[quote=unlimitted;248271]bekletme müzii süpermiş ::::..:[/quote]
müşteriyi sakinleştirmek için...halbuki biryere bişii sorduu yok tel deki hatunun adaş...öle diğer tarafta çayını yudumluyor..:))
Printable View
[quote=unlimitted;248271]bekletme müzii süpermiş ::::..:[/quote]
müşteriyi sakinleştirmek için...halbuki biryere bişii sorduu yok tel deki hatunun adaş...öle diğer tarafta çayını yudumluyor..:))
[quote=seagate;248261]vadeli takası net long oldu bu iki gün sonunda... üwwww ekip ciddi longa yüklendi.. uçuş için herşey hazır :) saraylı ve selçuklu abiden rota bekleniyor :)[/quote]
ben rotayı ne zamandır veriyorum.....str
gündüz hunharca sistematik daytrading ve gece flat.....:)
öngörü yok artık...:eek:
kesin haftalık karlar var...:p
[QUOTE=ATHLON;248273]müşteriyi sakinleştirmek için...halbuki biryere bişii sorduu yok tel deki hatunun adaş...öle diğer tarafta çayını yudumluyor..:))[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim kardeş.
[quote=saraylı;248274]ben rotayı ne zamandır veriyorum.....str
gündüz hunharca sistematik daytrading ve gece flat.....:)
öngörü yok artık...:eek:
kesin haftalık karlar var...:p[/quote]
öngörü yapmayacaksak,
tradeleri de söylemeyeceksek,
bu topikte napcaz?
yeni daytrade sistemi geliştirme ve
rakı-balık muhabbeti olabilir...:..:
dünya gaileleri hakkında hal-hatır sorma olabilir,:p:D
aklıma gelenler bunlar valla...:D
doğru abi en güzeli :) daytrade hergün 1000 aşşa 1000 yukarı marj var zaten :) üvvvvv geceye flat kala kala pala işi bırakacak :) beni çarpamıyor bu ara eheheh.. en iyi müşterisini kaybetti pala :) iyi geceler tşkr
tam 30' oldu,dow daki bu kapanışa rağmen ,saraylı hala nette bir öngörüde bulunmadı....kom
cemiyette ,huzursuzluk ve infial had safhadaymış...:p:D
ahali ; pzt naparız diye kara kara düşünüyomuş,ağlayanlar,vasiyet yazanlar...:..:
saraylı ,kendini aşıyo...+.
çok duygulandım...:(:rolleyes:;)
:..::..:
Saraylı abi eve gelir gelmez STR ile ORB-S karşılaştırdım. STR 13:30 barında 70050 den sat vermiş ORB-S ise 14:00 barında 69600 den sat vermiş. Sonuç ortada.
Bu haftasonu STR kaynaklı bir indik yapmaya çalışacağım becerebilirsem.
sn saraylı 74xxx leri öngören sayımınız rafa mı kalktı iptal mi oldu.Altarnatif bir sayımınız var mı?
[quote=hpy;248284]sn saraylı 74xxx leri öngören sayımınız rafa mı kalktı iptal mi oldu.Altarnatif bir sayımınız var mı?[/quote]
hpy iyiki sordun,
artık dayanamaycam,tam bir saattir yorum yapmadan bekledim,yeter dimi?::::..:
çok kötü bir saat geçirdim,alışmamışım...:D
dow da 9800 desteği aşağı ve bizde 66.500 son dip aşağı kırılmadıkça,verdiğim dalga yapısı en önemli alternatif olarak geçerli...
75.000 dalga hedefi yani...
başka alternatifler tabi var,ama en önemli şık hala bu...:)))
şu anda böyle,bence..
[quote=saraylı;248277]öngörü yapmayacaksak,
tradeleri de söylemeyeceksek,
bu topikte napcaz?
yeni daytrade sistemi geliştirme ve
rakı-balık muhabbeti olabilir...:..:
dünya gaileleri hakkında hal-hatır sorma olabilir,:p:D
aklıma gelenler bunlar valla...:D[/quote]
tradeleri söylemeyin razı olurum.öngörüde bulunmazsanız yine razı olurum.fakat str nin al ya da sat sinyali verdiğini muhakkak yazın.ben öğleden sonra okuldayım ve ekran izlemiyorum.hem teknik hem ew hem de sizin sistemi kullanarak kafamda birşeyler geliştiriyorum ve öyle işlem yapıyorum.bu sabah sistem al verince almıştım ve doyum noktasında satacaktım.Zaten teknik olarak düşüş öngörüyordum biliyorsunuz.O alımda birşey kazanmadım ama ema 55 aşağı geçince ki 70 altı ve üstü diye belirmeiştim işlem yönümü hemen sattım ve 68400 den longladım.Sistemli alışveriş çok iyi geldi bana.ewe göre de buralar dip olarak saymıştı bir ağbim.Ondan yararlandım.teknik olarak da 68 öngörmüştüm çok yaklaşınca reverse oldum.çok başarılı trade oldu.
uzun sözün kısası sizden ricam sistemin al sat verdiğini yazın lütfen.
sistemin al-sat verdiğini söylersem ,tradeleri söylemiş olurum ama...:(
kaldı ki bu kadar işimin arasında günde 5 kez al-sat dersem ,mecburen bu iş için bir adam istihdam etmem gerekir...
bu müstahdemi istihdam etsem belki ekonomi için iyi olur,ama benim için kötü olur...:..:
sistemi en ince ayrıntısına kadar verdim hpy...kurun aynısını...bugün tradeleri niye söylemeyeceğimi ayrıntısıyla yazdım...
ama müsait olduğum zaman sistemin poz unu yine belirtirim...:)
[quote=saraylı;248288]sistemin al-sat verdiğini söylersem ,tradeleri söylemiş olurum ama...:(
kaldı ki bu kadar işimin arasında günde 5 kez al-sat dersem ,mecburen bu iş için bir adam istihdam etmem gerekir...
bu müstahdemi istihdam etsem belki ekonomi için iyi olur,ama benim için kötü olur...:..:
sistemi en ince ayrıntısına kadar verdim hpy...kurun aynısını...bugün tradeleri niye söylemeyeceğimi ayrıntısıyla yazdım...
ama müsait olduğum zaman sistemin poz unu yine belirtirim...:)[/quote]
sistem bilgisayarda kurulu ama derste pc yi kullanmam etik olmaz.benim bebelerin hakkına girerim sonra.Öğretmenim ödev der çocuk ben tamam şimdi git az sonra gel derim, kendimi ekrandan alamam Allah muhafaza.Şimdi telden ara ara siteye girip bakıyorum.En azından bize verdiğiniz periyolarda olanı al sat verince yazılırsa sevinirim.Diğer arkadaşlar da yazabilirler tabi ellerinden geldiğince.
[quote=hpy;248289]sistem bilgisayarda kurulu ama derste pc yi kullanmam etik olmaz.benim bebelerin hakkına girerim sonra.Öğretmenim ödev der çocuk ben tamam şimdi git az sonra gel derim, kendimi ekrandan alamam Allah muhafaza.Şimdi telden ara ara siteye girip bakıyorum.En azından bize verdiğiniz periyolarda olanı al sat verince yazılırsa sevinirim.Diğer arkadaşlar da yazabilirler tabi ellerinden geldiğince.[/quote]
bu konuda,arzettiğim nedenlerden dolayı ,söz veremem...
söz verirsem ,yapmam lazım çünkü...:(
rastgelirsem tabi söylerim..:)))
iyi akşamlar,
eğer iptal edene kadar geçerli emir girlirse seans açılmadan emri iptal edebiliyormuyuz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
[quote=saraylı;248290]bu konuda,arzettiğim nedenlerden dolayı ,söz veremem...
söz verirsem ,yapmam lazım çünkü...:(
rastgelirsem tabi söylerim..:)))[/quote]
Sayin Sarayli,
STR'nin sinyallerini gun icinde vermek istememenizin nedenleri sahsen anliyorum.
Yalniz en azindan belirli bir sure aksamlari gun icindeki sinyalleri paylasma sansiniz olabilir mi?
Bu sonuclarla kendi sistemlerimiz kontrol etme ve sinyal okuma konusunda self training yapmis oluruz dusuncesindeyim.
Tsk....
bir keser vardi, ne oldu o?
[quote=esra72;248291]iyi akşamlar,
eğer iptal edene kadar geçerli emir girlirse seans açılmadan emri iptal edebiliyormuyuz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.[/quote]
bunu aracı kurumunuza sorsanız,daha sağlıklı olur...:)
[quote=kosmaz;248294]Sayin Sarayli,
STR'nin sinyallerini gun icinde vermek istememenizin nedenleri sahsen anliyorum.
[B]Yalniz en azindan belirli bir sure aksamlari gun icindeki sinyalleri paylasma sansiniz olabilir mi?[/B]
Bu sonuclarla kendi sistemlerimiz kontrol etme ve sinyal okuma konusunda self training yapmis oluruz dusuncesindeyim.
Tsk....[/quote]
svg.kosmaz,
bu teklif bak güzel...:)))
str ye sizi alıştırmak için ,akşamları seans sonrası ,gün içindeki önemli sinyalleri verebilirim...
doğrusu da bu...:)
[quote=nunu;248296]bir keser vardi, ne oldu o?[/quote]
Nalıncı Keseri...:p,
şu ,kendine ve sahibine yontup duran,
saraylı'yı sevip takip edenlerin, bilgisayarlarında duruyo...:..:,
matematiksel bir hatıra olarak....brv,
bilgiyle,:rolleyes:
sevgiyle,;)
:)
[quote=saraylı;248309]Nalıncı Keseri...:p,
şu ,kendine ve sahibine yontup duran,
saraylı'yı sevip takip edenlerin, bilgisayarlarında duruyo...:..:,
matematiksel bir hatıra olarak....brv,
bilgiyle,:rolleyes:
sevgiyle,;)
:)[/quote]
Nalıncı keseri ile yapmak istediğim çok şey var ama Matriks izin vermiyor saraylı hocam.
Sizin bir ara STC55'leriniz vardı. Benim yapmak istediğim. Bunlar içinde Nalıncı Keseri ile bazı sistemleri eleyip kalanlara bakmak.
Yani, sistem farklı alt sistemlerden oluşacak. Bu sistemlerden getiri eğrisi hareketli ortalamasının üzerinde olanlar arasında konsensus hangi yöne ise o yöne oynanacak.
Biraz daha açarsak, ana sistem 5 farklı alt sistemden oluşuyor diyelim ki. Bunlardan 2 tanesinin getiri eğrisi ortalamanın altında olsun. Onlar elenecek. Kalan 3 tanesininden 2'si long diyorsa long oynanacak. Eşitlik durumunda eski sinyal korunacak.
Bunu Matriks izin vermese de Metastock ile yapabilirim, ama onda da 5 dk üstü verilerde problem var. Ben de 5dk'lıklardaki noise ile uğraşmak istemiyorum. Yine de işim olmayan bir Pazar bunu hobi amaçlı olarak yapacağım. :)
[quote=Strategist;248311]Nalıncı keseri ile yapmak istediğim çok şey var ama Matriks izin vermiyor saraylı hocam.
Sizin bir ara STC55'leriniz vardı. Benim yapmak istediğim. Bunlar içinde Nalıncı Keseri ile bazı sistemleri eleyip kalanlara bakmak.
Yani, sistem farklı alt sistemlerden oluşacak. Bu sistemlerden getiri eğrisi hareketli ortalamasının üzerinde olanlar arasında konsensus hangi yöne ise o yöne oynanacak.
Biraz daha açarsak, ana sistem 5 farklı alt sistemden oluşuyor diyelim ki. Bunlardan 2 tanesinin getiri eğrisi ortalamanın altında olsun. Onlar elenecek. Kalan 3 tanesininden 2'si long diyorsa long oynanacak. Eşitlik durumunda eski sinyal korunacak.
Bunu Matriks izin vermese de Metastock ile yapabilirim, ama onda da 5 dk üstü verilerde problem var. Ben de 5dk'lıklardaki noise ile uğraşmak istemiyorum. Yine de işim olmayan bir Pazar bunu hobi amaçlı olarak yapacağım. :)[/quote]
NK ; swingçiler için hala iyi bir uygulama svg. Strategist....brv
getiri eğrisi al verenleri sayan bir sayaç yaparsın MS ta...
bu doğal olarak sat verenleri de saymış olur...
eğer bu sayaç toplam sistem sayısının yarısından fazlaysa,eğrisi al verenler yönünde işlem yaparsın ,azsa sat verenler yönünde yaparsın...
ya da mesela bu sayaç değerini de tester da opt edebilirsin...mesela 11 sistem varsa ,maksimum getiri 4 sistem ala geçtiğinde oluşuyorsa, expert advisor da sayacı 4 e ayarlarsın...:)tam yarıda yapmazsın yani,çünkü genellikle çoğunluk sisteme geçilince geç kalıyo sistem...
alternatifler fazla yani...
2 hafta önce sat gelmişti XU100 haftalık grafiğe ve bu gelen sinyale çok güveniyordum.Sonra bir ara sert yukarı hareketler olunca acaba demiştim,şimdi de sistem haklı çıkacakmı acaba demeye başladım.:) Artık sıra indikatörlerin onaylamasına geldi.Bu hafta sanırım game over olabilir.
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1006.hizliresim.com/2010/6/5/1691.jpg[/img][/url]
[quote=esra72;248291]iyi akşamlar,
eğer iptal edene kadar geçerli emir girlirse seans açılmadan emri iptal edebiliyormuyuz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.[/quote]
Evet iptal edebilirsiniz. Zaman zaman bu emir turunu kullaniyor ve iptal edebiliyorum.
Nalinci keserini düzenli kullaniyorum fakat sadece nalinci keserinin pozitif bolgede oldugu sinyaller uy otekilere uyma seklinde bir yaklasim yerine, tum sinyallere uyup nalinci keseride sinyali dogruluyorsa ekstra pozisyon ac seklinde kullaniyorum.
finviz sitesinden 5 dklık futureleri takip ediyorum. burdaki djia futuresi hareket ettikten sonra bizim 30 da aynı yonde hareket ediyor .
sayın saraylı bu djia futures datalarınıda indikatörle birleştirme imkanı varmı?
ilk önce djia sonra bizim 30 gittiğine cok şahit oldum.
[quote=Kanaatkar;248321]Nalinci keserini düzenli kullaniyorum fakat sadece nalinci keserinin pozitif bolgede oldugu sinyaller uy otekilere uyma seklinde bir yaklasim yerine, tum sinyallere uyup nalinci keseride sinyali dogruluyorsa ekstra pozisyon ac seklinde kullaniyorum.[/quote]
Kanaatkar bu güzel bir para yönetimi uygulaması olabilir,bak benim aklıma gelmemişti....brv
mesela sat dediğinde 5 kaldıraç poz aç,NK de al verince 8 kaldıraca çık,al oku geldiğinde hepsini kapat ve 5 kaldıraç uzun aç ,NK de al verince yine 8 e çık, gibi.... :p
ya da şöyle de olabilir::rolleyes:
mesela sat dediğinde 5 kaldıraç poz aç,NK de al verince 8 kaldıraca çık,al oku gelmeden NK negatif olursa tekrar 5 kaldıraca düş,al gelince poz kapat ve 5 kaldıraç uzun aç,NK pozitif olunca tekrar 8 e çık,negatif olunca tekrar 5 e düş gibi...
:cool:
bu yukardakinden farklı biraz...
inş bu gönderiyi svg.Strategist te okur,belki işine yarayabilir...:)
[quote=yusuf_alp;248326]finviz sitesinden 5 dklık futureleri takip ediyorum. burdaki djia futuresi hareket ettikten sonra bizim 30 da aynı yonde hareket ediyor .
sayın saraylı bu djia futures datalarınıda indikatörle birleştirme imkanı varmı?
ilk önce djia sonra bizim 30 gittiğine cok şahit oldum.[/quote]
STR uygulamasında başka bir markete bakıp trade etmiyoruz,sadece tek markete bakıyoruz..
Ama STR yi FDOW'a uygularsınız,dediğiiz gibi daha önce sinyal veriyorsa,belki bir zaman avantajı olabilir,ben tercih etmem...:)))
Ya da VadeliU30/fdow tanımlarsınız,ona STR yi uygularsınız,bu da bir oran olduğu için bir fikir verir..
Sistematik tradingde çareler tükenmez...:D
[quote=saraylı;248329]ya da şöyle de olabilir::rolleyes:
mesela sat dediğinde 5 kaldıraç poz aç,NK de al verince 8 kaldıraca çık,al oku gelmeden NK negatif olursa tekrar 5 kaldıraca düş,al gelince poz kapat ve 5 kaldıraç uzun aç,NK pozitif olunca tekrar 8 e çık,negatif olunca tekrar 5 e düş gibi...
:cool:
[/quote]
Abi ben bu sekilde uyguluyorum ve cok istifade ettim son 2 2,5 aylik periyotta.
[quote=Kanaatkar;248331]Abi ben bu sekilde uyguluyorum ve cok istifade ettim son 2 2,5 aylik periyotta.[/quote]
Evet Kanaatkar, bu şekli bence de daha iyi,ötekisinden daha üstün,çünkü NK nin negatif bölgesine düşük kaldıraçta giriyor,ondan...
iyi yöntem valla,swingçilere tavsiye ederim...;)
[quote=saraylı;248330]STR uygulamasında başka bir markete bakıp trade etmiyoruz,sadece tek markete bakıyoruz..
Ama STR yi FDOW'a uygularsınız,dediğiiz gibi daha önce sinyal veriyorsa,belki bir zaman avantajı olabilir,ben tercih etmem...:)))
Ya da VadeliU30/fdow tanımlarsınız,ona STR yi uygularsınız,bu da bir oran olduğu için bir fikir verir..
Sistematik tradingde çareler tükenmez...:D[/quote]
Bu arada meraktan cuma günü için fdow 'a bizim STR 'yi uyguladım,orda trading süresi tabi daha uzun,sonuç 300 puandan fazla kar etmiş bir günde...
hadi bakalım fdow'da işlem yapanlar da bizim Daytrader topiğine...:D
Sarayli abi soyle bir strateji test etmek istiyorum her zamanki gibi yardimlarina ihtiyacim var :)
2 ayri sistemimiz olacak bunlar
1. olarak Trend takip edici bir sistem ( yatayda basarili olmasi gerekmez)
2. olarakta yatay piyasalarda basarili olan( trendde basarili olmasi gerekmez) farkli bir sistem olusturup
[B][U]Bu iki sistemin hangisinin nalinci keseri pozitif bolgeye yeni giriyorsa veya mov lari kesişiyorsa onun verdiği sinyali dikkate alarak pozisyon açsak [/U][/B]ve oteki sistemi gormezden gelsek.
Trade şartlarımızı bu şekilde belirledimizde asağidaki olasiklarla karşilasiriz
1. Her iki sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula der, ki muhtemelen ayni yonde olacaktir sinyaller, bizde uygulariz.
2.Sadece trend takip edici sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 1. sistemi uygulariz.
3.Piyasa yataylasmaya baslamiştir sadece 2. sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 2. sisteme uyariz.
4.Her iki sistemde NK sinyalleri uygula demesine ragmen zaman zaman zararlar yasayacağiz.
5. Her iki sistemde negatif bolgeye girmiştir , bizde nakitte kalip pozisyonsuz bekleriz.
Ben iyi kotu bir trend takip sistemi kullaniyorum.Yukaridaki stratejiyi test etmek icin ozellikle yatay piyasada iyi calişan( trend donemi performasi onemli değil) bir sisteme ihtiyacım var.Onerebileceğin bir sistem var mı ?
60 dk periyotta su tarihler arasi basarili olan bir sistem 08/12/2009 dan 07/01/2010 a kadar
ve 31/03/2010 dan 06/05/2010 a kadar olan surelerde basarili bir sistem olsa stratejiyi cok kolay test edebilirim.
[quote=Kanaatkar;248335]Sarayli abi soyle bir strateji test etmek istiyorum her zamanki gibi yardimlarina ihtiyacim var :)
2 ayri sistemimiz olacak bunlar
1. olarak Trend takip edici bir sistem ( yatayda basarili olmasi gerekmez)
2. olarakta yatay piyasalarda basarili olan( trendde basarili olmasi gerekmez) farkli bir sistem olusturup
[B][U]Bu iki sistemin hangisinin nalinci keseri pozitif bolgeye yeni giriyorsa veya mov lari kesişiyorsa onun verdiği sinyali dikkate alarak pozisyon açsak [/U][/B]ve oteki sistemi gormezden gelsek.
Trade şartlarımızı bu şekilde belirledimizde asağidaki olasiklarla karşilasiriz
1. Her iki sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula der, ki muhtemelen ayni yonde olacaktir sinyaller, bizde uygulariz.
2.Sadece trend takip edici sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 1. sistemi uygulariz.
3.Piyasa yataylasmaya baslamiştir sadece 2. sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 2. sisteme uyariz.
4.Her iki sistemde NK sinyalleri uygula demesine ragmen zaman zaman zararlar yasayacağiz.
5. Her iki sistemde negatif bolgeye girmiştir , bizde nakitte kalip pozisyonsuz bekleriz.
Ben iyi kotu bir trend takip sistemi kullaniyorum.Yukaridaki stratejiyi test etmek icin benim ozellikle yatay piyasada iyi calişan( trend donemi performasi onemli değil) bir sisteme ihtiyacım var.Onerebileceğin bir sistem var mı ?
60 dk periyotta su tarihler arasi basarili olan bir sistem 08/12/2009 dan 07/01/2010 a kadar
ve 31/03/2010 dan 06/05/2010 a kadar olan surelerde basarili bir sistem olsa stratejiyi cok kolay test edebilirim.[/quote]
yatay piyasada başarılı sistem bulmak zaten zor iştir,mesela sto,wr,rsi gibi çeşitli osi lerle uğraşıp denemek gerek...
benim makina topiğinde hatırlarsın WRANGE diye wr ile çalışan bir sistem vermiştim,ona bir bak bakalım yatayda nasıl...
bence şöyle dene :
mesela trendi yakalayan bir ema sistemin olsun ve bunların periodu 8 ila 13 olsun...
yatay hareket için aynı sistemi kur ama periodları 3 ila 5 e indir aynı vadede mesela saatlikte...
yatayda 8-13 gecikir ama 3-5 daha iyidir..
her ikisinin NK lerini bir incele bakalım...???;)
[quote=saraylı;248338]
bence şöyle dene :
mesela trendi yakalayan bir ema sistemin olsun ve bunların periodu 8 ila 13 olsun...
yatay hareket için aynı sistemi kur ama periodları 3 ila 5 e indir aynı vadede mesela saatlikte...
yatayda 8-13 gecikir ama 3-5 daha iyidir..
her ikisinin NK lerini bir incele bakalım...???;)[/quote]
Tşkler
Hemen odevime çalişmaya basliyacam.
[IMG]http://www.ressim.net/e/upload/fd52c106.jpg[/IMG]
saraylı abi nası sistemim üwwwww :) komple ne var ne yok saattaa kapamış üwwwwww :)
[B]SRB:[/B]
[B]68.850 :yü:[/B]
[B]68.575 :dü:[/B]
[B]MTR: :dü:[/B]
[B]2.Direnç : 71.025[/B]
[B]1.Direnç : 69.900[/B]
[B]Pivot : 69.125[/B]
[B]1.Destek : 68.000[/B]
[B]2.Destek : 67.225[/B]
[quote=seagate;248342]
saraylı abi nası sistemim üwwwww :) komple ne var ne yok saattaa kapamış üwwwwww :)[/quote]
çok güzel seagate,
fiyat çubukları gözükmüyor:p
ama daha iyi ,onlardan etkilenmeden sistemi uygularsın....;)
[IMG]http://www.ressim.net/e/upload/f7250631.png[/IMG]
üwwwwwwwwwww çizgiler olunca abi ordan döner burdan teper :) deyip shortları kaptırdım üwwwwwww getti shortlarım üwwwww getti gettii :) göçer bu endeks üww :)ters flamada olmuş üwwww
[quote=saraylı;248074]
çıkışta esnek olmak biraz da hoşuma gidiyo...:..:
kullanılan metodlar:
[B]-wma ların ters kesişmesi[/B]
[B]-sto+boll ile[/B]
[B]-para yönetimi ile (iyi bir günlük kar olduysa)[/B]
[B]-risk kontrolü ile (sistem henüz sinyal vermediği halde , 200-350 puan terse düşüldüyse,stoploss..)[/B]
[/quote]
STR sistemi için girişler belli idi,çıkış için yukardaki 4 unsuru vermiştim,bir 5. si aklıma geldi o da bugün verdiğim Daytrader tablosunda bulunan destek -dirençlerdir...
eğer hareket bu destek ya da dirençlerin yanına yaklaşırsa ,bu çıkış için bir sebep olabilir...
şu halde yukardaki tabloya bunu da eklersek,çıkış için 5 koşul var...:)
[B]-wma ların ters kesişmesi[/B]
[B]-sto+boll ile[/B]
[B]-destek-dirençlerde[/B]
[B]-para yönetimi ile (iyi bir günlük kar olduysa)[/B]
[B]-risk kontrolü ile (sistem henüz sinyal vermediği halde , 200-350 puan terse düşüldüyse,stoploss..)[/B]
Evvel zaman içinde ,makina topiğimde trading ilkelerini anlatırken,şöyle demişim:
Benim trading ilkelerim ise dört tane ve aşağıda:
[B]-Piyasa yukarı giderken alın ve aşağı giderken satın.(giriş)[/B]
[B]-Kontrat sayınızı Para Yönetimi'ne göre ayarlayın.Gelişigüzel büyüklükte pozisyon açmayın.(para yönetimi)[/B]
[B]-Karla (çıkış)ya da zararla (stoploss=risk kontrolü)ne zaman çıkacağınızı bilin.[/B]
[B]-Trend yapan piyasaları seçin.Yatay hareket varsa bunu tespit edip ya hiç trade etmeyin ,ya da düşük kontratla trade edin.(para yönetimi+risk kontrolü)[/B]
şimdi bu kuralları daytrade olayına ve STR sistemine uyarlarsak:
1.)wma ve ema larla trend yönünde giriş yapılıyor...
2.)kontrat sayısını herkes risk algılamasına göre kendi seçer...
3.)karla ya da zararla çıkış için yukarda verdiğim 5 kural geçerli...
4.)trend mi yatay hareket mi var,bunu daytrading de anlamak güç 5' lıklarda...bu konuda şu anda zayıfız...
Seans acılmadan 8,45-9,15 arasında emri iptal edebilirsin.
[quote=saraylı;248307]bunu aracı kurumunuza sorsanız,daha sağlıklı olur...:)[/quote]