-
şimdi pariteler çok iyi... petrol sanki başlamış yeni yukarı harekete... düzeltme gerekiyordu...dowa bakıyorum öyle göçmüş değil... bence bu tam dönüş değil ...dikkat derim sadece düzeltme olarak kalabilir... bu kadar sert çıkışın böyle düzeltmesi normal geldi
-
[quote=traderx;110633]gelde küfür etme arkadaş 2 hafta paso kısa kovala bugünü bekle öğlen son kalan kısalarımı çıkmak zorunda olduğum için geldiğimde hayatımın ilk m.c. sini yemeyim diye kapattım geldim bakıyorum geldiğim yerden 2000 puan düşmüş gelde çıldırma
neyse yarın yukarı gap bekliyorum İşallah olurda geçte olsa şelaleye bırakırız kendimizi,
olmazsada yine uygun bir yerden full ötesi şort, vaybe en azından zararın 3500 ü çıkmıştı ellemesydim:(
yıllar sonra böyle halleremi düşecektik, kadermi bu nedir.[/quote]
Eee şimdi yukarı gap olacak diyorsunuz.Bence olmayacak.Sizde yukarı çıkarken nasıl shortladı iseniz.Düşerken de ancak izleyeceksiniz.Azıcık tepki gelsin de shortlayalım dedikçe onlar daha da verecekler.Siz ise almanız gerekenin yüzde 10 unu belki şanslı iseniz alacaksınız.Tepki gelecek ama siz tepkinin hep daha çoğunu isteyeceksiniz.Kolay gelsin.Vob oynayan başka iş yapmayacak ve her an ekranda olacak ve iyi bir kurumla çalışacakve stop loss bilecek.Bunların dışında oynayan eninde sonunda kaybeder.Hep bakıyorum kimisi ekranda yokmuş kaybetmiş.Kimisi stop yapmamış kaybetmiş.Kimisi kurumu kötü kaybetmiş.Önlemi iyi almak lazım.Ayrıca siz shortladığınızda tepki gelecek acaba düzeltmemiydi diye kurcalanacak beyniniz.Panik alım satımla daha da zarar olacak.İnşallah çıkar zarar.
-
arkadaşlar uzun denemek hatalı neden şimdi garfiğe bakıyorum ne olmuş diye
bu hacimle öğlene kadar %4-5 çık ondan sonra günün en düşüğünden eksi kapat günlük garfikte tek uzun çubuk garan 3,80 den 3,56 ya düşsün ve hala imf demek saçmalık olur.
hala bugün yaşadıklarım kadermi diye düşünüyorum.
-
[quote=QUEEN;110636]şimdi pariteler çok iyi... petrol sanki başlamış yeni yukarı harekete... düzeltme gerekiyordu...dowa bakıyorum öyle göçmüş değil... bence bu tam dönüş değil ...dikkat derim sadece düzeltme olarak kalabilir... bu kadar sert çıkışın böyle düzeltmesi normal geldi[/quote]
Hiç de öyle değil.Ben demedim mi sabah yazdım.Herkes düşerken long maliyeti düşsün diye longlayacak.Çoğalmaya başladı düzeltme diyenler.3.5 katrilyon hacim yetmemiş anlaşılan.Yarın bi 3 daha yeter.Çıkarken 29000 de tepki çıkışı.Düşerken 43500 de düzeltme alış fırsatı.Oldu buyrun alan alsın.Haziran sonuna kadar düşeriz.3 ay yatay gideriz.Sonra eylülde ralli.Görüşüm budur.
-
[quote=traderx;110638]arkadaşlar uzun denemek hatalı neden şimdi garfiğe bakıyorum ne olmuş diye
bu hacimle öğlene kadar %4-5 çık ondan sonra günün en düşüğünden eksi kapat günlük garfikte tek uzun çubuk garan 3,80 den 3,56 ya düşsün ve hala imf demek saçmalık olur.
hala bugün yaşadıklarım kadermi diye düşünüyorum.[/quote]
Bak gerçekleri görüyorsun çok güzel işte.35000 bekledi millet.35000 e değmeden döndük.Bunu iki üç gün önce yapacaklardı.Nasdaq da belli etti ama demekki biz de son 2 gün daha beklettiler.Bilemiyoruz niye.Ama en sonunda kitlediler.İmf falan hikaye.Basına yayıyorlar imf diye yükselişe bahane oluyor.Şimdi de düşmek için anlaşmıyoruz derler.Para bunun adı kaç katrilyon dönüyor görüyorsunuz.Her balon patlamaya mahkumdur.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110639]Hiç de öyle değil.Ben demedim mi sabah yazdım.Herkes düşerken long maliyeti düşsün diye longlayacak.Çoğalmaya başladı düzeltme diyenler.3.5 katrilyon hacim yetmemiş anlaşılan.Yarın bi 3 daha yeter.Çıkarken 29000 de tepki çıkışı.Düşerken 43500 de düzeltme alış fırsatı.Oldu buyrun alan alsın.Haziran sonuna kadar düşeriz.3 ay yatay gideriz.Sonra eylülde ralli.Görüşüm budur.[/QUOTE]
20 dakikada 2800 puan düştüyse mutlak tepkisi olacaktır ..döndümü trend bilmem daha saatlikler sat vemedi çünkü ortalamar çok yukarda...dönmüşde olabilir bunu sonradan anlayacağız...bu arada dowda tobolamaya çalışıyır...
-
dönüüşü yarın bekliyordum ama bugun degil..pariteler ilginctirki bozmadı hayret bişey
-
[quote=QUEEN;110641]20 dakikada 2800 puan düştüyse mutlak tepkisi olacaktır ..döndümü trend bilmem daha saatlikler sat vemedi çünkü ortalamar çok yukarda...dönmüşde olabilir bunu sonradan anlayacağız...[/quote]
Bence 2800 düştü ise bi 600 700 daha düşecez ki tam panik olsun.Sonra tepki gelsin.Zaten düşüren de panik satışlar.Borsa kim kime...Kimse açılışta tepki falan beklemesin.Yarın da eksi açmamız lazım.Vob farkı 250 ye indirdi bir ara.Acaba dedim oralardan long emri verdim iptal ettim.Sonra farkı geçirdiler yine 750 ye.Dow zaten tahminim yüzde 3 4 ü var.
-
[QUOTE=traderx;110076]bahsi geçen obo linkteki silinmiş, upload siteleri 1-2 ay sonra siliyor namussuzlar.
[IMG]http://img235.yukle.tc/images/8155zzqwr.jpg[/IMG][/QUOTE]
obo bu 3 gün kalması lazımdı boğazın üstünde 1 gün kaldı bugünde kalacaktı ama cortlattılar:D bu obo çok can yakacak çok, garanlar için üzülmüştüm erken çıktık diye ama tepeden 2 gün önce çıkmışız
tahminim 1-2 hafta içinde zararların çoğu çıkar, karada geçeriz nasipse bu obonun çok yolu var çok.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110643]Bence 2800 düştü ise bi 600 700 daha düşecez ki tam panik olsun.Sonra tepki gelsin.Zaten düşüren de panik satışlar.Borsa kim kime...Kimse açılışta tepki falan beklemesin.Yarın da eksi açmamız lazım.Vob farkı 250 ye indirdi bir ara.Acaba dedim oralardan long emri verdim iptal ettim.Sonra farkı geçirdiler yine 750 ye.Dow zaten tahminim yüzde 3 4 ü var.[/QUOTE]
valla tepki bekliyorum açılışda çok iddalı olmamak lazım borsa bu %4 artı %3 eksi olabilir ...süpriz herzaman vardır bunu size söylemeye gerek yok sanırım.:)
-
[url]http://www.voborsa.com/forum/teknikler-analizler-deposu-t5188p2.html[/url]
16. mesaj yılbaşından ne olcağını yaz foruma ekle kaybolmasın diye (bu kadar net borsanın yönünü türkiyede kimse çizmemiştir heralde) ondan sonra böyle ketenpereye gel Allah ıslah etsin beni, 100 spotta bissürü kağıt taban, garanıda taban görürsek ilerleyen günlerde şaşırmamak lazım bissürü kağıt taban olmuş bugün vay yavrum vay. tepeden 2 gün önce çıktık hamdolsun.
25.01.09, 21:43
traderx
Kardeşimiz Üyelik tarihi: Apr 2008
Ettiği Teşekkür: 394
305 Gönderisine 487 Kere Tesekkür Edildi
Durumu:
buda uzun vadeli konjektüre ilişkin grafiğimiz tek olumlu görünen durum volume nin üstündeki macd göstergemiz pozitif uyumsuz bariz şekilde, böyle kuvvetli trendlerin olduğu zamanlarda bu uyumsuzluklar malesef devre dışı kalıyor
aslında teknik her şeyi kabak gibi ortaya koyuyor daha öncede olduğu gibi,
28500 üstü 3 gün eşittir: 36000
21500 altı 3 gün kapanış:16000
[B]bana soracak olusanız ben uzun vade için kötümserim, olurda iyi bir ihtimalle tobo çalıştı ve 36000 oldu diyelim, ondan sonra olacaklar konusunda garanti veremem
[/B]
-
[quote=QUEEN;110645]valla tepki bekliyorum açılışda çok iddalı olmamak lazım borsa bu %4 artı %3 eksi olabilir ...süpriz herzaman vardır bunu size söylemeye gerek yok sanırım.:)[/quote]
Aman be abi ne olursa olsun uyar.Bu borsa herşey olur tabiki.Kazanalım da görüş önemli değil.Ben sabah gördünüz orada pastada ilk 1.sıraya tabelaya soktum TERA en iyi satıcı oldu.Sonra ne oldu gördük.Uçtuk gittik.Ben açılışta bozmasam longlarımı sonra uçuşta olsam çok para kazanacaktım.Ama kapanışta ne olacaktı 800 puan gübü net eksi kapayacaktım.Bu yüzden alıp satmaktan memnunum.Hiç trend nereye gitmiş umrumda değil.Bugünden beri görüyorsunuz 42975 den beri shortluyorum.Net 500 600 puan zarar etmişim orada.Portföy 5 10 milyarlar anında değişiyor.Ama Bir bakıyorum zayıflığı görünce bir tuttum o da bana borsadaki en büyük ikinci kazancımı getirdi bugün.Borsada herşey olur.Zamanlama yapmak lazım.Dax düştü epey bizden sonra.