nolmuş bu vob böyle hiç ekranada bakamadım dışarıdaydım arada telefondan baktım..euro/yende kopmuş sarıkızım benim iyiki usd/yen e bulaşmıyorum artık yoksa kafayı yedirtirmiş bana
Printable View
nolmuş bu vob böyle hiç ekranada bakamadım dışarıdaydım arada telefondan baktım..euro/yende kopmuş sarıkızım benim iyiki usd/yen e bulaşmıyorum artık yoksa kafayı yedirtirmiş bana
[quote=fahri78;109302]Portföy büyüdükçe kontrol etmek kolay olmadığını biliyorum. Bu yüzden farklı çözümler bulmak mümkün.. Portföyü 2 ye yada 3 e bölmek gibi.. Bir kısmı orta vadeli olur.. Sadece akşam karar verirsin, ve ayda en fazla 2 kez poz değiştirirsin.. Bir kısmı ile sadece günde 1 kez işlem yaparsın.. Diğer kısmı ile şimdiki gibi bir yöntemle hareket edersin..[/quote]
50 uzun vade long yapın 50 de kısa vadeli işleminizden short açın.Bunun uzun vadeli longu flat yapmak ile farkı yoktur.O yüzden o zor benim için.En iyisi parayı çıkartmak.Bu arada herkese bir taktik benden.25 puanda alıp satın.10 tur yanılın 250 puanınız gider.1 kere bilin 500 1000 puanı geçebilir aldığınız puan.Ben bunu deniyorum.Tecrübe ile birleşince para geliyor arkasından.İmkb 30 tecrübesiz olmaz bu iş.Aslaaaa.
Dow bir yıl önce Mayıs ayında 13XXX in biraz üzerini gördü düşüşe geçti, bu zaman zarfında %50 değer yitirdi dow endeksi ve 6440 dibinden tekrar yukarı döndü, şimdi yaşanan bu yukarı düzeltme ise sanırım %38 i olan 8888 veya bilemediniz biraz daha yukarısında 9000-9200 aralığındaki direncine kadar olur görülüyor...
Bizimkide baya baya bişeyler yapmaya çalışmıyor değil, küçük borsa müçük borsa derken, iMKB ye bakıyorum, en düşük bileşik endeks değeri 21000 in biraz altında 21000 diyelim , zaten oda son bir yılda 41800 lerden düşerek %50 düzeltmesi olan 21000 leri dip yapmıştı :) e şimdi eşek değil ya dow %38 düzeltse buda yapar diyecez ama, mubarek düzeltme rakamı 29000 ide geçti gitti:..::..::..: Hooop nereye gidiyon çüşşşş diyen yok:), kaptırdı gidiyor garibim:..:
Şimdi bu durumda bizim endekslerde, ekonominin gidişatına direkt etkisi olan döviz kurlar, TL nin değeri yada satınalma gücü, enflasyon ve faizlerin oranı gibi işler malum büyük sermaye tarafında vadedilmiş şekilde ilerliyor olması yüksek ihtimal, zaten en garip piyasa hep bizdik, hala biziz..
Bu durumda 21000 i dip kabul edip, buradan çıkış formasyonu yaparsak, %50 yükseliş koyalım üzerine:) oda kardeşim 31500 yapar, orayıda geçtik, demekki yükselişlerde %61 kullanılıyor, doğal olarak, düşüşlerde ikiye kes kuralı % 50 kullanılıyor, düşüş düzeltmelerinde %38 kabaca %40 kullanılıyor...
Bu durumda 21000 in yükselişte ulaşacağı zirve 33500 ile 34000 lerde olması kuvvetle muhtemel diyorum...
Şimdi gelelim sadede, neden biz yurtdışına ayak uydurmuyoruz, kopya çekmiyoruz? çekemiyoruz? çünkü bizim piyasa çok çabuk deşifre ediliyor diye düşünüyorum, derinliğide olmayınca yolun ortasında rota değiştiriliyor, bu sebepten, son düşüşte 21000 deki dip seviye test edilmedi diyorum, bu rakam endeks 30 da 26000 lere denk geliyordu, fakat ne olduysa deşifre olan piyasa bugün buralarda diyorum.
Tüm bu hesaplara görede, endeks 30 un 46000 e kadar yükselişine devam edip, 46000 gibi yada +-1000,2000 puan diyelim, yükselişi son buldurması olasılığıda artmış görülüyor, hani 50000 çığırtkanlığıda iyi gaz yedirir millete biliyormusunuz:) benden bu akşamlık bu kadar, full kısada kalmışım yarına yanmışım, anca bu saatte aymışım:o, neyse, yarın bana MC yedirirsiniz artık 41500 üzerine çıkarak, full kısa kalmak nerden çıktıysa, 1/10 kaldıraçla 46000 falan bana değmezdi ama düzelticez artık, mecburen, saygılar....
Yaptığım en son hesaplamalara göre 43000 İLA 46000 arası biyerde spot 30 un bu yükselişte en yüksek yaparak dönüş başlatması [B]yüksek ihtimal [/B]diyorum, bakalım henüz piyasa yapıcılar bunu bizim vobda takibettiğimiz 5. dalgayı uzatarakmı yoksa 6 dalga şeklindemi yapacaklar orası muallakta, yada saçma sapan bi formasyon bulurlar heralde, OBO falan bulsalar keşke , ama nerdeee, bu sefer çok değişik olabilir, mesela e muhtıradaki gibi yukarı sürülen fiyatlar bir günde aşağılarda taban olmuş yokolmuş olabilirde, bunlardan herşey beklenir, herkese bol kazançlar dilerim...saygılar....
vadeli 41-42 aralığında biryerden dönecek kanımca..41400den yarın ben flatlerim ve izlemeye geçerim gevşeme emaresi görünce shortlarım yada iyice bekler imf haberi gelir gelmez shortlarım..sadece görüştür tavsiye asla değildir.
[url]http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11577560.asp?gid=229[/url]
Haaa, bu arada unutmadan şunuda belirteyim, adamlar global borsalarda düşüşün faz ayarını uzatarak Mayıs Haziran ayları yerine Temmuz Ağustos aylarına kaydırdılar gözüküyor, yüksek ihtimal Ağustos da dow un ne yapacağına göre orta ve uzun vadede pozlar ayarlanacak, ama bu pozlar çok kalın pozlar olacak, Temmuz ayındada olabilir, ama ben Ağustos demeye başladım, o vakitlerde dow 5700-6000 mi? yoksa 6800-7500 denmi dönecek duruma göre hareket edeceğiz diyorum, saygılar...
hexen baba nerdesin analiz verip çekilme kenara
Full iyi geceler yattım.:D:D
[URL="http://www.voborsa.com/forum/1-vobjektif-seans-odasi-t540.html?p=103004&highlight=mavi"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.voborsa.com/forum/1-vobjektif-seans-odasi-t540.html?p=103004&highlight=mavi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]
Biraz tembel işi olacak ama yukarıdaki linkteki Devir'li bir analiz başlıklı yazıdaki ilk hedef bölgesindeyiz.Dikkatli olmakta fayda var.
Bol şanslar hepimize...
[URL="http://img26.imageshack.us/my.php?image=imkb100.jpg"][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/1199/imkb100.jpg[/IMG][/URL]
günaydınlar,bol kazançlar..
tüm dostların günü aydın kazançı bol ve bereketli olması dileği ile ...