-
vadeli gücü yeterde yukarı giderse...olası hedefleri...
38.250 (bir önceki tepe)
40.200 (a=c hedefi)
41.800 (yükselen kanal üst bandı)
vade sonu şovu yapmalarına gerek yok aslına bakarsanız piyasa EFG nin maliyetinin çok üstünde şu an zaten...ama biz tesadüf UZUN poz. taşırken yaparlarsada yok demeyiz :p
-
[quote=7410;107034]ordamısın hala...yeğenle konuşuyodum msn de ..amerikada o da..orda da günlük hayatta krizin etkilerinden falan konuştuk..
bu imf hakkaten ne lanet işmiş..belkide kendi kendimize yetemediğimiz için bizi yönetenlere lanat etmemiz lazım..
demin gene internette gezerken imf haberleri denk geldi.sonra foruma girdim..senin yazını gördüm..
artık imf nin falan yalan olduğuna inandım zaten ..hepsi kolpa..2 gün önce imf gorusmeleri şu zaman olacak diye haber düşüyo matrikse vadeli dolar 1,67 ye cıkıyo..aradan sadece iki gün geciyo 1,61 e düşüyo..
ikisindede doğru yondeydım..gerçi ikincisinden para kazanamadım bi anlık gafletim dolayısıyla ama neyse..
ama acayip bi dengesizlik var..tamam para kazanıyoruz az veya cok işimize geliyo..ama dengesiz bi ortam..
kesinlikle imf yi oldu oluyo olacak diye kullanıyolar piyasada buna inandım artık...
bu arada sen daha biyilirsin ama son 10 saniye kala falan senin emirler pasifte kalmaz mı..[/quote]
Serbest veririm..lelele.dngBen de moderatör olacam.Ne iş olsa yaparım.:..:Sigortamı yatırın yeterli..komBorsa mayısta düşmeli.Düşecek.El birliği ile kriz nasıl geri gelirmiş.Yüzde 4 5 ler nasıl başlarmış görecez.Keşke görmesek ama görmeliyiz.Yüzde 25 artmış dow var ortada.Yavaş biraz.Vade sonu son gün parayı ikiye katlatır bunlar.Yada yüzde50 de yeterli.Epey alacaklar vade son günü.Artık şüphem yok.
-
bu hafta için piyasa beklentim şöyledir: [COLOR=Blue]26 nisan pazar. 12:35[/COLOR]
dow endeksinin 800-8050 seviyesini aşağı kırmasıyla birlikte gecen hafta belirttiğim seviye olan 7556 ya kadar gerileyebileceğini düşünüyorum. 8132 seviyesinin üzerinde bir kapanış bu yorumu gecersiz kılar ve 8300-400 seviyelerini gündeme getirir. yani kısaca 8132 üzerinde long,8000 altında(özellikle 7861altında) short olunmalıdır.
biizm piyasalar için 37450 ve 37250 seviyelerinin üzerinde kalındığı sürece yükseliş potansiyelini koryuabilir. yukarıda 38000 ve 38525 seviyeleri direnç olacaktır. dikkat edilmesi gereken nokta 37250 nin aşağı kırılması durumda mutlaka kısaya geçilmesi gerektiğidir.
[COLOR=#ff0000]benim kişisel beklentim[/COLOR] 37250 nin aşağı kırılıp 36325 in görüleceği ve ordan oluşacak tepkinin gücüne bağlı olarak yöne karar verileceğidir. benim görüşüm 36850 civaına bir tepkiden sonra 35000 civarına düşüş olacağıdır. [U]ama öncelikli şart 37250 nin aşağı kırılmasıdır.[/U] aksi takdirde bu yorum gecerli değildir.
dolar için min 1591 seviyesine kadar olası bir gevseme olabilir ancak ordan oluşacak tepkilerde 1625 in yeniden üzerine cıkılıp cıkılmadığına bakmak gerekir. cıkılırsa bu sefer 1670 yukarı kırılır ve dolar kendini 1700 ün üzerine atar. [COLOR=#ff0000]benim kişisel görüşüm[/COLOR] dolarda yukarı hareket başlamışdır ve mayıs ayı içinde 1700 lerin üzerini görüceğimizi düşünüyorum. 1591 in aşağı kırılmasında yanılmış olurum ve bu yorum cöpe gider.
altının onsunda güçlü duruş devam ediyor. geri çekilmelerinde 889 u aşağı kırmaz yada 930 yukarı kırılısa altında yeni zirvelerin önü açılmış olur.
SL lara dikkat ederek trade edilmesini ve herkesin kazancını hayıra harcamasını diliyorum.
-
[quote=trader38580;107038]bu hafta için piyasa beklentim şöyledir: [COLOR=blue]26 nisan pazar. 12:35[/COLOR]
dow endeksinin 800-8050 seviyesini aşağı kırmasıyla birlikte gecen hafta belirttiğim seviye olan 7556 ya kadar gerileyebileceğini düşünüyorum. 8132 seviyesinin üzerinde bir kapanış bu yorumu gecersiz kılar ve 8300-400 seviyelerini gündeme getirir. yani kısaca 8132 üzerinde long,8000 altında(özellikle 7861altında) short olunmalıdır.
biizm piyasalar için 37450 ve 37250 seviyelerinin üzerinde kalındığı sürece yükseliş potansiyelini koryuabilir. yukarıda 38000 ve 38525 seviyeleri direnç olacaktır. dikkat edilmesi gereken nokta 37250 nin aşağı kırılması durumda mutlaka kısaya geçilmesi gerektiğidir.
[COLOR=#ff0000]benim kişisel beklentim[/COLOR] 37250 nin aşağı kırılıp 36325 in görüleceği ve ordan oluşacak tepkinin gücüne bağlı olarak yöne karar verileceğidir. benim görüşüm 36850 civaına bir tepkiden sonra 35000 civarına düşüş olacağıdır. [U]ama öncelikli şart 37250 nin aşağı kırılmasıdır.[/U] aksi takdirde bu yorum gecerli değildir.
dolar için min 1591 seviyesine kadar olası bir gevseme olabilir ancak ordan oluşacak tepkilerde 1625 in yeniden üzerine cıkılıp cıkılmadığına bakmak gerekir. cıkılırsa bu sefer 1670 yukarı kırılır ve dolar kendini 1700 ün üzerine atar. [COLOR=#ff0000]benim kişisel görüşüm[/COLOR] dolarda yukarı hareket başlamışdır ve mayıs ayı içinde 1700 lerin üzerini görüceğimizi düşünüyorum. 1591 in aşağı kırılmasında yanılmış olurum ve bu yorum cöpe gider.
altının onsunda güçlü duruş devam ediyor. geri çekilmelerinde 889 u aşağı kırmaz yada 930 yukarı kırılısa altında yeni zirvelerin önü açılmış olur.
SL lara dikkat ederek trade edilmesini ve herkesin kazancını hayıra harcamasını diliyorum.[/quote]
Bu hafta piyasayı kimse düşüremez.Sırf imkb için kocaman dowu nasıl tuttular vay be diyecez hepimiz.Borsa düşmeyecek.Yukarıyı istiyor herşey net açık bu kadar.Her zaman böyle para kazandırmıyorlar.3 ay bön bön ekrana baktığımdan biliyorum.Bu hafta parayı sıfırlamasın kimse.Borsa artacak.Cuma günü gelecek haber de gelmedi diyecem de geldi sayılır aslında cumartesi.Ben de zaten habere şuna buna bakmadan işime baktım sadece.Kar kardır.:D:DBu hafta borsadan emin konuşulmasa da ben 38000 üstü kapanış banko desem kızarmısınız?Full banko...:D:DYüksek hacimle 37000 altına inmiştik.Şimdi de aynı yüksek hacimle üstüne çıktık.37000 olmadan borsa düşmez.Düşmeyecek.En geç 10 mayısta 37000 altı denenecek bence.Allahım şu maymuna bak ya kopartıyor beni.Böylemi sevimli olur bir hayvan.Buna bakınca daha çok para kazanıyorum.Moral veriyor.
-
[quote=GOKHANFINDIK;107039]Bu hafta piyasayı kimse düşüremez.Sırf imkb için kocaman dowu nasıl tuttular vay be diyecez hepimiz.Borsa düşmeyecek.Yukarıyı istiyor herşey net açık bu kadar.Her zaman böyle para kazandırmıyorlar.3 ay bön bön ekrana baktığımdan biliyorum.Bu hafta parayı sıfırlamasın kimse.Borsa artacak.Cuma günü gelecek haber de gelmedi diyecem de geldi sayılır aslında cumartesi.Ben de zaten habere şuna buna bakmadan işime baktım sadece.Kar kardır.:D:DBu hafta borsadan emin konuşulmasa da ben 38000 üstü kapanış banko desem kızarmısınız?Full banko...:D:DYüksek hacimle 37000 altına inmiştik.Şimdi de aynı yüksek hacimle üstüne çıktık.37000 olmadan borsa düşmez.Düşmeyecek.En geç 10 mayısta 37000 altı denenecek bence.Allahım şu maymuna bak ya kopartıyor beni.Böylemi sevimli olur bir hayvan.Buna bakınca daha çok para kazanıyorum.Moral veriyor.[/quote]
benimkisi iki yönlü senaryo zaten. 37250 aşağı geçilmeden düşüş olmaz diyorum zaten. yukarıda 38000 ve 38525 ler görülebilirde diyorum. ama aşağı ihtimali yok diye şartlanmakda zarar ettirir.tıpkı yukarı olmaz diyip şartlanmak gibi. yani şartlanmak borsada batışın kapısıdır.girerseniz batarsınız(seni tenzih ediyorum) kendime söylüyorum. sizin bu yorumunuzda kayıtlara gecti. cuma günü beraber tartışırız yeniden. ama senin yorumlarının kısa vadeli tuttuğunu biliyorum.o yüzden tetikteyim. pozisyonumun coğunluğu altın long, endeksdede az bişey kısayım. ama yorumumu pozisyonumdan bağımsız yaptım. umarım siz cok kazanırsınız. yoksa bizimkisi devede kulak:)
-
[URL=http://img26.imageshack.us/my.php?image=screenshot3fqq.jpg][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/8218/screenshot3fqq.th.jpg[/IMG][/URL]
arkadaşlar resmi tıklamadan..büyük görünecek sekilde koymak için napmam gerektiğini bilen biri yazabilirmi bu arada...
gökhan vadelinin ortalama grafiği ekte...ortalamalar birbirine cok yakın..benim tahminim cok dengesiz hareket etmesi..ama genelde kapanışa yakın fiyatlar da kapanması gene...yükseliş trendinin başladığı yere bak..onunki gibi..
sonra senin dediğin sell on may hesabı 14 ve 25 günlük ortalamanın kırılmasıyla aşağı yolculuğun başlaması..
-
[URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=screenshot2eqb.jpg][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/5275/screenshot2eqb.th.jpg[/IMG][/URL]
buda vadeli dolar ortalamaları..takip eden arkadaşlar için...dolar aşağı döndü ama genel kural daha kısa vadeli ortalama daha uzun vadeliyi yukarı kırıyorsa al sinyalidir..ama diğer taraftanda imf oldu olacak hikayesi var..imf olursa doların düşmesi lazım..ama ortalamalar al diyor...
benim tahminim absürt bişey yapsın..hem imf den para gelsin:)hem dolar yükselsin:)tam yakışır yani bu piyasaya..
-
[IMG][URL=http://img19.imageshack.us/my.php?image=dowkanallari.png][IMG]http://img19.imageshack.us/img19/4273/dowkanallari.png[/IMG][/URL][/IMG]
Yön yukarı düzeltmelerle gidiyoruz önemli dirençler var 8300 geçilirse 8800 9000ler gündemde tarih olarak 4-6 mayıs, 5 haziran dikkat edilmeli
-
[IMG][URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=dow9000.png][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/6816/dow9000.png[/IMG][/URL][/IMG]
Daire içinde tersine dalga oluşumu bekliyorum..
-
"En cazip piyasalar Türkiye ve Rusya"
Rusya ve Türkiye'den hisse senetleri, piyasa değerlerinin altında seyrettikleri için yatırımcılara en yüksek getiriyi vaadediyor. Bloomberg'in haberine göre Singapur merkezli Prudential Asset Management'ın yatırımlardan sorumlu yetkilisi Kelvin Blacklock, Kuala Lumpur'daki bir toplantıda Türk ve Rus piyasalarının uluslararası piyasalarda getiri yönünden öne çıktıklarına işaret etti, çıkışın bir yıldan uzun sürmesini beklediğini sözlerine ekledi.
-
[B]İyi Akşamlar,[/B]
[B][U]27 Nisan Pazartesi Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
EUR Alman İthalat Enflasyon oranı(MoM) (09:00TSI) -0.20% -0.10% Önem: Düşük
EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (09:00 TSI) 2.30 2.40 Önem: Orta
GBP BBA Mortgage Onayları (11:30 TSI) 29.20K 28.20K Önem: Orta
[B]EUR ECB Başkanı Trichet Konuşması (13:45 TSI) Önem: Orta[/B]
[U][B]Bazı bilançolar[/B][/U]
Verizon (VZ) 0.59$ (Açılış Öncesi)
Whirlpool Corporation (WHR) -0.18$ (13:00 TSI)
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
[IMG][URL=http://img230.imageshack.us/my.php?image=elmas.png][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/8203/elmas.png[/IMG][/URL][/IMG]
Kısalar için elmas ihtimalini gözardı etmeyelim
Bir ihtimal daha var o da ölmekmi dersin....