-
5[COLOR="Red"] MİLYON İNSANI TEDAVİ EDECEK TAMİFLU HAZIR[/COLOR]Bu arada İsviçreli ilaç şirketi Roche, DSÖ'nün 5 milyon insanı tedavi etmek için yeteri kadar Tamiflu ilacı stoğu bulunduğunu açıkladı.
Şirket sözcüsü Martina Rupp, DSÖ'nün stoklarının 5'te üçünün şirketin ABD ve İsviçre'deki tesislerinde, kalan miktarın ise DSÖ'nün dünyanın çeşitli yerlerindeki depolarında bulunduğunu söyledi.
Roche'un bu ilaçları DSÖ'ye bağışladığını ve DSÖ'nün istemesi halinde 24 saat içinde hemen kullanıma sokacağını ifade eden Rupp, şirketin yılda 400 milyon tedavi için gerekli 4 milyar kapsül üretebilecek kapasitesi bulunduğunu kaydetti.
[COLOR="Red"]DÜNYA BANKASI'NDAN 25 MİLYON DOLAR[/COLOR]
Öte yandan Dünya Bankası Meksika'ya hemen 25 milyon dolar kredi vereceğini ve grip salgınının üstesinden gelmek için 180 milyon dolar tutarında uzun vadeli yardımda bulunacağını açıkladı.
Ayrıca Japon seyahat şirketleri Meksika'ya paket turlarını durdururken, restoran zinciri Matsuya Foods, menülerinden Meksika'dan ithal edilen domuz ürünleriyle yapılan yemekleri geçici olarak çıkaracağını bildirdi.
Bu arada Almanya'nın en büyük tur şirketi TUI, önlem olarak Meksika'nın başkenti Mexico City'e bütün seyahatleri durdurduğunu, Meksika'nın diğer bölgelerine turların devam edeceğini, ancak gelecek bir kaç hafta başkente tur düzenlemeyeceğini belirtti.
Dünya Bankası geçen yıl bir grip salgınının maliyetinin 3 trilyon doları bulacağı ve küresel gayrisafi hasılanın yüzde 5 azalacağı, küresel ekonomik krizden sonraki düzelmeye zarar verebileceği tahmininde bulunmuştu.
-
[COLOR="Red"]YENİLEME-CHRYSLER, OTOMOTİV İŞÇİLERİ SENDİKASI İLE GEÇİCİ ANLAŞMAYA VARDI[/COLOR]
ABD'de zor durumdaki otomotiv şirketi
Chrysler, Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) sendikası ile geçici anlaşmaya
vararak, İtalyan Fiat otomotiv şirketi ile ortaklığın önündeki önemli engellerden
birini kaldırdı.
UAW yaptığı açıklamada, tavizlerin acı verici olduğunu, ancak anlaşmanın
ABD Başkanı Barack Obama yönetimine Chrysler ve işçilerine ikinci bir şans vermek
için önemli olduğunu bildirdi.
ABD yönetimi şubat ayında, yüzde 80 hissesini Cerberus yatırım şirketinin
kontrol ettiği Chrysler'ın yeniden yapılanma planını reddetmiş ve 30 Nisana kadar
Fiat ile ortaklığın temelini atması ve maliyetlerini daha fazla azaltması için
gerekenleri yapması halinde 6 milyar dolar daha yardım alacağını açıklamıştı.
Chrysler Başkan Yardımcısı Al Iacobelli, geçici anlaşmanın ABD Hazine
Bakanlığının belirlediği koşulları yerine getirmesine yardımcı olmak ve imalat
rekabetini sağlaması için gerekli çerçeveyi sağladığını, sonuç olarak Fiat ile
bir ortaklık oluşturma çalışmalarını sürdürebileceğini belirtti.
UAW Başkanı Ron Gettelfinger de yaptığı açıklamada, ''Sabır, çözüm ve bu
zor zamanlarda sendika üyelerinin kararlılığı olağanüstü ve bu üyelerimize
sunacağımız anlaşmaya varmamızı mümkün kıldı'' dedi.
ABD'de Chrysler'de 26 bin 800 işçiyi temsil eden UAW, anlaşmanın çarşamba
gününe kadar onaylanması gerektiğini bildirdi.
Bu arada Kanada Otomotiv İşçileri Sendikası (CAW), Chrysler'ın yılda 198
milyon dolar tasarruf etmesini sağlayacak anlaşmayı onayladı. Kanada'da
Chrysler'da çalışan 8,000 işçiyi temsil eden sendikanın üyelerinin yüzde 87'si
anlaşmaya onay verdi.
CAW Başkanı Ken Lewenza, anlaşmanın, işçilik maliyetlerini Kanada'da
Toyota fabrikasında çalışan sendikalı olmayan işçilerle rekabet edebilir hale
getirdiğini söyledi.
Öte yandan Chrysler üst yöneticisi Robert Nardelli bir iç yazışmada,
yönetimin hükümetten daha fazla yardım almak ve çalışanların işini korumak için
her türlü çabayı göstereceğini, bir numaralı önceliğinin Chrysler'ı ve 54 bin
personelinin geçimini korumak olduğunu belirtti.
Nardelli, ''Chrysler, Fiat ile ittifakımızı sonlandırmak ve hükümetin
tanıdığı süre olan 30 Nisana kadar işlerimizi yeniden düzenlemek için sebatla
çalışıyor'' dedi.
Hükümetin kurtarma koşullarına göre, Chrysler'ın bu ay sonuna kadar Fiat
ile ortaklık anlaşmasına varması, borçlarını azaltması ve sendikayla olan
istihdam konularını çözmesi gerekiyor.
Nardelli, ayrıca Cerberus'un, Alman otomotiv şirketi Daimler'in
Chrysler'daki yüzde 19,9 hissesini elden çıkarmak için bu şirketle görüştüğünü
kaydetti.
ABD hükümetinden daha önce 4 milyar dolar alan Chrysler, 500 milyon dolar
daha almayı bekliyor.
Fiat üst yöneticisi Sergio Marchionne, küçük araç teknolojisi değişimi
karşılığında Chrysler'ın yüzde 20 hissesini almak için ABD'de temaslarda
bulunmuştu. Anlaşmaya varılırsa, Fiat ABD'deki Chrysler fabrikalarında küçük araç
üretebilecek.
-
Selçuklu'm seni yalnızmı gördüler hemmen yettim gaari!. Senin yılan benim bearish formasyonuna devam.Bugün 5 dk'lık sistemleri hallaç pamuğu gibi savurmuşlar. Ancaaak saatlik sistem ÜRKME BEN DOSTUM DİYO! Uzun devam.Formasyonda değişen birşey yok ancak bu sefer hedefde büyüdü.Grafik koyamıyorum ne hikmetse ekleme yapamadım.Bilahare yollarım.:..: +.
-
bull market PYye haber servisi mi yapıyorsun?
-
[quote=atlascepkenli;107372]yarına uzunuuuuuuuuuuuuum,,,,,,, dım dım tıkada dım tıkada,,,,,,,,, :D37800 den tekrar 37200 :D %10 Allah bin bereket versin,,,,,,,,,,.lelele arkadaşlar nisan da kısayı unutun artıkın,,,,,,,, hehehe
teşekkür eden yok mu ??[/quote]
Nerden esti öyle ya nisanda kısa unutmak..dng.dngFull kısa..lelele:p
-
[QUOTE=AMON RA;107381]Selçuklu'm seni yalnızmı gördüler hemmen yettim gaari!. Senin yılan benim bearish formasyonuna devam.Bugün 5 dk'lık sistemleri hallaç pamuğu gibi savurmuşlar. Ancaaak saatlik sistem ÜRKME BEN DOSTUM DİYO! Uzun devam.Formasyonda değişen birşey yok ancak bu sefer hedefde büyüdü.Grafik koyamıyorum ne hikmetse ekleme yapamadım.Bilahare yollarım.:..: +.[/QUOTE]
eyvallah patron .. iyi yetiştin .. yok dimi patron obo .. sağ omuzu çok sündürmüşler .. öyle obo olmaz olsun ... yok obo falan ...üüü
-
Dow düşecek bu gece.Çünkü eğer darbe yememesi için yükselişin bugün artı açılması lazımdı.Ama eksi açıldı.O yüzden düşmesi lazım.Son demler yaşanıyor.Eksi kapaması lazım dowun.- - - - - - - 500.dngGaranti bankası olacak her hareketi önceden söyler.Mayısta kesin düşmeliyiz.Önceden amiral isc idi ama şimdi garanti.İsc ikinci planda.
-
[QUOTE=selçuklu;107384]eyvallah patron .. iyi yetiştin .. yok dimi patron obo .. sağ omuzu çok sündürmüşler .. öyle obo olmaz olsun ... yok obo falan ...üüü[/QUOTE]
Yok yav ne obosu herkesin dilinde OBO herkesin gördüğü ne zaman prim yapmış? Ürkmeeee! PARÇALAYACAZ O OMZU! :..::..::..::D:D:D
-
[quote=GOKHANFINDIK;107383]Nerden esti öyle ya nisanda kısa unutmak..dng.dngFull kısa..lelele:p[/quote]
yapmayın hocam +. ben öle diyorsam öledir,,, yarın verirler imf haberleri 38525 den çarpar de geliriz,,,,,,, cumaya kadar durmak yok yola devam,,,,uzun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.boks. .boks. .boks. .dng
-
[quote=atlascepkenli;107387]yapmayın hocam +. ben öle diyorsam öledir,,, yarın verirler imf haberleri 38525 den çarpar de geliriz,,,,,,, cumaya kadar durmak yok yola devam,,,,uzun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.boks. .boks. .boks. .dng[/quote]
Sen benim sabah dediiğimin aynısını yapıyorsun.Güzel sevdim.Buradan alan yüzde 40 alır demiştim 4 günde.Bakalım alabilecekmisin.Bu selçuklu maymınımı çaldı vermiyor.:..::..:.dng.dng
-
[quote=selçuklu;107375]ne obosu patron ayıp ediyosunuz walla .. vay anasını ... üüüğüüüüüğüüüüüü[/quote]
ayıpsın patron..bana kalmasa olmasın da..bana kalmıyo :) ben sen bugün treyd ekşın yapmışsındır diye düşünmüştüm ama yatırımcı mı oldun be yaw.. hiç ayarın yok ha..bi 5 dklık sistem treydır..bi yatırımcı..olsun patron gönüller hoş olsun :)
-
bu arada DJ kapanış tahminim 7959.99..selçuklu çok patron yaww..pardon, çok pardon yaww...yada...patron çok pardon yaww...