-
Şimdi...
İçinde bulunulan hareketli günlerde piyasanın o anda gittiği yöne doğru pozisyonlarımız değişmekte. Kendi adıma genel yorum yapmakla birlikte yönden emin olduğum zamanlarda pozisyonlarımıda fırsat buldukça yazmaya çalışmaktayım.
Bizim piyasanın yönüne göre değişkenlik gösteren sistem sinyallerim ve bağlantılı olarak değişen yönüm konusunda ise emin olmadığım zaman pozisyon belirtmeyi uygun görmemekteyim.
Dün sinyalim gereği shorttan long pozisyona geçip 46.100 seviyelerinde farklı bir teknik dolayısıyla kısaya döndüm. Fakat piyasa öngörümüm ve tecrübem geceye kısa girilmesini söylerken kapanışa yakın kullandığım sistem long yönünde idi. 45.650 de kapanışa yakın long olarak geceye girdim....
Burada etik olan hangisidir? Yada gayriahlaki olan nedir?
**Geçtiğimiz haftalarda Sevgili Teo nun başına gelen gibi.. Son 5-10 dakika içinde inanmadığım long pozisyonu aldığımı yazzsa idim ! ! ! ? ? ?
**Herhangi bir şekilde öngörülerimi izleyen bir kişi kendi görüşüne de uyduğu için flat yada short kalacağına long pozisyona geçseydi? ? ?
**Burada yapılanlar bir yatırım danışmanlığı olmadığı halde takib eden yüzlerce insandan 1 kişinin dahi vicdani sorumluluğu kimin üzerinde olacaktı ? ? ? "Ya birisi benim pozisyonuma istinaden pozisyon aldıysa?"
Bu yazının ve dünkü yazıların yazılmasına sebep olan [B]şamarı yediniz dinlenin biraz[/B] cümlesini kullanan ve [B]o kişi gibi düşünenlerin yediği şamarın izi kendilerinde kalacaktır..[/B]
Forumlar bişeyler yarıştırma platformları değildir....
saygılar
-
Piyasa görüşüme gelirsek..
Perşembe gecesi OBO nun boynundan ipi alarak dow u ve diğer piyasaları daraağacından kurtarmaya çalışan programın uygulanabilirliği yoktur....
1- Bu programın yaratıcıları ileride yargılanma kaygısı içindedir..
Demek ki... Arıza çıkabilir!!
2- Yalnızca mortgage kredileri sorun değildir.. Likiditede sorun değildir.. Sorunlar birikip dağ olmuştur.. Geçen sene ortaya çıkan mortgage krizi piyasaya likitidite krizi gibi algılatılıp piyasalar yanıltılmıştır..
3- Bu program arkadaş şirketi kurtarma programıdır..
4- Bu program Amerikan halkına yüksek mali risk getirmektedir... Bahsi geçen rakamlar devede kulaktır.
5- Kapsam harici olan Hedge fonlar bu işe itiraz edecektir kiii... Dün gece petrolün fırlamasında hedge fonların intikam parmağının olduğunu düşünüyorum.
6- Aniden yasaklanan açığa satışlar kurumların daha farklı zararlar yazmasına sebep olmuştur..
7- Sunulan programın çözüm olduğuna inanılsa açığa satış yasağına neden gerek görülsün? Demek ki kendileride inanmıyor..
8- Yalnızca Amerika daki şirketlerin zararlı bölümleri üstleniliyor.. Ya dışarda oluşan zararlar?
9- Bu programın uygulayıcıları derse ki! ! Yurt dışındaki yatırımlarınız geri getireceksiniz. Diğer piyasalar ne olur?
10- Yurt dışı piyasalar bu haldeyken pamuk ipliğine bağlı batık türk ekoomisinin ayakta kalacağına kim inanabiliyor? Anca Başbakan ...:)
Piyasalar için yapılacak hiç bir şey yoktur.. Hepsi zincir şeklinde birbirine bağlıdır.. Hata geçen sene batıkların kurtarılmaya çalışılmasında yapılmıştır. Süreç uzatılıp problem krize dönüşmüştür.
Bir şeyi yıkmadan yenisi inşaa edilemez....
Bu demek deildir ki.. Piyasalar arada tepki vermeyecek.. Artık tepkiler de düşüşlerde çok sert olacaktır.. Piyasalar gerçekdışı söylentilere ve haberlere çok duyarlı hale gelmiştir.
Dün gece dow son 45 dakikaya kadar bir müdahale olur ümidiyle düşüşü onaylamasada sonunda sert satışları yemiştir. VIX endeksi epey bir süre dirensede sonunda ipin ucunu kaçırdı. Başkan adaylarının programı eleştirmeyei ve hedge fon yöneticilerinin seslrini yükseltmeye başladılar.
saygılar
-
[QUOTE=BULUT;36140]Dişiliğini kullanıp bu forumda birkaç sempatizan toplayıp KANCIKLIK YAPMA. EĞER MSNDE İSEN, ORDA NE HALT YİYORSAN ORDA YEMEYE DEVAM ET. BU FORUMDA ÇOK BİLMİŞ MESAJLAR YAZIP DİĞER KARDEŞLERİ YANILTIP KENDİN BAŞKA POZİSYON ALMA. SONRADA PİŞKİN PİŞKİN BEN ZATEN ŞÖYLE YAPTIM DİYE KENDİNİ SAVUNMA. BU TÜR HAREKETLERE KANCIKLIK DERLER. SENİN GÖRÜŞÜNÜ DE İPLEYEN YOK ZATEN. EN SONUNDA HAKETTİĞİN TARZ CEVABI ALDIN.
SENİN KADAR ADİLEŞECEK PİSLİK BİRİ DEĞİLİM. BU FORUMA YAZMAKLA 1 KURUŞLUK ÇIKARIMDA YOK. SADECE KÖTÜLÜĞÜ AFİŞE ETMEYİ SEVİYORUM.[/QUOTE]
[B]Hatta dişiliğimi kullanıp piyasayı da yönlendiriyorum. .kom
Hatta dişiliğimi kullanıp Lehman ı dahi batırttım...kom
Hatta dişiliğimi kullanıp piyasayı 48.000 den 39.000 e kadar indirttim... Rica ettim Py den...kom
ZAVALLI SEN... YUKARIDAKİLERİ YAPABİLECEK DİŞİLİĞİN BİLE YOK.kom[/B]
Eğer sen salaksan benim yapacak bir şeyim yok.. Üzgünüm. Maalesef daha çok kaybedeceksin. Hatta 0 olacaksın. üstüne para vermen gerekecek... Bu kafaya bunlar müstahaktır.kom
Bu yazdıklarını şikayet dahi etmiyorum. Sayın Hellim de senin bu yazılarını silsin istemiyorum..
[B]Adiliğin basitliğin salaklığın iyicene gözüksün.. Tüm ziyaretçiler okusun:) Her kimin tetikçisiysen sonunuz belli.[/B]
-
[QUOTE=BULUT;36139]Bir sürü küfürler yazıp, utanmadan burada hala yazıyor olması ve bu futursuzluğa müsade edilmesini, kendi pozisyonu farklı iken, burada başka yönde pozisyn naraları atılmasına müsade edilmesini [COLOR="Red"][B]KINIYORUM. [/B][/COLOR]
Bu forumu okuyan diğer arkadaşların [B][SIZE="3"]burdaki ÇETEVARİ bir gurubun [/SIZE][/B]kendi arasında körle sağır birbirini ağırlar misali suni pozisyon oluşturup diğer kardeşleri yanıltmasına müsade edildiğini [COLOR="red"][B]HATIRLATMAK[/B][/COLOR] istiyorum.
Saygılarımla.[/QUOTE]
Hişşşştt çete elemanları. Piyasayı yukarı açın.lelele
-
Arkadaşlar cümleten günaydın.Bu tartışmalar uzadıkça birbirinize olan kırgınlığınız dahada artacak her ikinizde saygı değer kişilersiniz bir an önce bu tartışmaları bitirmeniz temennimle.
Saygılar.
-
gnd arkadaşlar:) kavgaya luzum yok kardeşiz hepimiz:) yine böle major yükselişlerden sonra olan durumu paylaşayım. sert yükselişden sonra sistemler geri gelişde sat verir tıpkı dün ilk seans olduğu gibi vatandaş kısalır. sonra yukarı çizilmeye başlanır bu sefer al verilir vatandaş sisteme güvene devam deyip stop olup long olur. fiyatlar bi kaç kademe gider ve vatandaş oo iiki sisteme güvenmişim der ve huzurla evine gider. sabah bi bakarki gepi yiyecek ve sat gelcek. almığızımı vercez veya iyi zarar yazcaz der ve açılışda pozunu flatlar ve çekilir kenara ama bu sinyal doğru sinyaldir ve fiyatlar yavaş yavaş hissettirmeden inecektir aşşağıya. bugünkü durum gibi.saygılarımla
-
günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle...
-
Günaydin iyi seanslar, bol kazanclar. +.
-
[quote=catedral;36142]
6- Aniden yasaklanan açığa satışlar kurumların daha farklı zararlar yazmasına sebep olmuştur..
7- Sunulan programın çözüm olduğuna inanılsa açığa satış yasağına neden gerek görülsün? Demek ki kendileride inanmıyor..
[/quote]
bravo
çok güzel yazmışsınız
zaten açığa satışların yasaklanmış olması
olayın boyutunun ne derece büyük ve kalıcı olduğunun
en büyük kanıtı bence
saygılarımla
-
herkese gunaydinlar
spottaki acilis sahte bence dikkat edilmesi lazim
7 trilyon hacimle - %2.5 acilmaz hicbir piyasa.
-
46150 kısaya devam....
15 dakikalık bu sefer açılışla satta......
al verirse uzunlarım.....
-
günaydınlar.
sn semerkandi sizi burda görmek ne güzel.
dow sn catedral i haklı çıkarttı.
Kişilerin cinsiyetine saldırmak en ucuz yoldur. Sn bulut artık bir son verin.
syg.
-
doce gece ruyasinda long gordu sanirim ne bulursa aliyor
dun efg aliyor, cokus yakindir dedigimi hatirliyorum !!!
1000 puan asagi gap oldu !
-
uzunlarla devam elime yapıştı bunlar bırakamıyorum
-
ARADA fiat yazarsanız sevinirim. baglantı yok.
-
Benim sistemde longda daha.
-
[QUOTE=cbaykus;36156]ARADA fiat yazarsanız sevinirim. baglantı yok.[/QUOTE]
45.050-45.075
-
[QUOTE=cbaykus;36156]ARADA fiat yazarsanız sevinirim. baglantı yok.[/QUOTE]
45 075 - 45 100
-
-
-
-
olay anlasildi doce cuma gunu 45.175 yani tavandan yaptigi shortlari kapatiyor
9.000 yapti longlari.
-
44800den son partiyide aldım full olduk artık...
-
bush amca kongreye şu paketi geçirtse artık guzel olucak
-
[QUOTE=follow;36163]olay anlasildi doce cuma gunu 45.175 yani tavandan yaptigi shortlari kapatiyor
9.000 yapti longlari.[/QUOTE]
doce işlemleri bitti mi acaba :)
-
-
s.a ağalar yasağımız bitti geldik. o beni şikayet eden ispiyoncular 2 dakka delikanlı olun. yazılarımı okumak istemeyenler bidaha söylüyorum beni banlasınlar. nasıl yapcaz bilmioz diye bahaneniz de olmasın yapmanız gereken tek şey profilime tıklayıp sol tarafda yasaklı listesini düzenle ibaresine tıklamak ve nickimi o boşluğa yazıp evete basmak. ilkokul çocuğu gibi ispiyanculuk yapacağınıza bunu yapın daha iyi.
-
[QUOTE=teo;36167]Shorta geçtim.900 puan zararla..Sisteme %200 sarılacağım,Zarar etmiş olmak mühim değil, başka türlü kazanmak mümkün değil...[/QUOTE]
o zaman ben imkansızı başarıyorum. ben de sistem yok.lelele
-
[QUOTE=Vob Trader;36171]o zaman ben imkansızı başarıyorum. ben de sistem yok.lelele[/QUOTE]
Belki de en iyisi sistem kullanmamak, hissiyata göre oynamak, ben sisteme göre kazanamıyorum, Doğru yapıyorsunuz,Devam edin.
Sinyallerinizi paylaşırsanız çok memmun olurum...
Sevgiler..
-
44800 yarım uzuna geçtim....stopum 44675 altı......
-
[QUOTE=sardes;36168]doce işlemleri bitti mi acaba :)[/QUOTE]
doce gorunmuyor,durdu.
-
1 dakikaliklardan izledigim kadariyle yatay bi ücgen olusumuna benzettim. Eger gerceklesirse ögleden sonra yukari kirilabilir.
Tabi henüz erken öglene kadar sert hareketler olmaz ve islem hacmi düsük seyrederse dikkate alinabilir.
-
-
[QUOTE=Vob Trader;36170]s.a ağalar yasağımız bitti geldik. o beni şikayet eden ispiyoncular 2 dakka delikanlı olun. yazılarımı okumak istemeyenler bidaha söylüyorum beni banlasınlar. nasıl yapcaz bilmioz diye bahaneniz de olmasın yapmanız gereken tek şey profilime tıklayıp sol tarafda yasaklı listesini düzenle ibaresine tıklamak ve nickimi o boşluğa yazıp evete basmak. ilkokul çocuğu gibi ispiyanculuk yapacağınıza bunu yapın daha iyi.[/QUOTE]
seni okumamak mumkunmu
yine donusun cok piss oldu
-
[QUOTE=teo;36172]Belki de en iyisi sistem kullanmamak, hissiyata göre oynamak, ben sisteme göre kazanamıyorum, Doğru yapıyorsunuz,Devam edin.
Sinyallerinizi paylaşırsanız çok memmun olurum...
Sevgiler..[/QUOTE]
sinyal yokki ekrana bakıom alıolarsa alıom satıolarsa satıorum. tıpkı dün fdow fdax gün içi yeni yüksekleri görürken biz 46100 ü ısrarla geçemedik. bastım şortu. bugün de aynen doyçe ısrarla düşürmedi 700 leri ne diye inata bineyimki. pozumu kapadım longladım. extre yapıştırayımmı demicem artık düzeysiz diosunuz sonra harciosunuz beni.
-
[QUOTE=Vob Trader;36178]sinyal yokki ekrana bakıom alıolarsa alıom satıolarsa satıorum. tıpkı dün fdow fdax gün içi yeni yüksekleri görürken biz 46100 ü ısrarla geçemedik. bastım şortu. bugün de aynen doyçe ısrarla düşürmedi 700 leri ne diye inata bineyimki. pozumu kapadım longladım. extre yapıştırayımmı demicem artık düzeysiz diosunuz sonra harciosunuz beni.[/QUOTE]
seni harcamak mumkunmu?
sen kendi kendini harciyosun
efendi ol harcanma
-
-
[QUOTE=follow;36177]seni okumamak mumkunmu
yine donusun cok piss oldu[/QUOTE]
ya ben kedi gibi adamım kimseye sataşmam bulaşmam. normal de bak bi haftadır yazmıodum bana bulaşanlar ortada yok bu forumda yazmıolar tribünlerde duruyolar(bulut hariç gerçi onun da ifadesini alan olmuş:D). sonra ben yazınca bi sus senimi okuyacağız cart curt. ee kardeşim bu siteyi yapan büyüklerimiz düşünmüş taşınmış istemeyen istemeyenle muhatap olmasın diye bi yasaklı listesi oluşturma imkanı vermiş. uygulasanıza bunu. benden rahatsız olanlar:[U] xxxx,bulut,mersinyk,açık-poz ve chn69 [/U]benim bildiklerim size sesleniorum yasaklayın beni ya da bana bulaşmayın.
neyse efendice işimize bakalım. geceden kısaydım şimdi ise pis uzunum stopp loss 44600 ama sarkma deil kırılım :)
-
[QUOTE=Vob Trader;36170]s.a ağalar yasağımız bitti geldik. o beni şikayet eden ispiyoncular 2 dakka delikanlı olun. yazılarımı okumak istemeyenler bidaha söylüyorum beni banlasınlar. nasıl yapcaz bilmioz diye bahaneniz de olmasın yapmanız gereken tek şey profilime tıklayıp sol tarafda yasaklı listesini düzenle ibaresine tıklamak ve nickimi o boşluğa yazıp evete basmak. ilkokul çocuğu gibi ispiyanculuk yapacağınıza bunu yapın daha iyi.[/QUOTE]
geçmiş olsun..
-
[QUOTE=jerfin;36182]geçmiş olsun..[/QUOTE]
ALLAh razı olsun