Fibonacci for Professionals. Part 3.
Grafik X30YVade , 15 dk'lık ve grafiğin verildiği an itibariyle son datalarla.
Tüm düşüş için oluşturulmuş geri alma [U](RETC)[/U] seviyeleri grafik üstünde kırmızı renkte görülmekte. %38 ve %50 seviyelerini ayrıca yazıyla da belirttim.
Düşüşün dibinden başlayan yükseliş için de Pembe renkte [U]APP[/U] (alternate price projection, Matriks adı : Fibonacci impulse Lines) çizdim. Yine iki önemli seviye olan %61.8 ve %100 seviyelerini de yazıyla belirttim.
[I][U]Eğer bu örnekte olduğu gibi Geri alma seviyeleri (Retracements) ile APP'ler çakışır ise, çok güçlü seviyeler bulunur ve DL stratejisi ile oynanabilir.[/U][/I]
Dikkat ederseniz %38 Retc ve %61.8 APP tam olarak aynı seviye civarında çakışıyorlar. Sonrasında bu direncin uzun bir bar ile kırılmasını görüyoruz. Yine bu kadar kaliteli olmasada benzer bir çakışma %100 APP ve %50 RETC seviyelerinde var.
Bu yönteme APP-RETC Confluance diyelim. (Bazı pahalı fibonacci kitaplarında olan bir kavram. Bu yeni sayılmaz ama az bilinir.)
Bol Kazançlar.
[IMG]http://www.ressim.net/upload/36d88a09.png[/IMG]
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ressim.Net'de cozuttu ::: sanırım.
O zaman mesaja PNG olarak iliştiriverek. :)
Grafik VOB günlük.
Sevgili abicim,
Gerçekten girletmişsin. :..:
Bazen grafiği sıkıştırınca dalgalar daha net gözükür.
Eurusd günlük grafik benim sayım, sanırım seninki gibi. 1.2'lere kadar iniş olsada, en azından 1.25'in görüleceği bir tepki gelmeli.
FX piyasasında hiç işlem yapmadığımdan, bu da benim ilk ve son parite sayımım olsun lütfen.
VOB 5 dk'lık grafik.
Siz Türkler bu şekle ne diyordunuz. :confused: Eeee, hah gama mı ? :..: