-
portföyün %25i gitti, belki birinin ahını almışızdırki dışarı çıkacaz geldiğimizde devam ederiz dedik, geldik 2500 puan çakmışlar ve ben flat, hala kafa dumanlı.
kafayı toparlamam biraz ara vermem lazım yoksa bu psikoloji ile kayıplar devam eder gibi, yarına bakalım ne olacak, hayi iyi geceler.
-
[quote=VOBiX;110775]Sankoya, TERAya telefon edin sözleşmeleri kargo ile yollasınlar. Noterden imza sirküelri ve kimlik onayı ile geri gönderin. Her şey elektronik ortamda zaten.[/quote]
hee onlarda batsınn merkezz gıbıı oturupp yınee aglayalımm...
tobee valla bab ta vardı param batınca mkk dan alana kadar 2 ay gectı ole tek subelı. bakkal yerlee ölürüm calışmam.nıyee tacırler gedık global kerızmı bu adamlar dunya sermaye ıle 20 sube ıle kurarken ısı
ole bakkal gıbı ac 1 merkezz devam ıslemee.yokk valla çalışan çalışşsın kardeşimm..bana nee ucuz dediysek..suyunu demedıkki .saglam olsun 1 kurus fazla olsun..sonraa kımsee benden tarafa olmuyoo spk mkk dahıll calışmasaydın dedıler cıktılar ısın ıcındenr
-
[QUOTE=VOBiX;110782]Ben işe başladığımda binde 8 komisyonlu müşteriler vardı. Eskiden kalma hesapalrmış müşteri de ilgilenemyince kalmış öyle hepsine tek tek dilekçe dolduruyordum komisyon oranını indirin diye. Benim bıraktığımda vob ve hisse komisyon oranı binde iki idi.[/QUOTE]
he eski müşteri zaten ağır müşteri yılda en fazla 2-3 tur döndükleri için nasıl olsa bu adamlara koymaz diyerek basıyorlar iyi geceler.
-
Komısyonlar konusunda gokhan yeterınce acıkladı, uyardı, pazarlık onerdı, bircok kişinin de gözunu actı, bunun ıcın kendısıne tesekkur ederım. İyi geceler herkese.
-
[quote=GOKHANFINDIK;110784]Şimdi takasbank var spk var.Eskisi gibi değil ortam.Zor üçkağıt.Vobta özellikle ben 1 lirayı bile anlarım.Bir gün hesaba 2 5 lira değişik bir rakam girdi.Hesabını sorduğumda aracı kurum üç gün hesap verdi vobaşı takasbankı aradı.Zor kurtuldular elimden.[/quote]
ne takası ne spk sı ne mkk sı cıft kayıt dıye bısıı var senın hıssen mkk da kayıtlı gorunuyor ama kredı kullanıyorsan ıste o zman yanıyosun.senın hısselerın takasta mevcut ama kurum dandık kucuk olunca senın hısselerı hemınata bankaya verıp karsılıgında sana kredı caıyorr ee dandıkk kurum batınca senın hısseler nerede tabıkı temınat olarak verdıklerı hısse karsıolıgııı kredıldee mkk ve spk aynen bana soledıgı bızım yapacakk bıseyımız yokk bekelyın dedıler... all son ornek bab merkez menkull sorsan ıkı sınde en eskı aracı kurum.. ne olduu gummmmmmm hayyattaaa guvenmemm kardess bır daha kucukk kurumaa hayattaaaaaa
-
[quote=cansalk;110777]ee bır telefonla arayın dedıgım kurumu oya hanım dıye bır bayan var sorun sıze zahmet.bın mı onbın mı allahtan int dıye bır sey cıktıda uyandıkk yoksa.teke gıbı soyuyolardı ınsanlarıı[/quote]
O Oya hanımın ben hayatını karartırım.Nasıl oluyormuş o iş.Kardeşim siz de Oya şuna buna bakacağınıza spk mevzuatlarını vob mevzuatlarını okuyun.Ben dilimde tüy bitti.Vob ve spk mevzuatları imkb mevzuatları okunmadan oynamayın.Ben konuşunca herkes aman onlara ne gerek var.Hangi Allahın kulu okuyorki diyorsunuz.Bu bizim milletimiz hep böyle olmak zorundamı.Benim bulunduğum kurumda bazı konularda onlar bana soruyor.Ben cevabı veriyorum.Cevap o çıkıyor.Yanlış olmuyor.Ben nice kendisini cacık sana aracı kurum dealerlarını bir laflar soktum.Artistler çoktu.İki soruma cevap veremediler.Bu ülkede bankaya gittiğimde vadeli işlemler opsiyon hesabı açacam dedim.Yapı kredi bankası idi.Ha hemen açalım dedi kibarca.VADELİ MEVDUAT HESABI ACACAKMIS.BU KOYUNLAR HALA GOREVLERINDE.Nice hakedenler ise işsiz geziyor.Bilinçsiziz.Benim dealerım herşeyi bilecek ben sorarsam.Birine cevap veremezse gider bütün mevzuatı okuturum ona.Çoğu zaman da verir.O da bilemezse bilene sorar kurumun içinde.Yok öyle yağma.Benimde vob mevzuaatı ile ilgili bilmediğim yoktur desem yeridir.Sadece okuduğum yeri unuturum öyle olur.OKuyacazzzzzzzzzzzz.Başka yolu yok.Okumayan cahil kalır.Bu kadar basit.Kazık da yer.Bana kızmayın ondan sonra niye gidip de mevzuattan bahsediyorsun diye.Kimse okumuyormuş gerek de yokmuş.Böyle oluyor sonu.
-
[quote=cansalk;110786]hee onlarda batsınn merkezz gıbıı oturupp yınee aglayalımm...
tobee valla bab ta vardı param batınca mkk dan alana kadar 2 ay gectı ole tek subelı. bakkal yerlee ölürüm calışmam.nıyee tacırler gedık global kerızmı bu adamlar dunya sermaye ıle 20 sube ıle kurarken ısı
ole bakkal gıbı ac 1 merkezz devam ıslemee.yokk valla çalışan çalışşsın kardeşimm..bana nee ucuz dediysek..suyunu demedıkki .saglam olsun 1 kurus fazla olsun..sonraa kımsee benden tarafa olmuyoo spk mkk dahıll calışmasaydın dedıler cıktılar ısın ıcındenr[/quote]
Senin güvenilmez dediğin kurumda ben 200 milyar tutuyorum ve güvenilirmi değil mi gidip de içlerine kadar girip nasıl insanlar nasıl yöneticiler nasıl karakterlere sahipler hepsini öğrendim.Şimdi 200 milyar hepsi bile götürsünler helal olsun derim ben.Siz 1 2 kuruş fazla verin zarar edin ben 1 2 kuruş az vererek memnunum.Aracı kurumların mevzuatlarında herşey yazıyor.Özsermaye belirli yere gelince spk diyor tamamla.Tamamlamazsan güle güle diyor.Müşterilerin hesapları geçiyor başka yere.Mkk falan demişsiniz.Madem o kadar değerli hisseleriniz.Takasbanktan hergün bloke koyarsın akşam koyar sabah kaldırırsın bu kadar basit.Bu arada Türkiyede mkk dan haberi olanların bile az olduğunu düşünüyorum.Ben ama mkk mevzuatlarını da okudum.Ne yazıyorsa hepsini okudum.Herşey açıklanmış.Girdim oraya benim yapı kredi yatırımdan hesabım açılacaktı vobta.Bu namussuzlar para geçmedim diye hesabı hiç açmamışlar.Ben de o öküzlere para geçmeyerek çok doğru yapmışım.Aynı yapı kredi yatırımın bankası beni aradı bankalarından 100 milyar çekmiştim nakit.Neden çekiyorsunuz falan filan diye.Dedim sen kimsin.Yapı kredi yatırım ve banka ortak çalışıyoruz falan.Dedim benim hesap mkk da gözükmüyor.Kız diyor gelelim yine açalım.Dedim senle ne görüşecem ya.Kıza bir bağırıyorum deli oldum.Hesabı hiç açmamış salaklar ya.Kibardı kız ama demediğimi bırakmadım.Eeee önceden paramız yoktu ozaman pek şeyine sallamamışlardı.Hesabı hiç açmamışlar.Mkk dan buldum.Bu kadarbasit.Siz bilinçli olun kazıklanma ihtimaliniz yüzde 1 e kadar düşer.Kolay değil öyle.
-
[quote=cansalk;110789]ne takası ne spk sı ne mkk sı cıft kayıt dıye bısıı var senın hıssen mkk da kayıtlı gorunuyor ama kredı kullanıyorsan ıste o zman yanıyosun.senın hısselerın takasta mevcut ama kurum dandık kucuk olunca senın hısselerı hemınata bankaya verıp karsılıgında sana kredı caıyorr ee dandıkk kurum batınca senın hısseler nerede tabıkı temınat olarak verdıklerı hısse karsıolıgııı kredıldee mkk ve spk aynen bana soledıgı bızım yapacakk bıseyımız yokk bekelyın dedıler... all son ornek bab merkez menkull sorsan ıkı sınde en eskı aracı kurum.. ne olduu gummmmmmm hayyattaaa guvenmemm kardess bır daha kucukk kurumaa hayattaaaaaa[/quote]
Ben ama takasa verdiklerini de biliyorum.Çünkü gece gündüz takas masraflarından bahsediyorlar vob ve hisse..dng.dngKurumda dalavere döndüğünü anlamak en geç 2 günü bulur.Ozamana kadar da kurtarırsınız.Kurumların takasbankta teminatları var.Vobta imkansız üçkağıt.Ama hissede çok nadir de olsa mevcut.O da yatırımcıya bağlı.10yıl hisseye bakmazsan o da senin sorunun.
-
[QUOTE=GOKHANFINDIK;110791]Senin güvenilmez dediğin kurumda ben 200 milyar tutuyorum ve güvenilirmi değil mi gidip de içlerine kadar girip nasıl insanlar nasıl yöneticiler nasıl karakterlere sahipler hepsini öğrendim.Şimdi 200 milyar hepsi bile götürsünler helal olsun derim ben.Siz 1 2 kuruş fazla verin zarar edin ben 1 2 kuruş az vererek memnunum.Aracı kurumların mevzuatlarında herşey yazıyor.Özsermaye belirli yere gelince spk diyor tamamla.Tamamlamazsan güle güle diyor.Müşterilerin hesapları geçiyor başka yere.Mkk falan demişsiniz.Madem o kadar değerli hisseleriniz.Takasbanktan hergün bloke koyarsın akşam koyar sabah kaldırırsın bu kadar basit.Bu arada Türkiyede mkk dan haberi olanların bile az olduğunu düşünüyorum.Ben ama mkk mevzuatlarını da okudum.Ne yazıyorsa hepsini okudum.Herşey açıklanmış.Girdim oraya benim yapı kredi yatırımdan hesabım açılacaktı vobta.Bu namussuzlar para geçmedim diye hesabı hiç açmamışlar.Ben de o öküzlere para geçmeyerek çok doğru yapmışım.Aynı yapı kredi yatırımın bankası beni aradı bankalarından 100 milyar çekmiştim nakit.Neden çekiyorsunuz falan filan diye.Dedim sen kimsin.Yapı kredi yatırım ve banka ortak çalışıyoruz falan.Dedim benim hesap mkk da gözükmüyor.Kız diyor gelelim yine açalım.Dedim senle ne görüşecem ya.Kıza bir bağırıyorum deli oldum.Hesabı hiç açmamış salaklar ya.Kibardı kız ama demediğimi bırakmadım.Eeee önceden paramız yoktu ozaman pek şeyine sallamamışlardı.Hesabı hiç açmamışlar.Mkk dan buldum.Bu kadarbasit.Siz bilinçli olun kazıklanma ihtimaliniz yüzde 1 e kadar düşer.Kolay değil öyle.[/QUOTE]
gel alnından öpeyim gardaşım .brv
yav allasen mısır kaldımı accık :D canım çekti be .. ANNA ZIESTENIM hortladı ANNAyı hortlatan senden başkası olamaz gibi hakket senmisin
-
Abd'de bankalar ıcın stres testı
-abd'de bankalar ıcın stres testı
-ulkenın onde gelen bankalarına 74,6 mılyar dolarlık yardım gerekıyor
washıngton (a.a) - 08.05.2009 - abd'nın onde gelen fınans kurulusları
ıcın uygulanan 'stres testı'ne gore bellı baslı bankalar ıcın 74,6 mılyar
dolarlık malı yardım veya sermaye artırımı gerekıyor.
Fınans kurumlarına tekrar guven duyulmasını saglamak ve ekonomık
durgunlugun etkılerını gıdermek amacıyla ulkenın onde gelen fınans kuruluslarına
yonelık yapılan stres testlerı, 10 bankanın daha da kotulesebılecek bır krız
ortamında ayakta kalabılmesı ıcın sermaye artırımına gıtmesı gerektıgını
gosterdı.
Sermaye artırımına en fazla ıhtıyac duyan banka 33,9 mılyar dolarlık
artırım ıhtıyacıyla bank of amerıca olurken, dıger onde gelen fınans kurulusları
ve ıhtıyac duyulan mıktarlar wells fargo 13,7 mılyar dolar, gmac 11,5 mılyar
dolar ve cıtıgroup 5,5 mılyar olarak belırlendı.
Obama yonetımı tarafından daha once yapılan acıklamada, bu bankaların
ıhtıyaclarını kamu destegı olmadan ozel kaynaklardan karsılayabıleceklerının umıt
edıldıgı belırtılmıs, ancak buna ragmen gerekırse hukumetın yardımcı olabılecegı
bıldırılmıstı.
Bankalar ıcın gereklı 74,6 mılyon doların stres testı oncesı cesıtlı
ekonomık cevreler tarafından ongorulen rakamdan dusuk oldugu dıkkatı cekerken,
amerıkan bankacıları dernegı (aba) stres testlerını elestırdı.
Aba'dan yapılan acıklamada, bu testlerın gercegı ne derece yansıttıgı
elestırısı yapılarak, bankaların sermaye degısımı ıcın bır kanıt olusturmadıgı,
ancak her halukarda test sonuclarının ''zararlı spekulasyonları'' sona erdırmesı
gerektıgı dıle getırıldı.
Bazı analızcı ve yatırımcılar tarafından yapılan elestırılerde de, sters
testı surecının bosa vakıt kaybı oldugunu, hatta daha fazla karısıklıga yol
acabılecegı savunuldu.
(reu-mva-tem)
01:00 08/05/09
--aa--
-
dijey endüst hortladımı birden banamı öyle geldi ?
8429 + 0.50
-
Dün, 20:41
[COLOR=#0000ff]cautionary[/COLOR] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/statusicon/user_online.gif[/IMG]
Duhül: Jan 2004
Gönderi: 6,761
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/reputation/reputation_off.gif[/IMG]
[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Alıntı:
Originally Posted by [B]ctitiz[/B] [IMG]http://www.hisse.net/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG]
[I]sayın cauti, geceye 50 kontrat civarında pozisyonla girmekte her baba yiğidin harcı değil. Tbr.[/I]
[I]selamlar[/I]
bu babayiğidin pozisyonu ile alakalı bir şeydir...yani hacmine.
esas babayiğitlik...43000 üzerinden full short olup, her uzlaşmada 5-5 tane daha kısa yapıp..geceye de öyle girmektir[IMG]http://www.hisse.net/forum/images/smilies/he.gif[/IMG]
Bunlar babayiğit görmemişler.Her saniye düştüğünde gelen uzlaşma ile 18 20 ne geldi ise ekledim.Gece de short girdim.Bunlar 50 kontrat diyorlar.Ben 3 uzlaşmada 50 kontrat geldi bana bugün.Bu sadece uzlaşmadan gelen.Full ne kadar acaba.Bu piyasada ne paralar var bilseniz.1000 kontratı marbaş havadan çizmiyor.500 000 ytl eder.Shortken long olsa 250 000 ytl eder.