rusyayı ızlemek gerektıgı dusuncesındeyım, rusyada satamayan fonların bıze yonelmesı muhtemel olur, dığer olumsuzlukların yanısıra.
Printable View
rusyayı ızlemek gerektıgı dusuncesındeyım, rusyada satamayan fonların bıze yonelmesı muhtemel olur, dığer olumsuzlukların yanısıra.
Volatilite kaybı yaşıyoruz:) ne demeye bu kadar volatil olduk zaten anlamıyorun, ateşli al sat yapınca daha çok kazanç yada zararmı oluyo?
43500 kısaldım ben.......
15 dakikalıkları dikkate alacagım bugun...
o al verene kadar kısaya devam...oda 43800 üstü gibi.....
fener davasının sonucu bugün galiba....vadeli çok isteksiz..
5 daklıkları yamulttular.. bir al veriyor bir sat... her zaman böyle olmazdı....
şu an 5 daklıkta satta gerçi ya... al versede 43800 ü bekleyecegim...
son kararım bu... diğer türlü işlem zor bugun..
[QUOTE=bull market;34837] Not:44000 üzeri kısa fırsatı kollama seviyesi bence.[/QUOTE]
o konuda aynı fikirde değilim ben...
44000 üzerinde uzunda olup pynin peşine takılmak lazım...
fırsat mırsat deyip tersde kalmanın ne geregi var...
[QUOTE=mbm;34840]43500 kısaldım ben.......
15 dakikalıkları dikkate alacagım bugun...
o al verene kadar kısaya devam...oda 43800 üstü gibi.....
fener davasının sonucu bugün galiba....vadeli çok isteksiz..
5 daklıkları yamulttular.. bir al veriyor bir sat... her zaman böyle olmazdı....
şu an 5 daklıkta satta gerçi ya... al versede 43800 ü bekleyecegim...
son kararım bu... diğer türlü işlem zor bugun..[/QUOTE]
fener davası bu sabah sonuçlandı 3 hapis çıktı. konu rusya.
Haberle birlikte yukarı doğru gelen ataklarda panik yapılmamalı, bir tek bunu söyliycem, çünkü yukarı potans o kadar fazla değil, aşağıya doğru ataklara alıştık zaten onlarda sorun olmaz, hatta biran evvel diplere düşmek çok çok iyi olacaktı ama bakalım, saygılar.
[QUOTE=jelibon;34842]fene davası bu sabah sonuçlandı 3 hapis çıktı. konu rusya.[/QUOTE]
sagol sn jelibon... haberim yoktu....
bunu ekarte ettik o zaman....
43500 kısaya devam.... 43800 stop....
Bollinger daralmaya başladı. Std sapma düşüyor. Yön duygusu kayboldu iyice. Yukarı kırılma olursa 44900-45350 gibi hedefim var. Aşağı devam ederse ve 43000 geçilirse 40000e kadar yolu var bence...
[QUOTE=mbm;34841]o konuda aynı fikirde değilim ben...
44000 üzerinde uzunda olup pynin peşine takılmak lazım...
fırsat mırsat deyip tersde kalmanın ne geregi var...[/QUOTE]
Yani evet sizin bakış açınız sisteminize göre çok doğru olabilir sn. mbm, sizin sisteminizi bilmiyorum görmüyorum, gelen alış satış sinyallerini takibedebiliyorsunuz, fakat sözgelimi bir alış dalgası gelse ve 46000 e gitse fiyatlar, sat gelmesini beklemek çok zor olur, bu noktada sistemi dikkate almam demek istiyorum, buda 44000 den sonra başlıyor bende.
.
Yanlış anlaşılmasın sistemde değil kafamda başlıyor işte, neden, artık sistemi o kadar takmıyacağıma 47175 den sonraki harekette buna kanaat getirdim, Sistem yukarı hareketlerde devre dışı bir müddet, saygılar.
Sabah fırsatı verdi vob, 44000 üzeri kısa yapan diplerde parayı alır bence o kadar basit, telaşlanmasınada gerek yok diyorum, saygılar.
44300 kısayı 42000 de kapasan, parayı koyacak yer bulamazsın, buralarda full işlem yapan çoğalacaktır, kısa pozlarda belki ama uzun pozlarda kaldıracı iyi ayarlamalı, saygılar.
Sanırım bu düşündüğümü py yapacak:) py gibi düşünmeye başladık, zaten oda başka bir paraçarpma formülü ne düşünecektiki bu piyasada?
Amerikada iki problem kaldı WaMu ve Wachowia... WaMu kurtarabilir, Wachowia ise çok zor... Bir de JP Morgan ve Citi'nin bilançosu var Ekim ortasına kadar açıklanacak bildiğim kadarı ile... Wachovia batarsa, piyasa bir aşağı daha yapar FED faizi kesin indirir, orası da dip noktası olur diyorlar...
Bence orta-uzun vadeli IMKB yatırımı için bu fiyatlar uygun duruyor. 31-34 bin arası oluşturulacak bir portföy orta vadeli yatırımcıya çok kazandırabilir. Tabi ki gelişmeleri takip etmek kaydı ile... Ben 100.000 maliyetli short'ları bozup banka kağıtları aldım. Çok ufak eğlencelik işlemler hariç, günlük işlem yapmadan bekleyeceğim. Zaten senede 4-5 işlem yapıyorum...
Yanılıyor olabilirim ama, bugün yukarı gidecek olsa sabahki 44350 sonrası düşmüş olduğumuz şu 43500 lerden şimdiye kadar çoktan yukarı hareketi çekmeye başlaması lazımdı, ama olmadı, yukarı hareketlerin devamlılığı yok, güçsüz piyasa, haberle olursa bilmem, haberlede çıkan tez iner diyorum, saygılar.
[QUOTE=bull market;34847]Sabah fırsatı verdi vob, 44000 üzeri kısa yapan diplerde parayı alır bence o kadar basit, telaşlanmasınada gerek yok diyorum, saygılar.[/QUOTE]
bunun garantisi yoktu işte...
[B]15 daklık ala geliyordu 44000 üzerinde...
bu belkide yukarı bir trendin ilk ayagıda olabilirdi...bunu kimse bilemez...[/B]
fdow olayı bozdu.. yoksa 44000 üzerinde iyi bir hareket olabilirdi belkide..
sistem derken basit aslında...
o zamanda yazdım..44000 üzerinde kısada durmam altındada kısalırım diye...
sonuçta 44000 alışı 43900 den kısaya çevirdiim...
riskime göre 100 puan kaybım oldu...
diğer türlü 44000 üzerinde kısada bekleseydim ki beklemezdim yukarıda gidebilirdi.....
nereye gideceginide kimse bilemez....
sözüm size değil... genel kuraldan bahsettim...
sistem dışı bura kısa fırsatı yada uzun fırsatı demenin yanlışlıgını anlatmak için...
bu düşüşde bura uzun fırsatı deyip yarı yolda uzunda kalanlar olmadımı..sonuç ortada...
bu hatayı bende yapıyorum sık sık...
ama şunu biliyorum.. yapmamam lazım...
[QUOTE=açık-pozisyon;34849]Amerikada iki problem kaldı WaMu ve Wachowia... WaMu kurtarabilir, Wachowia ise çok zor... Bir de JP Morgan ve Citi'nin bilançosu var Ekim ortasına kadar açıklanacak bildiğim kadarı ile... Wachovia batarsa, piyasa bir aşağı daha yapar FED faizi kesin indirir, orası da dip noktası olur diyorlar...
Bence orta-uzun vadeli IMKB yatırımı için bu fiyatlar uygun duruyor. 31-34 bin arası oluşturulacak bir portföy orta vadeli yatırımcıya çok kazandırabilir. Tabi ki gelişmeleri takip etmek kaydı ile... Ben 100.000 maliyetli short'ları bozup banka kağıtları aldım. Çok ufak eğlencelik işlemler hariç, günlük işlem yapmadan bekleyeceğim. Zaten senede 4-5 işlem yapıyorum...[/QUOTE]
Onlarda bu hafta sonunun karabasanlarıdır, Wachovia mıydı hangisiydi? çarşambaya kadar süresi varmış, saygılar.
[color=#FF0000][b] 17.09.2008 12:57:28 MOODY'S, İNGİLİZ KONUT KREDİSİ KURUMLARININ KREDİ NOTLARINI DÜŞÜRDÜ [/b][/color]
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Bradford & Bingley's başta olmak üzere, bazı yerel konut kredisi şirketlerinin mali güç notlarını düşürdü.
Moody's, İngiltere'de, konut kredisi veren bu kurumların, kayıplarının arttığını ve sermaye toplama zorluğu içinde olduklarını bildirdi.
Kredi notlarındaki indirimin, muhtemel bir krizin habercisi olabileceği belirtiliyor.
İngiltere'nin en büyük konut kredisi sağlayıcısı olan Halifax'ın da, mevcut küresel krizden olumsuz etkilenebileceği vurgulanmıştı.
Bu arada, Halifax'ın sahibi olan olan HBOS grubunun, rakip Lloyds ile birleşme görüşmelerine başladığı belirtiliyor.
Uzmanlar, ABD'deki konut sektörü kredisi veren kurumların zor duruma düşmelerinin ardından, milli gelirinin önemli bir kısmını finans sektöründen sağlayan İngiltere'deki zor durumdaki konut kredisi kurumlarının ekonomiyi sıkıntıya sokabileceğine dikkat çekiyorlar.
İngiltere ekonomisinin muhtemelen şimdiden bir ekonomik durgunluk içinde olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, ekonominin gelecek finansal dertlerden kurtulması için İngiltere Merkez Bankası'nın hızla uyguladığı faiz hadlerini düşürmesi gerektiğini vurguluyorlar. - AA-
Evet, bugün piyasayı 10:30 da küt diye çevirenler boşuna çevirmedi bence, bakalım göreceğiz, saygılar.
44.100 de kısaldım. En son pozisyon 43.575 kısa devam..
Fdow can çekişiyo.. İkinci Rusya kim olacak bakalım?
şuan her peryotta sattayız.....
kısaya devam..ama rahat değilim...
buralarda kafaları karıştırırlar.....
yön yukarıda olabilir..ama sistem dolayısıyla kısaya devam...........
bu pilav daha çok su kaldırır dediğim gibi...
stopu 43500 e çektim... üstü uzunum.....
[color=#FF0000][b] 17.09.2008 13:29:58 MOBIUS, ''GEÇEN HAFTAKİ KÜRESEL MALİ ÇALKANTILAR TÜRKİYE, TAYLAND VE BREZİLYA'DAKİ YATIRIM ENSTRÜMANLARINI CAZİP HALE GETİRDİ'' [/b][/color]
Uluslararası yatırım fonu Templeton'ın yöneticisi Mark Mobius, geçen haftaki küresel mali çalkantıların, Türkiye, Tayland ve Brezilya'daki yatırım enstrümanı fiyatlarını cazip hale getirdiğini söyledi.
Mobius, son küresel mali gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde, Merrill Lynch, Lehman Brothers ile AIG ve diğer şirketler hakkındaki kararların, mali piyasalarda, geçen yılın ortalarından buyana hüküm süren belirsizliği sona erdirdiğini belirterek, bunun da piyasaları olumlu etkileyeceğini öne sürdü.
Mobius, geçen hafta mali piyasalarda yaşanan olaylar sonucu, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bazı yükselen piyasalardaki yatırım fırsatlarını arttırdığını kaydetti.
28 milyar dolarlık bir fonu yöneten Mobius, ABD bankacılık sisteminde güvenin tam olarak yeniden inşa edilmesinin ise biraz zaman alacağını bildirdi.
Yükselen piyasalardaki yatırım enstrümanı fiyatları, Asya mali krizine oranla 10 katın üstünde düşüş gösterdi. AA
[QUOTE=mbm;34851]bunun garantisi yoktu işte...
[B]15 daklık ala geliyordu 44000 üzerinde...
bu belkide yukarı bir trendin ilk ayagıda olabilirdi...bunu kimse bilemez...[/B]
fdow olayı bozdu.. yoksa 44000 üzerinde iyi bir hareket olabilirdi belkide..
sistem derken basit aslında...
o zamanda yazdım..44000 üzerinde kısada durmam altındada kısalırım diye...
sonuçta 44000 alışı 43900 den kısaya çevirdiim...
riskime göre 100 puan kaybım oldu...
diğer türlü 44000 üzerinde kısada bekleseydim ki beklemezdim yukarıda gidebilirdi.....
nereye gideceginide kimse bilemez....
sözüm size değil... genel kuraldan bahsettim...
sistem dışı bura kısa fırsatı yada uzun fırsatı demenin yanlışlıgını anlatmak için...
bu düşüşde bura uzun fırsatı deyip yarı yolda uzunda kalanlar olmadımı..sonuç ortada...
bu hatayı bende yapıyorum sık sık...
ama şunu biliyorum.. yapmamam lazım...[/QUOTE]
Fakat sn, mbm, şu düşüşe saatlikten büyük, seanslık yada en iyisi günlük grafiğe baktığımızda, bu düşüşünde yurtdışı kaynaklı global bir düşüş olduğunu dikkate aldığımızda, günlük barlar boğa tuzağına düşmüşüzde yukarı kopup gidecekmişiz gbi mi duruyor sizce, zaten vıx düştü al satlar yavaşlar ve buraları kanıksarız, benim demek istediğim budur, yukarı ataklarda kısa fırsatları oluşur diyorum, bugün elbette 44000 üzerinde bu fırsatı kimse anlayamadı ama zaten bellide etmedi, ama bundan sonrası için ben rahatlıkla 44000 üzeri satış fırsatıdır diyorum.
Ama 44100 den sisteminiz kısa periyodda sat verir ama 45500 den, sonuçta hepsi 44000 üzeri olmuş oluyor ve nihayetinde daha aşağılardan kapanma fırsatını daha kolaylıkla bulacağız görülüyor, işşte bu kısalar kıymetli olur diyorum,tabii günlüklerde boğa tuzağında değilsek ki ben gelişmelere göre böyle bir ihtimal vermiyorum, saygılar.
[QUOTE=bull market;34858]Fakat sn, mbm, şu düşüşe saatlikten büyük, seanslık yada en iyisi günlük grafiğe baktığımızda, bu düşüşünde yurtdışı kaynaklı global bir düşüş olduğunu dikkate aldığımızda, günlük barlar boğa tuzağına düşmüşüzde yukarı kopup gidecekmişiz gbi mi duruyor sizce, zaten vıx düştü al satlar yavaşlar ve buraları kanıksarız, benim demek istediğim budur, yukarı ataklarda kısa fırsatları oluşur diyorum, bugün elbette 44000 üzerinde bu fırsatı kimse anlayamadı ama zaten bellide etmedi, ama bundan sonrası için ben rahatlıkla 44000 üzeri satış fırsatıdır diyorum.
Ama 44100 den sisteminiz kısa periyodda sat verir ama 45500 den, sonuçta hepsi 44000 üzeri olmuş oluyor ve nihayetinde daha aşağılardan kapanma fırsatını daha kolaylıkla bulacağız görülüyor, işşte bu kısalar kıymetli olur diyorum,tabii günlüklerde boğa tuzağında değilsek ki ben gelişmelere göre böyle bir ihtimal vermiyorum, saygılar.[/QUOTE]
parti kapatma önceki olayı hatırlayın.... kimse bişey anlamadan 13-14 bin puan çıktılar.......
bunun ilk adımı 15 daklıkların ala gelmesidir...
ben 15 dakika ala gelirse kısadan uzak dururum.....heleki şuradan dönerle işim hiç olmaz.....
[B]spotun da 15 daklıgı ala gelirse arkaya yaslanırım... [/B]kısayı unuturum...
ne zamana kadar.. 15 daklık yada 5 daklık tekrar sat verene kadar...
sizin burdan döner dediğiniz yeri bilemeyiz....
[B]aynısı bu düşüşte olmadımı....
kim bilebilirdi 5 günde 10000 puan düşecegimizi......[/B]
yoksa daha düşüşün 2000 ci puanında burdan dönerler başlamıştı...
bunlar tabiki beni baglar.. kimseyle ilgisi yok...
[QUOTE=mbm;34856]şuan her peryotta sattayız.....
kısaya devam..ama rahat değilim...
buralarda kafaları karıştırırlar.....
yön yukarıda olabilir..ama sistem dolayısıyla kısaya devam...........
bu pilav daha çok su kaldırır dediğim gibi...
stopu 43500 e çektim... üstü uzunum.....[/QUOTE]
43500 uzun.....
çevirin çevirebildiğiniz kadar.... peşinizdeyim....
[color=#FF0000][b] 17.09.2008 13:55:33 RUSYA BORSASINDA DÜŞÜŞ ENGELLENEMİYOR [/b][/color]
ABD'nin ünlü sigorta şirketi AIG'e 85 milyar dolarlık kredisi üzerine dünya borsaları kısmen rahatlarken, Rusya borsasında dün yaşanan panik bugün de devam etti.
Moskova borsası OPEC'in petrol fiyatının 86 dolara indiğini açıklamasının ardından yeniden düşüşe geçti ve öğlen saatlerinde bugün işlemlerin durdurulduğu açıklandı.
Rusya'da dün yüzde 17'nin üzerinde bir düşüşle kapatan borsada MICEX endeksi güne yükselişle başlarken, RTS endeksi düşüşle başladı.
Ancak sadece bir kaç saatliğine sona eren dünkü panik havası öğlen saatlerinde yine borsaya hakim olmaya başladı ve panik satışları arka arkaya gelmeye başladı.
Rusya'nın en büyük bankası Sberbank hisselerinin yüzde 26 oranında değer kaybettiği borsada hem MICEX hem de RTS endeksinin de yüzde 10'luk düşüş göstermesi üzerine yerel saatle 12.51'de (TSİ 11.51) tüm işlemler durduruldu.
Bu arada Rus Nezavisimaya gazetesi bugünkü sayısında hükümetin istikrar fonundaki birikimleri şirketlerinin hisse senetleri için harcamayı planladığını ancak bunun çok riskli bir durum olduğu belirtilerek, Rus borsasının dış piyasalardan çok fazla etkilendiği kaydedildi.
Rus ''Gazeta'' gazetesi de Rus borsasına tam bir panik havasının sahip olduğunu belirterek, ''Moskova Borsası 18 mayıstan beri yüzde 50'nin üzerinde değer kaybetti, Ancak buna rağmen Rusya Borsasının son yıllardaki gelişme hızı hem Avrupa hem de ABD'ninkinden daha fazla. Bu düşüş Rusya borsası için kritik bir durum oluşturmuyor'' görüşleri savunuldu.
Ülkenin resmi gazetesi sayılan ''Rossiyskaya Gazeta'' da borsadaki düşüşün uluslararası borsaların düşüşünün arından meydana geldiği belirtilerek, ''Borsada düşüş yaşayan şirketlerin sahipleri kendi hisselerini satın almaya başladı. Lukoil'in sahibi Vahit Alekperov ve Yardımcısı Leonid Fedun sadece bir gün içinde şirketlerinin 1 milyar rublelik (yaklaşık 400 milyon dolar) hissesini satın aldılar. Severstal şirketi de 400 milyon dolarlık hisse senedi alımı yapacaklarını açıkladı'' ifadelerine yer verildi.
Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant'ta da bugün konuyla ilgili yayımlanan haberde, Rus borsasındaki düşüşün başlıca nedeninin ABD'deki sorunlar olduğu savunuldu ve gelecekte yaşanılabilecek en kötü senaryo konusunda da şu görüşlere yer verildi:
''Rus şirketlerinin hisse senetlerin düşüşü bu şirketlerin kredi bulmasını engelleyecek ve bir çok büyük şirket iflasla karşı karşıya kalacak. Borsanın düşüşünü devlet önleyebilir. Başbakan Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada yatırımcıları sakinleştirmeye çalışarak, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası'nın borsayı ayakta tutmak için 475 milyar ruble (18 milyar 482 milyon dolar) harcadığını vurguladı.''- AA-
beyler dax. ve ftse de haftalıkda pozitif uyumsuzluk oluşuyor..birde saatlikler al oldu...43600 ortalamaları 1 aya yakın bekleteceğim...ne sıkıntı nede gap korkusu var...
zaten krizler,bu kötü haberler olmazsa hisseler buralara iner miydi...işin doğası budur...ky. hiçbir zaman dipden alış yapmaz...zaten aklı selim sahibi hiç kimse haberleri dinleyince hisse almaz...1 temmuzda 32500 ikende psikoloji böyle idi,gecen senenin dibi olan 17 agustosda 43500 ikende böyle idi...rusya krizi en tepelerde iken 4800 lerde başlamıştı...2 ayda 1850 olduk..oradan döndük...4 ay sonra ise 6.000 olduk...üstelik burada şimdi en kral hisseler yarının altına gelmiş...en kötü ihtimalle 4-6 ay beklersin....ama burada hisse mutlaka endekse tam korale kağıt olmalıdır...
[QUOTE=abka;34863]zaten krizler,bu kötü haberler olmazsa hisseler buralara iner miydi...işin doğası budur...ky. hiçbir zaman dipden alış yapmaz...zaten aklı selim sahibi hiç kimse haberleri dinleyince hisse almaz...1 temmuzda 32500 ikende psikoloji böyle idi,gecen senenin dibi olan 17 agustosda 43500 ikende böyle idi...[/QUOTE]
dün 42550 den uzun abka.....
bugun al satlar oldu ..karın birazı gittide..
oda risk için şarttı... grafikler yönünü bulana kadar.....
[QUOTE=mbm;34865]dün 42550 den uzun abka.....
bugun al satlar oldu ..karın birazı gittide..
oda risk için şarttı... grafikler yönünü bulana kadar.....[/QUOTE]dün gördüm..tebrik ederim...benim ekran karşısında olmamın garantisi olmadığından düşük kaldıraç ve günlük olarak oynuyorum..
spot satta 15 daklık...hala ala gelmedi..
vadeli ala gelmek üzere..sınırda....
spotta ala gelirse iyi olur uzunlar için.........
sıkıntı spotta.. sabahta böyleydi...
Kpatma davası sonrası yukarı gittik ama bu sefer kapanacak dava falan yok, bu uzuncular için bir dezavantaj, haaa, krizi bitirirlerde kapatma davası etkisi yaparmı bilmem, ama çok zor, uzmanlar krizin henüz yeni başladığını söölüyor.
ABD de başladı, ingiltereye sıçradı, şimdi japonyadaki lehman çalışanlarını gösteriyodu sabah tv de, aklım almıyor nasıl batar bu kadar büyük banka diyolar adamlar şokta, inanamıyolar resmen, tasviye başlamış japonya lehmanda, 32 milyar$ borçla japonya lehman ın hesaplar kayyuma devredildi, daha ne olsun, saygılar.
YKBNK'da haber mi var?
tvden kapatma görüntüleri geliyorsa işin çogu gitmiş demektir...
Şimdi küçümsenmesin, o büyük bu küçük diyenler olabilir, sadece tek bir ülkedeki lehman gibi bir banka bizde yok, hesaplamadım ama belkide Türkiyenin gsmh sinden büyüktür global büyüklüğü, boru değil yani.
43475 kısa yine...
maymun ettiler.... :)
spottan tüm bunlar.....
vadeli ala gelmeye niyetliydi ama..spot hiç oralı olmadı.......
Bugünde 43000 yolu göründü, aşağısı için şimdilik konuşmak erken, fakat py bu, gelene verdi şimdi aşağıdan toplama zamanı diyordur, saygılar.
Dolar beyler dolar, yine yukarı doğru dayanamayacak, tutamıyorlar işte ne yapsınlar, para bugün borsaya diye düşündüler belki ama dolara kayıyor anlaşılan, saygılar
43250 sistem dışı uzun.. hissi...:)
stop 43000
43825 i görüyoruz..475 den satıyoruz..
şimdide sistem al dese yine 500 den al diyecek...
bu sfer böyle bir risk aldım..300 puanlık stopla...
yatay piyasada yoksa daha çok çarpacaklar bizi... komisyondan...
maçın taktiği değişti.. bugünlük rakibe göre..
arkadaşlar teo usta ortalıkta yok geçen gün tatsız tartısmadan dolayı küstümü acaba? haberi olan varmı..
HBOS YENI BIR ALICI !
LLOYDS dan sonra HBOS ya yeni bir alıcı : HSB
[QUOTE=mbm;34872]43475 kısa yine...
maymun ettiler.... :)
spottan tüm bunlar.....
vadeli ala gelmeye niyetliydi ama..spot hiç oralı olmadı.......[/QUOTE]
Vade sonu gibi oldu piyasa...