pariteler de geri gelmeye başladı dönüş sinyali olabilirmi arkadaşlar.
Printable View
pariteler de geri gelmeye başladı dönüş sinyali olabilirmi arkadaşlar.
[FONT=TimesNewRomanPSMT][LEFT]Uzun süredir pek bişeyler yazamıyorum sayfaya. piyasayı uzaktan izlemekteyim.Kıssadan hisse İMKB30 ile öngörümü belirtiyorum.
Yukar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]daki göstermeye çal[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]m gibi [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks, k[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]sa vadeli yükselen trent kanal[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]üst direncine Cuma günü yapt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]kapan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]la çok yakla[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]t[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks, 40800 seviyesindeki fibonachi düzeltme direncini geçerek yükselen kanal[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n üst direnci olan 41700 seviyesine do[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ru hareketlendi. Ancak bu yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]e ra[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]men, grafikte de i[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aretledi[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]im gibi, i[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lem miktar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nda yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]de[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]il, dü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]gözleniyor. Bu durum biraz yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]in devam[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ndan endi[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]e verici. Fakat bu endi[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]emiz tamamen geçmi[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ten gelen tecrübe ve kitabi bilgilere dayan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yor.
Piyasa, ana kural[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]olan ‘’herkesin gördü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ü ve bildi[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]i haberden para kazan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lmaz’’ desturu ile hareket etti[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]inden; mevcut durumun yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]i törpüleyece[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]i ve piyasay[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]kesinlikle dü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ürece[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ine dair net bir sonuç ç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]karmak da erken. Bu nedenle teknik analizi icat edenler;
mevcut durumda oldu[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]u gibi, yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]e ra[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]men i[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lem miktar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nda art[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]olmamas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]v.b. durumlar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n, öncü sinyal oldu[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]unu ve dikkatli olunmas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]gereklili[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ini vurgular ama asla pozisyon al[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n demez. Pozisyon al[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nmas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]daima net yön belli olduktan sonra tavsiye eder.
Çünkü piyasan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n yukar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]da yazd[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]m desturunu, 400 y[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ldan fazla olan borsac[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]k tarihinde, ilk biz Türk’ler icat etmedik...![/LEFT]
[/FONT]
şimdi bktım 99 da 3 ayda 5000 küsürden 20000 e gelmiş
4 evet tam 4 kat artmış borsa.lelele
biz ne yapmışız 22000 den 33000 e gelmişiz sadece %50
yani diyeceğim dibin dibi vede tepenin de tepesi yok.
Çok ciddi bir rakam eksideyim.Üvvv.Az önce artı oldum.Şimdi yine full eksi.Bugünü bakalım kac puan eksiden 19. iş günü artıda kapatabilecekmiyim.Büyü bozulur bugün.Başa saracam gibi kasedi.
bu piyasa ne zaman düzeltmeye gider,
ne zaman takas artıya geçti ozaman artı takasla götürürler bence tabii.
[QUOTE=fXci;109414]bana sanki teknik olarak 42600 hedefledi vob gibi geliyo emma mena mor flat kalcam.[/QUOTE]
dedim ve inek gibin baktım uctu gitti emma 42600 cort olcam kimse tutamaz .dng
[QUOTE=traderx;109508]önce bir abim geldi ekranı açık görünce başlattı anlatmaya neye takılıyorsun dedi vob deyince baktım kumar muhabbetleri açılıyor:..: kapattım,
adam diyorki 80lerin sonu 90 ların başı gibi ben istanbulda ayaklıborsada işlem yapmışlığı var, böyle ralli yi diyor bir borsa ilk açıldığı yıllar 86-89 gibi gördüm birde en son 99 da gördüm diyor:D:D:D[/QUOTE]
Ben de 99 dan bu yana borsadayım, hatırlayanlar bilir 1999-2000 yıllarındaki ralli ogünden bugüne kadar asla görülmedi, ben görüleceğini de sanmıyorum çünkü tüm kağıtlar gidiyordu. Dohol bir yılda %1000 yapmıştı. A tipi fonlar %200 getirisi vardı bir yılda. Ben YKB nin A tipi metal sektörü fonu ile 1500 lirayı 3 ayda 4500 lira yapmıştım. Ogünler efsaneydi, sizin abi biraz abartmış ya da o günleri unutmuş. Ayrıca 2001 krizinden sonra 11 eylul saldırılarına kadar düştük ve endek yanlış hatırlamıyorsam 5600 leri görmüştü. 8750 den aldığım zoren i 3-4 ay sonra 30000 den sattım. Derviş gelince yine böyle imf muhabbei ile borsa 16000 lere kadar yukselmişti. Yani 3 katı. Şimdi 22000 den 33000 e yukseldik, %50... Yorum sizin...
[QUOTE=GOKHANFINDIK;109298][COLOR="Blue"]Tek sorunum var abi şu anda.Para çok büyüdü.Adetlerim pasifte kalıyor.Tahmin edeceğinizden çok çok büyük adet.O yüzden para atmam lazım dışarı.[/COLOR]Hem shorttan longa dönerken adet iki katı oluyor.Çare bulmam lazım.Bu arada ben 125 ten shortlayınca 050 gördük bozmadım.O poz 450 ye kadar gitti.Borsa bu nasip.Ama durmak yok.Önemli olan artıda kapamak günü.50 lira bile olsa.Ben perşemde günü 39375 longladım en dipten 39100 den shortladım.Orada maliyet 500 puan girdi.Ama acısını aldım bugün.O yüzden zararı kabullenmek lazım.O shortta inatlaşsam bitmem sadece 5 6 saati buluyordu.[/QUOTE]Yok mu kelepir bir ev sağda solda?
[QUOTE=fXci;109514]dedim baktım ve uctu emma 42600 cort olcam kimse tutamaz .dng[/QUOTE]
yapamayacaksınız bence.dng
LONK devam artık çılgınlık boyutundayız işin...
Olmaz, bugünkü yükseliş belli ettiki spot 30 en az 43000-43200 seviyelerini hedefleyen bir yükseliş yapıyor, vobda oralarda olur gibi, o seviyelere gelince IMF haberiylen bir tavan yaptırsalar, aynen 48000-50000 oluverir, tepeler görülecek üç gün tepeyi geçemeyecek ve ondan sonra full kısa girilecek diye düşünüyorum:) boşuna kısa kovalamışım, yinede bi ters bi düz durumu idare etmek lazımdır, saygılar....
[QUOTE=SEYYAH;109518]LONK devam artık çılgınlık boyutundayız işin...[/QUOTE]
43XXX mıydı sizin grafda hedef