bişi sorcam arkadaşlar euro dolar paritesi yukarı giderse spot dolAR için iyimi kötümü??
Printable View
bişi sorcam arkadaşlar euro dolar paritesi yukarı giderse spot dolAR için iyimi kötümü??
[QUOTE=nyse-dj;35661]merak ediyorum lutfen cevap verin bugun [COLOR="Red"]short[/COLOR] yapipda para kazanan varmi[/QUOTE]
Wallahi de var billahide var
Sabah açılışta kalan yarıyı 43650 verip 43400 den uzuna döndüm. 250 point ordan:) ilk tavan denemesinde de 45050 kısa 44.550 uzun ..
Şimdi tavandan kısa zevkini çıkarıyorum:)
[QUOTE=teo;35670]Bende teorik fiyat -3000 gozukuyor,pazartesi tavan kaçtır, meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın...[/QUOTE]
Sn.teo
sizde görünen %3.000 olabilir mi?
bende puan olarak fark 1389
% olarak 3.033%
ya ben kısa açtım tavandan flat olamıyorum ne tavsiye edersiniz .. ne yapmalıyım .. üü üü üü üüü
sp500 future da tavan olmuş durumda 1.268 tavanmış
16,30 da spot piyasalar açılınca marj açılacakmış..
[quote=selçuklu;35681]ya ben kısa açtım tavandan flat olamıyorum ne tavsiye edersiniz .. ne yapmalıyım .. üü üü üü üüü[/quote]
228 emirle 7055 lot alış var bekleyen
maliyetine verebilirsiniz
[QUOTE=fahri78;35671]Borsada en önemli donanımlardan biri PSİKOLOJİ dir. Sistemler, geçmiş deneyimler, eğitim ve şans mutlaka olmalı.. Ama bence en önemlisi Psikoloji.. Spotta Aknbank garanti almak istesem alamasam sorun değil, çünkü kısa imkanı yok.. Ama VOB da durum farklı.. [B]Şu anda kısada olupda kapamak isteyenler TAVAN dan almak istiyor alamıyorlar.. [/B]Korkunç bir psikoloji.. Böyle durumlarda bir taraftanda yangına körükle giden uzuncular var.. Onlarda yeni uzlaşılarla almak istemeleri ile durum tam bir SAVAŞ alanı haline gelir.. Nitekim öylede..[/QUOTE]
bana diyorsan sn fahri ,ben zaten uzamayacagımı söylemiştim..almak isteyen kim..
yeni uzun için tavana sıraya giripte almak isteyipde alamayanların aklına yanayım.....
birazdan hepsi mallanır merak etme......
az kaldı..
[QUOTE=mozkan;35683]228 emirle 7055 lot alış var bekleyen
maliyetine verebilirsiniz[/QUOTE]
Sn Selçuklu kısa açmış sevgili mozkan... Olamas:)
[QUOTE=mozkan;35683]228 emirle 7055 lot alış var bekleyen
maliyetine verebilirsiniz[/QUOTE] kısaları alması lazım...satıcı yok..alamaz...yapacak bir şey yok..dow a dua et...
dip not vob tavan olduğunda mutlaka spottan mal alınmalı bunu da öğrenmis olduk, bir daha olursa tabbi. garanti 3.32 ydi o sıra.
eger bugün garanti 3,40 ve altı kapatırsa...buralar yakın tepe olur...
Tamda tavan yapmış ama buradan vade başından bu yana alana satan diğer kısımları eşitlemiş, demekki diğer kısmındakiler uzunlarını borsa düşerken değilde, şimdiki hareketi tepki olarak değerlendirip satış yaptılar, bugün gördüğümüz satış kısmındaki diğer rakamı bu yüzden alış tarafındaki diğer kısmından fazladır
Alış diğer 1362
satış diğer 14424
[quote=mbm;35684]bana diyorsan sn fahri ,ben zaten uzamayacagımı söylemiştim..almak isteyen kim..
yeni uzun için tavana sıraya giripte almak isteyipde alamayanların aklına yanayım.....
az kaldı..[/quote]
sn mbm vadeli şuan 46500-46800 biyerde olması lazım kısada kalanlar panikle yazıyor:)
en az 1800 puan alamadığım puan var şu an ve tavan çözülecek ha. ihtimal yok.
günlüklere göre oynadığım sistemde 43500 den uzunum var 3 gün öncesinden..hepsini tavandan kapattım...ekimde 5 dakikalık sistemle buradayım..ama garanti ocaga kadar bekler...
sabah 35300 üzerinde 37000 e olan gap dolar dedim dolmak üzere. yazık hakkımızı alamıyoruz.
[quote=jelibon;35693]sabah 35300 üzerinde 37000 e olan gap dolar dedim dolmak üzere. yazık hakkımızı alamıyoruz.[/quote]
TEBRİKELR SN JELİBON
[quote=catedral;35685]Sn Selçuklu kısa açmış sevgili mozkan... Olamas:)[/quote]
[quote=abka;35686]kısaları alması lazım...satıcı yok..alamaz...yapacak bir şey yok..dow a dua et...[/quote]
gün boyu yeşil görmekten kafa karışmış :D .lelele
Bugünün hafta sonu olduğu unutuluyor, acaba diyorum olumlu haberi paulson hafta içi verip gazladı ve satamadıklarını sattı kurtuldu, şimdi hafta sonu asıl haberi patlatırlarmı?
Şimdi hafta sonuna tavan dan poz almak isteyenler short alamıyor haliyle, psikolojikman bu böyle, fakat uzun olmak isteyenlere gördüğüm kadarıyla hayır uzun yapma denmiyor ne iştir?
Fed 20 milyar $ daha vermiş, matbaa bende diyor bernanke, kağıt sıkıntısıda yokmuş:)
Rusyada işlemler yeniden başladı
Habere bakın güniçi aç - kapa mı yaptılar şimdi bunlar:) Araya parçada koysaydılar.
[QUOTE=catedral;35679]Wallahi de var billahide var
Sabah açılışta kalan yarıyı 43650 verip 43400 den uzuna döndüm. 250 point ordan:) ilk tavan denemesinde de 45050 kısa 44.550 uzun ..
Şimdi tavandan kısa zevkini çıkarıyorum:)[/QUOTE]
sizi tebrik ederim ben sadece shortunu yaptim bir daha long yapmadim supersiniz. bunu sistemlemi yaptiniz yoksa his mi.
Hakkımızı alamadığımız yetmiyor üstünede çarpılıyoruz, bırakamadık gitti şu mereti.
[QUOTE=abka;35688]eger bugün garanti 3,40 ve altı kapatırsa...buralar yakın tepe olur...[/QUOTE] tepe 3,52 hacim en tarihi rekor oldu..ama en tepeden %3-4 aşşağı kapatmalıdır...yani 3,40 ve altı kapanışda endeks buraya kadar diyecek...
pazartesinden itibaren vobda marj %15 olacakmış duyumdur.
sevgiler.
Hayır benim anlamadığım spot için tavan ataban olayı yok, vadelide nasıl var ki? sanki tavan olunca yada taban olunca işlem oluyormuş gibi, şimdi spot rahat arahat alımlarla yükseliyor, neden? vadelide hedge yapamıyosun ki? ne saçma değilmi :))
Buna göre tavan taban olmamalı demekki, saygılar.
Rusya Micex Endeksi Yeni Acilis Sonrasi % 30 Yukarida
-matriks-
[IMG]http://img392.imageshack.us/img392/62/57980966ig1.jpg[/IMG]
Ptesi üst çizgiye değdirirler ordan bırakırlar gene
Değerli Üyelerimiz;
Borsamızda işlem gören İMKB30 ve İMKB100 endeks vadeli işlem sözleşmelerinde % 10 olarak uygulanmakta olan günlük fiyat marjı Yönetim Kurulumuzun 19 Eylül 2008 tarihli kararıyla 22 Eylül 2008 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 10 Ekim 2008 tarihine kadar (10 Ekim dahil) % 15 olarak olarak uygulanacaktır.
Saygılarımızla,
VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI
hedef 50000 vobda.
[QUOTE=abka;35686]kısaları alması lazım...satıcı yok..alamaz...yapacak bir şey yok..dow a dua et...[/QUOTE]
evet flat olmıyorum .. yedik bi halt .. hehe .. dowa dua etmem yalnız .. kapanışı eksi olur dowun .. gece ..
Şimdi spot piyasada mal alan nasıl hedege yapıyor biri bana söylesin, rusya kapanmış bizimkiler neden kapanmıyor? sistem yetersizliğinden bir hafta kapalıyız bayramınız mubarek olsun diyolarmı şimdi:)))
doalr kısaldım
[QUOTE=mbm;35684]bana diyorsan sn fahri ,ben zaten uzamayacagımı söylemiştim..almak isteyen kim..
az kaldı..[/QUOTE]
Sevgili dostum sakın üzerine alınma, genel bir durum için yazdım yukarıdakileri. Daha çok tecrübeler istinaden yazılanlar.. bugün için yorum yaparken herkes tekrar düşünebilmeli, daha önceki tecrübeleri dışında olabilecekleri.. Sende, bende, bizde, hepimiz.. Bugün bir İLK yaşanıyor.. PY asla bindiği dalı kesmez, tavan taban yapmaz diye düşünüyorduk şimdiye kadar.. Ama yaptı.. O yüzden bir tarafa ısrarla bakmak yerine etrafa bakmak gerekir sanırım..
rusya %30 yukarda
Zaman ilerleyip fiyat sabit kalınca sistemlerde sata dogru ilerliyor bi format atmak gerekecek
rusya bize örnek olamaz...bakın biz 40000 den geldik...31500 e..ama adamlar bu zamanda 2,100 den 1.000 e geldiler....bizimkisi daha limitli olmalıdır...
Endek Uzunlardan kazanamadık 1 saattir, dolar kısalardan kazanıyoruz. :)
[QUOTE=fahri78;35709]Sevgili dostum sakın üzerine alınma, genel bir durum için yazdım yukarıdakileri. Daha çok tecrübeler istinaden yazılanlar.. bugün için yorum yaparken herkes tekrar düşünebilmeli, daha önceki tecrübeleri dışında olabilecekleri.. Sende, bende, bizde, hepimiz.. Bugün bir İLK yaşanıyor.. PY asla bindiği dalı kesmez, tavan taban yapmaz diye düşünüyorduk şimdiye kadar.. Ama yaptı.. O yüzden bir tarafa ısrarla bakmak yerine etrafa bakmak gerekir sanırım..[/QUOTE]
Sayın Fahri
Diyorsunuz arkadaşa üzerine alınma diye ama...
Çok ilginç geliyor bana. Normalde yazmazsınız meşgulsünüzdür. Nasıl oluyorda böyle günlerde zaman bulabiliyorsunuz?
Akılsa pazarda satılmıyor.. herkeste var..
Ayrıca düşerken ortalıktan toz olanlar nasıl iştir çıkarken ortaya çıkıyorlar? Bu lafım düşüşte kaybolup çıkışta ortaya çıkanlara başkası alınmasın üstüne. Burda düşüşte yazdığımız yazılara son derece dikkat etmeye çalışıyoruz.. Lütfen herkeste biraz itidal olsun
Dün geceye kısa girdik. Sabah kapattık. Ne olacak. Kardan verdik o kadar..
Siz tavandan alışlarınızı neden sildiniz?:)
Haydi köpek tasmayı kopardı.
[QUOTE=selçuklu;35706]evet flat olmıyorum .. yedik bi halt .. hehe .. dowa dua etmem yalnız .. kapanışı eksi olur dowun .. gece ..[/QUOTE]
dualar kabul oldu..Allah kimseyi vob tavan iken tersde bırakmasın...
[quote=fahri78;35714]Endek Uzunlardan kazanamadık 1 saattir, dolar kısalardan kazanıyoruz. :)[/quote]
ne kazandınız kısa dolardan endeks tavan olunca 1.2680 idi şimdi ise 1.2650 bunumu kazandınız. 3 kuruş para insanları şımartmamalı burda kısada olanla var ben geceye 57 adet kısa ile girdim. sabah ciddi zararla başladım. ama şu an 1000 puan civarı bir zararım kaldı. extre yapıştırcam düzeysiz diceksiniz.:mad: bu arada tavanda çözdü hadi koşun alın uçuor kaçıor