-
[quote=GOKHANFINDIK;108477]Akşam 17 de short.[/quote]
[quote=PEHLİVAN;108478][B]vobu daha yeni oynamaya başlıyorum ama borsa derseniz 99 yılından beri [/B]
[B]bence saat 17:00 kalmadan satış gelir diye düşünüyorum[/B][/quote]
[quote=GOKHANFINDIK;108484]Bana pozisyonu kapatmak ile ne farkı var anlatırmısınız.Ayrıca şunu anlatırmısınız vob artar ama sizin hedge diye aldığınız isc yüzde 1 düşerse?O yüzden en iyisi hedge yapacağınıza stop loss iradesine sahip olmak.Hedge yapacağınız hisse düşebilir.Ama pozisyon kapatırsanız hedge olmuş olur zaten.Hedge yapacak adam çok büyük paraya sahip olmali ki likidite bulamadığında alternatif kanal ile daha hızlı poz çıkabilsin.Ha imkb30 fonu alırsanız değişir.Ama hisse ile hedge yapamazsınız.Aldığınız hissenin artmama riski çok var.Tcell artıyormu?Tüpraş yüzde 6 artmış vobta tüpraşla hedge etsenize görelim bakalım.O yüzden en mantıklısı diğer vadeden tersini yapmak yada pozu kapamak.Hem hedge için cift teminata paraya ihtiyaç vardır ama poz kapamanın maliyeti sadece tek teminattır.Ha diğer vadeden poz alırsanız o ayrı.Bu arada millet karşılıklı işlem bacak macak birşeyler diyorlar.Memlekette ne kadar saf adam varya.Bir adam longlamış 1000 adet 500 milyarı var.Ok anladık.Bu adam başka kurumdan nasıl kapayacak pozisyonunu?Başka 500 milyar olmadan diğer kurumdan işlem yapılıyormu short 1000 adet?Yani bir teminat yeterli iken neden adam 500 milyarlık işlemi 1 trilyona yapsın.Aklı olan bunu düşünmezmi hiç?Yattım hadi iyi geceler.[/quote]
short olmaz long .dng .boks..boks..boks..boks..boks.
-
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]30 Nisan Perşembe Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]GER ILO İşsizlik Oranı (Mar) 9:00 %7,5 %7,4 Yüksek [/U]
[U]GER İşsizlik Değişimi (Nis) 10:55 65K 69K Yüksek[/U]
GER İşsizlik Değişimi (Mevsimsellikten Arındırılmış) (Nis) 10:55 %8,2 %8,1 Düşük
[B]EUR TÜFE (Tahmin) (y/y) (Nis) 12:00 %0,7 %0,6 Yüksek[/B]
EUR İşsizlik Oranı (Mar) 12:00 %8,7 %8,5 Orta
[B]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (a/a) (Mar) 15:30 %0,1 %0,2 Yüksek[/B]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (y/y) (Mar) 15:30 %1,8 %1,8 Yüksek [/U]
[U]USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Deflatörü) (y/y) (Mar) 15:30 %0,7 %1,0 Yüksek [/U]
USD Kişisel Gelirler (Mar) 15:30 -%0,2 -%0,2 Orta
USD Kişisel Harcamalar (Mar) 15:30 -%0,1 -%0,2 Orta
USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (25 Nis) 15:30 640K Orta
USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvuruları (18 Nis) 15:30 6137K Orta
USD İstihdam Maliyet Endeksi (Q1) 15:30 %0,5 %0,5 Orta
[B]USD Chicago PMI Endeksi (Nis) 16:45 34 31,4 Yüksek[/B]
[B][U]Bazı bilançolar[/U][/B]
[B]Motorola Inc. (MOT) -0.11$ (14:00 TSI)[/B]
The Dow Chemical Company (DOW) -0.21$ (Açılış Öncesi)
Colgate-Palmolive (CL) 0.97$ (Zaman Belli Değil)
Procter & Gamble Company (PG) 0.8$ (Zaman Belli Değil)
[B]ExxonMobil Corporation (XOM) 0.94$ (Zaman Belli Değil)[/B]
[B][U]Türkiye Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Hazine Mayıs ayı borçlanma programını açıklayacak
[B]TÜİK Mart ayı dış ticaret dengesini açıklayacak (17:00)[/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
[quote=furkan;108458]ne guzel gunmus be ben dışarıdaydım seansı izlemedim sonuna kadar emirlerim vardı onlar gtmiş pozisyonumu yazmaya gerek yok diye yazmıyorum ama vob böyleydi eskiden ve cok güzeldi şu gunun guzelligne bakın 2150puan mükemmel bir gün bugunde para kazanamayan varsa vobu bırakmayı düşünmeli[/quote]
VOB'dan dün para kazanmak için -kazara bile olsa -long olmak yeterliydi. longda olup 100 puan bile geri gelmemesi dolayısıyla en ufak bir çaba bile göstermeye gerek olmadan, tedirgin olup kapatma ihtimalini dahi düşünmeye gerek hissetmeden para kazanmak VOBu iyi bilip devam etmeye sebep olacaksa, asıl bence o arkadaş VOB'u bırakmayı düşünmeli.
tek taraflı ve verilere rağmen olan yükseliş veya düşüş günleri, belli bir kesim hariç, VOBda en zor para kazanılan günlerdir. ya hiç pozisyon açamazsınız, ya da kapatamazsınız... çünkü her ikisine de fırsat olmaz.
sen şanslı tarafta olanlardanmışsın. ama long olanlardan bile hiçbirisinin 39.000 göreceğine inandığını sanmıyorum. (fantezi grafikler ve uçuk olsun diye söylenmiş rakamları kesip yapıştıracak arkadaşlar hiç yeltenmesinler, çok gereksiz bir hareket olur)
herkese günaydınlar...
-
Herkese günaydın
arkadaşlar VOB u ücretsiz ve anlık olarak izleyebileceğim bir adres verebilirmisiniz ? teşekkürler
-
[URL]http://www.matriksdata.com/ForJavaMatriks/borsastarVOB/JavaMatriks.asp[/URL]?
-
[B]herkese günaydınlar arkadaşlar[/B]
-
Forumun güzel insanları hepinize GÜNAYDIN!
-
-
günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle...
-
[quote=ttcetinkaya;108488]Herkese günaydın
arkadaşlar VOB u ücretsiz ve anlık olarak izleyebileceğim bir adres verebilirmisiniz ? teşekkürler[/quote]
Çok şanslısınız.Bize zamanında gedik yatırım ayda 400 500 işlem yapmamıza rağmen bile yani 6 ytl ile net 2000 3000 ytl kazanmasına rağmen bu hizmeti bile sunmuyordu.Ki ozaman kademeler bomboştu 10 adet 20 adet oluyordu en çok.Sanko ile efg global kapışırdı.Dsı bir ara mafya oldu vobta.Sonra onun da havası söndü.Şimdi o hizmeti sizin yazının altında var ücretsiz sunuyorlar.Kademelerdeki bekleyen emirleri gösteriyor o link.
-
-
gut mornik voborsa.......herkese hayırlı ve bol kazançlar...
inşallah güzel bir gün olur...