[IMG][URL=http://img5.imageshack.us/my.php?image=dowobo.png][IMG]http://img5.imageshack.us/img5/3788/dowobo.png[/IMG][/URL][/IMG]
Printable View
[IMG][URL=http://img5.imageshack.us/my.php?image=dowobo.png][IMG]http://img5.imageshack.us/img5/3788/dowobo.png[/IMG][/URL][/IMG]
bileşik 100 endeks 36000 e çıkmadan rahatlamaz ahada o kadar.
ayrıca şimdi dowa bakıp coşanlarda çok sevinmesin, yarın sabah ya gaplı aşağı yada yatay, yani öyle yukarı 1000-2000 puan gap bekleyenler rüyalarında görür:D:D:D
usd/jpy gevşedi
[QUOTE=Larossıan;109247]Sayın Hasan Kurtulmuş kriz falan yok paranın el değiştirmesi diyordu doğrumu bilmem.[/QUOTE]
Olmayan paralarla olan malların ticareti yapıldığı için kaybolan paralar da var bu krizde. El değiştirirken yere düşen para diyebiliriz.
biraz pozisyonel bir bakış açısı oldu ama böyle bir görüntü mevcut.
PENNANT/FLAMA...formasyon yüksek olasılıkla çalışıyor...kurallara uygun olarak ÜÇGEN içinde iken VOLUME azalmış...
çalışırsa kırılım noktasından kabaca 3.000/3.500 puan daha yukarı demektir.izliyoruz...
spotta ise bunun ekürisi FLAG/BAYRAK görüntüsü var...
haziran 60 dk...
[url=http://xs.to][img]http://xs539.xs.to/xs539/09191/vob60833.png[/img][/url]
Momentum da azalma yok ama artık bu seviyelerden long çok ama çok riskli.28400 olan 6 hafta önceki vob bugün 40500 çok ciddi bir rakam artış olmuş.Düzeltmesiz 3 günde 5000 puan aldılar.Öyle yüksek karlar varki akıla zarar.Bunlar niye böyle karı cebe koymayı geciktiriyorlar anlayacaz bakalım.Seans sonu spotu almadan nasıl da 1000 puan ele geçirdiler vobu.1800 puan altta idi şimdi 450 puan altta.Manyak bunlar.Sakınha uğraşmaya çalışmayın yenemezsiniz.
sabahtan efg ye bak pzsyon al ve izle olay bitmiştir
[quote=delinda78;109274]sabahtan efg ye bak pzsyon al ve izle olay bitmiştir[/quote]
Eee satmasın eşşek mi bu millet.Herifler 300 puanda akşama kadar 25000 adetlik likidite yaptılar ve aldılar.Satan olmasa neyle alacaklar.Borsayı ilk aynı fiyatta tutuyorlar.Sonra zaten 4000 5000 adetle 1000 puan arttırmak zor değil.O panikle zaten alıcı çoğalıyor satıcı ise azalıyor.4000 5000 onlardan talep 4000 5000 adet de piyasadan geliyor.10 000 adetle bu işi 10 dakikada hallediyorlar.Olay bu kadar basit.Seans sonu ise 1000 puan üstten dow artarken gelene geçene başka kurumlardan vermiş olabilirler.Bunları becermek için çok güçlü olmak lazım.Kontrol ve zamanlama çok önemli.Mesela bakın 40200 e vurup 39950 ye geri düşüyor ama hemen yapışıyorlar yeniden 40300 40450 lere kadar panik yeniden alım geliyor.Öyle anlarda kimsenin eli shorta gitmez hep short kapama derdine yada yeni long alımına geçer herkes.Bu akşam olan olay kaçınılmazdı.Havadan 500 600 puan alınabilirdi bu kadar basit.Sabahtan beri fdow 8200 lere gidiyordu bizi 39600 lerde tuttular.Bu vob gerçekten basit platform ama işte anlamak lazım.Güçlülük bal gibi belli etti.Anlayamayan da vobta boşuna yorulmasın.Bu hareketler net belli.Bunları anlamayan vobu hayat boyu çözemez.Orada efgnin alımı önemli değil.Kurum değil önemli olan.Ben efg mi almış hiç bakmadım.Sadece fiyat tutuluyordu 39600 lerde.Bu önemliydi.İsc falan 4 5 kademe garanti 4 5 kademe gebermişti vob aynı yerdeydi.Hatta alıyorlardı.Sonuç da bu oldu.1000 puan alış.Efg derinlikte fazla geçiyordu önümden ancak onu gördüm ben sonradan baktım 20 000 25000 olmuş.Bakalım ne edecekler.Ama seviyeler çok yükseldi artık.Bir anda 1000 puan sert satış gelebilir.Yetişilmez.Long yerine artık ya short ya flat zamanıdır.Yakında dönecez.
[quote=GOKHANFINDIK;109275]Eee satmasın eşşek mi bu millet.Herifler 300 puanda akşama kadar 25000 adetlik likidite yaptılar ve aldılar.Satan olmasa neyle alacaklar.Borsayı ilk aynı fiyatta tutuyorlar.Sonra zaten 4000 5000 adetle 1000 puan arttırmak zor değil.O panikle zaten alıcı çoğalıyor satıcı ise azalıyor.4000 5000 onlardan talep 4000 5000 adet de piyasadan geliyor.10 000 adetle bu işi 10 dakikada hallediyorlar.Olay bu kadar basit.Seans sonu ise 1000 puan üstten dow artarken gelene geçene başka kurumlardan vermiş olabilirler.Bunları becermek için çok güçlü olmak lazım.Kontrol ve zamanlama çok önemli.Mesela bakın 40200 e vurup 39950 ye geri düşüyor ama hemen yapışıyorlar yeniden 40300 40450 lere kadar panik yeniden alım geliyor.Öyle anlarda kimsenin eli shorta gitmez hep short kapama derdine yada yeni long alımına geçer herkes.Bu akşam olan olay kaçınılmazdı.Havadan 500 600 puan alınabilirdi bu kadar basit.Sabahtan beri fdow 8200 lere gidiyordu bizi 39600 lerde tuttular.Bu vob gerçekten basit platform ama işte anlamak lazım.Güçlülük bal gibi belli etti.Anlayamayan da vobta boşuna yorulmasın.Bu hareketler net belli.Bunları anlamayan vobu hayat boyu çözemez.Orada efgnin alımı önemli değil.Kurum değil önemli olan.Ben efg mi almış hiç bakmadım.Sadece fiyat tutuluyordu 39600 lerde.Bu önemliydi.İsc falan 4 5 kademe garanti 4 5 kademe gebermişti vob aynı yerdeydi.Hatta alıyorlardı.Sonuç da bu oldu.1000 puan alış.Efg derinlikte fazla geçiyordu önümden ancak onu gördüm ben sonradan baktım 20 000 25000 olmuş.Bakalım ne edecekler.Ama seviyeler çok yükseldi artık.Bir anda 1000 puan sert satış gelebilir.Yetişilmez.Long yerine artık ya short ya flat zamanıdır.Yakında dönecez.[/quote]
Cok akillica bir yorum///
FX te USD/TRY ye veriyorlar...
kim neylesin tabii doları öyle ya 50 milyar dolar gelecekmiş IMF den...geçen vahşi batı forumunda yazıyordu hatta burada da yazıldı sanırım.yabancılara işlem yapan bir aracı kurum mu ne fısıldıyormuş.
var ya bu IMF ile hiç anlşamasak bu adamların daha çok işine gelecek.çünkü iş uzadıkça bunlar istedikleri gibi at koşturuyor.
bundan 1 ay kadar evvel TÜRKİYE'nin IMF kotaları ile ilgili bir yazı vardı.macaristan kadar kullanırsa yani kotasının 2000 katı mı neydi 42 milyar USD alabiliyordu maksimumdu bu.
bu 50 milyar dolarda fırından sıcak sıcak çıktı.yerseniz!
bu iş uzarsa yakında telafuz edilecek rakam şu olur sanırım...
250 milyar dolar :D
Yarın yukarı gap yaparlarmı bunlar spotla fark varya
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109273]Momentum da azalma yok ama artık bu seviyelerden long çok ama çok riskli.28400 olan 6 hafta önceki vob bugün 40500 çok ciddi bir rakam artış olmuş.Düzeltmesiz 3 günde 5000 puan aldılar.Öyle yüksek karlar varki akıla zarar.Bunlar niye böyle karı cebe koymayı geciktiriyorlar anlayacaz bakalım.Seans sonu spotu almadan nasıl da 1000 puan ele geçirdiler vobu.1800 puan altta idi şimdi 450 puan altta.Manyak bunlar.Sakınha uğraşmaya çalışmayın yenemezsiniz.[/QUOTE]
Haci sen burdamısın yahu.Tamam yandı millet seni okuyorsa .On dakikada beş defa pozizyon değiştirir sayende pehh..heyk