saraylı hocanın sistemi al konumunda olduğundan pozisyondan tırsıyorum bu arada.
Printable View
saraylı hocanın sistemi al konumunda olduğundan pozisyondan tırsıyorum bu arada.
[quote=hpy;247950]saraylı hocanın sistemi al konumunda olduğundan pozisyondan tırsıyorum bu arada.[/quote]
sistem geriye dönük incelendiğinde 55 lik ema yı aşağı ya da yukarı geçtikten sonra aynı yeri bir daha teste edip yoluna devam etmiş.Bu durumda tekniği bir kenara bırakıp reverse olmak şart görünüyor.70 altı short üstü long gibi düşünülebilir.
[quote=unlimitted;247931]ehuehueueheu bu süperdi.
ben zaten iskelenin ucunda pardesünün yakaları kalkık bekliyom gelirse tekme atmak için. :..::..:[/quote]
öldürmeden atmayalım py yi ama::: ne olur olmaz sonra senin avatardaki yunus yutar onu kurtulur sonra deyyus ben peygamberim diye dolaşır ortalıkta.dng::D
Forumdaşlarla ben de tanişmak isterim yapilacak organizasyona katilabilirim.Sarayli hocam eğitim verecekse projeksiyon vs getirebilirim :)
topikten ızgara lüfer ve rakı anason kokuları yükseliyo..:..:
töbe töbe yaa...:..::D
[quote=Kanaatkar;247958]Forumdaşlarla ben de tanişmak isterim yapilacak organizasyona katilabilirim.Sarayli hocam eğitim verecekse projeksiyon vs getirebilirim :)[/quote]
kanaatkar tabi geleceksin,
yalnız orda eğitim yok abiler..
orda projeksiyon falan açarsak bayağı gırgır olur,bizi komple denize atarlar,py nın arkasından,vobda işlemler durur alimallah...:..::D:..:
[quote=saraylı;247959]topikten ızgara lüfer ve rakı anason kokuları yükseliyo..:..:
töbe töbe yaa...:..::D[/quote]
pala bugün mangalı yakıp bizi cızbız etmesin de:..: bana öyle geliyoki şimdilik terbiye ediyo.boks. tdışı istihdam verisiyle bugün mangal partisine başlıyacak::::D davetiyesi olan var mı, yoksa kaçak girmeye çalışcam palanın mangal partisine .uyk
[quote=saraylı;247960]kanaatkar tabi geleceksin,
yalnız orda eğitim yok abiler..
orda projeksiyon falan açarsak bayağı gırgır olur,bizi komple denize atarlar,py nın arkasından,vobda işlemler durur alimallah...:..::D:..:[/quote]
Abi nabiz yokluyorum eğitim icin müşteri varmı bi kurs acsak kac kişi gelir :)
Potansiyel goruyorum :..:
Trade ederek para kazanmak geride kaldi yeni trend eğitim vererek para kazanmak
arkadaşlar, saraylı abinin sisteminin görüntüsü bu mudur becerebilmiş miyim bakar mısınız lütfen.
[IMG]http://i49.tinypic.com/4gi1kn.png[/IMG]
svg.unli,
graf doğru da ,periodlardan emin değilim,
turuncu renkli ema 55 mi,biraz bana farklı gibi geldi...55 olacak o...
bir de kırmızı ve yeşil 6 ile10 ağırlıklı olcak...
sto da 14,3 olcak...:)
[quote=saraylı;247985]svg.unli,
graf doğru da ,periodlardan emin değilim,
turuncu renkli ema 55 mi,biraz bana farklı gibi geldi...55 olacak o...
bir de kırmızı ve yeşil 6 ile10 ağırlıklı olcak...
sto da 14,3 olcak...:)[/quote]
Abi MAV 8, MAV 13, MAV 89 ve STO 14,3,3 değil miydi?
bu grafiktekiler o şekilde. ben mi yanlış anlamışım acep.
halbuki o mesajını bilgisayarıma bile kopyalamıştım bi bakayım hemen dur.
[quote=unlimitted;247988]Abi MAV 8, MAV 13, MAV 89 ve STO 14,3,3 değil miydi?
halbuki o mesajını bilgisayarıma bile kopyalamıştım bi bakayım hemen dur.[/quote]
ilkönce öyle demiştim unli,ama sonra
mav: 6-10 ağırlıklı ve
ema yı da 55 yaptım...
sto doğru..
bu version daha iyi,biraz daha hızlı oluyor,bence böyle yap,değiştir..:)
[quote=unlimitted;247988]Abi MAV 8, MAV 13, MAV 89 ve STO 14,3,3 değil miydi?
halbuki o mesajını bilgisayarıma bile kopyalamıştım bi bakayım hemen dur.[/quote]
abi değerler bu şekilde. sonradan değişti de ben mi kaçırdım. ema89'u 55 mi yapıyoruz=?
mav8 ve mav 13'ü de mav 6 işle 10 yapıyorum?
yaw bişeyi bilmemek ne zor bea..:)
[quote=saraylı;247991]ilkönce öyle demiştim unli,ama sonra
mav: 6-10 ağırlıklı ve
ema yı da 55 yaptım...
sto doğru..
bu version daha iyi,biraz daha hızlı oluyor,bence böyle yap,değiştir..:)[/quote]
tamamdır abi değiştiriyorum hemen. saolasın.
saraylı hocam.
13.30 barında fiyat ema yı aşağı kestiği için sat mı vermiş oluyor.?
yoksa bekleniyormu?
Bendeki grafiğe göre 13.20 barında ema 55 aşağı dönmüş, wma kesişimleri de satta, short sinyali olarak alınabilir herhalde...
[quote=yaso;247998]saraylı hocam.
13.30 barında fiyat ema yı aşağı kestiği için sat mı vermiş oluyor.?
yoksa bekleniyormu?[/quote]
[quote=mur@t;248010]Bendeki grafiğe göre 13.20 barında ema 55 aşağı dönmüş, wma kesişimleri de satta, short sinyali olarak alınabilir herhalde...[/quote]
evet 13.20 barında ,wma lar aşağı giderken ,fiyat ema55 i aşağı kesti...
bu barda kapanış 70.000 idi,bu değerden sistem satta şu anda..
69.300 e kadar geldik, 700 puan karda şu anda...:rolleyes:
kesişim noktalarında hızlı hareket etmeliyiz ,ben de daha tam alışamadım..:::
ya ben deliricem, ya da bu göstergelerim.
kaldırıp çöpe atasım geldi böyk yaw...bu düşüş de onaylanmadı.
ulen her onaylamadığı düşüşte longlayıp 300 puana oynasam 1 haftada 5bin puan almıştım. :confused:
[quote=saraylı;248015]evet 13.20 barında ,wma lar aşağı giderken ,fiyat ema55 i aşağı kesti...
bu barda kapanış 70.000 idi,bu değerden sistem satta şu anda..
69.300 e kadar geldik, 700 puan karda şu anda...:rolleyes:
kesişim noktalarında hızlı hareket etmeliyiz ,ben de daha tam alışamadım..:::[/quote]
sabah 69.975 ten açılan uzunlar da ,13.05 çubuğunda wma lar ters yönde kesiştiği için kapanmalı idi...70.075 ten...
wma ların ters kesişmesi de bir çıkış sinyalidir...boll+sto gibi...:)))
boll alt bandındayız ve sto aşırı satımda,70.000 ksalara realize edilebilir sisteme göre...
69.200 realize...ve flat...
şu anda wma lar aşağı yönlü ve ema55 te aşağı yönlü ve 69.875 te ..
demek ki wma lar yukarı kesişse bile ,ema 55 i fiyat yukarı kırmadıkça flat beklemeliyiz....
eğer hareket boll orta bandına kadar yükselirse ve sto da yükselirse ,fakat ho lar hala sat poz daysa tekrar kısa denenir,yoksa flat devam...
str hızlı bir daytrade sistemi günde 5 trade e kadar yapıyo...
bizim de hızlı olmamız gerek..
tarzımız bu değilse zor tabi,alışmak gerek ya da alışacağımız sistemi bulmelıyız,bu biraz delifişek...
sabahtan beri iki trade var:
+100
+800
puan yaptı...
akşama kadar daha da yapar zannedersem.....brv.boks.
str mesela bu sabah 10.15 barında 69.800den sat vermiş ve boll alt bandı olan 69.525 te 10.50 de realize edilmeliymiş ben onu dikkate bile almadım ,böyle ufak karlı ya da ufak zararla biten tradeler de var...
hepsini yapmak zorunda değiliz...
örnek olsun diye söyledim....
str ile daytrade etmek için kararlı,hızlı ve disiplinli olmalıyız...
buna alışmak biraz zaman alacaktır,hemen olmaz...:(
ama alışılırsa da ,belli bir puanı sistematik olarak getiren bir sisteme sahıp olunmuş olacaktır...
mesela yukarda ,belirttiğim gibi kısalar 69.200 den kapandı ,ama bir tepkiden sonra daha düştü,500 puan daha alabilirmişim,buna hayıflanmaycaz,yeni sinyal bekliyorum...
900 puan bir günde benim 500 puan hedefimin üstünde,tatmin edici yani...
bugün başka işlem yapmayabilirim,misal...
çıkışı yapmak zor...
wma lar halen aşağı trend gösteriyo ve 70.000 de kısa yapan 1350 puan karda bu sistemle....onların yukarı kesişimi de beklenebilir realize için...ya da benim yaptığım gibi biraz acele edilir..sorun yok...
çıkışta esneğiz,çünkü daha iyi bişey bulamadım???
sayın saraylı burdan bir pozisyon trade çıkabilir mi? Ne dersiniz?
Macaristandan gelen haberleri gozardi etmemekte fayda var.
MACARISTAN:YUNANISTAN GIBI OLMAYA GIDIYORUZ KURTULMA SANSIMIZ DUSUK-CNBCE
MACARISTAN BASBAKANI: ULKE EKONOMISI NERDEYSE OLU - BLOOMBERG HT
MACARISTAN BORSASINDA KAYIPLARIN ARTMASI SONUCUNDA ISLEMLER DURDURULDU- BLOOMBERG HT
-MATRIKS-
MACARISTAN: YUNANISTAN GIBI OLMAKTAN KAÇMANIN ZOR OLDUGU SOZU ABARTI DEGIL - CNBC E
Matriks icin Macaristan Borsa Kodu : BUX
Macar para birimi Forinti kodu : USDHUF
[quote=men;248054]sayın saraylı burdan bir pozisyon trade çıkabilir mi? Ne dersiniz?[/quote]
sistem ne diyorsa o...
seyredelim bakalım...:)))
saraylı hocam..
bu sistemden net çıkış noktası için başka indikatörleri bir kurcalasanız siz..
eminim bişeylerle çıkışı da bulursunuz..
girişler mükemmel..
emeğinizi paylaştığınız için sağolun.. eksik olmayınn..
[quote=yaso;248064]saraylı hocam..
bu sistemden net çıkış noktası için başka indikatörleri bir kurcalasanız siz..
eminim bişeylerle çıkışı da bulursunuz..
girişler mükemmel..
emeğinizi paylaştığınız için sağolun.. eksik olmayınn..[/quote]
başka bir trader çıkışı sezgisel olarak çok daha iyi yerden yapabilir ama benim derdim işin sistematik olması...
sistem objektif olmalı...
çıkış için şu anda çok değişik şeyler uyguluyorum,ama girişi bu sistemle yaparsam ,kötü çıkışlar yapsam bile ayda 500x20=10000 puan kalır.....brv
çıkışta esnek olmak biraz da hoşuma gidiyo...:..:
kullanılan metodlar:
[B]-wma ların ters kesişmesi[/B]
[B]-sto+boll ile[/B]
[B]-para yönetimi ile (iyi bir günlük kar olduysa)[/B]
[B]-risk kontrolü ile (sistem henüz sinyal vermediği halde , 200-350 puan terse düşüldüyse,stoploss..)[/B]
bunlar çıkış için yöntemler...:)))bence böyle kalması daha iyi...:)
str; bu sistemi sevdim....brv
geld,m istopun ucundan döndüm ... 50 puan daha alsalar .. 70300 den istoplayacaktı .kısadevam şimdilik ... 2 lik sistem satta .. ... fiyat şimdi ... 68775 vay anasını .. üvvvv ...:o:o:D:D
veri varmış .. dikkat .. herkese bol şans ...
amanında amanın .. üvvv ..
69.200 de çıkmasaydım,68.400 de kesin realize ederdim,sisteme göre ,çünkü boll alt bandında ve sto aşırı satımda yine...
Kolay gelsin dostlar. .lelele
Benim sistemler short devam ediyor. İşlerim çok yoğun olduğundan pek takip edemedim Pala yine dağıtmış ortalığı umarım terste kalan olmamıştır.
stratejist abey sistemsiz grafiksiz vobcu kalmadı abi üwww :D palaya voborsadan ekmek yok :) o yüzden sürekli zarar yazıyor pastada :)
kısa devam şimdilik .. maliyet fena değil karlı istop yazdım beklemedeyim .. 2 lik sistem sabahta n beri satta ... exitler için bikaç ekleme yapmak gerekiyor .. haftasonu bakacam inşallah ..
[quote=seagate;248116]stratejist abey sistemsiz grafiksiz vobcu kalmadı abi üwww :D palaya voborsadan ekmek yok :) o yüzden sürekli zarar yazıyor pastada :)[/quote]
Pastaya baktım da EFG iflasın eşiğine gelmiş. :..:
Bir yandan sistemci swing trader'lar, bir yandan da Saraylı hocamın liderliğindeki Daytrader'larla mücadele edemiyor piyasa yapıcılar artık. :..:
[QUOTE=selçuklu;248117]kısa devam şimdilik .. maliyet fena değil karlı istop yazdım beklemedeyim .. 2 lik sistem sabahta n beri satta ... exitler için bikaç ekleme yapmak gerekiyor .. haftasonu bakacam inşallah ..[/QUOTE]
Patron sistemi düzenliyecem dedin aklıma geldi,iki gündür üstünde uğraştığım sistem var.Şu anda kullandığımdan biraz daha iyi idi.
fakat öğlen camiye gittiğimde 2 barla ala geçip sonra sata geçmiş . Eski kullandığım sistem ise düzenini hiç bozmamış hala satta.Demem o ki sistemi hemen kullanma biraz test yap ben öyle yapıyordum fakat bu yeni yaptığımın sisnyal yerleri eski sistemle uyusunca kullanayım dedim cumaya gitmeseydik kafadan 800 puan yemiştik.