-
spotta doğru hisseyi tespit beyle basit gözlemlerle oluyor hacı.. bir borsa büyüğünün anılarını okuduydum... henüz bir yaşında olan pasta börek zinciri halka açılıyormuş.. merak etmiş bi dükkana gitmiş.. keklerine ekmeklerine bayılmış... gitmiş eşşek yüküynen hisselerinden almış 2 yılsonra 6 katına satmış filan...küresel krizden önceki yıllarda hatırlarım..ula baktım her yerde gayrımenkul projeleri reklamalrı çıkıyor..gittim konya çimento aldım 17 filandı..bir süre sonra 26 dan sattım..sonra 100 falan oldu o ayrı..neyse örnekler çoğaltılabilir...ve fekat sony nin son 3-4 ayda çıkardığı ürünlerden bu ışığı aldım hacı... Yannız ipnur şirket tr de neredeyse hiç reklam yapmıyor..mesela "sony vaio duo 11" bence inanılmaz doğru ve güzel bir ürün...reklamı olmamasına rağmen şu an tr de en çok satan 4 üncü ultrabook olduğunu biliirmiydiniz..üstelik fiyatı 3.2k gibi pahalı bir fiyat...yada ne bileyim Xperia Z ilgili global tilifon sitelerinde (gsmarena.com)2 haftadır günde yaklaşık 100k hit alıyor ve ürün olarak hep ilk 3 de (bunu iphone 5 bile başaramadıydı!!)... bunlar işaret hacı..sağlam işaret...
-
[quote=ATHLON;428287]hacı normalde komisyon %0.4
ama mın kom mıktarı 12$, altı miktarda işlemlerde 12$ ı kitlio..tabi 12+3 sana gelene kadar buradaki aracılarla 15$ ı buluo..kabzımal mantıı..:))
aslında uzun vadeli yatırım için pek de fazla deil...bı de borsaya anlık kote olma ücreti var 127$ gibi bişii[/quote]
yani şimdi misal 10000 USD lik hisse alsak 40+127 dolar mı kom. ödeyeceğuk... pasif hesap fee gibi dalgalar yok değil mi..yani 1 yıl işlem yapmadık diye gidip 300 dolar çakmaz dimi:D:D..
-
ee noodu
kaybedilen cephane yerine kondu
da 106450 den günlük maliyet 725 e düştü
gene terste mi kalmiş oldum
Ağa kim nerden ne kadar satiş yapdsa hepsini karşiliyor yaw
yuhunuzzzz
61,8 geri alişlar gerçekleşmiş durumda
vaşş
-
-
hay ***lachi..ne garantiymiş be arkadaş
-
dur geldım..950 den reverse gene yukarı..bu sefer kontrat az ama..85400 ustunde fullerım..
-
[quote=Astatin;428290]yani şimdi misal 10000 USD lik hisse alsak 40+127 dolar mı kom. ödeyeceğuk... pasif hesap fee gibi dalgalar yok değil mi..yani 1 yıl işlem yapmadık diye gidip 300 dolar çakmaz dimi:D:D..[/quote]
ii hesapla hacı:)
-
107.300 kısa açtım tekrar... 425 stop
aynı zamanda uzuna geçiş yerim. 125 stoplu...
-
hacı..ya çok sıkı tepe oluşuyor..yada.....üğğwww
-
[quote=ATHLON;428296]ii hesapla hacı:)[/quote]
hacı %0.4 dediin 10000 tolarda 40 tolar yapar... ayrıca one time 127 dolar kote ücreti var dedin...167 tolar yapmıyormu işte?
-
ula yine almadık 1300 puan profiti..geldi son şortlar maliyete...eşhedü
-
300 kısanın stopunu 325 e çektim. 425 te ise uzarım...
uzadık ama 475 kapandık... artık uzun arayacam...