imf olayı bitsin artıkk. sıkıldım flatten
Printable View
imf olayı bitsin artıkk. sıkıldım flatten
[quote=Astatin;107390]bu arada DJ kapanış tahminim 7959.99..selçuklu çok patron yaww..pardon, çok pardon yaww...yada...patron çok pardon yaww...[/quote]
atış sebest sanırım,,,,,,,,,,, gerçi ben çok tekniğimdir,,,,,,,,,,,doing --------- dow kapanış,,,,,, 8.102,79,,,,,,,,,,,,yarın imkb + açılış ve yukarı trend bekliyorum,,,,,,,
[quote=bull market;107379]5[COLOR=red] MİLYON İNSANI TEDAVİ EDECEK TAMİFLU HAZIR[/COLOR]Bu arada İsviçreli ilaç şirketi Roche, DSÖ'nün 5 milyon insanı tedavi etmek için yeteri kadar Tamiflu ilacı stoğu bulunduğunu açıkladı.
Şirket sözcüsü Martina Rupp, DSÖ'nün stoklarının 5'te üçünün şirketin ABD ve İsviçre'deki tesislerinde, kalan miktarın ise DSÖ'nün dünyanın çeşitli yerlerindeki depolarında bulunduğunu söyledi.
Roche'un bu ilaçları DSÖ'ye bağışladığını ve DSÖ'nün istemesi halinde 24 saat içinde hemen kullanıma sokacağını ifade eden Rupp, şirketin yılda 400 milyon tedavi için gerekli 4 milyar kapsül üretebilecek kapasitesi bulunduğunu kaydetti.
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
sanki roche un elindeki tamiflu stokları artınca böyle bir hastalık türüyor.
kus gribindede tüm ülkeler stoklamış, stoklar tükenmiş -abartı bitmiş-hastalık kendi halinde sessiz sedasız devam etmişti.
stoklar tükensin domuz gribide unutulur.
[quote=atlascepkenli;107392]atış sebest sanırım,,,,,,,,,,, gerçi ben çok tekniğimdir,,,,,,,,,,,doing --------- dow kapanış,,,,,, 8.102,79,,,,,,,,,,,,yarın imkb + açılış ve yukarı trend bekliyorum,,,,,,,[/quote]
atış serbest tabi..%5 lik marjinal kapanışları tahmin edenlere VOBIX marjinal fayda sağlıyor..SARIK URDELE
(bi,lader ekaunt açıkkalmış :..:)
[quote=fXci;107391]imf olayı bitsin artıkk. sıkıldım flatten[/quote]
İmfden ne korkuyorsunuz ki.Ben hergece short artık.Varsın gelsin bakalım iyi haber napacaklarmış görelim.Piyasayı etkilemeyecek artık imf haberi falan.Beklenti gerçekleşme ayakları falan.Daha dün 3 yıl standby anlaşma üzerinde çalışıyoruz dedi Şimşek.Ee borsa naptı yüzde 1.5 eksi açtı.İmf den falan korkum yok.Sıkıysa anlaşsınlar.
Asti dowa ikili tepe mi yaptıracaksın yaaawwf?
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107397]İmfden ne korkuyorsunuz ki.Ben hergece short artık.Varsın gelsin bakalım iyi haber napacaklarmış görelim.Piyasayı etkilemeyecek artık imf haberi falan.Beklenti gerçekleşme ayakları falan.Daha dün 3 yıl standby anlaşma üzerinde çalışıyoruz dedi Şimşek.Ee borsa naptı yüzde 1.5 eksi açtı.İmf den falan korkum yok.Sıkıysa anlaşsınlar.[/QUOTE]
Cuma günkü haber gelmediğine göre söylemek ister misin?
[quote=VOBiX;107398]Asti dowa ikili tepe mi yaptıracaksın yaaawwf?[/quote]
beddualarımın neden son seferde tutmadığını annadım..artık gizli gi:..:zli ediyorum...
Öncelikle başlığın açıklaması; IMF, genel kabul gördüğü üzere çağdaş! sömürge düzeninin merkezi organlarından biridir. Hani eskiden ortada paylaşılacak birşey olduğu zaman "yamyamlar" bir araya gelir kimin ne kadar yiyeceğine karar verirlerdi. Paris Konferansı, Sevr Antantı v.b. v.b...Vahşilikleri bir sırtlan'la veya vahşi köpeklerle kıyaslandığında, hiç bir eksikliği olmayan hatta fazlası olan bu fenomenleri bu hayvanlardan daha aşağalık kılan ise kuşkusuz ki doymak bilmemeleridir. Bu yamyamlar, yağmayı sürekli kılmak ve olay bazlı "yamyam"lamak yerine kurumsal yapılar oluşturmayı akıl ettiler biliyorsunuz..IMF de bunlardan biri..yani yamyamların iktisadi uşak-entellektüellerini malum amaç için bir araya getiren bir kurum..Bu yüzdendir ki IMF ile bir devlet anlaşma imzaladığı zaman, kolunun bacağının ne kadarını ona yemek olarak sunduğunun koşullarını belirlemiş demektir. Her bir IMF anlaşması bir sömürgecilik anlaşmasıdır ve içimi burkar.. IMF ve IMF an-t-laşmaları hakkında söylecenek çok şey var ama bu yazının konusu bu değil.
Herkesin malumudur, tüm para ve sermaye piyasalarımız aylardır "yılbaşına kadar imzalanacak" - "seçime kadar kesin imzalanacak" olan IMF anlaşmasını bekliyor. IMF nin istekleri yine ahlaksızlık ölçüsünde ikiyüzlü ve tutarsız. Ama konumuz IMF nin istekleri de değil. Konumuz tam olarak şu; HÜKÜMET'in gerçekte böyle bir anlaşma imzalamaya isteği var mı?
Koşullara bir bakalım. Ekonominin %5-7 arası küçülmesi bekleniyor. Bir sonraki yıl ise hem dünyada hem Türkiye'de, her ne kadar yamyam ağalar tersini söylesede durum benzer oranda kötü olacağa benziyor. Ve devamında seçim var. Yani zaten iktisadi koşullardan iyice bunalmış olan bir halka bir de IMF nin isteğiyle gelecek kemer sıkmaları dayatacaksınız ve sonra da seçimden iktidar çıkmayı bekleyeceksiniz. Sözün özü; hükümet IMF işini sürümcemede bırakarak, krizin hafiflemesine duacı bekliyor..Olur ya kriz bitmeye yüz tutar da IMF e gerek kalmayıverir belki...İktidar da kurtuluverir..Hükümetin politikası bence bu şekildedir.
Burda IMF ile anlaşma yapılmalı-yapılmamalı gibi bir polemik açayacağım. Çünkü ne hükümetin IMF ile anlaşmayı sallama gerekçeleri savunulabilir ne de yamyam kuruluşun istekleri kabul edilebilir. Şimdi sağda solda pek çok neo-liberal vatandaşın "aaa ne güzel işte Gelir İdaresinin Özerkleşmesini istiyorlar, siyasi etkiden uzak kalacak, daha ne" türü, sanki TC değil IMF vatandaşı ayarındaki çığlıklarını duyabilirsiniz. Onların lügatında devlet bile karlı birer organizasyona dönüşmelidir, onlar için halk, ulus, onların ortak çıkarları yoktur. Onlara göre herkes "karlı" birer organizasyon olsun yeter, zaten herşey yoluna girecektir. Öyle ya "herkesin şansı eşittir", "herkes kendini karlı bir organizasyona dönüştürebilir" "sağlık sistemi de, eğitim sistemi de ve hatta güvenlikle adalet bile karlı olmalıdır..Kar etmeyenin yaşamaya bile hakkı yoktur, asgari ücretle bile..Sözün özü; dünyanın sonunu getirecekse bu neo-liberal yamyamlar getirecek......
Konu dağıldığı için bir toparlama ihtiyacı ile son sözü söyleyeyim.
Kriz derinleşmedikçe veya başka siyasi dinamiklerle Türkiye manipüle edilmedikçe hükümetin kısa vadede IMF ile bir anlaşma imzalamaya bence niyeti yoktur..
Bazen, çok fazla indikatöre boğulmadan, basit ve tepeden bir bakışla teknik analiz yapmak faydalıdır..Bilindiği üzere aşırı alıma giren piyasada ya hızlı yukarı hareket sürer yada ciddi realizasyon gelir (boğa veya ayı piyasası relizasyonun şiddetini belirler). Dow un 60 dklık haline bakınca, 6500 den başlayan hareketin 7500 lerde (daire) aşırı alım bölgesine girdiği ancak daha sonra indikatörlerin hiç aşırı alıma işaret etmediği görülüyor (benim kriterlerimle)..Daha sonra ise hafif yatay yukarı ve son günlerde aşağı yatay ve bol al-satlı ve uyumsuzlukların göründüğü bir piyasa var -dikdörtgen-.. 600 puana yakın bir balon sonrası piyasayı yukarı taşıyacak teknik ve temel bir dinamik var mıdır? EW ciler beni affetsinler onlar her zaman bir gerekçe bulabilirler...Bence yoktur..Ama benim göremediğim bir gerekçe vardır belki de..8100 altında kalan bir DJI 7500 leri bence deneyecektir.
[IMG]http://i44.tinypic.com/23sjb4j.jpg[/IMG]
DJI da ikili tepeler genelde çalışır
[IMG]http://i43.tinypic.com/2zxv0x5.jpg[/IMG]
dow nalları dikeyi...
sistem sağolsun bizi LONG bıraktı.eğitim zayiatı diyeceğiz ve devam edeceğiz gidişat onu gösteriyor.
HİSTEMİM sana ihanet ettiğim için bana ne desen haklısın :o