-
[quote=VOBiX;107399]Cuma günkü haber gelmediğine göre söylemek ister misin?[/quote]
Evet söylemek isterim 11 milyar dolar alırsanız alın demişler bize biz de cevap olarak zamanı gelirse alacaz demişiz.11 milyar doların üstünde 1 cent yok size demişler.Şimşek böyle açıklamıyor çıkıp da yok şöyle yok böyle.Benim kulislerim de bu.Kulisler de not arttırımı diyorlarmış başkalarının kulislerinde.Benim kulisler full short time diyor.Ben zaten mayısta bulacaklar bahane diyorum.Böyle bir haber gelecek.
-
Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.
-
[quote=SEYYAH;107404]dow nalları dikeyi...
sistem sağolsun bizi LONG bıraktı.eğitim zayiatı diyeceğiz ve devam edeceğiz gidişat onu gösteriyor.
HİSTEMİM sana ihanet ettiğim için bana ne desen haklısın :o[/quote]
pambık..istatistiğini tutmadım ama özellikle kısa periyotlu sistemlerin son yarım saatte, poz değiştirmesi genelde feyk hareket oluyor..o yüzden ya 60 dklıkla geceye gireceksin yada flatleyeceksin, yada DJ için sağlam kehanette bulunabiliyo olacaksın...gerçi saat erken..herşey değişebilir
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107406]Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.[/QUOTE]
Tamam ama 2 trilyon doları var zaten çin'in bu para rezevlerden piyasaya akacak ve o oranda altın piyasalardan rezevlere girecek.Bu durumda dolar pek güven vermez ama çin bunu radikal bir şekilde yapmayacaktır.Elindeki doları pul etmez!
-
[quote=AMON RA;107408]Tamam ama 2 trilyon doları var zaten çin'in bu para rezevlerden piyasaya akacak ve o oranda altın piyasalardan rezevlere girecek.Bu durumda dolar pek güven vermez ama çin bunu radikal bir şekilde yapmayacaktır.Elindeki doları pul etmez![/quote]
Eee işte ozaman anlamadığım 2 trilyon dolarlık altın alınca altını tuttu diyelim elinde.2 trilyon dolar komple altın oldu.Peki ozaman 2 trilyondan sonra altını hangi para ile alacak.Ayrıca dediğiniz gibi doların değeri pul olursa Çin yine kendi ayağına sıkacak.Herşekilde Çin eşşek gibi Abd dolarına muhtaç.Ik mık ediyorlar yalandan.Bu işler zor işler.Adamlarda para var düdük çalamıyorlar.Çinliler hala 100 dolarlık köleler.Burjuva ve fakirler arasında dünyadaki en büyük uçurum Çinde.Gidip görecem bu Beijingi ama yemeklerinden tiksiniyorum.Çinde sokaklarda polislerin gariban insanları turistlerin yanında şamarladıklarını duydum.Kötü şeyler bunlar.Kütür kütür orada da idam var.Ee 1.5 milyarı kontrol kolay değil.
-
EURO/USD PARITESI GERI GELIYOR
dolar guçlendıkçe altında gerı gelmeye başladı
usd-try de 1.632 lerde
parıtede beklentım 1.26
altında 890 ları goreceğız galıba
çın altın alacakmış peeehh
mıllete ıyı altın gazlıyorlar
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107406]Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.[/QUOTE]
Çin rezervlerinde 2 trilyon dolara yakın dolar var bunalrı elden çıkarıp euroya geçse ABD ile papaz olacak bu yüzden en azından altına çevireyim diyor.
Çin dış ticaret fazlası veren bir ülke ülkeye giren dolar miktarı ülkeden çıkan dolardan fazla. Çinde Dolarlar bitmez.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107409]Eee işte ozaman anlamadığım 2 trilyon dolarlık altın alınca altını tuttu diyelim elinde.2 trilyon dolar komple altın oldu.Peki ozaman 2 trilyondan sonra altını hangi para ile alacak.Ayrıca dediğiniz gibi doların değeri pul olursa Çin yine kendi ayağına sıkacak.Herşekilde Çin eşşek gibi Abd dolarına muhtaç.Ik mık ediyorlar yalandan.Bu işler zor işler.Adamlarda para var düdük çalamıyorlar.Çinliler hala 100 dolarlık köleler.Burjuva ve fakirler arasında dünyadaki en büyük uçurum Çinde.Gidip görecem bu Beijingi ama yemeklerinden tiksiniyorum.Çinde sokaklarda polislerin gariban insanları turistlerin yanında şamarladıklarını duydum.Kötü şeyler bunlar.Kütür kütür orada da idam var.Ee 1.5 milyarı kontrol kolay değil.[/QUOTE]
Döviz*emtia sepeti yapacak adamlar.2trilyon doları yada o kadar altını kim ne yapacak?Para adamların platinde atarlar sepete biraz euro da koyarlar.Tam fıstık olur.
-
[quote=Astatin;107407]pambık..istatistiğini tutmadım ama özellikle kısa periyotlu sistemlerin son yarım saatte, poz değiştirmesi genelde feyk hareket oluyor..o yüzden ya 60 dklıkla geceye gireceksin yada flatleyeceksin, yada DJ için sağlam kehanette bulunabiliyo olacaksın...gerçi saat erken..herşey değişebilir[/quote]
asti benim 60 dk SAT ta.ama 5/15 alda...60 dk boşver.system tester sonuçları 5/15 dk diyor.bugün 60 dk haklı çıkabilir ama test sonuçları 5/15 kullan diyor.GAP veya zararlı trade kaçınılmaz.bunun çaresi yoktur.en baba sistem bile tokadı yiyor.
benkim orta halli yani en dipten AL en tepeden SAT diyen cinsten değil yani tıri ci değil.iki bıçık ci olabilir mi orasıda şüphe götürür (pek sanmıyorum).ama eldekinin en iyisi bu uymaktan başka çare yok.
TREND lazım yüzümüzün gülmesi için o da hemen gelmez.zaten koca bir trend yeni bitmiş (bittiğide meçhul) şimdi tokatlanma zamanı sistemle oynayan bunu kabul edecek.ama böyle deyip kenarda durduğun zamanda tren kalkarken içinde olman zor.
DJI ın bu halide kötü açıkçası ne LONG a ne SHORT a yarar.yani yarın yine pata küte yapabilirler sistemcileri.
geçen gün dediğime geliyoruz işte.hep büyük trendlerden sonra sistemli olmaya karar veririz.neden? çünkü sistem 10.000 almıştır biz 1500/2000 hatta belki sıfır.ama biz başlarız sinyale uymaya fakat piyasa konsolidasyona girer.onnan sonra yen mi yemen mi diye başlar tokatlamaya.sabrı ve sermayesi olan dayanır.olmayan hay senin gibi sistemin bilmem neyine der söver sayar çıkar...ve yeni bir TREND başlar...bu film böyle sürer gider...
bir an önce kopar inşallah bi tarafa.aşağı-yukarı farketmez...marj olsun yeter...
-
[quote=AMON RA;107412]Döviz*emtia sepeti yapacak adamlar.2trilyon doları yada o kadar altını kim ne yapacak?Para adamların platinde atarlar sepete biraz euro da koyarlar.Tam fıstık olur.[/quote]
Yav halk açlıktan ölüyor adamlar ahirete yatırım yapar gibi para biriktiriyorlar..dng:DÇalışıp çalışıp Amerikalılara yediriyorlar.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107414]Yav halk açlıktan ölüyor adamlar ahirete yatırım yapar gibi para biriktiriyorlar..dng:DÇalışıp çalışıp Amerikalılara yediriyorlar.[/QUOTE]
Halka refah sunarlarsa Çindeki yatırımcı kaçar. İşgücü maliyeti ucuz diye bir çok aBDli ve Avrupa ülke orada üretim yaptırıyor. İşgücü phalı hale geldiğinde alternatif piaysalara yöneleirler. Hiç olmadı afrikaya kaçarlar. KAbile reisiyle anlaştılar mı iş tamamdır.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;107414]Yav halk açlıktan ölüyor adamlar ahirete yatırım yapar gibi para biriktiriyorlar..dng:DÇalışıp çalışıp Amerikalılara yediriyorlar.[/QUOTE]
Aynı şeyi Hindistan içinde söylüyorlar.Fakir insanların zengin ülkesi diye.Peki sanayii olmasa çinliler dahamı zengin olacaktı?Adamların beyni sulanmış pirinç yemekten anca kendilerine geliyorlar.Kolaymı dile kolay 1milyar 700 milyon insan!