-
[quote=moriamorph;332371]bir adim daha atip verdiginiz STEP hesaplamasini biraz desersek;
STEP= (AYLIK NET KAR/1000)*(TRADE BAŞINA KAR /1000)*PERFORMANS
sizin verdiginiz hesaplamayi ben yeniden asagidaki gibi duzenledim;
STEP= k * (Tk*Tk-2*TkTz+Tz*Tz) * nm * Tk / (Tz * n * n)
Tk: Toplam kar
Tz: Toplam zarar
nm: Ortalama aylik islem sayisi
n: Toplam islem sayisi
k: herhangi bir normalizasyon carpani, sizin orneginiz icin 1/1000000
bu halde bakarsak formule bolen kisimda toplam trade'in karesinin olmasi dogal olarak az trade eden sistemlere dogru bir bias yaratiyor. Fazla islem yapmayi istememek bir kisisel tercih olabilir pek tabii. Fakat bunu duzeltmek istersek sizin onerdiginiz hesaplamayi toplam trade sayisiyla carpip ulasacagimiz rakam buyuk ihtimalle 3. sistemi tercih edecektir.
cumleten kolay gelsin.[/quote]
STEP formülünü ben kendime göre yazdım,mesela kara önem verenler aylık net karın başına 1 den büyük bir katsayı getirebilir,ya da benim gibi trade başına kara önem verenler onun başına 1 den büyük katsayı getirebilir,ya da sizin yaptığınız gibi bi formül olabilir....
sonsuz formül türetilebilir tabi...
ama ben her halde 1.sistemi secerim,ayda 3000 fire sonrası bırakıyor,3. ise 1500...
fazla işlemle yorgunluk da cabası...:)))
-
[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/1240/34515916.jpg[/IMG]
Osmanlı dan resim koymayı unuttuk bugün,çok ayıp çok....::::..:
burası neresi acaba ,altında da yazmıyor?
-
bi tane daha...:)
Ayasofya....
insanların kılık kıyafeti ve doğal halleri güzel,arkada katırlar mal taşıyor...
[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/598/33218020.jpg[/IMG]
-
[quote=saraylı;332384].........
üzerinde çalışılırsa iyi olur bu sistem...terketmeyin bence...:)
[/quote]
Bencede, :) çalışalım hocam, yatay hareketten sıyırtabilirsek çok güzel olacak.....
[quote=saraylı;332379]TŞK LER moriamorph,
..........................................
3.sistemden trade başına kar olan 175-150 yaparsak ,trade başına net 25 puan bırakır....bu da 10700 olan aylık karın 1500 puana düşmesi demektir,çoğu sistemci bunu bilmediğinden havanda su döver.....
.........................[/quote]
birde komisyonu katarsak ki karşılaştırılan sistemlerde 7 kat işlem fazlalığı var bence..ilk sistem net hesapta daha karlı bile olabilir ;)
-
Nk siz yaptığım bugünkü 2 işlemde 850 puan zarara mal oldu şu duyguları bastırmanın yokunu bi bulabilsem olcek bu işte çok zor işte:mad: o kadar NK siz işlem yapmayacağım dediğim halde dayanamıyorum atlıyorum ve sonuç .dng.dng.dng
-
[QUOTE=saraylı;332384]
üzerinde çalışılırsa iyi olur bu sistem...terketmeyin bence...:)
[/QUOTE]
Hocam, terkedermiyiz hemen .brv.brv
Bugün gözüm onun üzerinde, sayesinde pozisyona girmedik daha, normalde iki üç kere girip çıkçıştım ve tabiki zarar yazmiştım. :(:(
DM
-
bu arada 2 gündür NK siz uyguladık sistem sinyallerini ve hüsran 1350 puan zarar .dng.dng.dnggeceye de flat
-
[quote=a.kaya;332718]bu arada 2 gündür NK siz uyguladık sistem sinyallerini ve hüsran[/quote]
bu iş bence dünyanın en zor işlerinden biri zaten bu piyaslarda kazananların oranının sadece %2-3 arasında olması tesadüf değildir yani bu işi yapanların %97 kayıptaüüü
hepimize geçmiş olsun:(:mad:
-
[quote=ordi;332725]bu iş bence dünyanın en zor işlerinden biri zaten bu piyaslarda kazananların oranının sadece %2-3 arasında olması tesadüf değildir yani bu işi yapanların %97 kayıptaüüü
hepimize geçmiş olsun:(:mad:[/quote]
ordi sistem telafi eder merak etmiyorum ben asıl kendime kızıyorum NK siz yapmayacağım dediğim halde yapmama kızıyorum :mad:
-
[quote=saraylı;332379]
bu 2 faktöre trade başına en az 100 puan koymalısınız,ben 150 puan koyarım hatta...
sabit maliyeti hesaba katmak gerek....:)[/quote]
tesekkurler sarayli,
sabit maliyetin hesaplanmasi elzem katiliyorum, 100-150 puan kadar tuttugunu kestirememistim fakat. bildigim kadariyla turkiyede'ki brokerlarda rahatlikla standart 10binde 2.5 gibi komisyon oranlariyla hesap acabiliyoruz (daha iyi oranlar da mumkun sanirim yuksek volume sartiyla..) Buradan hareketle 10 kontrat basina al/sat 45-50 lira civari bir masrafimiz var. Geri kalan 50-100 puan'i da spread'e sayarsak dediginiz tutara ulasiyoruz. tesekkurler tekrar.
-
[quote=moriamorph;332759]tesekkurler sarayli,
sabit maliyetin hesaplanmasi elzem katiliyorum, 100-150 puan kadar tuttugunu kestirememistim fakat. bildigim kadariyla turkiyede'ki brokerlarda rahatlikla standart 10binde 2.5 gibi komisyon oranlariyla hesap acabiliyoruz (daha iyi oranlar da mumkun sanirim yuksek volume sartiyla..) Buradan hareketle 10 kontrat basina al/sat 45-50 lira civari bir masrafimiz var. Geri kalan 50-100 puan'i da spread'e sayarsak dediginiz tutara ulasiyoruz. tesekkurler tekrar.[/quote]
Sanko direk 10000/2 ile hesap açıyor bilginize..
-
[QUOTE=clark;331992]piyasa cuma günü yükselişini hazmedemedi sindiriyor galiba[/QUOTE]
[QUOTE=adalı54;331995]Bugün sindirim oldu yarın da geviş getirirse :confused:[/QUOTE]
pala da da amma mide varmış 2 gündür sindiremedi
-
[quote=clark;333023]pala da da amma mide varmış 2 gündür sindiremedi[/quote]
Hele şükür bitti sanırım gerci herkes aynı düşüncede ama ?
Palayla oyun olmaz
-
[QUOTE=adalı54;333032]Hele şükür bitti sanırım gerci herkes aynı düşüncede ama ?
Palayla oyun olmaz[/QUOTE]
82000 geçielene kadar rahat değilim ama % 70 ya 86000 de uzunları realize edecem ya da 79-79500 arasından kısaya girip 72500 73000 aralığından çıkacam
-
v30 15 dk da son durum
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1102.hizliresim.com/2011/2/9/5404.jpg[/img][/url]
-
V30 günlükde son durum
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1102.hizliresim.com/2011/2/9/8569.jpg[/img][/url]
-
sn sarayli, ben isim dolayisi ile ancak saatlik periyot ile islem yapabiliyorum. Dolayisiyla kendi sistemimle karsilastirma yapma babinda su anda kullandiginiz BRS sistemini saatlik periyot ile son 1-2 sene icin test ederek (veya tercihen elinizdeki tum saatlik data ile) komisyon ve kayma sonrasi (sanirim islem basi 100 puan gibi bir deger kullaniyorsunuz komisyon+kayma icin) aylik ortalama net kar, islem basi net kar gibi sizin de onemli gordugunuz bazi degerleri yazmaniz mumkun mudur acaba?
Ben kendim de test etmek isterdim ama sanirim BRS sisteminin forumda yazmadiniz acik formulunu... Atlamis da olabilirim tabi, emin degilim...
-
v30 güncel durum
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1102.hizliresim.com/2011/2/10/1832.jpg[/img][/url]
-
[quote=Desperado;333391]sn sarayli, ben isim dolayisi ile ancak saatlik periyot ile islem yapabiliyorum. Dolayisiyla kendi sistemimle karsilastirma yapma babinda su anda kullandiginiz BRS sistemini saatlik periyot ile son 1-2 sene icin test ederek (veya tercihen elinizdeki tum saatlik data ile) komisyon ve kayma sonrasi (sanirim islem basi 100 puan gibi bir deger kullaniyorsunuz komisyon+kayma icin) aylik ortalama net kar, islem basi net kar gibi sizin de onemli gordugunuz bazi degerleri yazmaniz mumkun mudur acaba?
Ben kendim de test etmek isterdim ama sanirim BRS sisteminin forumda yazmadiniz acik formulunu... Atlamis da olabilirim tabi, emin degilim...[/quote]
BRS vadeli endeks,5' lıkta çalışan bi sistem...bu periodda sistem test raporu ile işlemleri geçen hafta burada verdim...:)))
-
Saraylı hocam mrb. lar
bugün için destek direnç ve pivot seviyelerini verebilirmisiniz. daytrade için
-
[quote=aerdogan11;333425]Saraylı hocam mrb. lar
bugün için destek direnç ve pivot seviyelerini verebilirmisiniz. daytrade için[/quote]
Zir YAT sitesinde hepsi net var:
[URL]http://www.ziraatyatirim.com.tr/subpage.asp?PID=arastirma&SPID=17[/URL]
-
[QUOTE=saraylı;333419]BRS vadeli endeks,5' lıkta çalışan bi sistem...bu periodda sistem test raporu ile işlemleri geçen hafta burada verdim...:)))[/QUOTE]
5 dakikaliktaki sistem raporunu gormustum ama ayni sistemi saatlikte calistirmak isteseniz calismaz mi acaba? Optimize edilmis bir sistem degilse (ki siz optimize kullanmazsiniz benim bildigim) bir sistemin her periyotta ve her turlu trade enstrumaninda calismasi gerekmez mi? Sanirim siz de yazmistiniz bunu iyi bir sistemin ozellikleri altinda...
-
5-6 binlik düşüş gelebilir eğer bu şekilde kapanırsak tabi ki :rolleyes:
-
[quote=Desperado;333455]5 dakikaliktaki sistem raporunu gormustum ama ayni sistemi saatlikte calistirmak isteseniz calismaz mi acaba? Optimize edilmis bir sistem degilse (ki siz optimize kullanmazsiniz benim bildigim) bir sistemin her periyotta ve her turlu trade enstrumaninda calismasi gerekmez mi? Sanirim siz de yazmistiniz bunu iyi bir sistemin ozellikleri altinda...[/quote]
robust bi sistem tüm piyasalarda ve tüm periodlarda çalışır,
ancak eğer sistem bizim vob endeks kontratları gibi zorlu bir piyasa için belli bir periodda tasarlanmışsa,sadece o periodda, o piyasaya bakılmalıdır,
bu sistem başka piyasa ve başka periodlarda iyi değilse,bunun bi mahzuru da yok...
başka piyasada başka sistem çalışır,mesela dolar/tl de ben ABS ye baKARIM.
çok iyi göz doktorları vardır, onlara sadece göz muayenesi için gidersiniz,safra kesesi ameliyatı yaptıramazsınız,hatta göz operasyonu bile çoğu yapamaz...ama göz mütehassısısıdır...
ama biz bir hekime gidince herşemi,zden anlamasını bekleriz,aynı piyasada holy graili bulup bütün dertlerin bitmesini istemek gibi..
opt a gelince;genelde yanlış anlaşılan bi uygulama...kötü değildir,bununla ilgili geçmişte çok yazdım,genelde piyasadaki algılama opt un kötü olduğu şeklindedir...
diyelimki 3000 sistemi opt a göre test ettiniz,MS en iyi kar veren 500 ü verdi size...
1. sistem....................7300 puan /ay
10.sistem....................7100
50..............................6800
100............................6700
getiirleri varsa ; ilk 100 deki herhangi bir sistemi alıp kullanın...
piyasadaki dalga karakteri aynı dalga içinde bazen değişmez,bazen de hızlı değişir,eğer karakter aynı ise opt başarılı olur,ama dalga karakteri hızlı değişiyorsa,başarısız olur,fakat yukardaki gibi bi sistem test raporu varsa,bu demektir ki sistem iyi tasarlanmıştır ve bu karakter değişikliğnden etkilenmemektedir...:)
-
Anliyorum.. Peki saatlik icin tasarladiginiz ve sonuclarini paylasabileceginiz bir sistem var midir acaba? Tabi tercihen sistemi paylasmanizi da tercih ederim ama sart degil, bana mihenk tasi olsa kafidir.
Hatta dusununce simdi, sistemi paylasamayacaginiz kadar ozel bir sistem olsa ve komisyon+kayma sonrasi sirf sonuclarini yazabilirseniz belki daha bile iyi olur.
-
[quote=Desperado;333548]Anliyorum.. Peki saatlik icin tasarladiginiz ve sonuclarini paylasabileceginiz bir sistem var midir acaba? Tabi tercihen sistemi paylasmanizi da tercih ederim ama sart degil, bana mihenk tasi olsa kafidir.
Hatta dusununce simdi, sistemi paylasamayacaginiz kadar ozel bir sistem olsa ve komisyon+kayma sonrasi sirf sonuclarini yazabilirseniz belki daha bile iyi olur.[/quote]
Bizim piyasa çok oynak olduğu için saatlikte sert harekette,[B]uzun barlar oluştuğundan[/B],başarılı saatlik sistem tasarlamak çok zor iştir...genelde 2500-3500 puanlık getiriler var,bendeki bir sistem 6000 puanı ancak yapmış....
20' altındaki periodlar daha iyi....
10'-5' iyi...
eğer saatbaşı bakıyorsanız fazla bi şansiniz yok...:::
-
[quote=ordi;332725]bu iş bence dünyanın en zor işlerinden biri zaten bu piyaslarda kazananların oranının sadece %2-3 arasında olması tesadüf değildir yani bu işi yapanların %97 kayıptaüüü
hepimize geçmiş olsun:(:mad:[/quote]
hooop dur bakalım........
a.kaya nk onayı ile işlem yapması gerekirken tam tersini yaptığı için zarar etmiş. kendi hatası olduğu için sevindim. sistemin hatası olsaydı üzülebilirdim::: bahsettiğin kaybetme oranını insanların hop diye daldığı her iş sektöründe görebilirsin. borsaya girmek çok kolay aracı kurumda bir hesap açmak 5 dakika sürer. iyiki sağlığımızı emanet ettiğimiz doktorlar mesela diş doktorları 5 dakikada diş doktoru olamıyo:..:
-
Komisyon ve kayma sonrasi midir bu 6000 puanlik kazanc saglayan sisteminiz acaba aylik ortalama? Bir de, hangi yillar icin test sonucudur bu acaba?
-
[quote=Desperado;333607]Komisyon ve kayma sonrasi midir bu 6000 puanlik kazanc saglayan sisteminiz acaba aylik ortalama? Bir de, hangi yillar icin test sonucudur bu acaba?[/quote]
hayır brüt,
ben haftalıktan 20' lığa kadar hiçbir sistemi vobda uygulamam,izlerim sadece,
önemli değiller benim için,...:)))
-
[QUOTE=saraylı;333626]hayır brüt,
ben haftalıktan 20' lığa kadar hiçbir sistemi vobda uygulamam,izlerim sadece,
önemli değiller benim için,...:)))[/QUOTE]
Sizin icin onemli olmamasini anladim ama benim icin onemli sartlarim geregi :)
Su halde, sizin icin onemli bir sistem degil ise madem bu aylik brut 6000 puan veren sistem hakkinda biraz bilgi vermeniz veya o sistemi paylasmaniz mumkun mudur yoksa ozel bir sistem midir bu da?
-
-
Saraylı abi ,son yazıları okuyunca şöyle birşey aklıma geldi.Mesela 60 dk lık sistem olsun ama kapanışa göre poz. almasın. örneğin 20 ema 100 puan geçilince al-sat yapsın.Böyle birşey tasarlanabilir mi acaba?:confused::confused:
-
[quote=Desperado;333637]Sizin icin onemli olmamasini anladim ama benim icin onemli sartlarim geregi :)
Su halde, sizin icin onemli bir sistem degil ise madem bu aylik brut 6000 puan veren sistem hakkinda biraz bilgi vermeniz veya o sistemi paylasmaniz mumkun mudur yoksa ozel bir sistem midir bu da?[/quote]
önemli değil derken,onunla işlem yapmam demek istedim,
herşey paylaşılmaz.
-
Bu indikaorler ozel mi? Rica etsem paylasabilir misiniz? Saygilar.
-
[quote=DURU;333667]Saraylı abi ,son yazıları okuyunca şöyle birşey aklıma geldi.Mesela 60 dk lık sistem olsun ama kapanışa göre poz. almasın. örneğin 20 ema 100 puan geçilince al-sat yapsın.Böyle birşey tasarlanabilir mi acaba?:confused::confused:[/quote]
denemek gerek duru,
matematik olarak herşey mümkün gibi ...
-
[quote=deniz07;333744]Bu indikaorler ozel mi? Rica etsem paylasabilir misiniz? Saygilar.[/quote]
Formüller topiğini okursanız belki işinize yarar bişi çıkabilir...
-
[QUOTE=a.kaya;333323][url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1102.hizliresim.com/2011/2/9/5404.jpg[/img][/url][/QUOTE]
Cok faydalaniyorum. Tesekkurler Sayin Sarayli.Ben bu grafiktekileri demek istemistim ama, Alinti yapmadan yazdigim icin anlasilmadi.
-
450 den açılan lobg stop ile 250 den short a döndü sistemli
-
[quote=deniz07;333765]Cok faydalaniyorum. Tesekkurler Sayin Sarayli.Ben bu grafiktekileri demek istemistim ama, Alinti yapmadan yazdigim icin anlasilmadi.[/quote]
O grafiği sayın saraylı yollamamışki... Ama ben cevap vereyim size, üstteki adı megaindik olan birkaç şeyin birleştirilmesiyle oluşturulmuş custom bir indikator.. onun altındaki YTTrend diye yazılan ise inverse fisher transformun orjinal hali ve onun Ema ile yumuşatılmış hali...
Matriks için
v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1):0.5: -0.5:
-
[QUOTE=Vox;333870]O grafiği sayın saraylı yollamamışki... Ama ben cevap vereyim size, üstteki adı megaindik olan birkaç şeyin birleştirilmesiyle oluşturulmuş custom bir indikator.. onun altındaki YTTrend diye yazılan ise inverse fisher transformun orjinal hali ve onun Ema ile yumuşatılmış hali...
Matriks için
v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1):0.5: -0.5:[/QUOTE]
Sayin Sarayli cevapladigi icin, Ona hitaben yazdim. Ilginize sonsuz tesekkurler...