-
[color=#FF0000][b] 19.09.2008 14:40:52 ABD HAZİNE BAKANLIĞI, ABD PARA PİYASASI FONLARI İÇİN GEÇİCİ GARANTİ PROGRAMI OLUŞTURDU [/b][/color]
ABD Hazine Bakanlığı, ülkenin para piyasası fonu sektörüne destek vermek için büyük bir program açıkladı. Programın hedefi, global krizin etkilemeye başladığı geleneksel olarak güvenli varlıklar olarak bilinen bu fonlara piyasa güveninin artırılması olarak ifade edildi.
Program çerçevesinde Hazine, halka açık para piyasası fonlarının pozisyonlarının sigortda edecek. Fonlar bu programda yer almak için ücret ödeyecekler.
Hazırlanan bu sigorta programı Hazine'nin Borsa İstikrar Fonu'ndan kullanılacak 50 milyar Dolar ile finanse edilecek.
Foreks Haber Merkezi
-
gün sonu bir sorunun yanıtı daha kesinleşecek, vob mu spotu etkiliyor spot mu vobu, hangisine göre analiz daha sağlıklı ve tutarlı vs. vs.
-
[QUOTE=nyse-dj;35588]arkadaslar herkesin bir sistemi var degilmi sorum su bu dususu ve cikisi sisteminiz gosterdimi yani 44800 sat 44375 al dedimi.[/QUOTE]
4 taneden birisi :
10.09.2008 SAT 50825
19.09.2008 AL 43700
Ben uyguladım mı? Hayır Neden? Nisandan beri işlem yapmıyorum!
-
[QUOTE=mozkan;35595]gün sonu bir sorunun yanıtı daha kesinleşecek, vob mu spotu etkiliyor spot mu vobu, hangisine göre analiz daha sağlıklı ve tutarlı vs. vs.[/QUOTE]
Benim görebildiğim kadarıyla VOB spotu etkiliyor! Asıl pozsiyon VOBda laınıyor spot manipüle ediliyor. Belki de spekğüle ediliyor diyenler olabilir ama dün doholün 25 saniyede tabana kadar basılması ve ilk seans %20 olması, üstelik Doğan - Erdoğan tartışması devam ederken oluyorsa manipülasyondur.
-
[QUOTE=VOBiX;35596]4 taneden birisi :
10.09.2008 SAT 50825
19.09.2008 AL 43700
Ben uyguladım mı? Hayır Neden? Nisandan beri işlem yapmıyorum![/QUOTE]
onu demedim bugunku kucuk araliktan bahsetmistim neyse. 14.00 14.25 arasi olan.
-
yazmadan duramıyorum.... :) hastalık artık...
45000 den stop oldum.. inat ettim 45100 den tekrar kısaldım......ilk çıkışta
daha fdow daha yıkılmadı onu bekliyorum...
***lik yapıyor numaradan.......11350 yi gördü...
dediğim gibi önce bir yukarı yapabilirdi..
bundan sonrası önemli .yıkılıyormu yıkılmıyormu iyi bakın...
bütün dünyayı peşine taktı... akşam kaçı görecek aşagıda bilin bakalım.
agzımı bozdurdu numaracı adiler.........
batıkların parasını burdamı çıkarıyorlar şerefsizler ne.....
-
tavana tekrar kısa yazdım dow gece %4 mü yapıcak
-
[quote=mbm;35600]yazmadan duramıyorum.... :) hastalık artık...
batıkların parasını burdamı çıkarıyorlar şerefsizler ne.....[/quote]
Şimdilik gidişatta bir değişiklik yok ama akşam istediğin gibi olur inşallah.:)
-
[IMG]http://img520.imageshack.us/img520/2038/dadacn8.png[/IMG]
-
[URL=http://img529.imageshack.us/my.php?image=fdjiph8.png][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/6668/fdjiph8.th.png[/IMG][/URL]
fdji'nin direnç üzerinde kapatıp kapatmayacağı önemli..
şu an için direnç 11300 lere geliyor
-
vadelide ormanda genç kız bulmuş gibi,
hazır bizi yakalamışken bırakırmı...postaların arkası kesilmedi..
yeter da..ne 45000 miş bu..
ya yap tavanını ya bizi serbest bırak.....:):)
-
bugün %10 çıkan piyasanın 2 gün sonra %5 düşmeyeceğinin garantisi yok.. halen aşağı trendde olduğumuzu düşünürsek,böyle bir ihtimali hiç de gözardı etmemek gerek... anormal günler yaşıyoruz... bana kalırsa olanı biteni sadece seyretmek en mantıklı yol gibi... fırsatlar bitmez... sermaye tükenmediği sürece... her dalgadan para kazanmaya çalışmanın maddi manevi ciddi sakıncaları olabilir...
-
[QUOTE=mbm;35600]yazmadan duramıyorum.... :) hastalık artık...
batıkların parasını burdamı çıkarıyorlar şerefsizler ne.....[/QUOTE]
DJI, SPX ve futurelar çoğu zaman manipüle için kullanılıyor küresel büyükler tarafından. Asıl oyun burda ve diğer emergingler de dönüyor örn. Rusya. Dikkatinizi çektiyse MSI son iki sert düşüşte bizde epey mallandı ve shortlattı milleti dönüş olmadan alışa geçenler olsa olsa hedge fonlardır . Bence büyüklerin alışa geçeceklerini biliyorlardı Paulsonun planını da eski Goldman CEO'su oluyormuş kendileri...
-
[QUOTE=selçuklu;35235]geceye uzun girdim maliyet 40,100 .. stoploss 39975.. hayırlısı olsun .. herkese bol kazanç ..[/QUOTE]
dün açtığım 40100 maliyet uzunları bugün tavandan verdim .. taban olacak dedik tavan oldu :D .. ama bu vahşi piyasada kaybeden çok olmuştur.. üüü geçmiş olsun herkese ben dün şansa uzundum .. yani bi ..ok bildiğimden değildi.. tavandan verme şerefine nail olmuş oldum ..
-
[QUOTE=Vob Tüccarı;35604][IMG]http://img520.imageshack.us/img520/2038/dadacn8.png[/IMG][/QUOTE]
Katılıyorum size fazla söze gerek yok...
+.
-
[QUOTE=halojen;35607]bugün %10 çıkan piyasanın 2 gün sonra %5 düşmeyeceğinin garantisi yok.. halen aşağı trendde olduğumuzu düşünürsek,böyle bir ihtimali hiç de gözardı etmemek gerek... anormal günler yaşıyoruz... bana kalırsa olanı biteni sadece seyretmek en mantıklı yol gibi... fırsatlar bitmez... sermaye tükenmediği sürece...[/QUOTE]
bugun bile geçerli... habere dayalı dönemde oldugumuz için.....
bir habere bakar.......:D
-
[QUOTE=nyse-dj;35609]bu yeni sacma -+%10 kurali nerede yaziyor vob.org.tr da yok mesela.[/QUOTE]
Günlük Fiyat Hareket Sınırı Baz fiyatın % +10'udur.
kaynak:
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=240[/url]
-
tavan olsada rahatlasak artık......
-
ahada tavan..alın alın..sıraya girin.....
dow yüzde 5 artar akşama..
bekleyin dowun açılışınıda görün ebenizi ****.......
-
4 tane 45,175 kademesi oldu nedi bu
-
Çok heyecanlı oldu bu ne ya
-
Uzun yıllardır piyasadayım, 97'den beri de işlem yapıyorum, ben böyle bir endeks görmedim yahu, az geri gelir gibi oluyor sonra devam... Umarım herkese para kazandırır...
-
anılarımızda yer alsın, bir günde oyun dışı kalabiliyorsun, sizi bilmem de ben böyle piyasanın a*
-
vay be tarihi an. full long. he he. spotun üzerindeki baskı kalkar şimdi.
he he.
-
[QUOTE=mbm;35615]
bekleyin dowun açılışınıda görün ebenizi........[/QUOTE]
ebe bir türlü sat vermedi ne ebeymiş :) hehehe
Kayahan'da arazi oldu...
-
sistem şu ana kadar sat vermedi ama fazla heycana dayanamam okutuum burdan haftaya bakarız.
-
Dün itibariyle piyasalarda güven bunalımının en azından kısa vade de kırılmasını yol açan gelişme, ABD Hazine Bakanı Paulson'ın 1989 yılında kurulmuş Resolution Trust Corparation benzeri bir fon kurabileceklerini açıklaması olmuştur. 80'li yıllarda ABD'de çıkan mevduat ve kredi krizi sonrası hükümet bir çok önlem almış, bu önlemlerden karşılık alınmaması sonrasında Resolution Trust Corparation (RTC) kurulmuştu. Buna göre RTC, sorunlu kredi ve enstrümanları finans şirketlerinden satın alıyor (finans şirketleri rahatlatılıyor), piyasaların normalleştiği dönemlerde ise bunları satıyordu.
Günümüzde ise benzer bir şekilde kurulması öngörülen RTC Fonunun, mortgage ve türev enstrümanlara dayalı olarak sürekli zarar yazan bankaların portföylerindeki zararlı atık konumundaki bu enstrümanları satın alınması ve bu bankaların zarar yazarak sermaye kaybı yaşamasının önüne geçilmek istenmekte. Önüne geçilmek istenmekte diyoruz, çünkü şu an ABD'de seçimler öncesinde kongreden bu tip bir kararın çıkması için iktidardaki Cumhuriyetçiler'e Demokratlar'ın destek olması gerekiyor. Aksi takdirde bu plan da suya düşebilir.
RTC'nin uygulandığı 1989'a dönersek öncesinde çıkan krizde Dow endeksinin %37 oranında değer kaybettiğini görüyoruz. RTC uygulaması ile beraber 1.5 yıla yayılan %32'lik bir yükseliş yaşanıyor. İşte dün Paulson'ın ağzından çıkan RTC açıklaması sonrası endekslerde yaşanan coşkunun ve heyecanın sebebi önceki tecrübe. Tekrar belirtmek gerekiyor ki, bu açıklamalar henüz proje aşamasında, piyasalarda kısa vade de normalleşmeyi destekleyebilecek düzeyde. Daha güçlü bir alım dalgası adına bu işin yasal zemininde sağlanması gerekiyor.
Bu gelişmeler paralelinde endekste kısa vadeli 38.000 öngörümüzü koruyoruz. Hatta ABD, İngiltere, İrlanda gibi ülkelerde mali sektörde getirilen açığa satışa yasak uygulamaları paralelinde iyimserlik 40.000'li seviyelere kadar da çok kısa vadeli düzeltmeler dahil olmak üzere devam edebilir. RTC'de yasal desteğin sağlanması ile beraber daha üst seviyelerden (48.000) bahsetmek hiç de yanlış olmayacaktır, ancak bunun için şu an çok erken.Gelişmeler finans sektörü odaklı olması nedeniyle yurtiçinde mali sektörün yakından takibini önermeye devam ediyoruz.
--
Ozgur Yurtdasseven
Arastirma Muduru / Head of Research
Merkez Menkul Degerler AS / Merkez Securities Inc.
-
Bu Sistem Değişmeli En Az 2000 Puandan Oluyoruz şu An.
-
He ya nerede bizim kayahan... Diğer forumdaki karahan'a benziyor itici tavırları ile...
-
tavandan satma şerefinede nail olayım dedim .. 45175 kısa .. :)
-
[QUOTE=teo;35621]ebe bir türlü sat vermedi ne ebeymiş :) hehehe
Kayahan'da arazi oldu...[/QUOTE]
FAYDALI ARKADAŞ O, dip indicator yakalıyor ama 1000 puan daha düşecek sanıyor dow, dönüşü göremiyor.
-
[QUOTE=teo;35621]ebe bir türlü sat vermedi ne ebeymiş :) hehehe[/QUOTE]
ebe var ,ebe var teo...
hepsininki birbirine benzemiyor......:D
1461 kontrat alıcı girmiş...tavana
hay allahım aklın nerdeydi madem uzayacaktında..
hadi biz uzamayız dedik..uzamayada niyetimiz yok...:D
-
[quote=açık-pozisyon;35626]He ya nerede bizim kayahan... Diğer forumdaki [B]karahan[/B]'a benziyor itici tavırları ile...[/quote]
barbar conan yakalamış onu:..:
-
[QUOTE=mbm;35629]ebe var ,ebe var teo...
hepsininki birbirine benzemiyor......:D
1461 kontrat alıcı girmiş...tavana
hay allahım aklın nerdeydi madem uzayacaktında..
hadi biz uzamayayız dedik..uzamayada niyetimiz yok...:D[/QUOTE]
konu o değil, çoktan tavan olurdu, ama citiyle efg nasıl mal alacaktı o zaman.:..:
-
Tavana vereceklerde , kademe biraz daha dolsun isteniyor.
-
Yeni uzlaşmalarla tavana alış gönderdim.. Sıradayım galiba.. hala gelmedi.. :)
-
boş kaldım Allahım, ilk defa aylardır. bakmama gerek yok, mutluyum.
vix dedim dün değil bir gün önce dedim dikkat dedim 38.5 ta 10550 dedim.
42 yaptılar 100 puan aşağı attılar, kan, işkence herşey vardı.
hala short düşünenler var bugün inanamadım.
sabah boşluk dolacak dedim daha ne diyim. diğere bak 20000,
25000 topladı babalar.
sevgiler.
-
11250 üstünde dow ilk hedef 11400.
-
fdow harekete başlayınca,
kim önce satarsa olayı başlar birazdanda.....
seyredin gürültüyü o zaman....
yada kim önce silerse emiri....:)
-
abartı bana göre..dowun %4 ü zaten fiyatlandı..