Amerikada batan fonların nakit bulmak adına TR'de pozisyon kapatma işlemleri devam ediyor... Bir süre daha yatay-dalgalı hareket, haberlere bağlı olarak yatayı bozacaktır piyasa...
Printable View
Amerikada batan fonların nakit bulmak adına TR'de pozisyon kapatma işlemleri devam ediyor... Bir süre daha yatay-dalgalı hareket, haberlere bağlı olarak yatayı bozacaktır piyasa...
[QUOTE=mbm;34875]43250 sistem dışı uzun.. hissi...:)
stop 43000
43825 i görüyoruz..475 den satıyoruz..
şimdide sistem al dese yine 500 den al diyecek...
bu sfer böyle bir risk aldım..300 puanlık stopla...
yatay piyasada yoksa daha çok çarpacaklar bizi... komisyondan...
maçın taktiği değişti.. bugünlük rakibe göre..[/QUOTE]
Organ Mafyası, Orman Mafyası.. Yeni bir mafya doğru
Vob mafyası. Adamlar yurt dışına göre istedikleri imajı spottaki bir kaç senede alıp vererek yaptırıyorlar. Acaip organize iş yapıyorlar. Bu gün AKBNK ile Vob Pozisyonları arasında bariz bir organik bağ var. Birlikte yapılıyor..Yabancı fon mal verse bu şekilde vermez. sürekli kademeleri aşağı çekerek vobda ceplerini doldurmak istiyorlar. Hileli kumar oyunu çeviriyorlar.
Bilmiyorum bu mafyayı kim ne zaman ortaya çıkarıp temizleyecek...
yok verdim 250 den geri... 500 üstüne çıksın alayım tekrar...
bunların sagı solu belli olmaz...
disiplinden ve sistemden kopmamak lazım........
[QUOTE=açık-pozisyon;34879]Amerikada batan fonların nakit bulmak adına TR'de pozisyon kapatma işlemleri devam ediyor... Bir süre daha yatay-dalgalı hareket, haberlere bağlı olarak yatayı bozacaktır piyasa...[/QUOTE]
Valla bunların işi zor TR'ye kaldılarsa Sn. açık-pozisyon...
[QUOTE=BULUT;34880]Organ Mafyası, Orman Mafyası.. Yeni bir mafya doğru
Vob mafyası. Adamlar yurt dışına göre istedikleri imajı spottaki bir kaç senede alıp vererek yaptırıyorlar. Acaip organize iş yapıyorlar.
Bilmiyorum bu mafyayı kim ne zaman ortaya çıkarıp temizleyecek...[/QUOTE]
evet aynen valla...
tırstım bende...
paşa paşa 5 daklık ların al vermesini bekleyeyim...
bunların sagı solu bellimi olur.....
spot hiç oralı değil..sabah yüzde 4 e yakın artıydı.. nerdeyse eksiyi görecek......
var bi numarada....
sarıldım sistemim sana sıkı sıkı... istersen 500 den aldır.. komisyon feda olsun sana....
[quote=sentinus;34882]Valla bunların işi zor TR'ye kaldılarsa Sn. açık-pozisyon...[/quote]
Sadece TR değil nakit bulabilcekleri her yerde satıyorlar, aklınıza ne gelirse, petrol, altın dahil... Ama son yakın, haberleri/gelişmeleri takip etmek şartı ile portföy oluşturmak için bulunmaz fiyatlar bunlar...
15 dakikalık sat dedi, soluğu dünkü düşüktende aşağıda alabiliriz, 42000 dedik ama bakalım, saygılar.
imkb 100 de ,10 eylül 40000 den sonra ilk kez ,saatlikler al vermiş durumda...dik hareketler sonucunda oluşan bu dönüşler genelde tutar...pasta uzunları sevindirecek görüntü var...ilk5 net 5800 kont. fazla...
Short devam...42300 menzilde eğer 43000 yukarı geçilmezse...
[QUOTE=BULUT;34880]Organ Mafyası, Orman Mafyası.. Yeni bir mafya doğru
Vob mafyası. Adamlar yurt dışına göre istedikleri imajı spottaki bir kaç senede alıp vererek yaptırıyorlar. Acaip organize iş yapıyorlar. Bu gün AKBNK ile Vob Pozisyonları arasında bariz bir organik bağ var. Birlikte yapılıyor..Yabancı fon mal verse bu şekilde vermez. sürekli kademeleri aşağı çekerek vobda ceplerini doldurmak istiyorlar. Hileli kumar oyunu çeviriyorlar.
Bilmiyorum bu mafyayı kim ne zaman ortaya çıkarıp temizleyecek...[/QUOTE]
biz bunlari o kadar cok yazdikki o kadar gerekli mercilere sikayet ettikki maalesef it iti isirmiyor ! batan bankalar vs vs abede de adamlar %4 dusuyor biz %24 dusuyoruz kan eme eme bitiremediler.
Spotun 40 bin altındaki önceki dip seviyesi görülmeden dönüşler gerçekçi değil.
En son 43300 aşağı kırdı sat oldu hala al vermedi, şimdi 15:30 datası var bakalım, iyi gelirse 43300 üzeri al olur, olmazsa zaten 42000 ve belki adaha fazlası, saygılar.
BIMAS'a dikkat edin, son 3 gündür keskin satışlar olurken bir yandan da yabancı alışı vardı. Nakitçilerle portföycülerin kapışması yani... Kapatma davasında bile sınırlı gerilemiş olan bu kale gibi kağıt nasıl da yıkılmıştı son 3-4 günde... Dün elim gitti gitti geldi 38 liradan almadım... Bugün 37.75 açtı, şimdi agresif alışlar var. Tam portföy kağıdı... Düşünüyorum; deli gibi BIMAS satanların ardından -piyasa düşecekse eğer- bu BIMAS alışları neden? Sonuç; kısa vadeli düşünmeyen her zaman kazanır...
Biliyorum burası VOB topiği ama bazı özel kağıtların hareketlerini anlayabilirsek, piyasayı daha iyi analiz ederiz diye düşünüyorum...
Merhumları nası bilirdiniz:)
yönün net olmadıgı ve zamanlarda ve 5in ala gelip 15 in satta oldugu durunlarda ister istemez al sat yapmak zorundasınız...
benim yönüm bu deyip beklemek bana göre değil...
kırılma aşagı oldu..ve 43250 den al ve 43250 den satı saymazsak 43475 den kısayız en son...
dediğim gibi önemli olan kırılmada aynı yönde olmak........
Birazda Cuma günkü harekete benziyor, yoksa aynen yarın gaplı düşerek mi açılacağız? :)
işte bugünün yükseğinden 2000 pua aşağıya geldik neredeyse, 1900 olmuş şua anda, spot eksiye geçti, saygılar.
42425 flat oldu shortlar.
spotta saatlikler al da...eger 33359 un hemen altından dönersek,aynı 1-3 temmuz gibi olacak ..uyumsuzlukla birlikte...ben den bu kadar...daha aşşağısıyla ilgili fikrim yok..
Bu FDOW niye kıvranıp duruyor? İşte AIG kamulaştı Amerikan ekonomisi kurtuldu ya...:D:D
Çok fena çoook, bişeye kızmışlar gibi veriyolar.
Buralardan bir alış gelirmi mesele orada?
Destek nerden gelecek cevabını bulmak için Çin ve Rusya borsalarına gözatmakta yarar var..
Rusya borsası durdurulmuştu ya biri diyodu sıradaki diyordu, bizimki heralde duracak birazdan:)
[QUOTE=bull market;34899]Çok fena çoook, bişeye kızmışlar gibi veriyolar.[/QUOTE]
A doğan ve yardakçıları hükümeti devirmek için uğraşıyorlar.
Filler tepişiyor. Tüm bu satış dalgasının altında çıkar savaşı var. BENİM yorumum bu.
spot 33330 oldu..vob da 41700 lerde artık dönmeliyiz...saatlikler al iken pozitif uyumsuzlukda var gibi....
Sayın MBM bunlar 40500'ü gözlerine kestirmişler galiba:)))
10 dakikada 775 puan aşağıya düşüş hızı, çok fena, borsa kapanmadan kısa kapat karını al yapmalı derim ben :) flat kal, saygılar.
[QUOTE=mbm;34883]evet aynen valla...
tırstım bende...
paşa paşa 5 daklık ların al vermesini bekleyeyim...
bunların sagı solu bellimi olur.....
spot hiç oralı değil..sabah yüzde 4 e yakın artıydı.. nerdeyse eksiyi görecek......
var bi numarada....
[B]sarıldım sistemim sana sıkı sıkı... istersen 500 den aldır.. komisyon feda olsun sana.[/B]...[/QUOTE]
yarım saatte 2000 puan... sistem...dostum benim......+.+.
Kısa vade 41000 menzilde...
[color=#FF0000][b] 17.09.2008 15:36:33 DURGUNLUK KAPIDA BEKLERKEN RİSKTEN KAÇIŞ DORUK NOKTASINA ULAŞTI-MERRİLL LYNCH ARAŞTIRMASI [/b][/color]
Eylül ayının Merrill Lynch Fon Yönetileri Araştırması'na göre küresel bazda ekonomik durgunluk beklentisi hızla tırmanırken riskten kaçış en yüksek noktaya ulaştı.
Bu ay araştırmaya katılanların yüzde 61'inin önümüzdeki 12 ay içinde durgunluk olacağına inanması, küresel ekonominin geleceğiyle ilgili korkuları açık şekilde ortaya koyuyor. Bu korkuların yansıması sonucu yatırımcılar bugüne kadar görülmemiş bir boyutta riskten kaçış psikolojisi içine girdiler ve araştırmanın Risk ve Likidite sepeti de son on yılın en düşük düzeyine indi. ABD'de Federal hükümetin (FED'in) Fannie Mae and Freddie Mac'e el koymasının ardından ve ancak Lehman Brothers'ın çöküş haberleri piyasalara yansımadan önce yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yatırımcılar daha korumacı (defansif) stratejilere yönelirken yatırım vade ufuklarını da kısalttılar.
Araştırmaya katılanların, Ağustos ayına kıyasla ikiye katlanan yüzde 39'luk bir kesimi ortamı olumsuz olarak değerlendirirken likidite (pazar derinliği ve alım satım kolaylığı) durumu da giderek kötüleşti. Güven ortamına kaçışa dikkat çeken araştırmaya göre yatırımcıların tahvil portföyleri son on yıldır ilk kez gösterge üstü pozisyona geçti.
Merrill Lynch Avrupa Hisse Senedi Piyasaları Baş Stratejisti Karen Olney'a göre "Yatırımcılar, ortada durgunluk tehlikesi varken ve bankacılık sistemi bu kadar baskı altındayken enflasyonu önemsemiyorlar bile. Açık bir şekilde para politikalarının çok sıkı olduğunu ve faizlerin aşağı çekilmesi gerektiğini belirtiyorlar."
[b] Avrupa pazarına karşı tavır kötüleşiyor [/b]
Küresel varlık plasiyerlerinin, araştırma tarihindeki en negatif değeri olan yüzde 50'si Avrupa'da gösterge altı konuma kayarken yatırımcılar Euro bölgesini küresel anlamda en az favori olan bölge olarak görüyorlar. Aynı şekilde şirket karlarının beklentisi açısından da Euro bölgesinin diğer tüm bölgelere kıyasla daha az favori olduğunu söylüyorlar.
Dünyanın diğer bir çok yöresindekilere kıyasla Avrupalı yatırımcılar daha büyük bir depresyonda gibi görünüyor ve geçtiğimiz üç ay içerisinde gittikçe daha temkinli (ayı piyasası) tavırları içerisine giriyorlar. Önümüzdeki 12 ay içinde Avrupa'da durgunluk yaşanacağını öngörenlerin oranı Haziran ayında yüzde 13 iken bu oran Eylül'de üçte ikiden fazla (yüzde 68).
Beklentiler 2001 yılında görülen alt seviyelere indiğinden Avrupalı yatırımcıların enflasyon konusundaki görüşleri de radikal biçimde değişti. Haziran ayında yüzde 32'lik bir kesim önümüzdeki 12 ay içinde enflasyonun artacağını öngörüyordu. Şimdi ise yüzde 69 enflasyonun düşmesini bekliyor. Dolayısıyla Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri indirmesi yönünde iştahlar artmış durumda. Katılanların yaklaşık üçte ikisi (yüzde 65) Avrupa'daki para politikalarının çok sıkı olduğu inancında ki böyle düşünenlerin oranı Ağustos ayındaki yüzde 36'ya göre hayli artmış durumda.
Karen Olney'e göre "Bu korkular sektör popülariteleri konusunda da çok sert hareketlere neden oldu. Avrupa'lı fon yöneticileri artık düşük riskli sektörlere yöneliyorlar ve emtia pozisyonlarından çıkarak Yiyecek ve İçecekler üstüne yoğunlaşıyorlar."
Ağustos'tan Eylül'e en büyük sektörel kayma, her ikisi de gerileme dönemlerinin yüksek riskli sektörleri olarak görülen temel kaynaklar ve kimyasallar hisselerinden çıkmak oldu. Daha bir ay önce Avrupa'daki araştırmaya katılanların yüzde 11'i gösterge üstü konumdayken bugün yüzde 37'si, yüzde 47'lik bir düşüş göstererek Temel Kaynaklar'da gösterge altı pozisyona geçti. Son yirmi yıldır risk iştahına karşı en negatif korelasyonu sergileyen Yiyecek ve İçecekler sektörü güvenli bir liman olarak görüldüğünden en büyük artışı yaşadı. Ağustos ayında, yatırımcıların yüzde 26'lık kesimi sektörde gösterge altı pozisyonda iken bugün yüzde 2'si gösterge altı konumda.
[b] Her dört hedge fonundan biri hisse senetlerini açığa satıyor [/b]
Hedge fonları, risk iştahları çok az olduğundan, hisse senetlerinde akut düzeyde ayı pozisyonu tercih etmeye başladılar. Araştırmaya katılan hedge fonlarının Ağustos ayında yüzde 6'sı hisse senetlerinde açık pozisyon taşırken bu ay her dört hedge fonundan biri (yüzde 24) hisse senetlerinde net açık pozisyon taşıdığını belirtti.
Hedge fonları aynı zamanda kaldıraçlarını da azaltıyorlar veya azaltmaya zorlanıyorlar. Brüt varlıkların borca göre ağırlıklı ortalama oranı Ağustos'taki 1.2 düzeyinden Eylül'de 1.0'a düştü. Soruyu cevaplayanların yarısından fazlasının kaldıraç oranı da 1.0'in altında.
[b] Gelişen piyasalar rekor düzeyde gösterge altı pozisyona kaydı[/b]
Düşen emtia fiyatları, küresel büyüme endişeleri ve gelişen piyasa ekonomilerinde ortaya çıkan enflasyon korkuları nedeniyle yatırımcılar gelişen piyasaların hisse senetlerinde 2001 yılından bu yana en düşük gösterge altı pozisyonlara kaydılar
Merrill Lynch Küresel Gelişen Piyasalar Baş Stratejisti Michael Hartnett'e göre "bu varlık sınıfına daha olumlu yaklaşımların gelişebilmesi, emtia fiyatlarında istikrarın sağlanmasına ve özellikle gelişen piyasalarda para politikalarının gevşetilmesine bağlı."
Katılımcıların yüzde 62'si Çin ekonomisinin önümüzdeki sene zayıflamasını öngörüyor ki bu araştırma tarihin en kötü değeri.
Harnett, "Önümüzdeki dönemde gelişmekte olan piyasaların hisse senetlerinde görülecek büyük hareketler Çin hükümetinin ekonomik politikalarını ne kadar hızla gevşeteceğine bağlı", sözlerini ekledi.
Merrill Lynch Yerel Piyasalar Stratejisti Benoit Anne ise "ABD'deki finansal kuruluşların devasa boyuttaki problemleri, gelişen piyasaların para birimleri üzerinde olumsuz etki yapıyor. Bu son olaylar büyük ihtimalle daha da büyük bir riskten kaçışa neden olacak ve gelişen piyasaların para birimlerinde keskin düzeltmelere neden olacak.", görüşlerini iletti.
Foreks Haber Merkezi
Yani dışarısı bize iyi olsada yaramıyor kötü olsada :) bu iş böyle işte.
[QUOTE=özdenil;34905]Sayın MBM bunlar 40500'ü gözlerine kestirmişler galiba:)))[/QUOTE]
bilmem nereyi kestirdiklerini...:D
al desin sistem alalım.....
[QUOTE=mbm;34907]yarım saatte 2000 puan... sistem...dostum benim......+.+.[/QUOTE]
Walla tebrikler sn. mbm, sistem en iyi dostunuz gerçektende :)
.komBence Ruslar borsaları kapanınca buraya geldiler.kom
FED'e faizi indirtmek için uğraşıyorlar... Bir kaç banka daha batıracaklar ve/veya piyasayı boyayacaklar... FED eninde sonunda faizi indirecek...
En iyi gösterge dolar oldu, dolar çıkışa geçti borsa düşüşe, saygılar.
Üfff, bugünde 3125 puan oynamış Ekim vadeli, aşağısı kurtarmıyor mubareği.
yarı kısayı 41425 den flatladım....
yarı ile devam edecegim.. yada yukardan kısalacagım...
kafayı yedi bunlar...... :)
Cekirge gibi ziplaya ziplaya bi hal oldum. 300 puani gorunce kapiyorum dusmeye devam ediyor hadi bi daha daliyorum 200-300 puani gorunce cikiyorum hala dusuyor namussiz. Basim dondu flatledim.
Morganda gecen hafta actigi shortlari kapiyor bu arada karsilikli degilse.
Aralik vade de spota cok yaklasti bu arada fark 1600 puan.