-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109289]Öyle hacı sen nerelerdesin yaz gel.Özlettin.
Ben görürüm ama alıp satmak mantıklı.Şans vermek lazım kendinize.Ben ama 39600 den alıp 500 puan bekledim.Çok büyük bir para.Bunu 5 10 dakika da almak insana işlem yapma hissi sunuyor.Beni 200 den 300 den short yapmak üzmez mecburum işlem yapmaya.İşlemsiz vob olmaz.Margin riski kalkar.Herşeyi görseniz bile iradeye hakim olamazsınız.[B]İşte ben de bunu esas kazanmam gereken rakamdan 200 puan az kazanarak onu voba geri veriyorum[/B].Yine artı oluyorum.Ben şimdi zaten kendimi yarın 150 200 puan artıya hazırlıyorum zaten kapanmadan.Ki zaten seviyeler short için risksiz.Riskli bile olsa kapanmak sadece tek tuşta 400 500 puan zarar ile sorun yok yola devam.Kapanmak için yeterki iradeli olalım.Zararı keselim.Vob artık long için riskli hale gelmiştir.Benim yaptığım hata kardan olduğu için sorun yok.Rahatlık önemli vobta.Gerisi size kalmış.Vobu okumak zor değil.Zararı da kabul etmek lazım.Bal gibi alacaz dediler 500 puana kadar indi fark.Bu kadar basit.Bundan sonra 500 daha artsa vob sorun yok.Dowa 50 100 puan daha hak verdim bu gece 40 puan daha arttı.Yarın vob 1800 puan altta idi bugün yarın da 1000 puan alta alır.Kimse de sesini çıkaramaz.Kolay gelsin.
[/QUOTE]
Daha az hareketle daha çok kazanabilecekken daha aza razı olmak.. Zenginden alıp fakire vermek gibi.. Fenerbahçe gibi yada.. Beşiktaş, Galatasaray, Sivas dan alıp Ankaragücü, Gençler, Büyükşehir, Kocaeliye puanları vermek gibi. :p
-
[quote=fahri78;109288]çarşamba ve Perşembe günü nisan kapanışı için pek çok kişininin doğru tespiti oldu.. Sadece beklenerek, stresden uzak bir şekilde vade uzlaşmaya gidenler güzel para kazandı.. Oysa bugünü çözebilmek çok kolay değildi.. Gökhanın biraz önceki tespiti günü en iyi tanımlayan bir analiz. Ve bunu güniçinde açıklayabilse, kendiside fazla alsata girmeden bekleyebilse daha farklı olurdu.[/quote]
Ben onu görüyorum gün içi.Beynimde de oluşuyor.Ama ben voba aldığım 800 puanın 200ünü vergi vermek zorundayım.Aç gözlü olmaya gerek yok.:D:DAç gözlü olan pozisyona yapışır.2000 puan kardan 6000 puan zararına poz kapayan biliyorum ben.Neyse ben kaçtım.
-
[QUOTE=fahri78;109292]Daha az hareketle daha çok kazanabilecekken daha aza razı olmak.. Zenginden alıp fakire vermek gibi.. Fenerbahçe gibi yada.. Beşiktaş, Galatasaray, Sivas dan alıp Ankaragücü, Gençler, Büyükşehir, Kocaeliye puanları vermek gibi. :p[/QUOTE]
fahri abi gokhan taktigi ise yarıyor abi bizzat burda canlı uyguladım iyi para kaldırdım şahitsiniz..
hep oylemi devam etsem acep
-
Anna ziestenim
hala su yüzeyinde eşek sıphası ziestenim
Seyyah baksana suya atılmış daş gibi sekiyor
[IMG]http://i44.tinypic.com/faogx.png[/IMG]
-
[quote=fahri78;109292]Daha az hareketle daha çok kazanabilecekken daha aza razı olmak.. Zenginden alıp fakire vermek gibi.. Fenerbahçe gibi yada.. Beşiktaş, Galatasaray, Sivas dan alıp Ankaragücü, Gençler, Büyükşehir, Kocaeliye puanları vermek gibi. :p[/quote]
Öyle yapmazsanız 2000 puan kardan 5000 6000 puan zarar edersiniz.Her yöne alışamazsınız.Bağımlı olursunuz aynı yöne.Bu da ilerde poz da inat getirir.Ben 3 gunde 20 milyon dolar kazanacakmışım forexte.10 milyar içerde bitirdim 15 günde bitti para.Tabiki poz da inatlaşarak.Ama kısmet bu işler.Eğer onu kaybetmese idim vobta 1e 10 yapamayacaktım bu ay.Herşey nasip.USDJPY de stopumu tam çalıştırdı oradan döndü.O dönmese çok ciddi para kazanacaktım.98 den 94 e düşmüştü iki gün içinde.Kısmet bu işler.
-
[QUOTE=fXci;109294]fahri abi gokhan taktigi ise yarıyor abi bizzat burda canlı uyguladım iyi para kaldırdım şahitsiniz..
hep oylemi devam etsem acep[/QUOTE]
Hep aynı taktik işe yaramazki.. PY dediğimiz amcalar bile KY yi her seferinde farklı oyunlarla kandırıyor.. Bazen aynı oyunları da oynuyor, küçükleri yine kandırmak için.. Kimi zaman çok hızlı olmak gerekir, kimi zaman sabırlı olmak..
-
[quote=fXci;109294]fahri abi gokhan taktigi ise yarıyor abi bizzat burda canlı uyguladım iyi para kaldırdım şahitsiniz..
hep oylemi devam etsem acep[/quote]
Tek sorunum var abi şu anda.Para çok büyüdü.Adetlerim pasifte kalıyor.Tahmin edeceğinizden çok çok büyük adet.O yüzden para atmam lazım dışarı.Hem shorttan longa dönerken adet iki katı oluyor.Çare bulmam lazım.Bu arada ben 125 ten shortlayınca 050 gördük bozmadım.O poz 450 ye kadar gitti.Borsa bu nasip.Ama durmak yok.Önemli olan artıda kapamak günü.50 lira bile olsa.Ben perşemde günü 39375 longladım en dipten 39100 den shortladım.Orada maliyet 500 puan girdi.Ama acısını aldım bugün.O yüzden zararı kabullenmek lazım.O shortta inatlaşsam bitmem sadece 5 6 saati buluyordu.
-
[quote=fXci;109295]Anna ziestenim
hala su yüzeyinde eşek sıphası ziestenim
Seyyah baksana suya atılmış daş gibi [B]sekiyor[/B]
[/quote]
abi anna sistemin adını MAHMURE koyalım :p
yastık dikerek MAHMURE
rastık çekerek MAHMURE
[B]sek sek sekerek[/B] MAHMURE
:D
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109296]Öyle yapmazsanız 2000 puan kardan 5000 6000 puan zarar edersiniz.Her yöne alışamazsınız.Bağımlı olursunuz aynı yöne.Bu da ilerde poz da inat getirir.Ben 3 gunde 20 milyon dolar kazanacakmışım forexte.10 milyar içerde bitirdim 15 günde bitti para.Tabiki poz da inatlaşarak.Ama kısmet bu işler.Eğer onu kaybetmese idim vobta 1e 10 yapamayacaktım bu ay.Herşey nasip.USDJPY de stopumu tam çalıştırdı oradan döndü.O dönmese çok ciddi para kazanacaktım.98 den 94 e düşmüştü iki gün içinde.Kısmet bu işler.[/QUOTE]
Benim yazdıkların ortalama, genel olarak söylenebilecek şeyler. Herkesin yapısı, psikolojisi farklıdır. Aynı yapı psikoloji ile bile farklı boyutlrda portföy yönetiminde farklı hareket edilebilir. 40-50 tane kontratı olan biri hızlı hareket edip sürekli pozisyon değiştirebilirken 300 kontratı olan için bu daha zordur. En güzeli herkesin kendi yapısına uygun bir taktik geliştirip devam etmesi. Senin farklı bir stratejin var ve özgün olmak iyi bir yaklaşımdır.
-
[quote=fahri78;109297]Hep aynı taktik işe yaramazki.. PY dediğimiz amcalar bile KY yi her seferinde farklı oyunlarla kandırıyor.. Bazen aynı oyunları da oynuyor, küçükleri yine kandırmak için.. Kimi zaman çok hızlı olmak gerekir, kimi zaman sabırlı olmak..[/quote]
3 yıldır yarıyor.5İnci yılda yarıyormu size 5.yıla gelince haber ederim.İşler ise taktik foruma yemek ısmarlarız.İşlemezse ben zaten bitmiş vaziyette orada burada çalışıp hayatımı kazanmaya bakarım.Foruma da yazarım.Aslında emin olun çevremde bitip sıfırlanmam için çok dua edip kıskanç insanlar var ama onlara inat Allah daha da çok yükseltiyor.Onlar devam etsinler ben de devam ediyorum.Şımarmamayı öğrensin ilk para kazanan vobta.Burada yazılarla kimsenin ne halt olduğu anlaşılmaz.Yaşayıp görmek lazım.Kafa fazla ütülememek lazım.Sıfırlanınca söz yazacam.Çok mutlu olacak insan var.Deli oluyorlar.Okuyorum gözlerinden ama o gözler mahkum şimdilik sükutü hayale.Byeee.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109298]Tek sorunum var abi şu anda.Para çok büyüdü.Adetlerim pasifte kalıyor.Tahmin edeceğinizden çok çok büyük adet.O yüzden para atmam lazım dışarı.Hem shorttan longa dönerken adet iki katı oluyor.Çare bulmam lazım.Bu arada ben 125 ten shortlayınca 050 gördük bozmadım.O poz 450 ye kadar gitti.Borsa bu nasip.Ama durmak yok.Önemli olan artıda kapamak günü.50 lira bile olsa.Ben perşemde günü 39375 longladım en dipten 39100 den shortladım.Orada maliyet 500 puan girdi.Ama acısını aldım bugün.O yüzden zararı kabullenmek lazım.O shortta inatlaşsam bitmem sadece 5 6 saati buluyordu.[/QUOTE]
Portföy büyüdükçe kontrol etmek kolay olmadığını biliyorum. Bu yüzden farklı çözümler bulmak mümkün.. Portföyü 2 ye yada 3 e bölmek gibi.. Bir kısmı orta vadeli olur.. Sadece akşam karar verirsin, ve ayda en fazla 2 kez poz değiştirirsin.. Bir kısmı ile sadece günde 1 kez işlem yaparsın.. Diğer kısmı ile şimdiki gibi bir yöntemle hareket edersin..
-
Haci para batıyorsa gönder bana ayıpsın yurt dışında usdjpy demi aldılar ifadeni basalyım mahallelerini pehh.