Gece shortum kesin de yarına bakarız.
Printable View
Gece shortum kesin de yarına bakarız.
Fdji 8492
43000 gecilirse hic şaşırmam
full long..925 efg ile şaka olmaz.Dolar eurodolar düşerken düşüyor.Anlaştık derlerse şaşırmam birazdan.Farkı kapayacaklar netleşiyor.
Bu kadardır izliyorum avrupa birliği müzakere tarihi alınacak derken bile böyle ralli yapmamıştık.Bundan büyük nasıl haber olabilir acaba.100 milyar dolarlık anlaşma?
[quote=furkan;110245]gökhan 2satır once yazdıgını oku sonra bunu oku nasıl birşey bu[/quote]
gökhanın her 2 dakikada yazdığı şey tutuyor da, bu tutmayınca şaşırdın hee? :..:
[QUOTE=unlimitted;110252]gökhanın her 2 dakikada yazdığı şey tutuyor da, bu tutmayınca şaşırdın hee? :..:[/QUOTE]
tutup tutmaması sorun degilki..saatte 1 yazsa tutmasa "ulen niye tutmadı" mı dicem :)
AMRON RA nın direncine yakın future dow
APSD +14.500...bu hergün düzenli artıyor...
APS 232.000 olmuş bu benim hatırladığım en büyük APS rakamı.
birileri bu işten hayatının volesini vurdu.bu IMF işi aynen MB başkanını CB seçme işine döndü.hatırlarsaız MB başkanı ve CB seçilirkende süreç uzatılmış,ve uzatıldıkça piyasa düşmeye devam etmişti.şimdi aynı işi IMF olayında yapıyorlar.uzatıyorlar ve olay uzadıkça birileri küpü dolduruyor.
IMF anlaşması çok evvelden açıklanmış olsa ve biz değil 45.000, 50.000 olsak gam yemezdim.ama bu namussuzlar kaçak güreşiyor resmen karşılarındaki küçükleri sırtlarından hançerliyor.mütemadiyen birileri çıkıp IMF diyor.ve işi sıcak tutuyor.temcit pilavı sürekli önümüze konuluyor.şerefsizler...yüreğiniz yok ki yüzyüze vuruşasınız.
gaiban küçükler zati 10-0 geriden başlıyor maça dava maçı kazanmak olmaktan çıkmış.2 gol atıp bari namusu kurtaralım olayına dönmüş.
Yazinin uzunluğu için şimdiden özür,beğendiğim için paylaşmak istedim.
Aptal bir bankacının başına gelenler!
Globalizm böyle bir şey. Binlerce kilometre uzağınızda olup bitenler ilgi alanınıza giriyor. Örneğin, dünyanın bir köşesinde dertsiz başına dert alan bir banka yöneticisi ilginizi çekebiliyor…
Adamımız, [B]Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan Bank Of American’ın CEO’su (artık değil elbette) Ken Lewis[/B]…
Bankasını yıllarca süper yönetmiş… Öyle ki, ekonomik kriz patlamış banka dimdik ayakta…
ABD Hazinesi ve Merkez Bankası (FED) ise panikte… İşlerin mortgage tarafında kötü gittiğini görüyorlar. Bu arada bir mortgage sağlayıcısı şirket zor duruma düşüyor ve Lewis’in kapısı çalınıyor. Diyorlar ki “Bak bu şirket ([B]Countrywide Financial[/B]) kelepir. Herkeste olduğu gibi senin elinde de sorunlu kağıtlar var. Bu mortgage şirketini kurtarmazsan işler sarpa sarar, sen de zarar görürsün. Bu şirketi al. İlerde sana destek oluruz.”
4.1 milyar dolara alınıyor batık şirket. Bank of American hala karlı, hala sorunsuz gidiyor. Sonra kriz nedeniyle yatırım bankası Lehman Brothers batıyor. Diğerleri yaprak gibi sallanıyor. Herkes birbirine “sıra kimde?” diye soruyor. Lewis’in bankası ayakta. Sadece borsa değeri düşüyor.
Hazine ve FED egosu giderek şişen Lewis’in kapısı bir kez daha çalıyor. “[B]Bak bu yatırım bankalarını da normalde bu fiyatlara bulamazsın. Zaten batarsa sen de zarar göreceksin. Gel ben sana garanti de vereyim, sen bu bankalardan birini (Merrill Lynch) satın al[/B]” diyor.
Lewis, krizden fırsat yaratacağına öylesine emin ki devletin ekonomi yönetimini ikiletmiyor bile: [B]Emriniz olur[/B]…
Ve işte o andan itibaren Lewis ve banka için hayat kabusa dönüyor. Satın alınan banka göründüğünden de kötü çıkıyor. Lewis, hissedarlara başvuruyor ama para alamıyor.
Çaresiz, Hazine’ye gidiyor “İşte geldim, hadi para verin” diye. [B]Sermayeye eklenmek için 45 milyar dolar veriyor devlet[/B]…
Lewis, “Ucuz atlattık. Artık karada ölüm yok” demiş midir bilinmez ama aradan birkaç ay geçiyor, ABD Başkanı [B]Obama stres testi diye bir şey uyduruyor[/B]! Amerikan bankalarının karşısına. İyi ve kötü senaryolara göre bankanın durumu test edilecek. Bankayı denetleyenler diyorlar ki, “Senin sermayen kötümser senaryoya uygun değil. Sermaye eklemen lazım.”
Haber basına sızıyor. Gazeteciler soruyor, Lewis “Yok öyle bir şey” diyerek inkar ediyor. Rezalet üzerine hissedarlar toplanıyor. Lewis, “[B]Bir yıl içinde ne hale getirdin bankayı[/B]” fırçasına “[B]Ben yapmadım, Hazine beni zorladı, tehdit etti[/B]” diyerek yanıt veriyor. Ama hissedarlar onu CEO’luktan alınıp, temsil makamına atıyor: “[B]Fazla uzaklaşmasın, gerektiğinde hesap sorulabilsin[/B]” diye. ( New York Times’ın yorumu.)
Şu anda Bank of America ne durumda mı? 35 milyar dolar bulması gerektiği çıktı ortaya. Yani bir yıl içinde devletten tam 80 milyar dolar para almak zorunda kalacak.
[B]80 milyar dolar deyince, bunu biraz açmakta yarar var. Türk bankalarının toplam özsermayesi 89 milyar TL, yani 55 milyar dolar[/B]. Yani Bank of America’nın bir yılda devletten aldığı para, Türk bankalarının toplam öz sermayesinin tam 1.5 katı.
[B]Amerikalı bir aptal bankacının tüm Türk bankacılık sektörünün toplam öz kaynağından büyük bir kaynağı batırabilmesinin küçük öyküsü böyle[/B]
Full short 975.
43 altını iyi ördüler ve ortalamaları yukarı çektiler.
43400 e kadar bir potansiyel oluştu yine..