-
[QUOTE=jerfin;35313]böyle dow'u coşturan haber ne s. mavi.. şaşkınım, haberlere bakıyorum birşey bulamadım..[/QUOTE]
[URL="http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ajbscY6pBmlA&refer=home"]U.S. Stocks Rise on Central Banks' Fund Injections; Energy Shares Advance [/URL]
[URL="http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=auGWRLRSChQQ&refer=home"]U.S. Stocks Soar Most in Six Years on Government Plan to Shore Up Markets [/URL]
-
[QUOTE=]eger pozisyon alsaydım inanın bunlar olmazdı..abi ! tıkandı babayım ben..[/QUOTE]
Ya bana ne dersin dip diyen sisteme yemezler diye inanmadım...
-
tamamda bu agresif hareketin sebebi olmalı..
-
[QUOTE=abka;35318]tamamda bu agresif hareketin sebebi olmalı..[/QUOTE]
ppt , yeter artık 10.000 altına inmeyin 11.000 üzerinde oyalanın dedi,ve masaya yumrugu vurdu...
-
[QUOTE=teo;35319]ppt , yeter artık 10.000 altına inmeyin 11.000 üzerinde oyalanın dedi,ve masaya yumrugu vurdu...[/QUOTE] aynen böyle ... para konuşur..sebep zaten arkadan gelir..
-
Çü.üşşş, yaw bu dananın kuyruğunu kim kopardı yine?
:eek::eek::eek::eek:
Walla iyi kazık atıyolar bu tarafa, 10400-10500 olur diyodum en fazla kapanış 10800 görünüyordu, 10461 görmüş, ama nasılda ordan +410 kapar.
Bu işte bi iş var, yarın haftanın son günü, son numarayı çekmesin bunlar? dikkatli olmalı derim, saygılar.
-
Ne olursa olsun, haftaya işler karışık, çek bas planı gibi geldi bana, ben hala 10250 de ısrar ediyorum, hatta 10100 demeye başladım namussuzlar için, 11000 hikaye bu biliniyor, saygılar.
-
VOBla alakalı değil ama
DOHOL 16:59:35deki fiyatı 1,47
DOHOL 17:00:00daki fiyatı 1,33
25 saniyede %9luk düşüş.
-
[QUOTE=bull market;35322]Ne olursa olsun, haftaya işler karışık, çek bas planı gibi geldi bana, ben hala 10250 de ısrar ediyorum, hatta 10100 demeye başladım namussuzlar için, 11000 hikaye bu biliniyor, saygılar.[/QUOTE] yukarda belirttiğim kurala uyan dönüş formasyonu gibi geldi bana..ve genelde bu hareketler 6-7 işgünü ivme azalarak devam ediyor...
-
[QUOTE=teo;35317]Ya bana ne dersin dip diyen sisteme yemezler diye inanmadım...[/QUOTE]
Sizinkisi çekirge aynen hikayesi gibi olmuş. Bir sıçramış iki sıçramış üçüncü de yakalamış. Valla teselli olur mu bilmem ama buna da şükür ya short yakalansaydınız diye teselli edebilirsiniz.
-
senelerin traderiyim ve ben böle bişey görmedim
-
[QUOTE=VOBiX;35323]VOBla alakalı değil ama
25 saniyede %9luk düşüş.[/QUOTE] en tırı vırı kagıttır..daha öncede tavan yapmışlardı..ama ertesi güne normal başlamıştı...tcell de olmuştu...son hareket olmamış gibi düşün...üstelik diğer gurup hisselerinde bir şey yok..
-
[QUOTE=VOBiX;35323]VOBla alakalı değil ama
25 saniyede %9luk düşüş.[/QUOTE]
evet dohol deki taban benimde dikkatimi çekti ohaaa dedim.. seans kapanırken son saniyelerde garanti ve raymond tabana kadar verdiler tek tuş, ağzım açık kaldı..var bi gariplik çıkar kokusu..
-
2002 mart ayında dyhol endeksde hiçbir şey yokken sabah açılışta ilk 5 dakikada tabana kadar verildi...ondan sonra hemen toparlayıp yola devam etti...veren yine garanti yat. idi..
-
[QUOTE=abka;35328]en tırı vırı kagıttır..daha öncede tavan yapmışlardı..ama ertesi güne normal başlamıştı...tcell de olmuştu...son hareket olmamış gibi düşün...üstelik diğer gurup hisselerinde bir şey yok..[/QUOTE]
ama hareket son saniyelerde oldu, diğer grup kağıtlarının düşüşüne fırsat kalmadan bitti seans.. tek tuş taban ve gong zili:D babalar bi haber aldılar galiba..
-
Walla bunlar bu öneri sonrası önerininde kurtuluş olmadığını anlayacak gibi geliyor bana, hemde bunu çabuk anlar ve yarın dow 200-300 eksi başlar gibi geliyor bana, ama yinede tam emin değilim, dünyadaki dow yatırımcısının bileceği iş, bu iş bizim TMSF den ne farkı var, üstelik bide bankalar bu işe nasıl dahil edilecek, edilmeyecekse yarın çöküşü görün siz.
Hafta sonuna şimdi umutla giren bankalar, hafta sonu size ne oluyor siz görüşün anlaşmaya bakın, bu işte size yer yok cavabı alırsa bu sefer haftaya daha fena olur, iyisimi ne olduğu belli olmadan haftanın son günü ABD piyasaları ayaklarını yere basmalı, mümkünse hafta sonu bankalara açıklama yapılacağına, ayağınızı ona göre denk alın falan desinler dimi, zaten bu anlaşıldımı yarın dow tekrar çöker, saygılar.
-
aa nolmuş boyle yahu ammahareketliymiş dow
-
nolursa olsun geceye flat girmek farz artık
-
yemeği yedim geldim.
vobun dibini bilmem dowun dibini tepesini her zaman bilirim.
haber aramayın olay tekniktir, tarihi vix.
kan korku şiddet ve beklenilen hareket.
korkuyu arttırmak için 42 ye dayanan vix, Kayahanın göderdiği dip grafikler.
müthiş bir ayı tuzağı ve 11000 üstünde kapanış.
Kötü haberim var dünkü 11609 kapanış ayı piyasasının seneye de süreceğini gösteren bir kapanıştır. müjde.
daha önceki işlem 11800 üsünde short, 11600 üstünde short, arada flatti.
shortlar bugün 10550 den long oldu belirttiğim gibi stoplosssuzdu. hedef 11300.
sp destek 1150 altında 1136 idi. 3 puan tuzaktı. aslında 17 puan tuzaktı.
dowdada 100 puan tuzaktı. kısa vadeli 1 inci evre düşüş bitmiştir gerisi ekimde.
dow nihai hedef 9750 dir.
daxda 6850 noktasında iki gündür gördüğünüz gibi altında son dakikada kapanış yapmadılar. çok tehlikeliydi ama bertaraf olmuştur.
sevgiler.
al sat tavsiye mavsiye değildir.
-
dowda stop olmamakla iyi yaptınız :)
[QUOTE=jelibon;35341]yemeği yedim geldim.
vobun dibini bilmem dowun dibini tepesini her zaman bilirim.
haber aramayın olay tekniktir, tarihi vix.
kan korku şiddet ve beklenilen hareket.
korkuyu arttırmak için 42 ye dayanan vix, Kayahanın göderdiği dip grafikler.
müthiş bir ayı tuzağı ve 11000 üstünde kapanış.
Kötü haberim var dünkü 11609 kapanış ayı piyasasının seneye de süreceğini gösteren bir kapanıştır. müjde.
daha önceki işlem 11800 üsünde short, 11600 üstünde short, arada flatti.
shortlar bugün 10550 den long oldu belirttiğim gibi stoplosssuzdu. hedef 11300.
sp destek 1150 altında 1136 idi. 3 puan tuzaktı. aslında 17 puan tuzaktı.
dowdada 100 puan tuzaktı. kısa vadeli 1 inci evre düşüş bitmiştir gerisi ekimde.
dow nihai hedef 9750 dir.
daxda 6850 noktasında iki gündür gördüğünüz gibi altında son dakikada kapanış yapmadılar. çok tehlikeliydi ama bertaraf olmuştur.
sevgiler.
al sat tavsiye mavsiye değildir.[/QUOTE]
-
Benim beklentim biraz absürd gelebilir sizlere ama, yarın bunlardan yüksek hacimli hatırı sayılır bir düşle kapanış bekliyorum resmen, ne varsa verecekler öyle girecekler hafta sonuna.
Bizimde açılışımız olumlu olursa 42000 civarı diyordum akşam üzeri buralarda, ama şimdi işler karışık, fazlasında temkinli olmalı, mümkünse hafta sonuna binaen, coşkuya moşkuya kapılıpda pozisyon almak için iyi düşünmeli, iki haftadır bilindiği üzere pazartesi gaplarında çarpılan hep bizler olduk, ama sen ama ben, önemli olan kimin gapa yakalandığı değil, gap ne atarafa olacak onu biliyormuyuz?
Gap ne ataraf olacak bilmedikten sonra pozisyon işi yaş, Cumaları poz almak yürek ister oldu bana göre, bunun üzerinde durmalı, yarınki harketleri değerlendirirken mümkünse zorda kalmayacak şekilde hareket etmeli, daha önümüzde kritik dört beş gün var diyorum, sonrada zaten bayram tatili, saygılar.
-
[QUOTE=jelibon;31879]imkb tarihte bir daha 32500 altını görmez, -+ 200.
34000 i bile zor görür.
sevgiler.[/QUOTE]
vay be, kapanış bazında 94 puan yanılmışım.
garanti 2.80 i görmez demişim 2.84 den döndü.
kötü haber, işc boşluk doldurdu, ama endeksler dipleri yapmasına rağmen banka kağıtları dip yapmadı. dikkat.
gerçi iddiam olan Amerikadaki finanasllar 15 temmuz dibini yapmayacak tezi şimdilik gerçek oldu. banka endeksi o tarihten endeks olarak daha yukarıda.
taihinde lafı burda biraz abartılı olmuş geri alıyorum.
sevgiler.
-
[QUOTE=bull market;35343]Benim beklentim biraz absürd gelebilir sizlere ama, yarın bunlardan yüksek hacimli hatırı sayılır bir düşle kapanış bekliyorum resmen, ne varsa verecekler öyle girecekler hafta sonuna.
Bizimde açılışımız olumlu olursa 42000 civarı diyordum akşam üzeri buralarda, ama şimdi işler karışık, fazlasında temkinli olmalı, mümkünse hafta sonuna binaen, coşkuya moşkuya kapılıpda pozisyon almak için iyi düşünmeli, iki haftadır bilindiği üzere pazartesi gaplarında çarpılan hep bizler olduk, ama sen ama ben, önemli olan kimin gapa yakalandığı değil, gap ne atarafa olacak onu biliyormuyuz?
Gap ne ataraf olacak bilmedikten sonra pozisyon işi yaş, Cumaları poz almak yürek ister oldu bana göre, bunun üzerinde durmalı, yarınki harketleri değerlendirirken mümkünse zorda kalmayacak şekilde hareket etmeli, daha önümüzde kritik dört beş gün var diyorum, sonrada zaten bayram tatili, saygılar.[/QUOTE]
yarın coşku olacak bence, sığ endeks kağıtlarında tavanlar bile görebiliriz.. tekrar dönecek aşağıya piyasa ama yarın değil.. 2.seans kar satışlarıyla gevşeme olsada eksiye geçmeyiz..
-
[QUOTE=mersiyk;35342]dowda stop olmamakla iyi yaptınız :)[/QUOTE]
daha iyisini posisyon alarak yaptım bence..lelele
sanal manal. :..:
-
[QUOTE=jelibon;35346]vay be, kapanış bazında 94 puan yanılmışım.
garanti 2.80 i görmez demişim 2.84 den döndü.
kötü haber, işc boşluk doldurdu, ama endeksler dipleri yapmasına rağmen banka kağıtları dip yapmadı. dikkat.
gerçi iddiam olan Amerikadaki finanasllar 15 temmuz dibini yapmayacak tezi şimdilik gerçek oldu. banka endeksi o tarihten endeks olarak daha yukarıda.
[COLOR="Red"]taihinde lafı burda biraz abartılı olmuş geri alıyorum.[/COLOR]
sevgiler.[/QUOTE]
evet bencede abartılı olmuş:D şimdilik dip olabilir buralar, ama dow 9000 küsürlere inerken bizimkiler seyretmeyecekler herhalde..
-
Bilemiyorum sn. jerfin, bu dow nasıl 11000 üzerinde nasıl kalacak kestiremiyorum, bizim için sorun yok, düşüş trendine dönmemiz dow unkinden çok daha kolay olur, rahat rahat yükselir de yükseliriz, hiç utanmayızda:), fakat dow da işler bizdeki gibi değil ki, tüm dünya orada alıp satıyorda, 11000 üzerinde kalsa bile kimse bulaşmaz bence, 11000 üzerinde istediği kadar yükselebilir ben izin veriyorum bunu yapacak yatırımcıya, ama her seviyesinde satış yaptığımı farzedin:), saygılar.
-
hayırlı işler bol kazançlar, her taraf reklam dolmuş, iyi yere geldik el birliği ile...Sırada 1 numara olmak kaldı.2.lik bu foruma yakışmaz.
Bir boncuk takalım,diğer sitede çekemiyenler çatlasın...
-
gapleri doldurmaya gidelim bakalım neler olucak..40.000altı zor diyordum 38900 gordu en düşük 1100puan yanıldık bukadarda olsun artık acemiligimiz devam ediyor hala...
-
Jelibon - jerfin
İsimleri yazarken karıştırmaya başladım, yaşlanıyorum galiba:o, ikiside j harfiyle olunca böyle olmaya başladı.
Küçükken ağabeylerimin isimlerini Akif ve Arif isimlerini yaşlılar hep karıştırırlardı, hiç tutturamaz birinin adını öbürüne hitaben söyleyeceklerini söylerlerdi, bende çok kızardım şimdi aynen böyle oldum, bu borsa beni çabuk yaşlandırıyor anlaşılanüüü, saygılar.
-
[QUOTE=jerfin;35349]evet bencede abartılı olmuş:D şimdilik dip olabilir buralar, ama dow 9000 küsürlere inerken bizimkiler seyretmeyecekler herhalde..[/QUOTE]
orada bu rusyanın satışına bu kadar eşlik edeceğimiz düşünülemezdi tabii başta ama sonuç ortada. yarın rusya da alınmış olan önlemler ve oradada yapılan açığa satış yasağı nedeniyle ve petrolun artması en sonunda kağıtların dip seviyede olması tarihi bir yükseliş getirir yarın rusyada. takip edilmelidir, bizede yansıyabilir.
sevgiler.
-
[QUOTE=teo;35354]hayırlı işler bol kazançlar, her taraf reklam dolmuş, iyi yere geldik el birliği ile...Sırada 1 numara olmak kaldı.2.lik bu foruma yakışmaz.
Bir boncuk takalım,diğer sitede çekemiyenler çatlasın...[/QUOTE]
Gönül isterdiki hep reklamsız devam edelim , havuzdaki bütçe bitince ve server giderleri fazla oldugu icin bir nebze karşılasın diye mecbur kalındı.Ben fedakarlığımı yaparak gönüllü çalışıyorum , ücret almıyacağım bir müddet :)
-
[QUOTE=HeLLiM;35358]Gönül isterdiki hep reklamsız devam edelim , havuzdaki bütçe bitince ve server giderleri fazla oldugu icin bir nebze karşılasın diye mecbur kalındı.Ben fedakarlığımı yaparak gönüllü çalışıyorum , ücret almıyacağım bir müddet :)[/QUOTE]
forumu adam etmek uğruna çok çabalıyorsunuz teşekkürler sıcak ortamımızın uzun sureler surmesini dilerim sizden tek dileğim herkez aynı fikirdedir daha az taviz verin huzursuzluk yaratanı forumda barındırmayın
-
[QUOTE=cakartalı;35359]forumu adam etmek uğruna çok çabalıyorsunuz teşekkürler sıcak ortamımızın uzun sureler surmesini dilerim sizden tek dileğim herkez aynı fikirdedir daha az taviz verin huzursuzluk yaratanı forumda barındırmayın[/QUOTE]
goz yasına bakmyayın evet .brv
-
[QUOTE=mbm;35246]helal hexen dostum... +.+.
gündüz pek okuyamadım yazılanlarıda,şimdi okuyorum...[/QUOTE]
kardesim ıntrenet giti benim gunduz :) aksama flat yattım ben
-
dow yavştan yukarı gidiyo gene
-
[QUOTE=jelibon;35263]bu noktaları otoriteler bile bilir, faiz bile indirirler.
düşmesin diye, yada başka önlem.[/QUOTE]
Şimdi piyasa notlarını okudumda, bu mesaj aklıma geldi. 10500 lerdeyken yazmışım.
bir daha alıntılıyım dedin.
borsa bundan ibaret işte otoritilerin noktaları bilmesi, bir borsacının hiç bir zaman unutmaması gereken en önemli detaylardan, piyasayla şaka olmaz. bakalım yarın malı nerden yakalıycaz.
sizce paulson un açıkladığı pakete duyum alan hiç yokmuydu koca wall streete, elbette vardı. peki 10450 lere niye bastılar, basit short covering ve sonra long.
fdow=11062. düzeltirken 11075.
sevgiler.
-
[QUOTE=jelibon;35364]Şimdi piyasa notlarını okudumda, bu mesaj aklıma geldi. 10500 lerdeyken yazmışım.
bir daha alıntılıyım dedin.
borsa bundan ibaret işte otoritilerin noktaları bilmesi, bir borsacının hiç bir zaman unutmaması gereken en önemli detaylardan, piyasayla şaka olmaz. bakalım yarın malı nerden yakalıycaz.
sizce paulson un açıkladığı pakete duyum alan hiç yokmuydu koca wall streete, elbette vardı. peki 10450 lere niye bastılar, basit short covering ve sonra long.
fdow=11062. düzeltirken 11075.
sevgiler.[/QUOTE]
tam gaz gidiyor hocam fuçur . sizce bittimi artık kaos ?
-
Kaos bitecek gibimiydi? hadi bitti diyelim ki o zaman haftasonu neden toplanacaklar söyleyin, biten kaosu geri getirmeyemi, oda olmadı kaosu geçici yoluna soktular diyelim, böylece piyasaları yukarı yaptırdılar yada yaptılar ki kaosu tekrar hatırlattıklarında satacak marjları olsun değilmi? Millet de bu tarafta hımm kaos bitti uzun vade yatırıma devam deyip mal alaım yada yukarı trade etmeye çalışalım, bizi yukarıda avlamaya başlasınlar taaaki aşağılarda kurşun yemeyen kalmayana kadar, böylece kaosu fiyatlarlar diyorum, yermi bakalım diyorlar, saygılar.
-
[QUOTE=gacırt;35365]tam gaz gidiyor hocam fuçur . sizce bittimi artık kaos ?[/QUOTE]
ayı piyasa hareketleri her zaman boğa piyasalarına göre sert olur. düşüşlerde, ayı rallileride.
ummadığın zamanda ummadığın hareketler. dowda aslında umulabiliyor da vobda asla.
kaos bitmedi, ilk dalga atladıldı, ikincisi ekimde diye düşünüyorum aslında ben ilkini ekimde bekliyordum. ekimdekide seçim sonrasına ertelenebilir.
hareketler kestirebiliniyor ama zamanı yakalamak zor.
mesela ilk sec yasağında yasak kalkınca herkes satış bekledi, ama olmadı. 1 ay önceden satışın bir hafta sonra olacağını söyledim öyle oldu. orada trendline kırıldı, direnç oldu. işte oradan itibaren dow hep short. beklenilen nokta buydu 10500 ler diyelim geldi. ancak orada trendline kırıldıktan sonra 1 ay oylandılar, işte o alıştırma safhası, yani düşüş olmayacak havası verilme safhası. sonunda da sattılar, beklenen bir şeydi.
şimdi bir tepki, yataylaşma bant hareketleri olur. belli yerlere çıkar tabii.
sonrada düşer. tabii o sıra bir daha bakmak gerekecek, geçebildiği yerlere göre.
sevgiler.
-
Gece gece sıkıntıdan yarınki açılışı senaryoladım, 41600 işlemlerle ilk direnç olan 41600 geçilmiş olur, 42000 de spot açılışı ile işlemlere devam edilir, avrupa açılışı dax futur 100 puan artı olsa dax 5.950 açılış sonrası alımlarla 6000 i biraz aşar, bizde fiyatlar aynen artar ve 42000-42500 işlemler olur, öğlene kadar bu seviyelerde cebelleşilir ve sonra dow futur artı yaparsa 43000-43600 e gidilir, dow futur eksiye düşerse bizim spot 41000 altına iner vadeli 42000 altına 41600-41700 lere geriler, veriler falan derken dow açılışı belirleyici olur, artı açılırsa 43000 lerdeyiz, eksi açılışta panikler spot sıfırlar ve hatta eksiye bile geçmeye kalkabilir, vob eksiye geçer, kapanış karışık olur derim, muhtemel hareket alanı 40000-43600 diyebiliriz, saygılar.