Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Master'in son önerisi:
AL:
C < REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,W)>ref(MOV(c,5,W),-1) AND
C>REF(C,-1) AND L>=HHV(L,2) AND C>(H+L+2*C)/4 AND (H+L+2*C)/4>REF((H+L+2*C)/4,-1)
SAT:
C > REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,W)<ref(MOV(c,5,W),-1) AND
C<REF(C,-1) AND H<=LLV(H,2) AND C<(H+L+2*C)/4 AND (H+L+2*C)/4<REF((H+L+2*C)/4,-1)
[quote=sazan;202539]
Sistem [B]AL(Long)[/B] ve [B]AÇIK POZİSYON KAPAT(Close Short)[/B] yaparken sinyal gelen bar , son iki bar içinde en düşük Low'a sahip bar olsun istemiyoruz. Bu nedenle her iki kısma [I][U]L>=HHV(L,2)[/U][/I] koyuyoruz. MASTER'ın önerisi ile AL aynı , ancak AÇIK POS KAPAT'da da var.
Sistem [B]AÇIĞA SAT(Short)[/B] ve [B]SAT(Close Long)[/B] yaparken sinyal gelen bar , son iki bar içinde en yüksek High'a sahip bar olsun istemiyoruz. Bu nedenle her iki kısma [I][U]H<=LLV(H,2)[/U][/I] koyuyoruz. MASTER'ın önerisi ile SAT kısmı aynı , ancak AÇIĞA SAT'da da var.
[/quote]
Test sonuçlarının sabit olması için bu sistemi 01.01.2008-01.01.2010 aralığı için test ettim. %1'lik stop-loss uyguladım. (Yukarıda verdiğim sonuçlarda stop-loss yoktu) Test ettiğim sistem ve sonuçlar aşağıda.
[B]AL VE KISA KAPA:[/B]
C < REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,W)>ref(MOV(c,5,W),-1) AND C>REF(C,-1) AND L>=HHV(L,2) AND C>(H+L+2*C)/4 AND (H+L+2*C)/4>REF((H+L+2*C)/4,-1)
[B]SAT VE UZUN KAPA:[/B]
C > REF(MOV(C,3,S),-3) AND MOV(c,5,W)<ref(MOV(c,5,W),-1) AND C<REF(C,-1) AND H<=LLV(H,2) AND C<(H+L+2*C)/4 AND (H+L+2*C)/4<REF((H+L+2*C)/4,-1)
[quote=sazan;202554]En yakını 40.000 puan karda iken bu 65.000 puan karda. Yanılıyormuyum.[/quote]
Diğer testleri %1 stop kullanmadan yapmıştım, bu nedenle yanıltıcı oluyor. Aslında aşağıda gösterdiğim gibi tüm ihtimaller birbirine yakın, ancak ilk versiyon hala en başarılı görünüyor.
Yine de kar 2 yıllık bir süre için düşük hala... Bambaşka bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini hissediyorum. Hafta içi zor, ama hafta sonu ciddi kafa patlatacağım...