-
[QUOTE=bull market;35953]Şu sıralar dow futur -205 puan falan görüyorum 11154 yani %-1,78, bakalım sabaha ne olacak, birazdan japonyayı karşılar bunlar, s&p futurlar 19 puan ekside %-1,57 civarında işte, saygılar.[/QUOTE]
Korkma hocam daha malları dagıtmamışlar ellerinde mal çok anlaşılan...
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5529/screenhunter3rm1.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img87/screenhunter3rm1.jpg/1/][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/screenhunter3rm1.jpg/1/w538.png[/IMG][/URL]
saat sabah 03,56
-
FSP 1.237 (-%0.66 ) FDJI 11.259 (%0.88) olmasına rağmen, Asya´a yükseliş sürüyor. Tokyo % 1,7, Şanghay % 6 yukarıda...
USD/JPY 106.56 , EURO/USD 1.4505
-
Borsalarda Dün Kapanışlar ve Gelişmeler:
Cuma günü ABD Hazine Bakanı Poulson’un yaptığı açıklamanın etkisiyle tüm
dünyayı coşturan New York borsası da bu coşkuda yerini aldı. Her ne kadar Poulson’un
programı kongrede henüz onaylanmasa da havanın olumlu etkisi sürüyor. Bu hafta içerisinde
ayrıntıları belirlenmesi beklenen programın maliyetinin 700 milyar doları geçeceği, hangi
sorunlu varlıkların geri alınacağı ve muhasebe kayıtlarının nasıl tutulacağı hala belirsiz.
Ayrıca kongre onayı bekleyen programda alınacak kararların mahkemeye götürülemeyeceği
yönünde maddelerin olduğu haberleri bu hafta çok konuşulacak kkonulardan olacak.
Yine hafta sonu ABD’de bir dönemin kapandığına dair gelen haberi eklemekte fayda
var. Ayakta kalabilen ABD’nin son büyük iki yatırım bankası Goldman Sachs ve Morgan
Stanley ticari banka oluyor. 5 gün içerisinde rekabet kurulu onayı gelene değin ise FED
korumasında olacak bu iki yatırım bankası, onay sonrası sağlam bir durumda olan ticari
bankacılık çatısı altına girerek hayatını sürdürecek.
Cuma günü sonunda New York Borsası’nda endeklerin kapanışları ise; Dow %3.35,
S&P %4.03 ve Nasdaq %3.40 yükseliş yönünde oldu.
Bu Sabaha İlişkin Görünüm :
Asya borsalarında ise ABD’den Perşembe gecesi gelen kararın olumlu etkisi hala
sürüyor. Genel olarak yükselişte olan Asya piyasalarında şu saatlerde Japonya, %1.5 yükseliş
gösterirken Dow futureları %0.87 düşüşte...
Bugün İzlenecek Datalar :
Bugün açıklanacak önemli bir data bulunmamaktadır.
İMKB Bugün İçin Beklenti :
İMKB30 spot endeks Cuma günü; yukarıdaki grafikte açıkça işaretleyerek bir süredir
gösterdiğim, orta vadeli düşen kanal desteği olan 38500 seviyesinden başlayan sert yükseliş
hareketi ile kanalın üst bant dürenci olan 45000 seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Kanalın
üzerinde kalması yükselişin oldukça önemli olan endeksin geri çekilmesi durumunda ise ilk
destekler 45100 ve 44000 seviyeleri olarak görülüyor.
Cuma günkü hareketin sindirilmesi amacıyla bugün, bir miktar satışın olağan
karşılanması beklenilen bir gün olacak. Ancak Cuma günü sonrasında hatırlanması gereken
dünya finansal sisteminin önemli bir uçurumdan döndüğü olduğu kadar henüz herşeyin de
güllük gülistanlık olmadığıdır. Zira hafta sonu ABD’de küçük ölçekli bir bankaya daha el
kondu.
Temkinli olmakta ve davranmakta hala fayda var. Zira bu hafta bayram tatili
öncesindeki son hafta ve haftanın ilk üç günü takasa avantajı sebebiyle kritik hareketlere
sahne olabilir..
Şu ana kadar ki verilere bakılarak bugün VOB’ta, açılışta;
[B]EKİM vadeli İMKB30 sözleşmelerinin güne; 500-700 puanlık yükselişle başlangıç
yapabileceğini bekliyorum.[/B]
Pariteler :
Dolar, Japon yeni karşısında geçen hafta 107 seviyelerini aşmasına rağmen tekrar
107’nin altında. Şu saatlerde 106,58 seviyelerinde hareketini sürdürüyor. Euro/dolar paritesi
ise Poulson’un açıklamaları sonrasında Euro lehinde hareketlenip 1,45’i de geçti Şu saatlerde
1,4505 seviyelerinde.
İçeride ise dolar/YTL kotasyonları şu saatlerde bankalar arası piyasada 1,2465
seviyelerinde güne başladı
Dünyada doların dünyada değer kazanmasının etkisiyle içeride de sert hareketin
sürdüren doların 2006 yılındaki sert mayıs – haziran dalgasındaki hareketinden bu yana
oluşan düşen kanal içerisinde hareketi yukarıdaki grafikte görülmektedir. Bu durumda düşüş
kanalından çıkması için doların 1,28’in üzerine çıkması gerekmekte. Geçen haftaki panik
alımlar sonrası 1,30’a doğru hareketlenen dolar beklediği gücü bulamayınca kritik seviye olan
1,28’in altına geriledi.
ABD’de gelen olumlu haberlerin desteğiyle 1,25’in de altına kayan dolar 1,2250
seviyeninin altına kaymadıkça yükseliş potansiyelini hala sürdürebilecek güçte olacaktır ama
1,28’de geçilmediği sürece panik hava da oluşmayacaktır...
Bugüne İlişkin Beklentiler :
Dolar/YTL EKİM 2008 vadeli dolar sözleşmesinin[B], 1,2465 spot fiyatlara göre teorik
fiyat gereği VOB’ta güne 1,2630-1,2690 aralığından başlamasını bekliyorum.[/B]
Nuri Sevgen
-
eksi makas isteğimiz devam:)
-
mbm 5 dakk shor signal versin dusme hızlanır once 43800 sonra 42500 potansı olr
-
44700den biraz daha alım yaptım..ortalama 41900 oldu
-
[quote=furkan;35976]44700den biraz daha alım yaptım..ortalama 41900 oldu[/quote]
inş muaffak olursunuz:)
-
[QUOTE=hexen;35973]mbm 5 dakk shor signal versin dusme hızlanır once 43800 sonra 42500 potansı olr[/QUOTE]
geceden yarım kısaydım ben..
cumadan bugün için tavan bekleyen arkadaşlar olsada...
kalan yarıyıda 45300 den kısaldım...
şuan 5 daklık satta.. 15 dakikalık alda....
15 dakikalıga bakıyorum..sata gelecekmi diye.......
-
Sistemlerim sattaa. Paraşütleri hazırlayın.
Akşama dow da dramatik sonuçlar bekliyorum.. 11.080 ler keserse dowu iyidir:)
-
[QUOTE=catedral;35980]Sistemlerim sattaa. Paraşütleri hazırlayın.
Akşama dow da dramatik sonuçlar bekliyorum.. 11.080 ler keserse dowu iyidir:)[/QUOTE]
sN CATEDRAL SEN HER ZAMAN ZATEN ÇÖKÜŞ BEKLİYORSUN.
Ben ise bu hafta % 5-10 arası yükseliş bekliyorum. Yıl sonu tahminimi yazmayım isterseniz. Çünkü fiyatlar dakikada bile değişiyor..
Öğleden sonra artı yapacak bu piyasa. izleyin isterseniz.
-
arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın da %15 giden bir borsaya dur derler sen nere gidion öle ölü kedi gibi derler. hisse senedi mi bu tavan olunca bidaha tavan olsun:) ayrıca sn bulut neden yılsonu tahmininizi yazmicaksınız. yoksa siz ne derseniz tutuyorda bizmi bilmiyoruz:)
-
Görünen köy kılavuz istemez sayın bulut:)
Bende yazmiyim yıl sonu tahminimi sonra kopya çekersiniz:)
-
Forumda şu anda saatler 18.20 olarak görülüyor.
Forumun saat ayarlarını breysel olarak düzetmelimiyiz.
-
-
[quote=hilm;35986]Forumda şu anda saatler 18.20 olarak görülüyor.
Forumun saat ayarlarını breysel olarak düzetmelimiyiz.[/quote]
hayır. kurumsal düzeltilecek :..: :..:
-
[QUOTE=mbm;35979]geceden yarım kısaydım ben..
15 dakikalıga bakıyorum..sata gelecekmi diye.......[/QUOTE]
ne dersiniz geldimi sata sn mbm
-
[QUOTE=hilm;35986]Forumda şu anda saatler 18.20 olarak görülüyor.
Forumun saat ayarlarını breysel olarak düzetmelimiyiz.[/QUOTE]
Hayır bireysel düzeltmeyin server kaynaklı. Düzeldiginde busefer sizinkisi tekrar bozulacaktır
-
[QUOTE=mbm;35987]44850 uzun.........[/QUOTE]
aynı yerden tekrar kısa..44850 den......
-
[QUOTE=nyse-dj;35989]ne dersiniz geldimi sata sn mbm[/QUOTE]
spot ve vadelinin 15 dakikalıgı alda..
onlar sata gelirse arkaya yaslanırım...
alda oldugu için bir ara uzun denemesi yaptım..aynı yerden verdim geri..
şu an kısayım..ama dediğim gibi 15 ler alda hala....
-
[QUOTE=mbm;35979]geceden yarım kısaydım ben..
15 dakikalıga bakıyorum..sata gelecekmi diye.......[/QUOTE]
endeks kağıtlarında 1 tavandan sonra 2.tavan zor oluyorken cuma günü pazartesi için vobda tavan bekleyen kimmiş?
cuma yaşanan ayı piyasalarında yaşanan ender bir durumdur. hedef aşağısıdır yukarısıdır ama bunlar ne tavanla ne tabanla olacaktır.
dowda 11090 a kadar geri çekilme makul olacaktır şimdilik.
sevgiler.
-
[QUOTE=jelibon;35993]endeks kağıtlarında 1 tavandan sonra 2.tavan zor oluyorken cuma günü pazartesi için vobda tavan bekleyen kimmiş?
cuma yaşanan ayı piyasalarında yaşanan ender bir durumdur. hedef aşağısıdır yukarısıdır ama bunlar ne tavanla ne tabanla olacaktır.
dowda 11090 a kadar geri çekilme makul olacaktır şimdilik.
sevgiler.[/QUOTE]
evet haklisin ben 9 ayda bir kere sahit oldum.
ama sn. teo un dedigi durumlarida ortadan kaldirmak icin tavan yuzde 15 cekildi boylece sacma durumlarin olusma ihtimali biraz daha azaldi.
-
[quote=nyse-dj;35994]evet haklisin ben 9 ayda bir kere sahit oldum.
ama sn. teo un dedigi durumlarida ortadan kaldirmak icin tavan yuzde 15 cekildi boylece sacma durumlarin olusma ihtimali biraz daha azaldi.[/quote]
ben ömr-ü hayatım boyunca ilk kez gördüm:)
-
yön kanımca aşşagı..1-3 günlük..ama asıl tretn yukarı..garantide 3,40 dan kapanış ve tarihi rekor hacim zaten bunu göstermişti..ama vob sistem hala al /tut da...40.400 den beri..
-
[QUOTE=nyse-dj;35994]evet haklisin ben 9 ayda bir kere sahit oldum.
ama sn. teo un dedigi durumlarida ortadan kaldirmak icin tavan yuzde 15 cekildi boylece sacma durumlarin olusma ihtimali biraz daha azaldi.[/QUOTE]
bir gün tama terse yakalanıpta açılıştan %13 yani %130 vermekte var ama şimdi dikkat. heme sermaye hem borç.:confused:
-
Dax 15 dakikalık RSI da negatif uyumsuzluklar var.. Aşağı bekliyorum..
-
arkadaşlar !!! forexde sesli alarm neden garip çalışıyor..ekran bombardımana ugruyor..benim istediğim ;,mesela rsı 40 ı geçince sesli uyarı yapması..ama bu bir türlü olmuyor...
-
parite bilir uzlaşmalar da geldikçe extra kısa :) tıpkı cuma günü uzlaşmalarla tavandan sıraya girip uzayanlar gibi:) (not: lafım size değil sn jelibon siz ayrısınız)
-
bende ise yön yok...
haber kaynaklı iki yönede sert hareket olabilir....
teknik kısa vadede aşagı desede hala alda bende..
kısayım ama her an uzunlayabilirim...aldayız çünkü...spot dahil..
ancak sata gelirse rahatlarım.......
-
[QUOTE=speedytrader;36001]parite bilir uzlaşmalar da geldikçe extra kısa :) tıpkı cuma günü uzlaşmalarla tavandan sıraya girip uzayanlar gibi:) (not: lafım size değil sn jelibon siz ayrısınız)[/QUOTE]
hadi ben ayrıysam söyleyim, evet 1000 puan hakkımı alamadım, o ekstra kardan sabah bir 125 puan aldım. bide kısaldım sonrda bi daha uzadım. bakacağız bakalım.
sevgiler.
-
-
kimse dillendirmiyor ancak ben abede nin kredi notunda indirim bekliyorum.Bu kadar para basmaya seluloz yetmeyecek sonunda.
-
[QUOTE=mbm;36004]44800 yarım uzun.......[/QUOTE]
44975 tekrar kısa....
e hadi kırıl bir tarafa.....
3500 gapla başlamaya benzemiyor demi py kardeşler...:D
-
[QUOTE=follow;36007]kimse dillendirmiyor ancak ben abede nin kredi notunda indirim bekliyorum.Bu kadar para basmaya seluloz yetmeyecek sonunda.[/QUOTE]
:..::..::..:+.
-
fdowun 15 dakikalıkları aşagı uyumsuz...
normalde aşagı kırılması lazım...
-
45000 uzun tekrar......45100 kısa tekrar......
-
mevlana '' ne kadar bilirsen bil,karşıdakine anlatabileceğin,karşıdakinin anlayabileceği kadardır''...yani diyor ki'' sen okyanus kadar olsan bile ,ama adamın kapasitesi bir kova kadar ise ,senden en fazla bir kova su alır''....niye söyledim bunu..diger forumda özellikle garantiye bakarak endeksin 1-3 gün bile olsa geri çekilme yapabileceğini...fakat dow un kuvvetli dip dönüşümü,psikoloji, poz. uyumsuzluk ,mevsimsellik vs. bakarak bizde 3-4 ay yukarı trendin olabileceğini söyledim...adam bu iki cümleden çelişki çıkarmış..yani 2 taraflı konuştuğumu..ilerde hangisi gercekleşirse ''benim dediğim tuttu'' diyeceğimi ifade etmiş......oysaki 3,50 garanti alışlarımı 3-4 ay bekleteceğimi her fırsatta söylüyorum..3.50 den sonra garanti 4.08 oldu...sonra 2.84 oldu..ama satmayacagımı söyledim...ama yukarı bir trent beklemek ile arada bir düzeltme beklemek çelişki değildir..hatta sağlıklı hareketlerin olmasa olmazıdır... adam ne anlamış..kendince alay etmiş..müstehziyane bir uslupla...problem IQ esasında başka bir şey değil...
-
45000 tekrar uzun.........
-
sistem hala al/tut da..sat vermeye niyeti yok bunun..
-
45075 kısa........
önceliğim kısa ama sistemler alda.. bizde py ile çıkıp veriyoruz..........
-
[QUOTE=mavi;35915][COLOR=black][FONT=Verdana]Bizim sorular güme gitmesin diye tekrarlıyorum.Soruların cevabını bilmeyip ek sorular soracakları da soru sormaya davet ediyorum.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Merhaba Sn. Mavi
forumdayım sürekli ama bütün yazıalrı malesef tek tek okuyamıyorum.sans eseri gördüm sorunuzu.
Aslında tabi bu konu çok detaylı ve kapsamlı. uzun uzadıya okumak isterseniz vob'un kendi sitesinde yada tspakb'nin web sitesindeki vob eğitim notlarındaki mevzuat kısmından okuyarak bilgileri elde edebilirsiniz.
1. sorunuz sadece hisse senetlerini kapsamaktadır. vob için böyle bir kapsama yoktur. Vadeli işlemler borsasına sadece aracı kurumlar üye olurken kurum teminatı yatırırlar. Borsaya yatırılan kurum teminatı piyasanın aşırı dalgalanmasında fazlasıyla gelen MC'larda eğer yatıtımcı MC'u tamamlayamaz ve temmerüde düşmesi halinde kurum burdaki teminatı kullanabilir.
2. sorunuzda ise aracı kurumun yatırımcının bilgisinin haricinde yatırımcının parasını takasbanktan çekmesi mümkün değildir ve böyle birşeyde söz konusu değildir. Aracı kurum sadece yatırımcının vob'ta yapacağı işlemlere aracılık faaliyetinde bulunur. Müşterininde parası aslen aracı kurumda değildir. Esasen Vob'un takasındaki takasbank alt hesabındadır. Aracı kurum sadece kendi hesap muahasebesini takip etmek için müsteriye hesap numarası verir. Dolayısıya hergün yapılan uzlaşma ile muhasebe aslında takasbank tarafından yapılıp aracı kurumlara yansıtılır. Yanı kısaca yatırımcının yatırdıgı para aslında zaten devletın bankası olan takasbank hesabındadır. Dolayısıyla aracı kurumun batması yatırımcıyı etkilemez.
3.sorunuda aracı kurumun batması durumunda yatırımcının aslen pozisyonu takasbankta olduğundan zaten bir sorun yaratmaz. Aracılık işlemını aracı kurum uzerınden yapamıyor ıse bu işlemini VOB'a telefon açarakta yaptırabilir. Eger açık pozisyonu varsa kendisi bizzat netleştirebilr. Hisse senedindeki gibi hisseleri başka kuruma virman yapma olayı yoktur. Önce açık olan pozisyonlar nakdileştirilir. daha sonra ise fon başka kuruma kaydırılabilinir.
tesekkurler