-
[QUOTE=jelibon;36565]iyi yaptın sende kaç. o arkadaşları geri çağırsan daha iyidi.[/QUOTE]
O arkadaşların ayrılma sebepleri farklı. sn teo bu foruma ilk gelenlerden.. Forumu sürükleyen, nerdeyse kurucu üyelerden... Bilgisi, yaklaşımı farklı bakışı olan abimizin foruma katkıları büyük oldu. Forumda başlangıçta güzel seviyeli bir yorum kaliteside oluşmaya başladı. Gerçekten yüksek seviyede yorumlar yapıldı. Peki bundan neden vazgeçildi? Bu forumda okuyan insanlar ben şurdan aldım şurdan sattım diye foruma gelmesinler, okumasınlar.. Her zaman benim nerden alım sattığımı bilemezler ki.. Bu şekilde ya sadece benim alım satım yaptığım yerlere göre işlem yapacak zavallı insanlar olduğunu düşünmüyorum bu forumda.. O yüzden bu yaklaşımdan uzaklaşmak yararlı olacaktır...
-
[QUOTE=mozkan;36568]siz yazınca kaliteye laf yok başkası yazınca kalitesizlik :D[/QUOTE]
O gün sizde tavandan alış yapsaydınız 46000 i gördünde satardınız.. Yada Aldığınız seviyenin çok üstünde..
-
[QUOTE=fahri78;36571]O arkadaşların ayrılma sebepleri farklı. sn teo bu foruma ilk gelenlerden.. Forumu sürükleyen, nerdeyse kurucu üyelerden... Bilgisi, yaklaşımı farklı bakışı olan abimizin foruma katkıları büyük oldu. Forumda başlangıçta güzel seviyeli bir yorum kaliteside oluşmaya başladı. Gerçekten yüksek seviyede yorumlar yapıldı. Peki bundan neden vazgeçildi? Bu forumda okuyan insanlar ben şurdan aldım şurdan sattım diye foruma gelmesinler, okumasınlar.. Her zaman benim nerden alım sattığımı bilemezler ki.. Bu şekilde ya sadece benim alım satım yaptığım yerlere göre işlem yapacak zavallı insanlar olduğunu düşünmüyorum bu forumda.. O yüzden bu yaklaşımdan uzaklaşmak yararlı olacaktır...[/QUOTE]
tamam dediğin doğru ama kaçmak yanlış, 2 kişinin 4 isim kullandığı tespit edildi uzaklaştırıldılar, dürüst insanlar ise geri dönmeli. niye yaptkları da meçhul bunu, 5-10 yaş hareketleri, sanki futbol takımı forumu bu.
-
15 dakk bozulma var 5 dakk short signalde
-
[QUOTE=fahri78;36561]Diğer forumu da okuyorum burayıda.. Bu forumun kalitesi neden bu kadar düştü? Bundan sonra bende bu forumda yazmama kararı aldım.. Bunun nedeni kişisel çekişmeler atışmalar, çatışmalar değil.. Kimse yazmak istemiyor forumda.. Bilgisi olan, foruma katkısı olabilecekler dışardan izliyor.. Yazanlar foruma çok katkıda olabilecek düzeyden uzak.. Şu seviyeden aldım sattım bi daha alım sattım demekde çözüm değil forum kalitesi için.. Umarım forum içinde yeniden yapılanmalar olur..[/QUOTE]
bu topik ben bildim bileli böyle sn fahri dostum...
geçmişe göre değişiklik yok..
gidenler ronaldinho ve vobtrader.. ve ekürileri...:D
teo siniri geçsin gelir......kim kaldı dışarda.. diğerleri ara ara yazıyor zaten....
yazılacak olanlar neler açıklık getirirsen sevinirim...
ayrıca sende veriyordun çoşkuyu o gün..ertesi günkü tavanlar hesaplanıyordu.....
tavandan alanlar 46000 denmi satardı yoksa 43000 lerdenmi o da ayrı...
-
sayın fahri78,aldım sattım cümlelerini yüzeysel görmesek,onlar o arkadaşların sistemlerinin al veya sat verdiğiyerle kanımca ve bizler için bir çeşni,bir kıyaslama oluyor.bence kaliteylede bir ilgisi yok,ama karşılıkı sürtüşmeler,dozu kaçan eleştiler olursa onlar kaliteyi bozar doğal olarak ona katılırım.ideali yorumcu,fikir verebilen dostların hepsi gelsinler ve bize ışık versinler...saygılar
-
Şunu aldım bunu sattım şu kaçacak söylemlerini imkb için senelerdir anlayamazdım hala da anlayamam...
Vobda da şuradan kısayım buradan uzunum olayı varmış...
Neden yazılır, niye yazılır, kimin için yazılır hiç çözemedim...
Yok eğer bunları okuyup pozisyon alanlarda varsa, diyecek tek söz bile bulamıyorum...
Herkes piyasadan beklediğini alırmış...
-
[QUOTE=hexen;36574]15 dakk bozulma var 5 dakk short signalde[/QUOTE]
bakın sn hexen ne guzel yazmıs yazdıktan sonra sonra satıs geldi zaten :)
-
[QUOTE=mbm;36575]bu topik ben bildim bileli böyle sn fahri dostum...
geçmişe göre değişiklik yok..
gidenler ronaldinho ve vobtrader.. ve ekürileri...:D
teo siniri geçsin gelir......kim kaldı dışarda.. diğerleri ara ara yazıyor zaten....
yazılacak olanlar neler açıklık getirirsen sevinirim...[/QUOTE]
Dostum mümkün olduğunca forumda atışmaların olmamasından yanayım. Benim şikayetim daha çok kaliteye yönelik.. Bir şikayetimde sana aslında.. Yaklaşımın, bakışın, bilgin ve uygulamalarınla forumun demirbaş, iyi yorumcularından birisin.. Fakat sende bunu daha düşük profilde tutuyorsun.. Bir nedeni güniçi çok işlem yapmak, zaman azlığı olabilir.. Fakat verebileceklerinin çok azını veriyorsun.. Diğer izleyenlerin verdiklerinin ise çok çok fazlasını.. Sevgiler..
-
Vadelide Dün yapılan halka arzın ikinci versiyonu başladı.
-
mbm systems fake short signal olar ? amma yinede system yondeyim
-
[QUOTE=oğuzt;36563]Pazartesi gunu vob seans saatleri
09:30 : Seans başlangıcı
12:00 : Seans sonu
12:15 : Uzlaşma fiyatlarının ve teminat
tamamlama çağrılarının ilanı
(T Günü-26.09.2008) 17:25 –
(T+1 Günü-29.09.2008) 11:00
: Takas süresi
11:00 : I. Temerrüt başlangıcı
EFT kapanış saati : II. Temerrüt başlangıcı
11:40 : Nakit çekme son saati
11:40 : Teminat yatırma son saati
11:40 : Nemalandırma
[url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/22Eylul2008-190.pdf[/url][/QUOTE]
Teşekkürler Sn. Oguzt.
-
5dakk halen short signal 15 dakk zayıf short signalde
-
ben mesela fdowda sanal alım satım yapıyorum buraya yazıyorum bunu.
sebebi aldıklarımın hiçbirisinin tepede olmadığı sattıklarımın ise dipte olmadığını göstermektir.
yararlanan olabilir bundan diye düşünüyorum.
bu arada babalar bayram nedeniyle vobda pozisyon kapatıyor, citi hariç öyle gözüküyor.
-
[QUOTE=fahri78;36579]Dostum mümkün olduğunca forumda atışmaların olmamasından yanayım. Benim şikayetim daha çok kaliteye yönelik.. Bir şikayetimde sana aslında.. Yaklaşımın, bakışın, bilgin ve uygulamalarınla forumun demirbaş, iyi yorumcularından birisin.. Fakat sende bunu daha düşük profilde tutuyorsun.. Bir nedeni güniçi çok işlem yapmak, zaman azlığı olabilir.. Fakat verebileceklerinin çok azını veriyorsun.. Diğer izleyenlerin verdiklerinin ise çok çok fazlasını.. Sevgiler..[/QUOTE]
fahri dostum..
geçen gün grafikler attın...
yukarı güzel günler bizi bekliyor anlamını çıkardım ben onlardan...
ama vobta anlık yaşamak lazım.. beklentiye girmeden..
[B]ben burda günü kurtarmanın telaşındayım..[/B]
yarın çok önemli değil..[B]üstelik yarınıda dogru teşhis edip edemeyecegimizde şüpheli[/B]... vob yarını beklemiyor.....
mükemmel sistem yok...tavan olmadan bir gün önce 41200 ü gördü 41100 kapattı....
41175 kapatsaydı bende geceye uzundum....
ama kısa girdim ve 5000 puan gap yedim...
bunu kimse bilemez...senin sistem alda olur benimki satta...
[B]önemli olan gün içi burda ezilmemek......[/B]
o gap etkiledimi beni hayır.....son 15 günkü karın üçte birini verdim sadece.....
genelde sisteme uyarım gün içi.....ama bugunkü gibi sistem çok sık al verdirip çuvallarsa kendi tecrübelerime göre işlem yaparım..ve sistemden çıktıgımıda burda yazarım..
bugunde yazdım..al sata girdik poz yazmayacagım diye....
kendi adıma bu alsatlar rahatsız etmiyor beni..
hep derim..kırılmada aynı yönde olayım yeter bana.....
ha dersenizki bir önceki sayfada sn shubimi gibi anlamsız buluyoruz,bizde yazmayız...
önümüzdeki ekrana konsantre oluruz..bizim için daha iyi olur.....
-
[QUOTE=mbm;36585]fahri dostum..
yarın çok önemli değil..üstelik yarınıda dogru teşhis edip edemeyecegimizde şüpheli... vob yarını beklemiyor.....
mükemmel sistem yok...tavan olmadan bir gün önce 41200 ü gördü 41100 kapattı....
önemli olan gün içi burda ezilmemek......
genelde sisteme uyarım gün içi.....ama bugunkü gibi sistem çok sık al verdirip çuvallarsa kendi tecrübelerime göre işlem yaparım..ve sistemden çıktıgımıda burda yazarım..
ha dersenizki bir önceki sayfada sn shubimi gibi anlamsız buluyoruz,bizde yazmayız...
önümüzdeki ekrana konsantre oluruz..bizim için daha iyi olur.....[/QUOTE]
ben anlamlı buluyorum. moral oluyor.
-
Merhaba dostlar yeniyim aranıza katıldım bugün.Umarım kavgasız,huzur ve barış dolu bir forum olur..lelele
-
Nasıl gidiyor bakalım hayat kar zarar varmı dostlar.Vobta kazanan varmı acaba genel anlamda çok merak ediyorum.
-
-
şunu görüyorum mesela Teoyla aranda kişisel bir mesele varsa bunu özel mesajla halletsen daha iyidi. o zamanda bu problem olmazdı.
-
Ya burası ne biçim bir topik anlamadım gitti
Gidin kavgalarınızı başka zeminlerde yapın.Bakın adamlar ortalıgın tozunu dumana katıyor. Bırakında buraya yazanlar , okuyanlar sizin kısır çekişmelerinize deyil , birbirlerinin fikirlerine konsatre olsunlar.
-
system 5 dakk short 15 dakk short halen
-
YUNANISTAN MERKEZ BANKASI BASKANI VE AVRUPA MERKEZ BANKASI GUVERNORLER
KONSEYI UYASI GEORGE PROVOPOULOS, [B][COLOR="Red"]AVRUPA HUKUMETLERININ ABD MODELINE BENZER BIR BANKA KURTARMA HIZMETI OLUSTURMA YANLISI OLMADIKLARINI [/COLOR][/B]SOYLEDI.
-
[QUOTE=mbm;36585]fahri dostum..
yarın çok önemli değil..[B]üstelik yarınıda dogru teşhis edip edemeyecegimizde şüpheli[/B]... vob yarını beklemiyor.....
[B]önemli olan gün içi burda ezilmemek......[/B]
o gap etkiledimi beni hayır.....son 15 günkü karın üçte birini verdim sadece.....
önümüzdeki ekrana konsantre oluruz..bizim için daha iyi olur.....[/QUOTE]
Kesinlikle önemli olan kendi pozisyonumuzdur.. Ben hala günlüklerde olumlu bakışımı sürdürüyorum. Fakat Dow grafikleri incelenirse, uyumsuzluklardan sonra bile daha aşağılar bu uyumsuzluk bozulmadan görülmüş, sonra yukarı gitmiş.. Bunun anlamı belki Dow 10300 leri bile görebilecek, sonra 12000 lere gidecek.. Bu ortamda günlüklere göre özelllikle çok yüksek kaldıraçta, kazanmak isteyen kaç kişi ayakta kalabilir..
Sistemlerle grfaiklerle bazı şeylkerin paylaşılması gerçekten yararlı olmayabilirde.. Hala çok sığ piyasaya sahipiz.. Sistem paylaşımı olmadığı halde 10 kontrat satışla 2 kademe düştüğü zamanlar olabiliyor.. Ayakta kalabilmek için sistem kendine özgü olmalı..
-
Bu arada 15 dak. lıklar satta.. Belki 2 li dip, dünkü seviyeleri görmek daha sağlıklı olabilir..
-
Bono bileşikler yükselmeye başladı.
-
[QUOTE=fahri78;36601]Kesinlikle önemli olan kendi pozisyonumuzdur.. Ben hala günlüklerde olumlu bakışımı sürdürüyorum. Fakat Dow grafikleri incelenirse, uyumsuzluklardan sonra bile daha aşağılar bu uyumsuzluk bozulmadan görülmüş, sonra yukarı gitmiş.. Bunun anlamı belki Dow 10300 leri bile görebilecek, sonra 12000 lere gidecek.. Bu ortamda günlüklere göre özelllikle çok yüksek kaldıraçta, kazanmak isteyen kaç kişi ayakta kalabilir..
Sistemlerle grfaiklerle bazı şeylkerin paylaşılması gerçekten yararlı olmayabilirde.. Hala çok sığ piyasaya sahipiz.. Sistem paylaşımı olmadığı halde 10 kontrat satışla 2 kademe düştüğü zamanlar olabiliyor.. Ayakta kalabilmek için sistem kendine özgü olmalı..[/QUOTE]
geçen gün dow için ahmede mehmede bakmayın diyordun sn fahri...
şimdi dow ile korelasyon kuruyorsun....
ki o gün ben buna itiraz etmiştim..
bu arada vadeli günlükler bende hala satta.....
bunun benim için önemi varmı... yok...
olsada minimum...
ben bugunu nasıl kurtarırım onun derdindeyim...
yarında yarını nasıl kurtarırım onun derdinde olacagım...
günlüklere göre işlem yapanda oldugunu sanmıyorum..
vob için çok zor çünkü.....
benim için en önemli peryot 15 dakikalıktır.....spot dahil....
tabikii vob işlemleri için........
-
S&P, Türk Bankacılık sektörünün kredibilitesinin ortalamadan daha yüksek riske sahip olduğunu açıkladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu bankacılıkta kredi büyümesinin 2008 yılında enflasyon baskısı ve toptan fonlama marjlarındaki genişleme nedeniyle yavaşlayacağını öngördü.
[B]başta bankacılık sektörü olmak üzere hisse senedi marketi açısından olumsuz bir açıklama[/B]
-
Sn cybaykus'un sistemine gore takip sayisinin oldugu bolgedeyiz su an.
-
[quote=saganak;36603]Bono bileşikler yükselmeye başladı.[/quote] bak kardes senin beynin iyi calisiyor!!!:dü::dü::dü:.dng.dng
-
[QUOTE=mbm;36604]geçen gün dow için ahmede mehmede bakmayın diyordun sn fahri...
şimdi dow ile korelasyon kuruyorsun....
ki o gün ben buna itiraz etmiştim..
bu arada vadeli günlükler bende hala satta.....
bunun benim için önemi varmı... yok...
olsada minimum...
ben bugunu nasıl kurtarırım onun derdindeyim...
yarında yarını nasıl kurtarırım onun derdinde olacagım...
günlüklere göre işlem yapanda oldugunu sanmıyorum..
vob için çok zor çünkü.....[/QUOTE]
Günlük olarak DOW un tekniğine yakın olmamız nedeni ile.. Günlüklerde Dowda oluşan oluşan POZİTİF uyumsuzluk bizdede oluştu.. Uyumsuzluğa göre onlar hareket ederse bizde aynı yönde gideriz, bozulursa bizde.. Bu 3 ayı bulabilecek orta vadeli bir projeksiyon.. Pozitif uyumsuzluğun bozulmadığını ve bir yükselişe başladığını kabul edelim.. Böyle bir durumda Dow belki flamalarla düzeltmelerle bir yükseliş gösterirken, bizde bu düzeltmler olmayabilir.. Daha küçük zaman aralıklarında bir yükseliş, ama farklı kendimize özgü bir TEKNİK le yükseliş söz konusu.. Düşüşlerde de öyle olmuyormu? Onlar göstere göstere yavaş yavaş yapıyor bu hareketi.. Bizde ise bir anda.. Hiç fırsat tanımadan, acımadan..
-
Piyasa yapıcılar ; küçük yatırımcılara arza devam ediyorlar.
Ekim vadenin başlangıcını esas alırsak , piyasa yapıcılar agırlıklı olarak KISA dalar.
saygılar
-
VOB’da işlem saatleri sabah 15 dakika daha erken olarak 09:15’te başlayacak; kapanış da 5 dakika daha geç 17:15’ta olacaktır. Uzlaşma fiyatları yine aynı saat olan 17:25’te açıklanacaktır. [B][COLOR="Red"]Uygulama 13 ekim 2008 Pazartesi başlayacaktır.[/COLOR][/B]
-
[quote=kayahan;36607]bak kardes senin beynin iyi calisiyor!!!:dü::dü::dü:.dng.dng[/quote]
Bakınız ben yapı olarak ikili tartışmaları sevmem.
Fikirlerinizi burada bulunan herkese karşı bir saygı çerçevesinde yazın. isteyen istediği şekilde algılarç
saygılar bol kazançlar.
-
-
[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/82/dadaex0.png[/IMG]
-
[QUOTE=fahri78;36602]Bu arada 15 dak. lıklar satta.. Belki 2 li dip, dünkü seviyeleri görmek daha sağlıklı olabilir..[/Q
İnşallah kızgınlığınız geçmiştir. Sn Fahri78 sizin görüş ve yorumlarınız her kes tarafından dikkatle takip edilmekte, Bırakın başkalarıda pozisyonlarını yazsın
bunlardan da kendine göre poz. ayarlayanlar var sanırım . Bunlarda yazılmazsa , bazen olduğu gibi yarım saat kimsenin yazmadığıı oluyor, acaba arıza mı var diye düşünülüyor. kırıcı ve edep dışı olmadan uzun olmamak şartı ile herkes yazabilmeli. (Bu arada sn.teoyu'da aramızda görmek istiyoruz.)
-
[quote=HKAYIKCI;36611]VOB’da işlem saatleri sabah 15 dakika daha erken olarak 09:15’te başlayacak; kapanış da 5 dakika daha geç 17:15’ta olacaktır. Uzlaşma fiyatları yine aynı saat olan 17:25’te açıklanacaktır. [B][COLOR=red]Uygulama 13 ekim 2008 Pazartesi başlayacaktır.[/COLOR][/B][/quote]
bunun kime ne faydası olacaksa :mad:
-
[QUOTE=xxxx;36616]bunun kime ne faydası olacaksa :mad:[/QUOTE]
sanki 5 er dakka 5 er dakka ekleyerek seans suresını uzatmaya calsııyorlar :)
-
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB) 13 Ekim 2008 tarihinden
itibaren işlem saatleri değiştiriliyor.
Yapılan açıklamaya göre, sabah saat 09:00 yerine 09:15’te
başlayacak işlemlerin kapanış saati 17:10 yerine 17:15 olacak. Uzlaşma
fiyatları ise yine aynı saat olan 17:25’te açıklanacak.
VOB, islem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgenin 4 No’lu
"Günlük İs Akısı ve Seans Saatleri", 4.1 No’lu "İslem Yapılmayan
Dönem" ve 4.2 No’lu "Normal Seans" baslıklı maddeleri altında yer alan
günlük is akısı, seans saatleri ve takas süresi ile ilgili
kısımlarında ve Takas ve Temerrüt Esasları ile ilgili 2005/5 sayılı
Genelgenin 3 No’lu "Takas Saatleri" baslıklı maddesi altında yer alan
seans ve takas saatleri ile ilgili kısımlarında degisiklikler yaptı.
VOB’da islem görecek sözlesmelerin islem ve takas saatleri şöyle
olacak:
Seans Tanımı Süre
Normal Seans 09:15-17:15 arasında
Teminat Tamamlama Çagrıları 17:25’ten itibaren
Takas Süresi (T Günü)17:25 - (T+1 Günü) 14:30 arasında
Foreks Haber Merkezi