[QUOTE=xxxx;36274]size kemik atmadım[/QUOTE]
Dikkat et aşılarım tam değil. Kuduz iğnelerine de güven olmuyo
Printable View
[QUOTE=xxxx;36274]size kemik atmadım[/QUOTE]
Dikkat et aşılarım tam değil. Kuduz iğnelerine de güven olmuyo
43975 longs stop and shorts
[QUOTE=xxxx;36271]sn mbm burada ne kavgalar oldu sayfalarca.şurada sizinle bile ilgisi olmayan tartışma için neden küstünüz anlamış değilim. dün akşamdan 46150 den short açıp,1500 puan [B]aşağı gelen bir piyasada bu derece sinirli olmanız terse geldiğinizin işaretidir bana göre[/B][/QUOTE]
yazımda dedimki herkes kendi işine bakmıyor..ondan problem çıkıyor...
[B]alın en güzel örnegi... [/B]
küsmede yok sinirde yok.....:)))
sadece bu şekildeki özel hayatın karıştıgı bir ortamdan bir müddet uzaklaşmak istedim..ve böyle yazdım..bir müddet dedim..
2400 puan almışım ben.....
43600 den flatladım kısaları......
ama bu arkadaş gibiler yüzünden bayram sonuna kadar yazmayacagım..
herkes düşünsün kendi payına düşeni....
[quote=mbm;36278]yazımda dedimki herkes kendi işine bakmıyor..ondan problem çıkıyor...
[B]alın en güzel örnegi... [/B]
küsmede yok sinirde yok.....:)))
sadece bu şekildeki özel hayatın karıştıgı bir ortamdan bir müddet uzaklaşmak istedim..ve böyle yazdım..bir müddet dedim..
2400 puan almışım ben.....
43600 den flatladım kısaları......
ama bu arkadaş gibiler yüzünden bayram sonuna kadar yazmayacagım..
herkes düşünsün kendi payına düşeni....
herkese saygılar.......[/quote]
her zaman olduğu gibi süpersiniz. tebrikler.
bence bugün size tatil olsun sabaha dönün .brv
700 den uzunlayacakken bu yazı yüzünden kaçırdım..tepkiye..43950 den tekrar kısaldım..
demek istediğim bu..
burda gereksiz şeylerle ugraşıyoruz ve bu bize zarar veriyor......
yazı yazmak ekrandan kopmak demek...
teşekür alacagımıza birde saçma sapan ithamlarda kalıyoruz.....
[QUOTE=mbm;36281]700 den uzunlayacakken bu yazı yüzünden kaçırdım..tepkiye..43950 den tekrar kısaldım..
demek istediğim bu..
burda gereksiz şeylerle ugraşıyoruz ve bu bize zarar veriyor......
yazı yazmak ekrandan kopmak demek...
teşekür alacagımıza birde saçma sapan ithamlarda kalıyoruz.....[/QUOTE]
mbm kardeşim sen iş bilirsin dikat et beni yanlız bırakma :o
system long signale kadar yerden kalmycam
44250 ustesinde long signal olr
Piyasaya al geldi arkadaşlar, tıpkı dünkü gibi olabilir, saygılar.
43900 üzeri al konumunda oluyor, bakalım aşağısına sakma yapacakmı, yapmadığı müddet.çe uzun, saygılar.
[QUOTE=bull market;36285]Piyasaya al geldi arkadaşlar, tıpkı dünkü gibi olabilir, saygılar.[/QUOTE]
benim 5 dakk short 15 dakk short gunler short halen
Şimdi yukarı yapar 45300 e gideriz, tıpkı dünkü gibi, ondan sonrada yarın gaplı düşerek açılış, bence yani, saygılar.
Olmazsa bugün kapanışı en düşük sevieyelerden yapmamız gerekir, oda zaten 43500 müydü neydi
Eyvah tamda zamanında dow futur sallandı aşağıya, bakalım neler olacak, saygılar.
Günün en düşüğünden fazla uzaktada değiliz, saygılar.
[color=#FF0000][b] 23.09.2008 14:52:23 ABD'NİN KURTARMA PLANINA İLİŞKİN BAZI SORULAR HALEN YANIT BULABİLMİŞ DEĞİL [/b][/color]
ABD tarihinin en büyük kurtarma planına ilişkin bazı soruların, planın kamuoyuna açıklanmasının üzerinden iki gün geçmesine rağmen henüz yanıt bulamadığı belirtiliyor.
Ekonomi uzmanlarına göre, yanıt bulamayan soruların başında, ''hükümetin, bankaların kayıtlarındaki tutsata (mortgage) dayalı şüpheli alacakları nasıl temizleyeceği, süreci kimin yöneteceği ve maliyetinin ne olacağı'' geliyor.
Kapalı kapılar ardında Demokratlar, ülkenin mali devlerini kurtarma karşılığında sıradan Amerikalılara da daha fazla yardımcı olacak değişiklik talebinde bulunurken, planın ana unsurları değişmeye devam ediyor.
ABD Hazinesi, cumartesi günü milletvekillerine sunduğu üç sayfalık yasa tasarısıyla, bankalar, tasarruf kurumları, kredi bankaları, arabulucu kurumlar ve sigorta şirketleri dahil mali kurumlardan ''sorunlu alacakları'' satın almak için gelecek iki yıllık sürede harcamak amacıyla 700 milyar dolar istedi.
İlk yasa tasarısında sadece tutsatla ilgili varlıkların satın alınacağını ifade eden Hazine, ABD Merkez Bankası (Fed) ile yapılan görüşmelerden sonra tasarıda yaptığı değişiklikle, gayrimenkul dışındaki şüpheli varlıkların satın alınmasının piyasa istikrarına katkıda bulunması için gerekli olduğuna karar verilmesi halinde bu tür varlıkların alınması için yetki istedi.
Bu da vergi ödeyenleri, otomobil kredileri ve kredi kartı borçları benzeri kredileri de ödemekle karşı karşıya bırakacak. ABD Hazinesinin ise esas itibariyle tutsat kaynaklı şüpheli alacaklara odaklanacağı ifade ediliyor.
Bu şüpheli alacakların satın alınması çalışmasının nasıl olacağı sorusunun yanıtı da henüz bilinmezken, Hazine yetkilileri ''ters repo'' uygulamasını konuştular. Bankalar şüpheli alacaklarını elden çıkaracak ve hükümet, piyasa varlıklarının satılması ve belki kar etmesi için yeterince düzelinceye kadar varlıkları elinde tutacak.
Ekonomistler, bu sürecin büyük bir avantajı olmasının yanı sıra bazı mali kurumlar için önemli risk yaratacağını söylüyorlar.
Hükümet, borçları satın alınarak, kurumlar arasında daha kolay fiyatlama ve daha fazla uyum sağlayacak bir piyasa yaratacak. Bu, yüksek riskli tutsatlar için piyasada belirsizliği azaltabilir. Ancak, bu açıklık, bazı kurumlar için kötü haberlere yol açabilir. En kötüsü, bazı kurumların kredi kayıplarına karşı tutmak zorunda olduğu sermaye yeterliliği azalabilir ve bu da bazı bankaların iflasına yol açabilir.
Kurtarma planı henüz tamamlanmazken, Demokratlar planda, mali şirketlerin yöneticilerine yapılacak ödemelerin sınırlandırılması ve borcunu ödeyemeyen ev sahiplerinin aylık ödemelerinin düşürülmesi gibi tüketicilerin yararına değişiklikler yapılmasını istiyorlar.
Bush yönetiminin kurtarma planıyla, Hazine bakanına, piyasa istikrarı için Fed başkanı ile danışmada bulunarak mali kurumların şüpheli alacaklarını almak için 700 milyar dolarlık bir kurtarma paketi için yetki verilmesi isteniyor.
Ulusal borç konusundaki yasal limiti 10,6 trilyon dolardan 11,3 trilyon dolara çıkaran planla Hazine bakanının, varlıkları satın alma, tutma ve satmasına izin veriliyor. Kurtarma planıyla ilgili yasa tasarısı yasalaştıktan sonra planın uygulaması iki yıl sürecek.
Bush yönetimi ayrıca, gelecek yıl bütçe açığının 482 milyar dolar olacağını tahmin ediyor. Bazı ekonomistler, farklı kurtarma planlarının mümkün olmasının ve ekonominin zayıflamasının ülkenin bütçe açığını 1 trilyon dolara çıkarabileceği yorumlarını yapıyor.
Kurtarma planının başarı şansı bulunduğuna inanan bazı ekonomistler ise çok sayıda mali kurumun, şüpheli alacaklarından kurtarmak için bu şansı kullanacağını ve daha fazla normal borçlanma operasyonlarına yeniden başlayacağını, bunun da ekonominin gelişmesini destekleyeceğini belirtiyorlar.
AA
[color=#FF0000][b] 23.09.2008 15:01:57 PAULSON, ''PİYASALARDAKİ DALGALANMA, GEÇEN HAFTA YENİ BİR SEVİYEYE ULAŞTI VE EKONOMİNİN GENELİNE YAYILDI'' [/b][/color]
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, piyasalardaki dalgalanmanın, geçen hafta yeni bir seviyeye ulaştığını ve ekonominin geneline yayıldığını söyledi.
Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre Paulson, ekonomideki sorunun temeline inilerek geniş kapsamlı ve hızlı bir önlem alınması gerektiğini bildirdi.
Kongrenin, kurtarma paketi konusunda hızlı davranması gerektiği uyarısında da bulunan Paulson, sorunlu varlıkların ayıklanmasıyla, piyasaların istikrara gireceğini ifade etti. AA
Deutsche yüzde 55 ile alım tarafında şu an.
Ben takasa yeni bakıyorum da
bu tablo gün boyunca böyle miydi, Deut. yeni mi başladı alımlara
takip eden varsa cevap verebilir mi
Teşekkürler
Belkide tüm dünyada satışları karşılayıp, akşama konuşmalar ile dow u yukarı çekecekler, ahanda sana kısada olanlara görüntü, buda var, yani kısada tehlikelei, fakat bugün düşerek kapanırsa tehlikeli, yoksa 45000 üzerinde ben pek tehlike görmem, saygılar.
[QUOTE=abilag;36297]Deutsche yüzde 55 ile alım tarafında şu an.
Teşekkürler[/QUOTE]
Evet deutsche 43500 düşerken aldı, çıkarkende alıyor, al konumundayız bu arada, saygılar.
[quote=abilag;36297]Deutsche yüzde 55 ile alım tarafında şu an.
Teşekkürler[/quote]
Sabahtan beri alımda.
5 dakikalık grafikte saat 14:15 barı oluşurken dipden dönüş işareti vermişti aslında, ama tabiii bu o anda anlaşılmadı, şimdi grafiğe baktığımızda dönüşü daha net görebilirsiniz, saygılar.
Dolara veriyolar dolar short artık, saygılar.
5 dakk long signal verdi 15 dakk short halen
[QUOTE=hexen;36305]5 dakk long signal verdi 15 dakk short halen[/QUOTE]
Esas saatliğin durumu oldu, son bir aşağı dalgada olabilir, olmaz değil, ama buradan topladı toplayacak, yani saatlik al vermek üzere neredeyse, saygılar.
Bu hafta 47000 e ulaşamayan bir ekim vadelinin yarından sonraki yukarı hareketllerinde kısa olmalı, işte piyasa buna istinaden buralarda tutundu, saygılar.
[QUOTE=bull market;36307]Bu hafta 47000 e ulaşamayan bir ekim vadelinin yarından sonraki yukarı hareketllerinde kısa olmalı, işte piyasa buna istinaden buralarda tutundu, saygılar.[/QUOTE]
tam yatay carpma zaman .dng
Yatay ama, tabiki aşağıda 43475 düşüğümüz ve onunda altında 42300 seviyeleri destek, ama oralar geçilirse aşağıya eğer, büyük gap kapanacak şekilde düşeriz diyorum, ondan sonra tekrar tepkiye mecal kalacakmı bakarız, buda kötümser senaryoydu:) saygılar.
mbm 44500 ustesinde olsak long otururdu amma onun 5 dakk long signal vermistir benim gibi
[QUOTE=hexen;36311]mbm 44500 ustesinde olsak long otururdu amma onun 5 dakk long signal vermistir benim gibi[/QUOTE]
Sanırım mbm sistemini biliyor ve takibediyorsun:), kolay gelsin.
Kpatma davası gibi bişey olması lazım diyorduk ya, bu global piyasalarda sanırım kongrenin alacağı karar bizdeki kapatma davası etkisini gösterebilirde, o vakit dikkatli olmalı, bu al sinyalleri çok fena baş ağrıtabilirde, çok kazanç bırakabilirde:) saygılar.
15 dakk long signal sınırda direnc zorlayor
15 dakk bi long sigal olmadı
44000 asayasında 5 dakk short signal olur 5 dakk halen long
Hımmm, dow avrupaya oyun oynamak istiyor anlaşılan, 11000 civarında açılış ister sitemez tedirginlik veriyor, saygılar.
Bakın arkadaşlar, bu hafta önemli verilerde var ama, dahada önemlisi, paulson un, bernankenin, fed in konuşmaları haftanın beklentileri ve haftaya damgasını vuracak görülüyor.
Bu konuşmalar ne hikmetse tam bizim piyasa kapanınca yapılıyor, buna göre pozisyonlar dikkatli ayarlanmalı derim ben, işte bakın konuşmalar ve saatleri.
23 Eylül (TSİ 17:00) Paulson ve bernanke konuşacak.
24 Eylül (TSİ 17:00) Bernanke kongreye sunum yapacak.
25 Eylül (TSİ 19:00) Paulson ve Bernanke bilgilendirme konuşması yapacak.
Piyasalar bu konuşmalara dikkat edecek, ayrıca haftanın ilk yarısı önemli datalar TSİ 17:00 de açıklanacakken, yani bizim piyasa kapanışında, haftanın son günlerinde önemli datalar TSİ 15:30- 17:00 saatlerinde olacak.
Her gün akşam senaryonuzun tersine konuşurda bizi gap olayına maruz bırakırmı bu adamlar siz düşünün, hesabınızı ona göre yapın ve akşamları pozları iyi ayarlayın
15 dakk long signal oldu teyitsiz amma
23.09.2008 16:42:51 NOMURA, LEHMAN'IN AVRUPA VE ORTADOĞU VARLIKLARINI SATIN ALDI
Japonya'nın en büyük aracı kurumu Nomura, Lehman'ın Asya'nın
varlıklarının ardından Avrupa ve OrtaDoğu varlıklarını da satın
almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.
Nomura'dan yapılan açıklamada anlaşmanın Lehman'ın trading
varlıklarını ve yükümlülüklerini kapsamadığını vurguladı.
Lehman'ın Avrupa ve OrtaDoğu bölümlerinde 2.500 kişi çalışıyor.
Anlaşmanın tamamlanması için bir dizi düzenleyici kurul onayı
gerekiyor.
Foreks Haber Merkezi
Deutsche akşama uzunda, bende uzunda, akşama kısadaysa bende kısada gireceğim, ne bu yaaa, piyasanın uyanığı deutsche mi, dün kısadaydı düştük bugüne, bugün kısaları kapadı uzuna geç, yarın yukarda oluruz büyük ihtimal, demekki akşama olumluluğun kokusunu aldı bu bender, saygılar.
15 dk lıkta long derler alırız sabah gapla aşağı gideriz