-
[QUOTE=fXci;108859]Ya arkidişler bir oyundur gidiyor. Vob oynamak demeyelim şuna üüüüüüüü[/QUOTE]
İyi de bu bir oyun.
MAsadaki parlar sürekli el değiştiriyor. Masaya otutuekn koyulan para masadan kalkınca eksiliyor çünkü aracı kurumlara ve devlete ödenen masa kiraları var. Manici ya da kumarhane kasasına da benzetebiliriz bunu.
Ya da at yarışı gibi düşünün iki at yarışıyor kırmızı ve yeşil at herkes bir ata ganyan basıyor. Biz burada geçmiş fiyat hareketlerine bakıp gelecek fiyat hareketlerini tahmin ediyoruz ganyancıular da atın geçmiş yarışlarına bakıp kazanıp kazanamayacağını tahmin ediyor. Biz makro ekonomiye ya da temel analzilere bakıyoruz ganyancılarda atın hangi pistte iyi koştuğuna bakıyor. Biz verielre bakıyoruz ganyancıalr da hava durumuna atın aksesuarlarına bakıyor.
Bu bir oyun hem de oyuncular arası azalan bakiyeli para transferi yapılan bir oyun. Amaç para transferini kendimize doğru çekecek şekilde doğru ata ganyan basmak. .dng
-
[QUOTE=VOBiX;108863]İyi de bu bir oyun.
MAsadaki parlar sürekli el değiştiriyor. Masaya otutuekn koyulan para masadan kalkınca eksiliyor çünkü aracı kurumlara ve devlete ödenen masa kiraları var. Manici ya da kumarhane kasasına da benzetebiliriz bunu.
Ya da at yarışı gibi düşünün iki at yarışıyor kırmızı ve yeşil at herkes bir ata ganyan basıyor. Biz burada geçmiş fiyat hareketlerine bakıp gelecek fiyat hareketlerini tahmin ediyoruz ganyancıular da atın geçmiş yarışlarına bakıp kazanıp kazanamayacağını tahmin ediyor. Biz makro ekonomiye ya da temel analzilere bakıyoruz ganyancılarda atın hangi pistte iyi koştuğuna bakıyor. Biz verielre bakıyoruz ganyancıalr da hava durumuna atın aksesuarlarına bakıyor.
Bu bir oyun hem de oyuncular arası azalan bakiyeli para transferi yapılan bir oyun. Amaç para transferini kendimize doğru çekecek şekilde doğru ata ganyan basmak. .dng[/QUOTE]
vobixcim o taraftan bakarsan
çiftçilikte oyun oluyor. detaylıca düşün istersen :D
arkadaş ben trade derim oyun moyun beni bozar.
eller bile oyun demiyore
bak adamlar başka bir terim kullanıyore
trade diyore
-
[quote=SaNCaKTaR;108830]Gokhan Sen TERA ıle çalışıyordun galiba bi sorsana abim kapanan vadede son dakıka 126 adet neden alım yapmış amcamlar bı acıklaması vardır heralde sımdıden tşk ederım merak ettım .....[/quote]
O 126 emri alan benim.Çünkü short oldum ben nisan vadede nisan vadede shortu kapatmadan haziranda long idim haziran longu shorta çeviremiyordum.O emirler bana ait.Son saniyede her iki vadede teralar bana ait.O 126 emir 475 ten benim.Kapanmasam shortu eğer haziran shorta geçemiyordum.Bu arada dow düşmüş.Muğlaya geldik çok şükür.Full short bekleyecem gibi.Ekrana gelmem epey.
-
[quote=PEHLİVAN;108834][B]şimdi ben ilk defa uzlaşma yaptım arkadaşlar bana biraz anlatırmısınız ?[/B]
[B]40.550'den longlamıştım nisan vadeyi ve 40.400 uzlaşma oldu [/B]
[B]ne yapmak gerekiyor yada para p.tesi boşamı çıkıyor ?[/B][/quote]
Paran 150 puan zarar etmişsin pazartesi 150 puan zararlı paran geçer hesabına.
-
Fxçi oyun demek hoşuna gitmedi ise ben buldum isim.Vobvegas.
-
[quote=fXci;108861]hımmm
yatırım yapıyorum... alım satım yapıyorum.....yada ingilişce trade ediyorum diyelim.
oyun korkunç geliyo bana[/quote]
FXci...bence tabir eşyanın tabiatına uygun :) bizde yatırım matırım falan değil VOB...herkesin kendi araçları ve silahları (tecrübe, sistem, histem, teknik v.b.) ile oynadığı bir oyun gerçekten..koskoca bir başbakan demiş borsalar sermayenin tabana yayılması işlevini kaybetti global kumarhanelere döndü diye...ben de katılırım buna...yani illede birilerine yatırımcı diyeceksen spot piyasadakilere de...:) yoksa paranın bilmem kaç katı risk alıp vadelide oynayanlara yatırımcı demek bence biraz komik olur.....lelele.lelele
-
bu vadeli kontratolarının kaldıracını artırmaları lazım... dünyadaki en düşük kaldırac herhalde bizdeki .. .. en az 1/20 olmalı bence ...
-
[IMG][URL=http://img11.imageshack.us/my.php?image=fibo.png][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/1048/fibo.png[/IMG][/URL][/IMG]
dünkü tepe t1 4 olmuş
-
Annem aradı gazetelerde haberler iyi yükselişe oyna diyor????..........
-
Yarın...
[FONT=Times New Roman]Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yarım saat erkene kurulsun saatin.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kedi gibi gerin, ohh ne güzel yine uyandım diye sevin..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pencerini aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Çek kızarmış ekmek kokusunu içine,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bak güzelim kahvaltının keyfine.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Önce sana güzel gelsin aynadaki siluetin..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Çık evinden neşeyle, karşına ilk çıkana gülümse, aydınlık bir gün dile. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sonra koş git işine, dünden, önceki günden,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Hatta daha da eskiden yarım ne kadar işin varsa hepsini tamamla,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ohhh şöyle bir hafifle[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bir güzel kahve ısmarla kendine, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]seni mutlu eden sesi duymak için "alo "de [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Hiç işin olmasada öğle üzeri dışarı çık[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Çiçek görürsen kokla,köpek görürsen okşa,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]çocuk görürsen yanağından makas al. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sonra,şöyle bir düşün, kimler sana yol açtı, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]sen çok dar da iken kimler seni ferahlattı, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı?Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]yüzünde güller açtıracak. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Günün güzeldi değil mi? Akşamın da güzel olsun.. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yemeğin ne olursa olsun, masanda illaki kumaş örtü olsun..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Saklama tabakları, bardakları misafire[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sizden ala misafir mi var bu dünyada[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ailecek kurulun sofraya, öyle acele acele değil, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]vazife yapar gibi hiç değil,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Şöyle keyife keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]eksik bıraktıklarını tamamlar gibi tadına var akşamının..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Gece evinde, dostların olsun[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sohbetin yemeğin, kahkahan olsun..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Arkadaşım, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]hayat bu daha ne olsun?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ama en önce ve illa ki sağlık olsun! [/FONT]
[FONT=Times New Roman][B]Can Yücel[/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman][/FONT][/B]
Tatil modundan bol şanslar hepimize...
-
pazartesi gablı uzun açacaz,,,,,,,,,,,,,,, :D:..::..::..::..:.boks.
Vob u koklayan adam :D
-
genel bir görüş,,,,,,,,,,,,,,,,, ımf den gelecek para belli oluncaya kadar piyasalar her fısıltıyı, dedikoduyu olumlu yönde fiyatlayacaktır......zaten başka kullanacakları bir argüman yok,,,,,,,......... para kesinleşince ertesi günü satın alınacak beklenti kalmadığı için,,,,,,,,, ilk çeyrekteki bilançoların 2008 yılına oranla kötü gelmesinden,,,,,,,, stres testlerinden,,,,,,,,,,, dolayı endekste geri çekilme yaşanacak o yüzden,,,,,,,,,,,, şu anda ne kadar da olsa,,,,,,,,, kriz bitmiş teğet geçmiş yaygaraları koparılsa da,,,,,,,,, piyasanın asıl yönü kısadır,,,,,,,,,, ımf idi kabine değişikliği idi,,,,,,,, hepsi fısssss,,,,,, ama bir kaç hafta daha uzun da deneyeceğim,,,,,, şansımı,,,,,,,,,, stop loss - 300 puan,,,,,, x30 direnç 42125,,,, zirve 45000,,,,,,,,,x100 de zirve 36000 ,,,,,,,,,, direnç 33675,,,,,,
dow un yükselişe geçmesi bizim yatay da kalma ihtimalimizi güçlendiriyor,,,,, yani en azından 8500 leri kendine destek yaparsa,,,,,,,,,, ımf olayı kapanınca terso şelale diye bir şey olmaz,,,, ama 8000 altı bir dow,,,,,,,,,,,, bizim ımf ten sonra şelale ihtimalimizi güçlendirir,,,,,
her ihtimalde ben dowun en azından 8600 denemesi yapacağını sanıyorum,, en kötü ihtimalle,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ondan sonra belki yeni dipler,,,,,,,, kim bilir,,,,,,,,,,,,,,,
durun bakalım biraz daha inansın millet krizin bittiğine,,,,,,,,,,,,,,,,borsanın kötü günlerinin bittiğine,,,,,,,,, hisseler el değiştirsin,,, ağzı sulananlar mallansın,,,,,,,, bu iş o kadar kolay değil,,,,,, bakalım :D