Maya'lar haklı mı çıkacak geyiğine teknik bakış
Xu100 Endeks Haftalık.
[URL="http://img835.imageshack.us/i/27965040.png/"][IMG]http://img835.imageshack.us/img835/3563/27965040.png[/IMG][/URL][/QUOTE]
[QUOTE=akillipara;376859]Sunduğunuz kapsamlı perspektif için teşekkürler, elinize sağlık. İki olasılık sunmaktasınız:
i) (5) bitti ise
ii) sadece 1. dalgası bitti ise
Bu tarz belirsizlik ortamlarında genellikle kesişme kümesine odaklanırım. Örneğin, sunulan iki olasılığın kesişme kümesinde olan şey "son tepeden itibaren anlamlı bir geri çekilme olacağı" gerçeğidir. İlk ihtimal geçerli ise bu acı bir gerçek halini alır. İkinci ihtimal geçerli ise "2" etiketini alacak bir derin düzeltme yapılır ve gerçekler yine acıtır. Laf cambazlığını bırakacak olursam varacağım sonuç şudur:
Hangi olasılık geçerli bilmiyorum ama her ikisinde de %50 - %62 oranında bir geri alma yapılmasını beklerim. [COLOR="Blue"][U][I]Bu da 46.000 endeksin altını işaret eder[/I][/U][/COLOR]. Şu ana kadar sadece %38'lik bir geri alma yapılmıştır ve bu ikinci dalgalar için az çalışan bir geri alma oranıdır....vs
Son tahlilde, neo-Osmanlı tavırlarla dünyaya posta koyan ama "bence" Osmanlı'yı en az anlayan yegane ülkeyiz. Öyleyse, ya acı gerçekler ile yüzleşecek ve yerimize oturacağız. Ya da dediğiniz gibi bu henüz sadece 1. dalga ve sosyo ekonomik zeminin henüz bu kadar kaygan olması normal. 2012'den itibaren elle tutulur bir üretim patlaması yaşanacak ülkede. Hele şu 46.000'i bir görelim de :rolleyes:[/QUOTE]
En üstteki grafik Sn. Sazan'a ait, ardından benim yaptığım sadece bir akıl yürütme içeren metin var. Uzun vadeli sayımlarda sosyoekonomik gözlemlerin faydalı olduğuna dair bir örnek teşkil etmesi açısından hatırlatmak istedim. İstanbul'a kaçak kat çıkalım gazlarına gelinen bir yerden, şu düştüğümüz hale bak. Elliot'un vallahi bir suçu yok bunda.
Umulur ki buradaki değerli dostlar son duruma ilişkin bir güncelleme yapar. Çünkü seans içi grafiklerde 49.125 endeks artık bir karar noktası haline geliyor. Yukarıda bir kaç tane üçgeni arkamızda bıraktık ki bu durum düşüşün itkisel olmadığını düşündürüyor vs. Eğer bu tespit doğru ise Maya'lar haksız çıkacak demektir ve endeks 2012'de güller açacak demektir. Ya tespit yanlış ise, o zaman da Halide Edip Adıvar haklı çıkacak demektir.
Peki hangisi? Teknik beni aşar ama korkarım Maya'lar pek yaman bir millet idi, Halide Hanım'ın değeri de zamanında anlaşılamamış idi.
Elliot bu... grafikte durduğu gibi durmuyor
@dede2
Tabii bu sayımın bir de "durun yahu [SIZE="5"][COLOR="Teal"][B]4[/B][/COLOR][/SIZE] daha bitmemiş de olabülü" şeklinde bir alternatifi vardır mutlaka. Onu da paylaşabilir misiniz eğer varsa?