[quote=fXci;331434]hoşgeldin saralye patromz +.[/quote]
[quote=Astatin;331435]way way..Saraylı patron gelmiş..hoş geldin patron..teprik ederim[/quote]
Hoşbulduk,;)
ben de teprik ederim....kom
Printable View
[quote=fXci;331434]hoşgeldin saralye patromz +.[/quote]
[quote=Astatin;331435]way way..Saraylı patron gelmiş..hoş geldin patron..teprik ederim[/quote]
Hoşbulduk,;)
ben de teprik ederim....kom
şimdiiii ilk ekran şöle oluyor,yani" stoplight trend analysis system":
[URL]http://img29.imageshack.us/img29/9015/74575745.gif[/URL]
yahu laptopu da değiştirdim de ,resmi yüklerken zorlandım,bu teknoloji adamı perişan ediyor...:::
bu da 2. bölüm olan
"moving average price channel system"
[URL]http://img135.imageshack.us/img135/5686/93008081.gif[/URL]
şimdi bu 2 ekranı yanyana verelim bakalım nolcak....brv
neyse bu yeni laptopta doğrudan resim basmayı öğrendim galiba...:::
[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/5416/44747860.gif[/IMG]
Tam da sistem tasarlayacak günü bulmuşum,:..:
son 1 saatteki çalkantıya bakın yaa...:rolleyes::::
biraz heyecanlı oldu ama,.boks.
78.050 den uzun olunca fazla mahzuru da olmuyo yani,...:::
Şimdiii yukardaki 2 grafiğe bakalım...
ilkinde t/yh ayrımı var...
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 üzerindeyse yukarı trend[/I][/B]
[B][/B]
[B][/B]
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 altındaysa aşağı trend[/I][/B]
[B][/B]
[B][/B]
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 ten birinin altında diğerinin üzerindeyse yh var[/I][/B]
bugünkü bendeki değerlere bakıyorum,
78.300 de aşağı trend bitmiş ve yh başlamış,
79.400 de ise yh bitmiş ve yukarı trend başlamış,
şu anda yukarı trend var....:)
2.grafik giriş-çıkışlarla ilgili idi,ona bakarsak,
mor olan ema34 yükseklere ve lacivert olan ise düşüklere ait...bu ikisi bir ema kanalı oluşturuyor ve bu sistemin ana kalbi,yh deki fazla işlem yüzünden çarpılmayı bu kanalla engellemek istiyoruz.
sarı ema 8 lik ve mavi ise 13 lük....
[B][I]ema8 ; ema34(h) ı yukarı kesince al; tepeden dönüşte ema8,ema13 ü aşağı kesince realize et....[/I][/B]
[B][/B]
[B][/B]
[B][I]ema8 ; ema34(l) ı aşağı kesince sat; dipten dönüşte ema8,ema13 ü yukarı kesince realize et....[/I][/B]
[B][/B]
[B][/B]
[B][/B]
bendeki değerlerle:
aşağı harekete bugün 78.175 te realizasyon gelmiş....
78.975 ten ise sistem uzuna geçmiş...
TM sistemi :
-ilk graf yardımıyla t/yh hakkında bilgi verir...
-ema 34 kanalı yüzünden yatayda çarpılmayı azaltır.
-ema8 ile kanalın kırılmasını bekleyerek girer ve bu daha sağlam bir giriş demektir...
-çıkış için kanalı beklemez ve ema8xema13 kesişimi ile çıkar...
-trendleri yakalar,yatayda az çarpılır...
TM de şu anda:
[IMG]http://img692.imageshack.us/img692/461/18173454.gif[/IMG]
bu bence iyi bir sistem ve
sistemi olmayan arkadaşlara da umarım yardımı dokunacaktır...;)
hoşgelmişin SARAYLI ABİ:) her zamanki gibi de elin dolu gelmişin:)
[quote=ordi;331507]hoşgelmişin SARAYLI ABİ:) her zamanki gibi de elin dolu gelmişin:)[/quote]
evet ordi selam,.lelele
çarşıdan bişiler aldım da,hehe.::::..:
[quote=saraylı;331510]çarşıdan bişiler aldım da,hehe.::::..:[/quote]
Saraylı abi böyle ağır bişeyler alma bak, taşımakta zorlanınca aldıklarını paylaşıyorsun.brv+.:..:
[quote=saraylı;331468]Şimdiii yukardaki 2 grafiğe bakalım...
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 üzerindeyse yukarı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 altındaysa aşağı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema8 ve ema 13 ten birinin altında diğerinin üzerindeyse yh var[/I][/B]
şu anda yukarı trend var....:)[/quote]
Sayın Saraylı galiba buradaki ema 8 ema 34 olacaktı,yanlış yazılmış galiba.
5 ema 13 ve 34 altı yada üstü olacak
[quote=engin sözmen;331582]Sayın Saraylı galiba buradaki ema 8 ema 34 olacaktı,yanlış yazılmış galiba.
5 ema 13 ve 34 altı yada üstü olacak[/quote]
vay canına,:::
sağol engin ,.brv
seans heyecanından yanlış yazmışım ,:(
haklısın,aşağıda o gönderiyi tekrar yapıyorum,aman yanlış olmasın haa...:rolleyes:
Şimdiii yukardaki 2 grafiğe bakalım...
[B][I]ema5 eğer ema13 ve ema 34 üzerindeyse yukarı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema13 ve ema 34 altındaysa aşağı trend[/I][/B]
[B][I]ema5 eğer ema13 ve ema 34 ten birinin altında diğerinin üzerindeyse yh var[/I][/B]
şu anda yukarı trend var....:)
TM sisteminde ema periodlarıyla kendiniz de oynayabilirsiniz,
ilk grafik periodu 15' ve ikincisi 10' ,bunlarla da oynayabilirsiniz,
mesela ilki 20' ve ikincisi 5' olabilir,ama dikkat edilmesi gereken ilk graf periodu daha yüksek olmalıdır...
başka bir piyasada daha farklı olabilir...
ben sistemi Foreks2000 de kurdum,MS kodu da yazılabilir,ama gerek yok bu hali daha güzel...:)))
ilk grafik t/yh ayrımı içindir ve ikinci grafla giriş yapmak için illa ilk grafın trend vermesini beklemeye gerek yok ,yh varken de giriş yapılabilir,çünkü yoksa çok fazla gecikme olabiliyor,ama bu durumda ilk graf trend verene kadar kritik bi süre olacaktır...
ilk graf ta trend verince psikoloji rahatlar,bugün olduğu gibi...
ikinci grafta realizasyonların ema5xema8 ile yapılması çıkışların mümkün olduğu kadar tepe ve dibe yakın olmasını sağlamakta,yoksa ema8 in kanalla kesişmesini beklersek çok gecikme oluyor...
giriş-çıkış için 2.graf esastır,1.graf ise sadece t/yh ayrımı hakkında bilgili olmak içindir...
TM ile ilgili soru varsa bu haftasonu sorun....:)
hoşgeldin saraylı abi,eline sağlık..
Saraylı abi, hoşgeldin. Özlettin kendini.
Saygılar abi.
saraylı abi ...teşekkür ... ... sistemi kurayım bende .... fx2000 de bi kenarda dursun ...ben sistemli trade edemiyorum ama ... poz tutmak için sistemler çok faydalı .... bence .... saygılar hörmetler ...
piyasayla beraber forumda 10 kaplan moduna geçti..
larossian abi ve saraylı abi geri dönmüş..
TM sistemi long -flat-short-flat ...... şeklinde çalışıyor,yh leri flat poz la atlatmaya çalışıyor...
burada önemli olan piyasanın kemiksiz yerini bulup ordan,yararlanmak..yani trendler...onun için ismi de[B][I] TRENDMANIA[/I][/B]....
Jim Wyckoff ; tradingde yapılmaması gereken hatalar içinde şunları sayıyor :
[B]-trende karşı trade etmek ya da dip -tepe avcılığı yapmak[/B]:[COLOR=red]dip -tepe avcılığı yapmak esasen trende karşı trade etmek demektir,bir yerde misal, dip oldu diye alım yapıyorsunuz,dip olduğunu nerden biliyorsunuz,sonuçta bu bir öngörüdür[/COLOR],yeni dip gelebilir,bu durumda flat bekleyip,yeni sinyali almalı...TM sisteminde dip-tepe avlamak yok,aksine trende oluştuktan sonra katılmak var...Bunu ema8 in ema34 kanalını kırması sağlamakta...daha sağlam giriş...
[B]-zararların kısa kesilmemesi[/B]:[COLOR=red]iyi traderlar zararı kısa kesip bir sonraki işleme bakar,asla zarardayken umudetmez[/COLOR]...TM bunu ema8 ve ema34 kanalı kesişimi ile daha sağlam giriş yaparak kolaylaştırıyor,ona rağmen piyasa üzerinize gelirse, çıkış kanal kesişimine göre çok daha hızlı olan ema8xema13 kesişimi ile olduğundan,gerek karda gerek zarardayken fazla zarara izin verilmiyor...Ayrıca sistem t/yh olayına önem verdiğinden ,zararın asıl sebebi olan yh lerde az işlem yapıldığından,piyasanın üzerinize geldiği durumların sayısı az olacaktır...
[B]-aşırı işlem yapmak[/B]: çoğu zararın asıl sebebi olan bu olayı da yh te az işlem yapması ve işlemleri belli bir ritm ile yapması sebebiyle TM önleyebilir..
[B]-Hardstop kullanımı ile Risk Kontrolü yapmamak[/B]:Gerek yh te işlem yaptırmaması ve gerekse de hızlı ema8xema13 kesişimi ile pek sorun yok,ama piyasa bu belli olmaz,ters bi dalgada herşey olabilir,bu yüzden yine de 1000 puanlık(ya da size göre değişen) bir hardstop kullanılabilir,nasılsa sistem arada flat poz a da çıkıyor...
:)
[quote=selçuklu;331593]saraylı abi ...teşekkür ... ... sistemi kurayım bende .... fx2000 de bi kenarda dursun ...ben sistemli trade edemiyorum ama ... poz tutmak için sistemler çok faydalı .... bence .... saygılar hörmetler ...[/quote]
rica ederim abim ,:rolleyes:
kur sistemi ama bi kenarda durmasın,:..::::
arasıra bak bence...::::eek:
[QUOTE=saraylı;331602]rica ederim abim ,:rolleyes:
kur sistemi ama bi kenarda durmasın,:..::::
arasıra bak bence...::::eek:[/QUOTE]
bakacam tabi abi ..... kenarda dursun derken .... ekranın kenarında yani ... ... tüm piyasalar için bakarım abim ..... .brv.brv
Saraylı Usta,
Gelişin muhteşem oldu +.+. [B][I]TRENDMANIA[/I][/B] süper gözüküyor. Ellerinize sağlık. Teşekkürler Usta.
Kaynak göstererek [B][I]TRENDMANIA'ı [/I][/B]paylaşabilirmiyiz?
Bildiğiniz üzere bir çok site link vermeyi yasaklıyor.
Yanıtınız için şimdiden teşekkürler,
DM
[quote=dmnokia;331612]Saraylı Usta,
Gelişin muhteşem oldu +.+. [B][I]TRENDMANIA[/I][/B] süper gözüküyor. Ellerinize sağlık. Teşekkürler Usta.
Kaynak göstererek [B][I]TRENDMANIA'ı [/I][/B]paylaşabilirmiyiz?
Bildiğiniz üzere bir çok site link vermeyi yasaklıyor.
Yanıtınız için şimdiden teşekkürler,
DM[/quote]
Sağol DM,:)rica ederim,
Fena olmadı sistem,
kaynak göstererek ky ya ulaştırabilirsin,;)
eğer çok kişiye ulaştırırsan ben de sonra periodları değiştiririm,hehe...:..::::
[quote=saraylı;331614]Sağol DM,:)rica ederim,
Fena olmadı sistem,
kaynak göstererek ky ya ulaştırabilirsin,;)
eğer çok kişiye ulaştırırsan ben de sonra periodları değiştiririm,hehe...:..::::[/quote]
Çok teşekkürler Saraylı Ustam, .lelele.lelele
DM
TM ile bişi daha söylemem gerek:bunu demeyi unutmuşum..:o:D
-ema8 ; ema34 kanalının üzerinde iken ,ema13 ü aşağı kesti,flate geçtik...
fakat kanalı aşağı kesmedi ve tekrar ema8 ,ema 13 ü yukarı kesti tekrar uzun yapıyoruz...yoksa trend kaçar...
-ema8 ; ema34 kanalının altında iken ,ema13 ü yukarı kesti,flate geçtik...
fakat kanalı yukarıı kesmedi ve tekrar ema8 ,ema 13 ü aşağı kesti tekrar kısa yapıyoruz...yoksa trend kaçar...
.boks.
Saraylı abi hoşgeldin.gelişinle beraber yeni hediye getirmişsin ky ye.Allah razı olsun emeklerin için.
Çok sağol Ustam, +.+.+.
[QUOTE=saraylı;331617]TM ile bişi daha söylemem gerek:bunu demeyi unutmuşum..:o:D
-ema8 ; ema34 kanalının üzerinde iken ,ema13 ü aşağı kesti,flate geçtik...
fakat kanalı aşağı kesmedi ve tekrar ema8 ,ema 13 ü yukarı kesti tekrar uzun yapıyoruz...yoksa trend kaçar...
-ema8 ; ema34 kanalının altında iken ,ema13 ü yukarı kesti,flate geçtik...
fakat kanalı yukarıı kesmedi ve tekrar ema8 ,ema 13 ü aşağı kesti tekrar kısa yapıyoruz...yoksa trend kaçar...
.boks.[/QUOTE]
[quote=hpy;331619]Saraylı abi hoşgeldin.gelişinle beraber yeni hediye getirmişsin ky ye.Allah razı olsun emeklerin için.[/quote]
[quote=dmnokia;331620]Çok sağol Ustam, +.+.+.[/quote]
eyvallah arkadaşlar,.brv
sistemle ilgili herşeyi söylemiş olmalıyım,:confused:
ama açık bi nokta kalmışsa uygulamanızda ortaya çıkar zaten,:cool:
yukarda sonradan hatırladığım gibi,
sorarsanız o zaman burdan bana...:rolleyes:
Sn. Saraylı hoşgeldiniz:)
Ver ver sistemleri buradan ver.
Bunlar adama para kazandırmaz madem en iyisini yapıyorsun KY ye trendmania ile yardımcı oluyorsun çok sevindim...
Ky nin sistem babası diyorum ben sana:) saygılar.
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Duruyorum duruyorum,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]tekrar foruma bişiler yazıyorum,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]yazmayayım ,antipatik oluyorsun diyorum kendime,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]eee antipatik ol,yine doğru bildiğini yaz diyorum,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]burada yazarken ,benim için amaç,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]çoğu insan gibi ego tatmini ya da sevilmek arzusu olmamalı,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]bunları geçmek lazım,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]insanlar beni severse boyum mu uzayacak?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]insanlara faydalı olmak?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]bu biraz anlamlıdır,takdire şayandır,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]en azından belli bilinç düzeylerinde,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]ama aşağıda yazacağım kısa hikayeyi okursanız eğer ,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]bu da anlamını kaybeder....[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Bağdat'lı mutasavvıf Cüneyd-i Bağdadi ahali arasına karışıp sohbet ettiğinde,bazıları onun bu davranışını hatalı görüp,köşesine çekilmesi gerektiğini ifade ettiklerinde,birgün şöyle demiş:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]"Ben ondokuz yıldır Hak'la sohbet ederim,halk ta zanneder ki ,ben ondokuz yıldır kendileriyle sohbet ederim."[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Aslolan insanın sevdiğiyle dostane sohbetidir,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]konu önemli değil..[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]:)[/SIZE][/FONT]
üstad hoş geldin,.brv....
sistemi bir inceledim, oldukça güzel görünüyor, başarılar,...
hatta bendekilerle çaprazladım, eşey dölleme yaptım onlara, mitoz bölündüler, ortaya güzel bir uyum çıktı,:D:D....
başarılar üstad,
HOŞGELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ USTADIM
GELİŞİNİZE ÇOK SEVİNDİK. .brv.brv.brv
BU ARADA İZNİNİZLE DOW HAFTALIK GRAFİĞİ EKLEMEK İSTİYORUM.ÖOK ARKADAŞ BURDA GÖÇÜŞ BEKLİYOR AMA UV DE YUKARI POTANSİELİ ÇOK YÜKSEK BENİM GÖRDÜĞÜM.ZATEN ÇOK ÖNCEKİ YORUMLARIMDA DA DOW İLE İLGİLİ DEMİŞTİM HAFTALIKDA 10,600 LERDE UPTREND BÖLGESİNE GİRDİĞİNDE DÜŞÜŞ BEKLEMEMEK LAZIM DİYE BELİTRMİŞTİM GRAFİKLERLE BUDA GÜNCEL HALİ..
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1102.hizliresim.com/2011/2/5/1608.jpg[/img][/url]
[quote=indregandi;331629]üstad hoş geldin,.brv....
sistemi bir inceledim, oldukça güzel görünüyor, başarılar,...
hatta bendekilerle çaprazladım, eşey dölleme yaptım onlara, mitoz bölündüler, ortaya güzel bir uyum çıktı,:D:D....
başarılar üstad,[/quote]
eyv indregandi,:rolleyes:
memnun oldum,+.
TM sistemini bu periodlarla bir inceleyin,
sonra grafik periodlarıyla oynayın,
sonra da ema periodlarıyla oynayın..
dediğin gibi kendi sisteminle de çaprazlayabilirsin,:)))
ya da filtre olarak kullanabilirsin,:)
AR-GE ye müsaittir,üstünde çalışabilirsiniz yani...brv
[quote=saraylı;331631]eyv indregandi,:rolleyes:
Memnun oldum,+.
Tm sistemini bu periodlarla bir inceleyin,
sonra grafik periodlarıyla oynayın,
sonra da ema periodlarıyla oynayın..
Dediğin gibi kendi sisteminle de çaprazlayabilirsin,:)))
ya da filtre olarak kullanabilirsin,:)
ar-ge ye müsaittir,üstünde çalışabilirsiniz yani...brv[/quote]
üstad hiç oynamadım, 34 iyi bir rakam, daha önce benim kullandığım vardı, trende giriş ve çıkışlarda ona karşı bir 100-200 pv üstüNlük kurdu, resim anlamında daha doyurucu oldu bu haliyle,....
Her ikisininde graflarını atacam,.....
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/61/upload/ede045a2.png[/IMG][/URL]
şu şkilde çalışıyor,
genel olarak, kırmızı ve mavi sarılar arasında olursa düşüş trendini, srılar mavi ve kırmızı arasında olursa çıkış trendini,
bir yükseliş trendi veya düşüş trendi sonrasında her durumda mavi kırmızı üstünde olursa yatayı veya dönüş hazırlığını gösteriyor,
yada yukarıdakinin tam tersine ........
[B]34 ema h ve l buna direk uyum gösterdi[/B],
önceki olan yatayı bir düşüş sonrasında veya bir çıkş öncesinde biraz daha belirgin gösteriyor, [B]ema 34 de göre....[/B]
açmazı ise trend geliştikten sonra trend içindeki küçük fakelerde/realizelerde ani terse dönüşlerde problem yaşıyor ve zarar ettirebiliyor, burada tercihen trend tersine oynamak yerine flata geçip çünkü çok iyi destek veriyor aynı yönde ilk gelen sinyalle trende devam etmek gerekiyor,
tekrar cümleten tüm topikçe başarılar dilerim,
bir gözüm topiğinizde olacak, cuma günü dönüşünüzü farkedemedim, etseymişim iyi olurmuş,.....
çalışmalrınızda başarılar dilerim sy SARAYLI sisteme izninizle objektif açıdan bir eleştiride bulunabilirmyim amacım kimseyi kırmak üzmek değil fikir birliği