-
[QUOTE=bull market;35368]Gece gece sıkıntıdan yarınki açılışı senaryoladım, 41600 işlemlerle ilk direnç olan 41600 geçilmiş olur, 42000 de spot açılışı ile işlemlere devam edilir, avrupa açılışı dax futur 100 puan artı olsa dax 5.950 açılış sonrası alımlala 6000 i biraz aşar, bizimkiler aynen piyasaya gire ve 42000-42500 işlemler olur, öğlene kadar bu seviyelerde cebelleşilir ve sonra dow futur artı yaparsa 43000 e gidilir, eksiye düşerse bizim spot 41000 altına inerse vadeli 42000 altına 41600-41700 lere geriler, veriler falan derken dow açılışı belirleyici olur, artı açılırsa 43000 lerdeyiz, eksi açılışta panikler spot sıfırlar ve hatta eksiye bile geçmeye kalkabilir, vob eksiye geçer, kapanış karışık olur derim, muhtemel hareket alanı 40000-43000 diyebiliriz, saygılar.[/QUOTE]
yarın bu piyasanın eksiye geçebileceğinimi düşünüyorsun, fsp %1.85 artıda %4.33 ün üstüne.
-
%2.29 oldu fspx. dow 11184.
-
[QUOTE=jelibon;35370]%2.29 oldu fspx. dow 11184.[/QUOTE]
Afedersiniz demek zorundayım Oh ve Ha ! .dng
-
vay film gibi. az gevşedi. sinirlerim bozuldu, yatayım mı ne iyi geceler.
-
[QUOTE=jelibon;35372]vay film gibi. az gevşedi. sinirlerim bozuldu, yatayım mı ne iyi geceler.[/QUOTE]
flat olmama ramen fuçuru izlemeden yapamıyorum nebıcım bi volaritirilte bu yaf.boks.
-
11150 oldu az yukarı gidiyor az düşüyor ama sonuçta yukarı gitmiş oluyor :)
Nikkei futur 11875 puanda +550 gözüküyor %+ 4,9
iyi geceler.
-
yahu yarın şimdi gap açıp bütün gün sabitmi olcaz yani
-
[QUOTE=gacırt;35375]yahu yarın şimdi gap açıp bütün gün sabitmi olcaz yani[/QUOTE]
Öylede uyar :D, ne yapsa yeridir.kom
bi gidip yatamadık, tekrar iyi geceler.
-
[QUOTE=bull market;35376]Öylede uyar :D, ne yapsa yeridir.kom
bi gidip yatamadık, tekrar iyi geceler.[/QUOTE]
bende yatamadım, 2.35 oldu fspx.
-
[QUOTE=bull market;35376]Öylede uyar :D, ne yapsa yeridir.kom
bi gidip yatamadık, tekrar iyi geceler.[/QUOTE]
flat adam, shortadm , long adam neyapacagını sasırdı :D uyunurmu bu havada döverler yahu .boks. .dng
-
flat olanlar yarın seansa öğleden önce hiç kalkmasın uyusun :)
-
1 haftada 1 e 5 al tek gecede yarısını ver ne güzel istanbul be:)
-
Günaydın hızlı piyasa olacak gene.
-
[QUOTE=mbm;35031]
[B]aslında piyasaların bir ters yüz olma vakti geldi gibi.[/B]..
en dibi gösterip en tepeden kapatma olayı...
millet kriz var,çöktük battık buldugunuz yerden satın kurtulun derken.....
ben olsam öyle yapardım...
[/QUOTE]
günaydın.....
oyy.oyyy.oyyyy
ne olmuş dow böyle..gece bakamadım......
[B]yukardaki yorumu bir gece önce yazmıştım..
ama pozisyonumun gecesi dogru olmadı...
böyle bir dönüşü bekliyordum aslında ve ama ne yazikki geceyi tutturamadık..
[/B]
oy.oyy..bir gün gecikmeyeyle ters yüz olmuş piyasa.
dün ters başlayıp beklediğimden fazla kazanınca trend yönünde girdim geceye..
sistem sat kapatmıştı çünkü...
bugun açılışla alda olacak....bizde vergimizi veririz..:)
bişeye dikkatinizi çekmek istiyorum...
bu sıralar yarıma dönmüştüm.. sebebide trend sonlarına dogru ters dönüşlerde sert olacagı için kaybı azaltmak için..
kazandıklarımızı vermemek için...
yani kazandıklarınızla piramit yerine kontrat sayınızı azaltarak gitmek daha mantıklı..sebebide her düşüşün bir dönüşünün olacagı...
piramit yaparsanız terse dönüşlerde 10 günde kazandıklarınızı 2 günde verebilirsiniz...
trendin başlarında yani sinyalin başlarında full olabilirsiniz ama 8-10 gündür düşen piyasada full kısa olmak akıl karı değil...
bu yüzden gece üçte iki kısa girecektim ama son anda yarım kısa girdim...
hayırlısı...
-
[quote=mbm;35419]günaydın.....
oyy.oyyy.oyyyy
ne olmuş dow böyle..gece bakamadım......
[B]yukardaki yorumu bir gece önce yazmıştım..[/B]
[B]ama pozisyonumun gecesi dogru olmadı...[/B]
[B]böyle bir dönüşü bekliyordum aslında ve ama ne yazikki geceyi tutturamadık.. [/B]
oy.oyy..bir gün gecikmeyeyle ters yüz olmuş piyasa.
dün ters başlayıp beklediğimden fazla kazanınca trend yönünde girdim geceye..
sistem sat kapatmıştı çünkü...
bugun açılışla alda olacak....bizde vergimizi veririz..:)
bişeye dikkatinizi çekmek istiyorum...
bu sıralar yarıma dönmüştüm.. sebebide trend sonlarına dogru ters dönüşlerde sert olacagı için kaybı azaltmak için..
kazandıklarımızı vermemek için...
yani kazandıklarınızla piramit yerine kontrat sayınızı azaltarak gitmek daha mantıklı..sebebide her düşüşün bir dönüşünün olacagı...
piramit yaparsanız terse dönüşlerde 10 günde kazandıklarınızı 2 günde verebilirsiniz...
trendin başlarında yani sinyalin başlarında full olabilirsiniz ama 8-10 gündür düşen piyasada full kısa olmak akıl karı değil...
bu yüzden gece üçte iki kısa girecektim ama son anda yarım kısa girdim...
hayırlısı...[/quote]
ben o hatadayım tam pramitin son noktasına kadar kesilmeyen komisyon parası kadar da dahil olmak üzre kısayım:)
-
[QUOTE=speedytrader;35420]ben o hatadayım tam pramitin son noktasına kadar kesilmeyen komisyon parası kadar da dahil olmak üzre kısayım:)[/QUOTE]
benim anlatmak istediğimde oydu zaten...
52000 düşüşünde full ile başladım.. son bir kaç gündür yarıma döndüm..
genelde son bir iki gün yarımla işlem yapıyordum..
sadece yukarda dediğim gibi dünden önceki gün geceye full uzundum...
şansa bak... geceyi tutursaydık kraldık şimdi...:D
-
FDOW u izleyebileceğimiz adres var mı ?
gecikmeli de olsa.
-
[URL]http://www.bloomberg.com/index_americas.html[/URL] adresinde sağ tarafta futures kısmından bakabilirsiniz. Ama bu bayağı bi gecikmeli sanırım 15 dk. Ben senede 3 işlem yaptığım için pek önemli değildi ama bugünlerde böyle verilerçok önem kazandı... Daha az gecikmeli veren bir internet sitesi var mı acaba?
-
[QUOTE=abka;35304]eger pozisyon alsaydım inanın bunlar olmazdı..abi ! tıkandı babayım ben..[/QUOTE]
yinede tebrikler abka ve diğer uzuncu arkadaşlar...:)))
-
cnbc-e: citi Allah Yardımcımız Olsun Diye Yazmış Raporunun Sonuna
-
SON DAKİKA Dolar - YTL açılışta 1,26´ya indi. Euro 1,80´in altında.
ABD´de dünkü % 4-5 yükselişin ardından vadeli işlemlerde endeks kontratları % 2 yukarıda.
-
Püüüü sansa bakin geceden 43.000 e yazmistim, erken kapandi longlarim 43 bin uzeri acilinca :eek:
Bu arada gunaydin herkese..
-
uzuncuları tebrik ederim...terste kalanlara Allah sabır versin ama bu piyasada her türlü zarar çıkar unutmamak gerek..
-
Çin hisseleri tavana yapıştı
Hükümetin piyasa destek paketi açıklaması ve ABD piyasalarındaki toparlanmanın etkisiyle Çin hisseleri % 9,5 arttı.
Perşembe günü 22 ayın en düşük seviyesinde kapanan Şanghay Bileşik Endeksi güne % 9.06 ile başladı.
Çoğu hisse günlük %10 tavan fiyata yükseldi.
Perşembe günü piyasaların kapanmasının ardından hükümet en büyük üç bankanın da aralarında bulunduğu bazı şirketlerden hisse alacağını açıklamış ve hisse alım-satımındaki vergiyi kaldırmıştı.
-
Rusya´daki kriz Enka´nın yarısını götürdü
Petrol fiyatlarının 145 dolara dayandığı haziran ayında 15.1 milyar dolar piyasa değerine ulaşarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası´nın (İMKB) en değerli şirketi olan Enka İnşaat hisseleri son birbuçuk ayda yarı yarıya eridi. Şirketin piyasa değer bu süreçte 7.5 milyar dolara geriledi.
Referans Gazetesi´nde yer alan habere göre, satış gelirlerinin büyük bölümünü petroldeki tırmanıştan olumlu etkilenen Rusya´dan elde eden Enka İnşaat hisseleri petrol fiyatlarının 145 dolarlara dayandığı haziran ayı ortasında 15.50 YTL´ye yükselmişti. Ağustos ayı başında Rusya´nın Gürcistan´a askeri müdahalesi öncesinde 14.80 YTL´ye gerileyen Enka inşaat hisseleri, petrol fiyatlarının yeniden 100 doların altına inmesi ve Rusya´nın global piyasalarda yaşanan krizden en fazla etkilenen ülkelerin başında gelmesinden dolayı birbuçuk ayda yüzde 45 değer kaybederek 8.05 YTL´ye düştü. Analistler daha önce yaptıkları yorumlarda petrol fiyatlarında yaşanacak olası bir gerilemenin Enka için önemli bir risk oluşturacağını belirtmişlerdi.
Cironun yüzde 40´ı Rusya´dan
Rusya´nın petrol fiyatlarının yükselmesiyle biriktirdiği fonların yatırıma dönüşmesi için harcadığı paradan büyük pay kapan Enka´nın, petrol fiyatlarının düşmeye başlamasıyla kârında gerileme yaşanması da bekleniyor. 1957 yılında kurulan Enka, başta mühendislik ve inşaat olmak üzere gayrimenkul, enerji, sanayi ve ticaret alanında faaliyet gösteriyor. Enka İnşaat, 2007 yılında elde ettiği 6.8 milyar YTL´lik satış gelirinin yüzde yüzde 40´ını Rusya´dan sağladı. Şirketin varlıklarının da yaklaşık yüzde 45´i yine Rusya´da bulunuyor.
-
S&P şu an weak trend bölgesinde, Dax ise halen trend de değil, Vob strong trendi devam ediyor,
Şu an S&P aşırı alımdan düşmüş durumda,ama weak trendde olması, bunun aşırı alıma tekrar girceğini gösteriyor,
Flat olduğum için piyasa ekranını izliyorum.Bugun sert hareketler olacağı çok belli,ekranı çok dikkatli izlemek gerekiyor.
Pozisyon almak için piyasanın sakinleşmesini beklemek gerekiyor.
-
-
bir haftada aldığımı tek gecede verdim:)
-
[QUOTE=speedytrader;35436]bir haftada aldığımı tek gecede verdim:)[/QUOTE]
geçmiş olsun, bende de aynı oldu, yeniden yaparız, fırsatlar bitmez.
-
[QUOTE=teo;35437]geçmiş olsun, bende de aynı oldu, yeniden yaparız, fırsatlar bitmez.[/QUOTE]
Peki çare geceye pozisyon taşımamak mı?
-
Amerika Rusya yı da ekonomik çökertecek anlaşılan,
Dün çok düştü diye kapattılar, buğün de çok çıktı diye kapattılar, vatandaş en dipten sattı, en yukarıdan yeniden atladı..
Vatandaşı duman edecekler..
-
[quote=shibumi;35438]Peki çare geceye pozisyon taşımamak mı?[/quote]
tek çare pozisyon açmamayı bırakın bir kenara, hesapları kapatmaktır, varsa yoksa GAP, ona da çare yok, gapı tahmin etseniz bile ne kadarını asla bilemezsiniz.
-
vay be tavanlar serbest olsa spotta nerde olurdu bankalar Allah bilir.
-
fdow saatlik aşagı uyumsuz olacagı için yarım kısalara dokunmadım..duruyor...
bekleyelim bakalım...
fdow belki bir yukarı hareket daha yapsada uyumsuz olacagı kesin..
bu arada vadeli düşermi bilmiyorum...44000 stopum...
bana uymayın...
[B]şeytan diyor tam kısalda.. sisteme ters yemiyor...[/B]
yukarda dediğim gibi kazandıklarınızı bir gecede vermemek için trend sonlarını dogru kontrat sayısını artırmak değil azaltmak lazım....
istediğiniz yönde giderse yarım devam eder kazanmaya devam edersiniz.. nasıl olsa döner bir yerden piyasa...tepki içinde olsa..
tersi durumlarda bugunkü gibi acımasız olurlar.....
-
[quote=mbm;35442]fdow saatlik aşagı uyumsuz olacagı için yarım kısalara dokunmadım..duruyor...
bekleyelim bakalım...
fdow belki bir yukarı hareket daha yapsada uyumsuz olacagı kesin..
bu arada vadeli düşermi bilmiyorum...44000 stopum...
bana uymayın...[/quote]
makası bile bile açmadılar yukarı koparmak için:) stopp loss bendede garanın tavan olması :) ama yarın 2.30 a kdr margin call deicek zaten kurum :)
-
[QUOTE=mozkan;35440]tek çare pozisyon açmamayı bırakın bir kenara, hesapları kapatmaktır, varsa yoksa GAP, ona da çare yok, gapı tahmin etseniz bile ne kadarını asla bilemezsiniz.[/QUOTE]
Cok haklisiniz.
Varsa yoksa gap, genellikle en buyuk hamle gap ile oluyor.
Dusununce aslinda %50 sansiniz var: Sabah acilista %50 dusucek veya %50 yukselecek. Ama 10 kere geceye kaldiysaniz 10 un 5 i tuttucak demek olmuyor bu :))) 10'un 1'i hadi bilemedim 2'si tutuyor bende ne yazik ki. :confused:
-
bu tip kuvvetli dönüşümler genelde ufak düzeltmelerle 5-7 gün devam ediyor.sistemler al/tut iken kısa bana riskli geliyor..
-
2. seans aefes den hamle bekliyorum, bankaların az gevşemesine paralel endeksi stabilize edebilmeleri için.
-
işc ve akbnk tavan oldu.. ve garantide oldu..
-
43800 den uzuna geçtim yarım....