-
kısayım ama böle major yükselişlerden sonra ertesi gün aşşa bi verilir millet kısaltılır karı olana mal verdilir bi gün önce kapanış sularında alım yapana stop loss yaptırılır ve herkes zaten yükseldik düşmemiz lazım düşüncesine sokulduğu an yavaş yavaş ağır ağır hissetirmeden yukarı gidilir nolduğu bile anlaşılmaz. sanki şuan o durumdayız gibi geldi gözüme:)
-
Longa devam dokunmadan bekliyorum, S&P şu an al/tut'a geçti bende..
-
Teo abi dip tepe yakalayan sistem herhangi birsey soyluyormu bulundugumuz seviye hakkında
-
45075 en son kısa...
kısaya devam...........
-
[quote=BURAKFX;36017]Merhaba Sn. Mavi
forumdayım sürekli ama bütün yazıalrı malesef tek tek okuyamıyorum.sans eseri gördüm sorunuzu.
Aslında tabi bu konu çok detaylı ve kapsamlı. uzun uzadıya okumak isterseniz vob'un kendi sitesinde yada tspakb'nin web sitesindeki vob eğitim notlarındaki mevzuat kısmından okuyarak bilgileri elde edebilirsiniz.
1. sorunuz sadece hisse senetlerini kapsamaktadır. vob için böyle bir kapsama yoktur. Vadeli işlemler borsasına sadece aracı kurumlar üye olurken kurum teminatı yatırırlar. Borsaya yatırılan kurum teminatı piyasanın aşırı dalgalanmasında fazlasıyla gelen MC'larda eğer yatıtımcı MC'u tamamlayamaz ve temmerüde düşmesi halinde kurum burdaki teminatı kullanabilir.
2. sorunuzda ise aracı kurumun yatırımcının bilgisinin haricinde yatırımcının parasını takasbanktan çekmesi mümkün değildir ve böyle birşeyde söz konusu değildir. Aracı kurum sadece yatırımcının vob'ta yapacağı işlemlere aracılık faaliyetinde bulunur. Müşterininde parası aslen aracı kurumda değildir. Esasen Vob'un takasındaki takasbank alt hesabındadır. Aracı kurum sadece kendi hesap muahasebesini takip etmek için müsteriye hesap numarası verir. Dolayısıya hergün yapılan uzlaşma ile muhasebe aslında takasbank tarafından yapılıp aracı kurumlara yansıtılır. Yanı kısaca yatırımcının yatırdıgı para aslında zaten devletın bankası olan takasbank hesabındadır. Dolayısıyla aracı kurumun batması yatırımcıyı etkilemez.
3.sorunuda aracı kurumun batması durumunda yatırımcının aslen pozisyonu takasbankta olduğundan zaten bir sorun yaratmaz. Aracılık işlemını aracı kurum uzerınden yapamıyor ıse bu işlemini VOB'a telefon açarakta yaptırabilir. Eger açık pozisyonu varsa kendisi bizzat netleştirebilr. Hisse senedindeki gibi hisseleri başka kuruma virman yapma olayı yoktur. Önce açık olan pozisyonlar nakdileştirilir. daha sonra ise fon başka kuruma kaydırılabilinir.
tesekkurler[/quote]
Ben teşekkür ederim.
-
Aslında piyasa bugun agır yatay bu dar alanda ongorude bulunmak da dogru degıl,Short da olur longta olur.En dogrusu flat kalmak galıba yonu bulana kadar..
Uzun vade dusunenler ıcın 43.630 asagı kırmadan, short olunmaması gerekıyor.
Günlük çıtır yapanlar zaten işini bilir...
-
ders arasinda bakabiliyorum durum hala ayni gorunuyor longlar devam ekran basinda olmayinca boyle yatay gunlerde komisyondanda kurtuluyoruz iyi oluyor
-
obolar var.. vadeli ve fdowda
-
700 milyar $'lik paket yardim sicak tas uzerine damlatilan bir damla su gibi !!!
hemen buharlasacak!!!!!
en az 5 trilyon $ gerekli!!!!!
hep beraber gorecegiz!!! abd borsalarinin ve abd real sektor'unun cokusunu!!!.dng.dng.dng.dng:dü::dü::dü:.boks..boks ..kom.kom
-
14.30 dan sonra uzun çubuk bekliorum
-
[QUOTE=speedytrader;36030]14.30 dan sonra uzun çubuk bekliorum[/QUOTE]
slm.
14,30 da veri mi var. syg.
-
[quote=sardes;36032]slm.
14,30 da veri mi var. syg.[/quote]
yok margin callar için son işlem saati
-
[QUOTE=speedytrader;36033]yok margin callar için son işlem saati[/QUOTE]
haklısınız. onu unutmuşuz. işallah çok can yanmaz.
-
py kuyrugunu sıkıştırdı yine..yalanıp duruyor...
gel mama var......
-
yurdum vobu yukariya istahli duruyor ancak belli olmaz.
-
kırmızı vob a çok yakışıyor:)
-
-
Şu ana kadar short için bir sinyal yok.
-
oo saat 22:05 olmus vob hala acıkmı :)
5 dklık sistemler sabahtan beri 3 yanlıs sinyal uretti saglam sinyal yakın gibi geliyor bana
-
22.09.2008 14:20:34 *trichet, "para Piyasasının Doğru şekilde Fonksiyon Göstermesi Için çabalıyor"
22.09.2008 14:21:44 *trichet, "finansal Piyasaların Kurtarılması, Güvenin Yeniden Tesisine Yardımcı Olacak"
22.09.2008 14:22:22 *trichet, "global Merkez Bankaları Uyanık Olmaya Devam Etmeli"
22.09.2008 14:44:45 *trichet, "herkes, Merkez Bankalarının Likidite, Piyasalar Konusunda Alarmda Olduğu Görebilir"
-
evet cuma günkü palavra tavandayız.
-
efg manyagi yine sapitti bence her an cokebiliriz cunku bu herifler resmen ters gosterge.
-
neyse cuma hakkımı bugün aldım, 45550 short.
-
[quote=speedytrader;36018]kısayım ama böle major yükselişlerden sonra ertesi gün aşşa bi verilir millet kısaltılır karı olana mal verdilir bi gün önce kapanış sularında alım yapana stop loss yaptırılır ve herkes zaten yükseldik düşmemiz lazım düşüncesine sokulduğu an yavaş yavaş ağır ağır hissetirmeden yukarı gidilir nolduğu bile anlaşılmaz. sanki şuan o durumdayız gibi geldi gözüme:)[/quote]
seneryo aynen işledi ama alsat yapcaz derken 3 ün 1 ini aldık.uyk
-
22.09.2008 15:35:10 *mitsubishi Morgan Stanley'in Yüzde 20'ye Kadarını Almayı Planlıyor
22.09.2008 15:36:17 *mitsubihi Ufg'nin, Morgan Stanley'in Ne Kadarını Satın Alacağı Defter Değerine Bağlı
22.09.2008 15:36:38 *mitsubihi Ufg'nin, Morgan Stanley'e Yapacağı Maksimum Yatırım 900 Milyar Yen Olacak
22.09.2008 15:37:04 *mitsubihi Ufg, Morgan Stanley Yönetim Kuruluna En Az 1 üye Verecek
-
sn catedral, bu şamadan sonra bence bir müddet dinlenin. işlem yapmayın. forumda da sadece belirli bir yönde ısrarla yazı yazmayın. sizin iyiliğiniz için naçizane tavsiyem. umarım sabah gerçekten kısa poz. taşımıyordunuz...
Bol kazançlar.
-
cuma alamadığını 5 dakikada aldı vadeli yine..
-
[QUOTE=BULUT;36049]sn catedral, bu şamadan sonra bence bir müddet dinlenin. işlem yapmayın. forumda da sadece belirli bir yönde ısrarla yazı yazmayın. sizin iyiliğiniz için naçizane tavsiyem. umarım sabah gerçekten kısa poz. taşımıyordunuz...
Bol kazançlar.[/QUOTE]
TEBRİKLER sAYIN bULUT AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYORDUK AMA ERKEN ÇIKTIM.
-
Bayram şekeri parası çıkaracaklar.
-
sayin arkadaslar siz dusecekmi cikacakmiyi tartisiyorsunuz ben bir kademe ileri gittim dusunun bir dusen fiati yukseltebilir yada cikan fiati durdurabilirim belki terse bile donebilir. isteyenler icin kullanabilirim. teklifleri bekliyorum.
-
[QUOTE=BULUT;36049]sn catedral, bu şamadan sonra bence bir müddet dinlenin. işlem yapmayın. forumda da sadece belirli bir yönde ısrarla yazı yazmayın. sizin iyiliğiniz için naçizane tavsiyem. umarım sabah gerçekten kısa poz. taşımıyordunuz...
Bol kazançlar.[/QUOTE]
******* nesin beeee.. ***** . Burda yazmadık diye bitarafına kına yakmana gerek yok. 44850 den beri uzunum.
Ayrıca haber pompasıyla çıkan piyasa balondur. Tekrar*******. Uzun işedin. Ama dikkat et prostat olma.
Bi *****bilsende yukarı desen anliycam.
-
[QUOTE=catedral;36055]
******* nesin beeee.. ***** . Burda yazmadık diye bitarafına kına yakmana gerek yok. 44850 den beri uzunum.
Ayrıca haber pompasıyla çıkan piyasa balondur. Tekrar*******. Uzun işedin. Ama dikkat et prostat olma.
Bi *****bilsende yukarı desen anliycam.[/QUOTE]
bu kadar alınganlık göstereceğinizi bilsem yazmazdım. yazının içeriği çok ayıp. ben senin ve forumdakilerin iyiliği için yazmıştım. Seni kırdıysam özür dilerim. bu uslubun bu formumuza yakışmadı...
-
Katılımcıların yüksek seviyesinden dolayı bu foruma teşekkürler, işte Voborsa farkı.
-
[QUOTE=BULUT;36056]bu kadar alınganlık göstereceğinizi bilsem yazmazdım. yazının içeriği çok ayıp. ben senin ve forumdakilerin iyiliği için yazmıştım. Seni kırdıysam özür dilerim. bu uslubun bu formumuza yakışmadı...[/QUOTE]
Senin varlığının bu foruma yakıştığını düşünsem olurda
-
[QUOTE=BULUT;36056]bu kadar alınganlık göstereceğinizi bilsem yazmazdım. yazının içeriği çok ayıp. ben senin ve forumdakilerin iyiliği için yazmıştım. Seni kırdıysam özür dilerim. bu uslubun bu formumuza yakışmadı...[/QUOTE]
irrite edici bir mesaj yazmışınız .. verilen tepki ... doğaldır...
-
[QUOTE=catedral;36055]Salakmısın nesin beeee.. geri zekalı. Burda yazmadık diye bitarafına kına yakmana gerek yok. 44850 den beri uzunum.
Ayrıca haber pompasıyla çıkan piyasa balondur. Tekrar geri zekalı. Uzun işedin. Ama dikkat et prostat olma.
Bi bok bilsende yukarı desen anliycam.[/QUOTE]
sevgili catedral size yakismadi
hele bir bayana hic
-
[QUOTE=catedral;36055]
Bi *****bilsende yukarı desen anliycam.[/QUOTE]
Şayet long a geçtiyseniz son durumunuzu yazmanız gerekir bence. etik açıdan. sabahtan 3-4 tane kısa pozisyon ve düşeceği yönünde mesajlar yazıp, öğleden sonra yükselince, ben zaten longum demeniz, sizi formda okuyup takip eden diğer arkadaşlar için negatif/güvensizlik arzeden bir durumdur. Elbette yazmak zorunda değilsiniz, ama sürekli bir pozisyon için bariz yazı yazıp sonra diğer yöne geçip de buraya yazmamak bence düşünülmeli....
-
[QUOTE=selçuklu;36059]irrite edici bir mesaj yazmışınız .. verilen tepki ... doğaldır...[/QUOTE]
dostum tamamda ronaldinho da 50 tane irrite edici msj yazmisti bizde sovseydik ne olurdu burasi ?her irrite edici mesaja sovmekmi lazim?kufur zayifliktir bence.
-
neyse piyasa hareketli... akşam hallederiz ..
-
[QUOTE=BULUT;36061]Şayet long a geçtiyseniz son durumunuzu yazmanız gerekir bence. etik açıdan. sabahtan 3-4 tane kısa pozisyon ve düşeceği yönünde mesajlar yazıp, öğleden sonra yükselince, ben zaten longum demeniz, sizi formda okuyup takip eden diğer arkadaşlar için negatif/güvensizlik arzeden bir durumdur. Elbette yazmak zorunda değilsiniz, ama sürekli bir pozisyon için bariz yazı yazıp sonra diğer yöne geçip de buraya yazmamak bence düşünülmeli....[/QUOTE]
Sn bulut sanırım sinirler gergin, belki ramazandandır belkide başka şeyden fakat sert ve ters cevap alıyorsunuz. Konuyu uzatmasanız daha iyi olur.
Umarım yanlış anlamazsınız...