Bu arada Goldman ı pazarladılar..
Berkshire to invest at least $5 bln in Goldman Sachs
Printable View
Bu arada Goldman ı pazarladılar..
Berkshire to invest at least $5 bln in Goldman Sachs
Bunların yatacak yerleri yok. FDOW açılırken haber geçti.
Bizimkiler bunların yanında tertemiz.
Fdow 11000 üzerindemi şimdi sn. catedral, senaryo olarak ne düşündün ilk anda?
[QUOTE=bull market;36462]Fdow 11000 üzerindemi şimdi sn. catedral, senaryo olarak ne düşündün ilk anda?[/QUOTE]
Birileri bu dalgalardan çok büyük paralar kaldırıyor...
[B]Birde yargılanmama şartı var planda.. ![/B]
Dow %1 yukarı + %1.5 aşağı + %1 yukarı + %1.5 aşağı
artıııı
Goldman haberi + %1.5 yukarı
Yok anasını. Ne düşüneyim daha sorduğun şeye bak sevili Bull .uyk
[QUOTE=catedral;36463]Birileri bu dalgalardan çok büyük paralar kaldırıyor...
[B]Birde yargılanmama şartı var planda.. ![/B]
Dow %1 yukarı + %1.5 aşağı + %1 yukarı + %1.5 aşağı
artıııı
Goldman haberi + %1.5 yukarı
Yok anasını. Ne düşüneyim daha sorduğun şeye bak sevili Bull .uyk[/QUOTE]
Hımm evet, kızgınlıklar olacak tabii, bende çok kızıyorum ama, yinede bu olaya şöyle bakıyorum, tıpkı diğer satışlar gibi, bir cepten öbüre cebe gitti, piyasayı ne kadar değiştirecekki, goldman ı alanlar şimdiki durumu düzeltecekmi? hepsini alsa ne olur diyorum? goldman zaten durumu o kadar kötü değil, iyilerdendi, alanda uzun vadeli yatırımıyla ünlü zaten, kısa vadede ne beklesin diyorum, saygılar.
Goldman da gözü vardır adamın, bundan bir sene evvel 15 veriyim sana sat bana dese goldmandakiler kasım kasım kasılırdı da ı ıhh olmaaaz derdi, şimdi adam aldı diye genel gidişatta değişiklik mi oldu, hey allahım ne günlere kaldık, satılık olmayacak bişeyi satılık bulmuş almış, belkide bi daha satmamacasına almış, ben bunu batıktan şu kadar orta veya uzun vadede kurtarırım demiştir, kesinliklede öyle demiştir, kelepir buldu kendi aklınca işte.
Piyasa böyledir, kimine göre ucuz olan kimine göre pahalı, ama fiyat neyi değiştirir, satınalma veya satmalar daha bitmedi bitmeyecek bence, saygılar.
[QUOTE=jelibon;36421]geride kaldı, resmi daha iyi görmek için.
şimdi dün kanımca kapalı olan Japonya iyi bir eksi yazar.
bu da dow future ın bugünkü gibi artı seğretmesini engeller.
sevgiler.[/QUOTE]
amma atmışım ha:..:
[QUOTE=bull market;36427]Jelibon sen ne dersin? gidermi bu dow 12000 e?:rolleyes:[/QUOTE]
yatmadan soruya şöyle bir baktım içinden çıkamadım, cevap veremedim.
aslında cuma pazartesi hızlı toparlanma 11750 hedefini üretti.
üstüne oraya varırsak karar vermek lazım.
sevgiler.
goldman hakikaten ucuzdu talipli çıkması normal.
10827 nin destek olmasını ve desteğinde bir öncekinden yukarıda olmasını bekliyordum hele dün sayın Kayahan gelince kesinleşti.
fdji 10834 longların stoplossu 10827 dir.
ben dün pozisyon aldım vobda ama bu akşamdan itibaren her geceye flat gireceğim bayram tatsız geçmesin sonra.
sevgiler.
Herkese Gunaydın Yazmayacaz Dıyoruz Yınede Belkı Bırıne Faydası Olur Dıye Yazalım Bakalım
Bugun Bayram Rıskını Almak ıstemeyen Ve Bayrama Repoda Gırmek ısteyenlerın Satısı ıcın Son Gun
Bugun Yurtdısından Farklı Hareket Edebılırız Cunku Stmak ısteyenlerın Mallarını Mumkun Oldugu Kadar Dusuk Fıyattan Almak ısteyeceklerdır !!!
günaydın arkadaşlar. aranızda ibs kullanan var mı?
benim seans sırasında gördüğüm grafik rakamlarıyla seans kapandıktan sonra ortaya çıkan rakamlar aynı değil, nedir bunun sebebi bilen var mı? :(
sistemler alda.........dün 44000 den uzundum.. geceden yarımdım..yarısını 44850 den vermiştim...
onlarıda 44650 den yerine koydum...
sistemler alda..uzuna devam şimdilik.......sat verene kadar.....
konu disi ama yardimci bir program ekranin herhngi bir yerini kolayca capture layan bir yazilim
editlemeye gerek kalmadan bu isi yapiyor grafik gondermek icin ideal bir yardimci olur.
[url]http://www.screen-capture.net/[/url]
diyer yarıyı 44,675 longs yaptım system shorta kadar tutyorum
[QUOTE=mbm;36490]sistemler alda.........dün 44000 den uzundum.. geceden yarımdım..yarısını 44850 den vermiştim...
onlarıda 44650 den yerine koydum...
sistemler alda..uzuna devam şimdilik.......sat verene kadar.....[/QUOTE]
aynı kardesim :)
5 dakk long 15 dakk long gunler 45000 ustesinde kapanma bole olar long olur amma dikat lazım
[QUOTE=hexen;36494]aynı kardesim :)[/QUOTE]
helal.......:)))
benim kriterlerimden biride spot 15 dakikalıgıdır...
oda alda....
dün kapanışa yakın ala gelmişti...o yüzden uzunlarla rahattım geceye...
aşagı açılış alış fırsatıydı benim için.. fakat çok aşagı açmadılar....
24 Eylül 2008
GOLDMAN SACHS BUGÜN HAVAYI YUMUŞATSA DA GERGİNLİK SÜRÜYOR...
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/9426/clipimage002lg6.gif[/IMG]
Borsalarda Dün Kapanışlar ve Gelişmeler:
Dün T.s. ile saat 17:00’den itibaren ABD Hazine Bakanı (onlar sekreteri diyor) Paulson ve FED Başkanı Bernanke’nin de bulunduğu senato komisyonunu 700 milyar dolarlık paket için ikna amaçlı yapılan toplantı komisyon başkanını ikna edemediği gibi New York Borsası’nda da endeksleri düşürücü etkide bulundu. Zira komisyon başkanının ‘’bu haliyle kabul edilemez’’ demesi düşüşte etkili olan cümleydi. Aslında bakıldığında plan olarak ortaya sürülen taslak maddi sıkı yönetim gibi bir metin olduğundan ve bu durum da ABD hukuk yapısı ile bağdaşmayacak yapısı itibariyle tepki aldığı gibi, planın başarılı olamaması durumuna dair ikna olunulmaması da kafaları karıştırdı.
Senato çoğunluğunu ellerinde bulunduran ve seçim öncesinde hata yapmaktan da çekinen Demokratların bu tasarıyı çok hızlı onaylaması mümkün olmadıkça piyasadaki gerginlik satışa dönüşebilir potansiyele bürünecektir. Bu durumu bilen Paulson’da ivedilikle taslağın kabul edilmesi konusunda ısrarlı ama gelecekte sorunu çözüp çözemeyeceği konusunda ikna olmadan, 700 milyar dolarlık açık çek verme konusunda senatörler aynı görüşte henüz değil...
Son not: Dün FBI (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) 4 batık şirket olan Fannie Mae, Freddie Mac, Lehman Brothers ve AIG hakkında yolsuzluk soruşturması başlattığı yönünde haberler var.
Gün sonunda New York borsası’ndaki endekslerde ise %1.5’a varan düşüşlerle kapanışlar yaşandı.
Bu Sabaha İlişkin Görünüm :
Asya borsalarında ise ABD’de uygulanacak programa ilişkin dünkü senato komisyonu sonrasındaki moral bozukluğu ile sert satışlarla başladı. Ancak ABD’de piyasalar kapandıktan sonra Goldman Sachs’a Warren Buffett’in 7,5 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve böylece %9 paya sahip olacağı haberiyle yükselen, ABD endeks futurelarının etkisiyle toparlanma sürecine girdiler.
Şu saatlerde Japonya %0.4’lük düşüş gösterirken, Dow futureları %1 yükselişte...
Bugün İzlenecek Datalar :
11:00 – ALMANYA IFO İŞ Ortamı Endeksi (Eylül) – Önceki Veri: 94.8 / Beklenti: m.d.
17:00 – ABD İkinci El Konut Satışları (Eylül) – Önceki Veri: m.d. / Beklenti: m.d.
17:30 – FED Başkanı Bernanke Konuşma Yapacak
İMKB Bugün İçin Beklenti :
İMKB30 spot endeks dün, yurtdışı piyasalardaki satışların etkisiyle %2’lik düşüşle kapandı. Cuma günkü sert yukarı hareketin düzeltmesi ve uzun bayram tatili öncesinde takasa avantajı sebebiyle İMKB’deki sıkıntı sürüyor.
Bu sabah ABD futurelarındaki olumlu seyir ve Asya borsalarındaki toparlanmalar açılışta İMKB’ye destek olacak olsa da yurtdışı piyasalarda yaşanan gelişmeler ile haberlere bağlı olarak oynaklık sürecektir. 42800 – 43000 ilk öndemli destek bölgesi olurken orta vadeli düşen kanalın üst direnci 45500 seviyesinin hacimli geçilmeden yükseliş hareketi sertleşmeyecektir...
Şu ana kadar ki verilere bakılarak bugün VOB’ta, açılışta;
EKİM vadeli İMKB30 sözleşmelerinin güne; dünkü kapanışını yakın seviyeden başlangıç yapabileceğini bekliyorum.
Pariteler :
Dolar, Japon yeni karşısında geçen tüm dünya paraları karşısındaki gibi değer kaybederek tekrar 106’nin altındaki hareketini sürdürüyor. Şu saatlerde 105.78 seviyelerinde... Euro/dolar paritesi ise Paulson’un programı sonrasına dair belirsizlikler sebebiyle Euro lehinde hareketliliğini sürdürüyor. Dün 1,47’yi geçen parite, şu saatlerde 1,4673 seviyelerinde.
İçeride ise dolar/YTL kotasyonları şu saatlerde bankalar arası piyasada 1,2440 seviyelerinde güne başladı
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/952/clipimage003sv4.jpg[/IMG]
Dünyada doların dünyada değer kazanmasının etkisiyle içeride de sert hareketin sürdüren doların 2006 yılındaki sert mayıs – haziran dalgasındaki hareketinden bu yana oluşan düşen kanal içerisinde hareketi yukarıdaki grafikte görülmektedir. Bu durumda düşüş kanalından çıkması için doların 1,28’in üzerine çıkması gerekmekte. Geçen haftaki panik alımlar sonrası 1,30’a doğru hareketlenen dolar beklediği gücü bulamayınca kritik seviye olan 1,28’in altına geriledi.
ABD’de gelen olumlu haberlerin desteğiyle 1,25’in de altına kayan dolar 1,2250 seviyeninin altına kaymadıkça yükseliş potansiyelini hala sürdürebilecek güçte olacaktır ama 1,28’de geçilmediği sürece panik hava da oluşmayacaktır...
Bugüne İlişkin Beklentiler :
Dolar/YTL EKİM 2008 vadeli dolar sözleşmesinin, 1,2440 spot fiyatlara göre teorik fiyat gereği VOB’ta güne 1,2580-1,2640 aralığından başlamasını bekliyorum.
N. Nuri SEVGEN
Vadeli İşlemler Müdürü
[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/1377/dadabf1.png[/IMG]
Gün önde direnc 45325 sonra 45800 burlar ustesinde rallli asayasında dusme potans var
Sn VobTuccari, datalar yanlis degilse Deutsche dun ve bugunden sonra actigi longlarla 1000 kusur kontrat sonra flatlamis olacak saniyorum.
45800 ben realiz eder ustesinde long olur
nasıl mal boşaltmakmış dünkü Allah Allah.
kısaydım sabah long oldum şimdi yine kısayım.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img262.imageshack.us/img262/7253/dadara7.png[/IMG][/URL]
garantiye 4 milyon lotu satışa koydu biri.
[QUOTE=jelibon;36508]garantiye 4 milyon lotu satışa koydu biri.[/QUOTE]
baskası alır onu birden system short signal vemese short etmicem
Diger kısmına dikkat
[IMG]http://img262.imageshack.us/img262/6435/dadaan2.png[/IMG]
Sistemde bir değişiklik yok longda bekliyoruz.
[QUOTE=hexen;36509]baskası alır onu birden system short signal vemese short etmicem[/QUOTE]
bugun benimde senin gibi sisteme uyacagım tuttu..:D
vadeli 45400 de uyumsuzdu.. bile bile vermedik......
sistemler alda hala... sat verene kadarda kımıldamam artık......
sat verirsede satarım....
[QUOTE=mbm;36512]bugun benimde senin gibi sisteme uyacagım tuttu..:D
vadeli 45400 de uyumsuzdu.. bile bile vermedik......
sistemler alda hala... sat verene kadarda kımıldamam artık......
sat verirsede satarım....[/QUOTE]
kac gunler sensda system gore long - short alyoruz 10 dakk da super kar amma sonra stop - take profit amma karsız bgun aynı olmaz system uycayım
[QUOTE=hexen;36513]kac gunler sensda system gore long - short alyoruz 10 dakk da super kar amma sonra stop - take profit amma karsız bgun aynı olmaz system uycayım[/QUOTE]
sabah işlerim bu günlerde yogun oluyor.. o yüzden işlem yapmamaya çalışıyorum..ekrandan koptugum için..
bugun de sadece sistem sat verirse kımıldarım dedim kendime....
ögleden sonra olsaydı affetmezdim o uyumsuzluguda...:D
eninde sonunda bizim sisteme gelecek nasıl olsa....
uzun yada kısa farketmez.....
Seans açılışında 45200-45300-45400 leri deli gibi çizen doçe-efg-morgan neredeler. Her zamanki pis numaraları. Bunlar bilindigi halde sürekli bizlere yedirirler.
Vadelide OBO oluşmaması için 45400 lerin kalıcı olarak üzerinde kalınması gerekir. İşlem yapılırken ve poz alırkrn bu seviyelerin aşılıp aşılamadıgına dikkat etmek lazım. Aşılamadıgı sürece aşagıya gelme riski var.
saygılar
5 dakk long halen 15 dakk long . gunler bole kapanmaya short
44850 den kısa..... spot 15 de sata geldi...
ilginç bir gün olacak galiba....
44.000 bekliyorum ! her takas avantaji oncesi boyle olur.Artik ezberledik.
44625 uzun tekrar
5 dk. lık. Büyük resim. Bozulmadığı taktirde oluşan OBO nun boyun çizgisi 43500 de. ilgilenenlere
saygılar.
bu arada spot sata gelmemiş.. düzelteyim.. barın dolmasını beklemeden sata geldi dedim ama..şuan hala alda.....
sayın Kayahan ifo endeksi geldi yatay görüntü var daxda.
yorum alabilirmiyiz.
sevgiler.