oldum birden yarının salı olduğunu unutmuştum ... :D :D ... paimeiyede ihanet ettim. o 52025 maliyet shortlarla devam et diyordu... yarın tokadını yeriz artık... .boks. .boks.
[QUOTE=mbm;34326]hayırlı olsun kardeş...
aldın tabi kısadan 5 günde 7000 puanı... uzun girersin tabi.......:D[/QUOTE]
evet abi aldım 7000 puanı hemen çarçur etmem lazım ... üüü üüü
[QUOTE=catedral;34343]Yalan söylüyo.boks.[/QUOTE]
onu da atarız çöpe olmazsa, sistem bende çok, deneye deneye ömrüm bitti :)
herkese iyi aksamlar arkadaslar butun gun ekran basina gecemedim anca simdi savas alanini geziyorum.
bugun yazilanlarin hepsini okudum an cok bull markete hayret ettim ve gercekten uzuldum.
hatirlarsiniz kendisiyle kisa sureli tartismistik ben yukari gider o ise cokeriz diyordu ve sonunda coktuk.Su anda kendisi margin call dan bahsediyor gercekten uzuldum.
long poz tasiyorum ,zarardayim ancak panik yok cunku asla ve asla aldigim poz 1/10 u gecmiyor.Full poz intihardir.Herseyi tutturursun %100 dogrulukla calisan sistemin vardir hatta 5 yil boyunca 1 tane bile hatali islem yapmamistir full poz alirsin gece icin .Gece istanbulda deprem olur ve sabaha sen erzurumda bitik bir insan olarak uyanirsin !
full poz asla almayin hatta seans ici tradelerde bile almayin gunluk 200-300 puana oynayin eger alirsaniz kapatin ekrani.
1/10 kaldiraci gecmeyin !!
bir ornek vereyim
120.000 ytl portfoy oldugunu dusunun
200 kontrat potansiyel demek
20 taneyi kesinlikle gecmeyin
bugun hisse aldim sattim bana sanki daha guvenli liman gibi geliyor 400 YTL BIRAKTI,20 KONTRAT ICIN 200 PUAN ARBITRAJ DEMEK,200 PUANDA SAT AL YAPTIM 400 PUAN DAHA MALIYET DUSTU.hisse senetleri tamamen bosvermeyin ((EN AZINDAN LOT SAYISI BELLI :):) dibi belli kademesi belli alan belli satan belli vob tam bir KAOS VE TEZGAH AMAAAAA PARADA VOB DA :)
biz voba girdiktan sonra borsayi unuttuk !!!!!
yatirimci ruhumuzu kaybettik ,kismi kumarbaz olduk !!!
bir ornek :
eczaci ilac herkes acsin baksin grafige
f/k oranina bakin 1.45 evet f/k 1.45 ,bazi yatirim ortakliklarina bakin defter degerinin 1/3 oraninda islem goruyor kademesi belli lotu belli caksan lotun kadar cakarsin.Dibi belli zirvesi belli vobda cak yavrum cak ez ezebildigin kadar !
buradaki herkesi yatirimci oldugumuz gunleri hatirlamaya davet ediyorum
evet az kazaniriz ,uzun zamanda kazaniriz ANCAK 1 GECEDE IFLAS ETMEYIZ
nedir bu yaa her sert harekette 1-2 arkadas topu atiyor !
sagduyu lutfen.
pozisyonel saatlik vadeli grafiği aşağıda ... uyumsuzmuş tepmiş biraz ..
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img258.imageshack.us/img258/3976/25756859vc0.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img258/25756859vc0.jpg/1/][IMG]http://img258.imageshack.us/img258/25756859vc0.jpg/1/w485.png[/IMG][/URL]
biraz once okudum ama kimin yazdigini hatirlayamiyorum sanirim vob traderdi
350 kontratla long acacakmis,yav arkadasim caninami susadin bu manyaklara o parayi yem edeceksin??
350 kontrat 210 milyar eder
20 tanesiyle pozisyon al
git geri kalaniyla SAGLAM VE UCUZ KALMIS KAGITLARDA KADEMELI ALIM YAP para kazan.
resmen herifler ihya oldu bu vobdan,yedirmeyin paranizi,risk alacaksaniz bile herseyin siniri vardir.
ha 350 kontrat long acmissin ,ha deniz fenerine bagis yapmissin :):):)
ayni sey !
Ulen ne likit piyasa var şu Amerikalılarda... Lehman %94 düşmüş bi günde 19 cent olmuş yine işlem görüyor çatır çatır.
bir arkadas daha yazmisti gercek hayatta hic kazanan gormedim diye sanirim bull marketti
ben tanimistim bull market
adam 180 milyar parayi 1 haftada kazandi
ama ilerleyen 2 ayda 300 milyar verdi :):)
bu iste kazanmak gercekten cok zor sebebini bilmiyorum
ben voba baslayali tam 1 sene oldu
vobdan once hisse senedinde %80-90 basariyla trade ediyordum hatta
GRAFIGE BASIT INDIKATORLERLE BAKTIGIMDA BILE %90 ORANINDA DOGRU TAHMIN EDIYORDUM VE SISTEMIN NE DEMEK OLDUGUNU BILE BILMIYORDUM.
hatta farkli aracilardaki dealer arkadaslar vobda poz alirken benim fikrimi alirlardi ve guzel paralar kazandilar.Ben portfoyu bosalltigimda onlarda short acarlardi :)
Ben sorardim vob nedir diye :):)
vob a girdikten sonra endeks tahminim %50 e dustu ,hemde cok fazla teknik bilmeme ragmen.SEBEBINI BILMIYORUM !!
HICKIMSE KENDINI SUCLAMASIN BURASI KUMAR MASASI MAALESEF.
HATTA VE HATTA eski forumdan beni hatirlayanlar bilirler
avatarda FOLLOW KAYBETMEZ YAZARDI
hava olsun diye yazmamistim gercekten neredeyse sifir hata ile senet trade ediyordum
VOBDA ISLEM YAPMAYA BASLAYIN O YAZIYI KALDIRDIM :):):)
BURASI ADAMI YUTUYOR MAALESEF.
[QUOTE=follow;34353]bir arkadas daha yazmisti gercek hayatta hic kazanan gormedim diye sanirim bull marketti
HICKIMSE KENDINI SUCLAMASIN BURASI KUMAR MASASI MAALESEF.[/QUOTE]
Buna katılmıyorum, inanın vobdan para kazanmak çok kolay, aslinda ne kadar kızsakta her şey teknik gidiyor,veya sonradan uyuyor,
Bakın ben de bugun kaybetttim,ama aslında zararın sebebi yine benim,epeydir çok kazandım, sanırım şımarıp temkini elden bıraktım.
İşi doğru ciddi yaparsan ve gerçekten uzun vadede kazandıran bir sistem var ise , burada para kazanmak çok kolay, bakın Ben Sp ve Forekste oynuyorum, ve neler çekiyorum,oralarda para kazanmak imkansıza yakın,
Sistem olunca kazanırsınız demiyorum, gerçekten dürüst olarak kazandıran sistemden bahsediyorum, Yoksa (yanlış anlaşılmasın lütfen) Macd al verdi al,sat verdi sat değil olay.
Ben çok zararlar yaptım vobda. Şu 3 ayda kazandığımı hiç bir yerde kazanmadım.Nerdeyse pat olacaktım.
Ama bir anlık hata yine kazandığımın çoğunu buğün eritti.Tek üzüldüğüm emeğim boşa gitti, Yoksa yeniden yaparım dert değil,altın bilezik kolumda olduktan sonra.
Maça kaybedeceğim diye çıkılmaz, yeterki kendimiz kandırmayalım, ve çalışmayan sistemlere sistemim al verdi aldım sat verdi sattım demiyelim.
Çok okuyalım, bilmediğimizi hiç çekinmeden soralım,En komik sorular bile bazen çok ciddi kafamızda yıldız çakmasına sebeb olur.
Sevgiler..
TGRT de Ekonomi kulisi var............
[QUOTE=teo;34355]Buna katılmıyorum, inanın vobdan para kazanmak çok kolay, aslinda ne kadar kızsakta her şey teknik gidiyor,veya sonradan uyuyor,
Bakın ben de bugun kaybetttim,ama aslında zararın sebebi yine benim,epeydir çok kazandım, sanırım şımarıp temkini elden bıraktım.
İşi doğru ciddi yaparsan ve gerçekten uzun vadede kazandıran bir sistem var ise , burada para kazanmak çok kolay, bakın Ben Sp ve Forekste oynuyorum, ve neler çekiyorum,oralarda para kazanmak imkansıza yakın,
Sistem olunca kazanırsınız demiyorum, gerçekten dürüst olarak kazandıran sistemden bahsediyorum, Yoksa (yanlış anlaşılmasın lütfen) Macd al verdi al,sat verdi sat değil olay.
Ben çok zararlar yaptım vobda. Şu 3 ayda kazandığımı hiç bir yerde kazanmadım.Nerdeyse pat olacaktım.
Ama bir anlık hata yine kazandığımın çoğunu buğün eritti.Tek üzüldüğüm emeğim boşa gitti, Yoksa yeniden yaparım dert değil,altın bilezik kolumda olduktan sonra.
Maça kaybedeceğim diye çıkılmaz, yeterki kendimiz kandırmayalım, ve çalışmayan sistemlere sistemim al verdi aldım sat verdi sattım demiyelim.
Çok okuyalım, bilmediğimizi hiç çekinmeden soralım,En komik sorular bile bazen çok ciddi kafamızda yıldız çakmasına sebeb olur.
Sevgiler..[/QUOTE]
Gelelim bu dalganın neden C değil de 3 olduğunu düşünmek gerektiğine: Birincisi, bu dalgada ortalamaların ve Bollinger alt bandının yırtılması. Bu teknik sinyaller, düşüşün (tepkinin ardından) devam edeceğini düşündürüyor. İkincisi ve daha önemlisi, bugün seansın son saatine kadar hızla çözülen spot piyasanın aksine uzun süre tutunan vadeli işlemler piyasası. Eğer VOB’u bir ruh hali göstergesi kabul edersek, dalganın sonlarında olmadığımızın sinyalini veriyor diyebiliriz. Dalga sonlarında korku ve kötümserlik aşırı artar.[COLOR="Sienna"] [SIZE="5"](Çok zaman spot endeks ile yakın vadeli kontrat değeri birbirine çok yaklaşır, hatta kontrat değeri spot endeksin altına iner.) Demek ki hala umut var ve umut varsa aşağıya doğru epeyce yakıt da var.[/COLOR][/SIZE]
yukaridaki yaziyi tuncer hoca 11 eylulde yazmis
buranin kumar oldugunun en buyuk gostergeis maalesef bu makaslardir geneldede py mali buradan goturuyor
bugun itibariyle makas hala kapanmadi,zaten makas kapanmasinin bir mantigida yok yani py tasidigi poz a gore bunu silah gibi kullaniyor !
1000 puanlik makas %2.5 eder kaldiracla %25 getiri yapar
py nin bunu alabilmasi icin kagitta 2.5 tavan yapmasi lazim :):)
ama her ne hikmetse hep bu makas py a calisiyor
simdi tuncer hocamiz bunu boyle yazmis ancak bu eger py nin poz u uygunsa olur yani garantisi yok yani kumar.
[QUOTE=follow;34351]biraz once okudum ama kimin yazdigini hatirlayamiyorum sanirim vob traderdi
350 kontratla long acacakmis,yav arkadasim caninami susadin bu manyaklara o parayi yem edeceksin??
350 kontrat 210 milyar eder
20 tanesiyle pozisyon al
git geri kalaniyla SAGLAM VE UCUZ KALMIS KAGITLARDA KADEMELI ALIM YAP para kazan.
resmen herifler ihya oldu bu vobdan,yedirmeyin paranizi,risk alacaksaniz bile herseyin siniri vardir.
ha 350 kontrat long acmissin ,ha deniz fenerine bagis yapmissin :):):)
ayni sey ![/QUOTE]
cumadan 41 adet uzundum sayın follow sabahda işlerim vardı gün boyu günü 8200 ytl zararla açtım ve moralim çok bozulmuşdu. saolsun çevremiş az biraz iidir kararlarımıza güvenilir. hepsini haber saldım topladım kendimle beraber ne var ne yok hesap ettik 687 kontrat gücümüz var madem öle işde böyle dicektim dönüşü gördüğüm an tek tuş fortisden dağıtacakdım kademeleri herkes apışıp kalsın hsbc yapıor benim neyim eksik dicekdim :) sonra boşver olum dedim zaten dönüşü de göremedim aldım verdim verdim aldım günü 250 ytl artı ve 4000 civarı da işlemle kapadım 1750 ytl civarı zararım oldu komisyon da dahil. geceye de flat kaldım olay bu yani :=)
[QUOTE=Vob Trader;34358]cumadan 41 adet uzundum sayın follow sabahda işlerim vardı gün boyu günü 8200 ytl zararla açtım ve moralim çok bozulmuşdu. saolsun çevremiş az biraz iidir kararlarımıza güvenilir. [B]hepsini haber saldım topladım kendimle beraber ne var ne yok hesap ettik 687 kontrat gücümüz var [/B]madem öle işde böyle dicektim dönüşü gördüğüm an tek tuş fortisden dağıtacakdım kademeleri herkes apışıp kalsın hsbc yapıor benim neyim eksik dicekdim :) sonra boşver olum dedim zaten dönüşü de göremedim aldım verdim verdim aldım günü 250 ytl artı ve 4000 civarı da işlemle kapadım 1750 ytl civarı zararım oldu komisyon da dahil. geceye de flat kaldım olay bu yani :=)[/QUOTE]
alemsin vobtrader... şaka yapıyorsun herhalde.....
:D
[QUOTE=mbm;34359]alemsin vobtrader... şaka yapıyorsun herhalde.....
:D[/QUOTE]
yalanım varsa insan değilim. extre olayına giriom millet yadırgıo o davranışı. ben de o sebeple extre yapıştırma olayına girmiom tepki alıorum diye. yok sa sözlerimin ispatı var yani
[QUOTE=mbm;34359]alemsin vobtrader... şaka yapıyorsun herhalde.....
:D[/QUOTE]
yok abi yalanım dolanım. belki bilen bilir eskiden borsaguide vardı,finanscity vardı,cafefinans vardı hepsin de yazarlık yaptım ben kicker070707,imparator kullandığım takma isimlerdi. az biraz çevremiz eşimiz dostumuz para kazandırdığımız abilerimiz ablalarımız vardır. kırmazlar saolsunlar
PPT göreveee..... Arkadaşlarım uzunda:( Fazla dramatik oldu bu artık.
[QUOTE=catedral;34363]PPT göreveee..... Arkadaşlarım uzunda:( Fazla dramatik oldu bu artık.[/QUOTE]
valla dramatik dramatik diye diye gördük olayı trenin de yarısın da indik :)
hevesmi kaldı
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]En fazla bir yukarı düzeltme mi?[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img393.imageshack.us/img393/4389/yamyamal2.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Perşembe günü 46.700 kırılmadan gecelerin ayısı olmaktan vazgeçip flat kalmaya karar vermiştim.Cuma günü 2 destek çizgisinde kapayan xu30 da ben uzun olmaya cesaret edemeyip(yükseliş senaryom hazır olmasına rağmen) edenleri de tebrik etmiştim.Bazen korkaklık ta işe yarıyormuş demekki.Uzun da yakalanan arkadaşlara ek bol şanslar dileyerek Dji e bakalım.Son kale 10.828 de gibi.Zaman az Lehman veya faiz mi ne cambazlık yapacaklarsa yapacaklar.Yada zevk almaya bakacaklar.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img393.imageshack.us/img393/8376/cambazil4.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
hadi kardeslerim yine yarin yon guneye dogru!!!!
korkmadan emniyet kemerlerinizi baglayarak :dü::dü::dü: yola devam durmak yok kazanmak var!!!!!
yarin imkb'nin orta diregi coker.!!!!:dü:.lelele.kom.dng
[IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/b?s=%5EGSPC[/IMG]
[QUOTE=kayahan;34368]http://finance.yahoo.com/echarts?s=^GSPC#chart3:symbol=^gspc;range=5d;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined[/QUOTE]
bu ne bu?
[quote=catedral;34369]bu ne bu?[/quote][IMG]http://ichart.finance.yahoo.com/z?s=%5EGSPC&t=1d&q=l&l=on&z=m&c=%5EGSPC,%5EIXIC,%5EDJI&a=v&p=s[/IMG]