hafiften hararet yapmaya başladık gibi ama du bakali...SAT derse satarım şimdilik LONG devam...
fekat iyice köpük olmaya başladı ya da balon ne derseniz artık...
Printable View
hafiften hararet yapmaya başladık gibi ama du bakali...SAT derse satarım şimdilik LONG devam...
fekat iyice köpük olmaya başladı ya da balon ne derseniz artık...
[quote=abka;109328]efg dün 39650 den , 29.000 uzun yapmış...global oyuncu(efg) belkide emerginlerdeki harekete iştirakimizi bekliyordur..[/quote]
Olaya günlük değilde daha uzun vadeli bakarsak efg şu anda doğru olanı yapıyor gözüküyor, 36.xxx'e kadarda bu uzun vade görünüş bozulmaz.
yukarı gidemiyorsak düzeltme yakın galiba...bence
mahmure ana
[IMG]http://i44.tinypic.com/o8uy4x.png[/IMG]
[quote=furkan;109339]bizde inat yok baktım dönüş var kapatırım :)[/quote]
sevgili furkan, daha önce de yine senin bir yorumuna cevaben belirttim.
şu anda (birkaç gündür) yaşadığımız şey, longcuların ellerini ensesine koyarak long gitmesine sebep oldu o kadar.
tedirginlik sıfır. piyasa okuma gereği yok. zaten sen de belirtmişsin, 2 gün ekrana bakmadan para kazanmışsın...
33-34'leri çoktan geçtim, 37-38'lerden (tesadüfen de olsa) long olanların şu anda "inatlaşmasan para kazanırdın" yorumları çok enteresan geliyor bana...
senin şahsında longdan birkaç gündür iyi para yapan diğer arkadaşlara sorayım.
varsayalım flatsiniz.
ve varsayım bu ya, birisi kafanıza silah dayadı ve iki tuştan birisine basacaksın arkadaş, long mu şort mu dedi.
hangisine basardın?
cevap, benim inadım konusundaki düşüncelere ışık tutabilir belki. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
Herkese günaydın bugüne dünden kalanlarla devam,
[QUOTE=unlimitted;109344]sevgili furkan, daha önce de yine senin bir yorumuna cevaben belirttim.
şu anda (birkaç gündür) yaşadığımız şey, longcuların ellerini ensesine koyarak long gitmesine sebep oldu o kadar.
tedirginlik sıfır. piyasa okuma gereği yok. zaten sen de belirtmişsin, 2 gün ekrana bakmadan para kazanmışsın...
33-34'leri çoktan geçtim, 37-38'lerden (tesadüfen de olsa) long olanların şu anda "inatlaşmasan para kazanırdın" yorumları çok enteresan geliyor bana...
senin şahsında longdan birkaç gündür iyi para yapan diğer arkadaşlara sorayım.
varsayalım flatsiniz.
ve varsayım bu ya, birisi kafanıza silah dayadı ve iki tuştan birisine basacaksın arkadaş, long mu şort mu dedi.
hangisine basardın?
cevap, benim inadım konusundaki düşüncelere ışık tutabilir belki. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG][/QUOTE]
kesin long basardım :) dowu görmesem belki short...kızmıyorsun umarım :)
tüm periyotlarda al konumda olsakta öncü göstergeler uyumsuzluk göstermeye başladı..
dün gece uzun kalma riskini alamayıp flat kalmıştım.halen devam..
dış borsa kapanışlarına göre bizim açılışımız sönük kaldı şimdilik..
[B]bazen ters mantık çalışır...[/B]
--çok yükseldik,dönmemiz lazım deriz..arşa kadar çıkar...
--en [B]basit mantık [/B]olan fdow,dax yükseliyor,biz iştirak etmiyoruz..fdow,dax düşerse biz çok düşeriz deriz...tam tersi olabilir...
--eksi makasa alıştırırlar..-1500 makasdan -500 e inince kısa yaparız..valla adamlar teorik fiyataın bile üstüne çıkarırlar..yani+1.000 puan...
[quote=furkan;109346]kesin long basardım :) dowu görmesem belki short...kızmıyorsun umarım :)[/quote]
neden kızayım. ben her yoruma, her düşünceye saygı duyarım. karşılığında beklediğim yegane şey de aynısıdır. :)
yalnız bence tercihinde 37binlerden long olan birisinin cebe koyduğu 3.700 puan karın etkisi büyük.
benim sorum, "bu 5.000 puanlık hareketi flat geçirmiş olsan" şeklindeydi.
ve hala, yine de long basardım diyorsan, oynayış şekillerimiz farklı derim.
ki bu da çok normal. pozisyon almak ve kapatmak, karakterle bile alakalıdır bence...
Bu manyakları ancak sistem çözer sabırla beklemeye devam sat diyene kadar.
uyumsuzluklar etkisini göstermeye başladı..
bakalım seans içi realize seviyesindemi kalacak yoksa ortalamaların aşağısına sarkıp kısa periyotta bir sat sinyali oluşturabilecekmi?
işte bütün mesele bu :)