[QUOTE=YAVUZHAN;108462]şimdi bu piyasa boğa piyasasımı yılan piyasasımı :)[/QUOTE]
Yılann hemde engerek yılanı. :..:
Printable View
[QUOTE=YAVUZHAN;108462]şimdi bu piyasa boğa piyasasımı yılan piyasasımı :)[/QUOTE]
Yılann hemde engerek yılanı. :..:
[B]bu arada yarın için yukarı açılıştan sonra short pozisyona geçeyim diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir ?[/B]
[B]geceye flat girdim[/B]
[QUOTE=PEHLİVAN;108471][B]herkese merhaba arkadaşlar , foruma yeni katıldım inşallah hayırlısı olur benim ve sizler için :)[/B][/QUOTE]
Hoşgeldiniz Sn.pehlivan. +.
Mersiykkk boşalt şu mesaj kutunu yavf.Bir mesajı 2 gündür atamadım.
[quote=PEHLİVAN;108474][B]bu arada yarın için yukarı açılıştan sonra short pozisyona geçeyim diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir ?[/B]
[B]geceye flat girdim[/B][/quote]
Akşam 17 de short.
[quote=GOKHANFINDIK;108477]Akşam 17 de short.[/quote]
[B]vobu daha yeni oynamaya başlıyorum ama borsa derseniz 99 yılından beri [/B]
[B]bence saat 17:00 kalmadan satış gelir diye düşünüyorum[/B]
Sabaha gündüz düşündüğüm gibi düşünüyor ve vob fdjı artı olması sebebiyle yukarı gaplı açılır diyorum, üç aşşağı beş yukarı 39600 gibi işte, oradanilk seans 40000 denenir, sonra herşeyi ikinci seans belirleyecek diyorum.. dow açılışı maçılışı işte, haber teberde ittirdilermi epey yukarı yapabilir...
Fakat evvelki gün kapanışta Nisan için 37000 üzerinde vade sonu uzlaşması olur iyi yukarı yapabilirizde tespitimin benzerini bugün yapmayı unuttum...bugün Haziran vadelide kapanırken short olmamın sebebide, Haziran vadeli bugünkü kapanışının üzerinde bir hafta kadar seyir halinde olsa dahi eni sonu aşağısına düşecektir, yani garanti kazançlı pozlardan birisidir, tek dikkat edilmesi gereken şey kaldıracı düşük tutmak full kısa kalmamaktı, öylede yaptım...
Şimdi, bu anlamda yukarı hareket olur olmaz, ben yine arkama yaslandım:) bugün kapanışta aldığım kısaları kazançlı kapamak için 10 gün bile beklerim, zaten işlerim var takibetmem gereken:..::..: vade sonuna görüşürüz diycem ama bu pek uzun zaman olur yav, arada 15 gün sonra falan al sat yaparız heralde:), hele öncelikle bir hafta on gün kadar geçsin bakalım aradan+. herkese bol kazançlar... saygılar...
her dost da iyi geceler bol ve bereketli kazançlar uyumaya çalışıcaz bakalım N kadar başarılı olucam her şey gonlunuzce olsun... sabah ola hayrola
[B]neyse sabaha devam ederiz arkadaşlar , herkese iyi geceler[/B]
[quote=GOKHANFINDIK;108470]Vob deyince ilk defa bile gelmemek lazım.Yarın da artacaz.Giren girdi yazmışsınız ama belki daha tam girmemiştir.Stop lazım.Tepenin tepesi var.Hedge ne gerek var.Poz kapatamayacak kadar büyükse hedge yapabilirsiniz şöyle 20 000 kontrat falan.Yoksa hedge de mantıksız.[/quote]
nasıll ne gerek var vobta ters poz ısyonda ısen .tumm trader mantıgı sudur.ya kol kesersın ya da doner hedge edersın.10 kısya karsılık 25.000 garant isc sar bak bakalım hedge nasıll oluyoo tek kademeye don spotta
ha yıne mı olmuyo market maker den opsıyoon la yıne hısse satt al sana hedge kralııııı
[quote=PEHLİVAN;108478][B]vobu daha yeni oynamaya başlıyorum ama borsa derseniz 99 yılından beri [/B]
[B]bence saat 17:00 kalmadan satış gelir diye düşünüyorum[/B][/quote]
Voba yeni başlamasa idiniz niye böyle dediğimi anlardınız.üüü
[quote=cansalk;108482]nasıll ne gerek var vobta ters poz ısyonda ısen .tumm trader mantıgı sudur.ya kol kesersın ya da doner hedge edersın.10 kısya karsılık 25.000 garant isc sar bak bakalım hedge nasıll oluyoo tek kademeye don spotta
ha yıne mı olmuyo market maker den opsıyoon la yıne hısse satt al sana hedge kralııııı[/quote]
Bana pozisyonu kapatmak ile ne farkı var anlatırmısınız.Ayrıca şunu anlatırmısınız vob artar ama sizin hedge diye aldığınız isc yüzde 1 düşerse?O yüzden en iyisi hedge yapacağınıza stop loss iradesine sahip olmak.Hedge yapacağınız hisse düşebilir.Ama pozisyon kapatırsanız hedge olmuş olur zaten.Hedge yapacak adam çok büyük paraya sahip olmali ki likidite bulamadığında alternatif kanal ile daha hızlı poz çıkabilsin.Ha imkb30 fonu alırsanız değişir.Ama hisse ile hedge yapamazsınız.Aldığınız hissenin artmama riski çok var.Tcell artıyormu?Tüpraş yüzde 6 artmış vobta tüpraşla hedge etsenize görelim bakalım.O yüzden en mantıklısı diğer vadeden tersini yapmak yada pozu kapamak.Hem hedge için cift teminata paraya ihtiyaç vardır ama poz kapamanın maliyeti sadece tek teminattır.Ha diğer vadeden poz alırsanız o ayrı.Bu arada millet karşılıklı işlem bacak macak birşeyler diyorlar.Memlekette ne kadar saf adam varya.Bir adam longlamış 1000 adet 500 milyarı var.Ok anladık.Bu adam başka kurumdan nasıl kapayacak pozisyonunu?Başka 500 milyar olmadan diğer kurumdan işlem yapılıyormu short 1000 adet?Yani bir teminat yeterli iken neden adam 500 milyarlık işlemi 1 trilyona yapsın.Aklı olan bunu düşünmezmi hiç?Yattım hadi iyi geceler.