longa gel bostana gel vay vay vay vay vay yar yandım, şorta gel destana gel leylim leylim leylim....
açılış havası benden olsun....
ps: fdj 7902
Printable View
longa gel bostana gel vay vay vay vay vay yar yandım, şorta gel destana gel leylim leylim leylim....
açılış havası benden olsun....
ps: fdj 7902
Öyle uçması kaçması kolaymı :)
[quote=Astatin;107429]...şaka bir yana DJ topu ortada bıraktı..Fıçır ola hayrola...herkese iyi geceler
pamıkk...fdj e [COLOR=red]78xx olacak[/COLOR] :) yalnız xx<60 olursa sende tüy kalmaz..emme 8xxx olur ve xxx>100 den büyük olursada vay bana vaylar bana... :)
şortlar gol olur[/quote]
ha gayret kaldı 2 puan..törki tu poyints, dörki du pua...ama bana sorarsanız yukreyn tivelf poyints :)
bu arada uzakdoğu da saf değiştirip ayu tarafına katılmışş..şşşşşş
[quote=GOKHANFINDIK;107406]Çin altın alıyormuş ABD dolarına güvenmeyecekmiş artık.Birisi bana Çin altını hangi para birimi ile alacak açıklayabilirmi?Dolar almadan altın alınan bir yer varmı dünyada?Bana demeyin şimdi tl ile de alınır euro ile de ama eninde sonunda yurtiçinde oluşan talebe göre yurtdışından altın ithal edilir bu da dolarla olur.Anlayacağınız Çin Abd doları olmadan altın alamıyor.Ozaman bu kafa ütüleme nedendir ki Çin altına güveniyormuş artık diye.[/quote]
hemen hemen bütün mesajlarımda söylediğim üzere, yorumlarınızı vade belirtmeden yaparsanız bir anlamı olmaz.
çin dünyanın ticaret merkezi haline gelmiş bir ülke. elindeki dolar rezervini cart diye 1 ayda boşaltacağını söylediği zaman ABD "ver kardeşim hepsini bana" diyecek güce sahip mi? evet. eeee o zaman çin'in (en azından tek başına) doları düşürmek gibi bir gücü (kısa vade için) yok.
ama doların dünya rezerv para birimi olmaktan çıkacağı da bir gerçek.
bunun sebebini ister düz mantıkçıların yaptığı gibi ABD'nin ekonomisinin kötüye gitmesine bağlayın, ister biraz daha geniş açıyla bakıp dünyadaki herşeyin olduğu gibi iletişimin de globalleşmesine.
örnek mi?
10 sene önce doların dışında finans metası bilmeyen insanlar şu anda norveç kronu/japon yeni paritesinde amerikan crysler firmasının batışıyla ilgili long ya ad short pozisyon alıyor...
10 sene sonrasını siz hayal edin...
herkese günaydınlar.
günaydın hayırlı günler bol kazançlar..
[COLOR=#ff0000]İMKB'DE 1 MAYIS TARİHİNDE İŞLEM YAPILMAYACAK
1 Mayıs 2009 tarihinin tam gün resmi tatil olması nedeniyle
Borsamız pazar ve piyasalarında uygulanacak işlem ve takas esasları
aşağıdaki gibi olacaktır:
Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı ve Repo Ters Repo
Pazarı'nda 1 Mayıs 2009 Cuma gününün resmi tatil olması nedeniyle
işlem yapılmayacak ancak 1 Mayıs 2009 valörlü kesin alım satım
işlemleri ile 1 Mayıs 2009 vadeli repo-ters repo işlemlerinin takası
gerçekleştirilecektir.
Tahvil ve Bono Piyasası tescil işlemleri 1 Mayıs 2009 Cuma
gününün resmi tatil olması nedeniyle 30 Nisan 2009 Perşembe günü
mevzuatla belirlenmiş esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.
Hisse Senetleri Piyasası’nda 1 Mayıs 2009 tarihinde işlem
yapılmayacak olup, 29 Nisan 2009 Çarşamba günü gerçekleştirilecek
işlemlerin takası 4 Mayıs 2009 Pazartesi günü, 30 Nisan 2009 Perşembe
günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası ise 5 Mayıs 2009 Salı günü
yapılacaktır.
İMKB Yabancı Menkul Kıymetler Piyasası Uluslararası Tahvil
Pazarı’nda 1 Mayıs 2009 tarihinin resmi tatil olması nedeniyle işlem
yapılmayacak ancak 1 Mayıs 2009 valörlü işlemlerin takası
gerçekleştirilecektir.
İMKB
(28/04/2009 - 07:34:08)[/COLOR]
günaydın .. jübilem yaklaştı . vay anasını ..hahahahahhahha :D:D
Gny o nasıl verme kospi dow nikkei oha falan oldum.Astatin dün yaptığın espiri gerçekmi oldu japonyada 150 milyar dolar buhar oldu gibi.Burası açılışta epey düşer.O nasıl verme ya nikkeiye.Tek tuş bütün 2 aylık trend kırılmış.Bugün artı bozmam shortu ben.İmkb 1 mayıs tatil kötü olmuş.Neyse kısmet.Ben ekranda yok olacak idim zaten olsun dow açık iken de farketmez zaten pazartesi düşeriz nasılsa.
[QUOTE=atlascepkenli;107442][COLOR="Red"][B]biz boşuna yarın artı açarız demioz[/B][/COLOR],,,,,,,, üstüne bide imf haberi ,,,,,,,,,
uzuuuuuuuun,,,,,,,37675 den tepki gelir demedi demeyin,,,,,,,,, ama kapanışı da ordan bekliyorum :D
bu arada parsan la ilgilenen var mı,,,,,, gidişat teknik falan bakabilecek,,,,,, macid
bir an evvel 130 lara gelsede satsak yaw kaç haftadır terledim[/QUOTE] Eeee 350 puan eksi açıldık .dng
28.04.2009 09:30:11 VOB'DA 1 MAYISTA RESMİ TATİL SEBEBİYLE İŞLEM YAPILMAYACAK
1 Mayıs 2009 tarihinde resmi tatil sebebiyle Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda işlem yapılmayacak. VOB'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan 2009 Perşembe günü gerçekleşen işlemlerin takasının tamamlanması 4 Mayıs 2009 Pazartesi günü yapılacak.
günaydın,kolay gelsin !
yurtdışı kapanışlara ve future lara rağmen dünkü seviyelerde başlayarak iyimser modumuzu devam ettiriyoruz bugünde..