[quote=ÖZGÜR EFE;109910]üzeri derken başkanım? :) 41050 mi 41950 mi?
yada bugün korunacakta yarın korunmayacakmı :).kom[/quote]
41 bin altına sarkma olmayacak manasında çeto :)
ama bugün için..
çok fazla uzağı tahmin etmek güç vob ta..
Printable View
[quote=ÖZGÜR EFE;109910]üzeri derken başkanım? :) 41050 mi 41950 mi?
yada bugün korunacakta yarın korunmayacakmı :).kom[/quote]
41 bin altına sarkma olmayacak manasında çeto :)
ama bugün için..
çok fazla uzağı tahmin etmek güç vob ta..
Bunlar ellerindeki malları eritene kadar çok git gel yaparız daha.
[quote=unlimitted;109912]sabah senaryoyu okumadın mı YAVUZHAN, yeteince longcu avlayana kadar git-gel konya 3 saat demiştik.
seviyelerimiz az buçuk saptı biz 41.050-41.450 aralığı demiştik, alalım bi 250 puan yukarı ikisini de, senaryo aynı. :D[/quote]
bugün yaptığım en iyi iş 40800 den kısa kapamak oldu.
zaten bu seviyenin 1 kademe altı en düşük seviye olarak kaldı.ballıymışım..
yukarı deneme başarısızlıkla sonuçlanıp 200 puan zararla stop oldu..
41400 den yine kısayız ama çokta potansiyel içermiyor gibi şimdilik.
tabi dünkü gibi şok satış aklımda hala :)
[QUOTE=abka;109907]sistemlerin al-sat komutundaki formüller[B] simetrik [/B]olmak zorunda mıdır?
[B]bana göre böyle bir ideallik yok...[/B]
sistem;endeksin yakın karakterini ortaya dökerek,bundan sonraki gelecek adımlarını-yönünü bilmektir..yani [B]karakter analizidir..[/B].öyleyse uygun getiri sağlayan formül , [B]al [/B]olarak kuru fasulyenin,[B]sat[/B] olarak çiğ köftenin formülü ise bile dogru olan odur:):):)...demekki vob un karakteri buymuş denilmeli...
testin çok uzun vadeli olmasınıda dogru bulmuyorum...çünkü çok uzun geçmişe dayalı testler yakın karakter hakkında yanlış bilgi verebilir...karakteri çözecek kadar uzun,ama alakasız harekerleride görmeyecek kadar kısa olmalıdır...mesela yatay trentlerin olduğu 2 yıl öncesi,sert hareketlerin olduğu son yılların karakterine uygun değildir...
özetle ,sistem için 200 işlemlik test , bana göre yeterli dogru veriyi verebilir... [B]ayda bir test yapıp opt [/B]degerlerde ufak balans ayarı yapmak lazım...kendi açımdan belirsizliği böyle çözdüm..mantık silsilesi dogru mu acaba..[/QUOTE]
AL için ayrı sat için ayrı formülasyon kullanmak mantıklı fakat sadece alların performasnını görebilemk için pozsiyonu kapatırmak için bir sat formülü de girmek gerektiğinden yapılması biraz zor olur sanırım. Ama oluyorsa ve bilen varsa sevinirim.
Testlerde Aralık ve sonrasında iyi getiri sağlayan bir sistmein KAsım gibi trendli bir sistemde zarar yazdığını gördüğüm için bence olabildiğince uzun veri kullanılmalıdır. Ben maksimum terse kaldığı puan seviyesine ve ardışık zaarlı işlem sayısına dikak etmeye çalışıyorum.
öncü göstergem dünkü 42 bin seviyelerinden önce düşmeye başlamıştı temposu azalsada sinsice gerilemeyi sürdürüyor halen..
yalnız ortalamaların bi üstüne bi altına gelip gittiğimiz için net yön tayini gerçekleştirilemiyor halen..
[quote=Larossıan;109915]Bunlar ellerindeki malları eritene kadar çok git gel yaparız daha.[/quote]
tam benim yazacağım şeydi.
aşağı gidişlerin isteksizliği resmen grafiklere yansıyor.
korelasyon yine long yönünde bozuldu.
sabahki 2 tane yeşil çubuğun hacmi, o saatten bu saate kadar olan kırmızı çubukların toplam hacminden fazla.
aşağı kademeler dolmadan, düşüş hacimleri artmadan fişi çekmezler.
Full short full long yeniden.Spot düşmüyor isc garan ve akbank sağlam gözüktü gözüme.
En güzeli 15 dklık sat verene kadar beklemek.
Dax yüzde 1 düşmüş imkb artı.Artmamız lazım.
[quote=Larossıan;109921]En güzeli 15 dklık sat verene kadar beklemek.[/quote]
göstergeler net satıştada ortalamaların altına gelmemek için büyük çaba sarfediliyor..
future lar toparlasa niyetleri çok açık..
[URL="http://img24.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2i.jpg]"][URL=http://img24.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2i.jpg][/URL][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/1157/screenhunter2i.jpg[/IMG][/URL]
Diğer kullandığım 5 dklıkta düşüşü desteklemiyor şimdilik.
[QUOTE=fXci;109881]kritik yerden aldın galiba yine shorta donecen tez zamanda veya 25-50 puvana kapatcan :)[/QUOTE]
gokan kritik yerden aldın derken baz aldigim graf boyleydi
[IMG]http://i40.tinypic.com/2h54phu.png[/IMG]