-
[QUOTE=jerfin;111213]biraz da paritelere bulaşmak istiyorum..:) paritelerde işlem yapan arkadaşlar, önerebileceğiniz bir kurum var mı ?[/QUOTE]
ben çok şükür paritelerde kazanıyorum işin sırrı çok basit herkes biliyor kaldıraçı düşük tutmak 1-400 falan kumar olur 50 yada 60 ı geçmeyin,
inanın demolar gibi olmuyor ama, çünkü demoda olmayan parayla tetris oynar gibi işlem yapmak adı üstünde oyun ilk olarak herhangi bir kurumdan hiç farketmez hangisi olduğu çünkü zaten kaybedeceksiniz:..: 5o usd ile hesap açın mümkün olduğunca o hesabı patlatmadan uzun süre yaşatmaya çalışın, 1-2 sefer böyle 50 dolarlık hesapları yaktıktan sonra tamam artık işlem yapma zamanım gelmiştir dediğinizde,
oanda'dan hesap açarsınız,tavsiye ederim trde hiç bir kurumla gerçek hesap açmayın tavsiye etmem. 50000 usd alt limitli hesap açabileceksiniz:..: ducascopy tavsiye ederim.
-
[quote=traderx;111220]ben çok şükür paritelerde kazanıyorum işin sırrı çok basit herkes biliyor kaldıraçı düşük tutmak 1-400 falan kumar olur 50 yada 60 ı geçmeyin,
inanın demolar gibi olmuyor ama, çünkü demoda olmayan parayla tetris oynar gibi işlem yapmak adı üstünde oyun ilk olarak herhangi bir kurumdan hiç farketmez hangisi olduğu çünkü zaten kaybedeceksiniz:..: 5o usd ile hesap açın mümkün olduğunca o hesabı patlatmadan uzun süre yaşatmaya çalışın, 1-2 sefer böyle 50 dolarlık hesapları yaktıktan sonra tamam artık işlem yapma zamanım gelmiştir dediğinizde,
oanda'dan hesap açarsınız,tavsiye ederim trde hiç bir kurumla gerçek hesap açmayın tavsiye etmem. 50000 usd alt limitli hesap açabileceksiniz:..: ducascopy tavsiye ederim.[/quote]
Benim kaybetme nedenim alışmışız full full.Daliınca 1e100 le 30 50 pipste para yarısı buhar oluyor.Bir de oradan kapat artık yarı parayla 2 kat yapman lazım.Full oynamasan bile altını gördük geçende 890 dolardan 942 oldu 30 dakikada.Orada eksiye geçme ihtimaliniz de oluyor.Hesap yanıyor pozlar kapatılamıyor.Kurum ciddi zarara geçebiliyor.Ben eksi 800 dolar oldum bir kere.10 000 dolar bile olabilirdim.Geç kapattılar pozisyonumu.Ben de sıfırlandı nasılsa kaparlar diye dokunmadım.Eksi 800 de birisi dokundu kapattı.Meğer orada herkes stop loss çalışmış herkesi kapatamamışlar.Fdax oynamıştım..dngHerkesin tarzı vardır.Full oynayana gelmez.Ben ama şunu söyliyim size 5 harekette 20 milyon dolar kaçırdım.1e200 kaldıraç.Açık ve net.fdow fdax usdjpy.Bunlardaki 3 hareket yapsam ki hep benim stoptan döndü.20 milyon dolar oluyormuşum.Ama hep full girersem tabi.20 olmasın 5 milyon dolar da yeter..dngVobta ben de memnunum.
-
Günaydın Gökhan Bey,
Dolar ve Altın hakkında düşüncen nedir?Eğer borsada düşüş başlarsa dolar çıkışa başlar mı ?Yoksa dolar biraz daha düşüşe devam eder mi? Vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
[quote=GOKHANFINDIK;111218]Bu arada vobta t+2 diye de birşey yok bunu da bilmiyorsunuz.T+1 var.Ayrıca hissede paranızın hepsini 3gün çekemezsiniz.Vobta paranızın kar hariç kısmını o akşam çekersiniz.Aracı kurumla anlaşırsanız karları da kendi cebinden anında geçerler size.Burası hisse değil.Özel aracı kurum teminatları var.Vob her şekilde sağlamda.Bunlar hep yazıyor.Vobaş takasbank spk boru gibi öttürüyorlar aracı kurumları vob konusunda.Vobta kesinlikle paranız sağlamda.Bu arada vobtaki paranızla ilgili bir bilmediğiniz daha var.Akşamları paralar devlete borç veriliyor.Devlete verilen borçlar 50 milyara kadar devlet garantisi altında.Siz de varsa 100 milyar iki kurumdan vob oynayın kurtulun bu dertten.Vobtaki teminatınız akşam devletin parasıdır.Gündüz sizindir.Devlet de aldığı parayı garanti ediyor 50 milyara kadar.Bu vob o yüzden diyorum her şekilde sağlamda.Türkiyede kimse vobta şöyle böyle bir yolsuzluk oldu diye duyamayacak haberiniz olsun.Çünkü olma şansı yok.Aracı kurum size sormadan kontratınızı sattı kapattı.Paranızı cariye çekti kendilerine aldılar.Böyle durumda da ek teminatlara el koyarlar.Aracı kurumunda fişini çekerler.Vob oynayan da kardeşim pozisyonunu takip etsin.Her akşam bakmalı bence.Yoksa vob zor.Her gün ayrı ayrı batar.Margin yer.Vob böyle.Şimdi ister güzel bir kurum bulur oynarsınız.İsterseniz böyle gece gündüz kendinizi yersiniz ve sürekli korku ile sermaye piyasalarında başarısız olursunuz.Siz yeterki para kazanın para gelir size.Şunu da unutmayın eğer oradan buradan sürekli kazık size tesadüf ediyorsa ozaman sorun sizin paranızın nasıl biryerden geldiğindedir.Biraz da bunu sormak lazım kendinize.Bir kere olur ama hep size vuruyorsa düşündürücüdür.Neyse olay bu kadar net.Güzelce düşünün işlemlerinizi iyice düşünerek yapın.Daha nasıl yardımcı oliyim.Bütün bildiklerimi anlattım.Hergün onlarca soran insanlar var msnden.Hiç durmadan seans arasında bile yazıyorum.Ben isteyene veririm cevap.Siz isteyin yeterki.Yatırımcı bilinçlensin diye gecenin2 sinde makale gibi yazıyorum.:DÖğrenin öğreninki hep yabancılar kazanır mantığına biz beraber darbe vuralım.Hep yabancılar kazanmaz.Piyasa kazanır.Yabancılardan da üstün milyar dolarlık yerliler var bu dünyada.üüü[/quote]
bak kardesım ben bu pıyasada 15 yıldırr varımm sen shortla gezerken ben ben hıssede donuyorudmm bu 1.....ilk kurumumm marjianal menkulll bılmem adını duydunmuu kıı zannetmemm
2. cısıı mevzuatta falan hıkayaee anlatmaa kralınııı alırr sataırımmm buu 2.....
50 kadar garantıı dıye bırseyy yokk bu 3.. o kıtapta yazarr senın hıssenı temınat kapsamında bankaya vreıyorsa (kı bu sadece tekstılbank yapıyor hısse karsılı kredı verme işini )aracı kurum anca sermayesı kadar sorumlu
haa temınat olarak sermaye karsılıgı kendı gayrımenkulunu hazınee bonosunu temınat gosterırsee sendee alacaklıı olarak sııraya gırerırsın
vob tada poz yoksa o gun aksam paran carı hesaba gecırılerr anların ak koyunu kara koyunu
olee elemen uydurmklaa mevzuatta omuyoo bu ıslerr ara sor bakalım 50 bın e kadar garantı dıyee bısı yok nerede varr.
al bak mkk telefonu bu ara bu numarayı aynur hanımı ıste 334 57 00
sunu sole merkez menkul musterısıyım 51 bın param var mkk bunu verıyor muu de dee gorr cevaabııı.
burdada ole 2 paralık dandıkk aracı kurumları savunmaaa mılletdee yanlıss bılgılendırmee
haa kım ıstıyorsa arasın sorsunn kardesımm mevzuat kıtap falan onlar yazılıı bana paramı kımm verecekk benn onuuu bılırımmm gerısıı tırıskadan teyyareeeee
-
[QUOTE=cansalk;111223]bak kardesım ben bu pıyasada 15 yıldırr varımm -------------------------------- tırıskadan teyyareeeee[/QUOTE]
abi kısıra bakma emma senin uzmanlık alanın hisse sanıırım .en basitinden t+2 olayını bile bilmeyorsun .dng
-
[quote=cansalk;111223]bak kardesım ben bu pıyasada 15 yıldırr varımm sen shortla gezerken ben ben hıssede donuyorudmm bu 1.....ilk kurumumm marjianal menkulll bılmem adını duydunmuu kıı zannetmemm
2. cısıı mevzuatta falan hıkayaee anlatmaa kralınııı alırr sataırımmm buu 2.....
50 kadar garantıı dıye bırseyy yokk bu 3.. o kıtapta yazarr senın hıssenı temınat kapsamında bankaya vreıyorsa (kı bu sadece tekstılbank yapıyor hısse karsılı kredı verme işini )aracı kurum anca sermayesı kadar sorumlu
haa temınat olarak sermaye karsılıgı kendı gayrımenkulunu hazınee bonosunu temınat gosterırsee sendee alacaklıı olarak sııraya gırerırsın
vob tada poz yoksa o gun aksam paran carı hesaba gecırılerr anların ak koyunu kara koyunu
olee elemen uydurmklaa mevzuatta omuyoo bu ıslerr ara sor bakalım 50 bın e kadar garantı dıyee bısı yok nerede varr.
sunu sole merkez menkul musterısıyım 51 bın param var mkk bunu verıyor muu de dee gorr cevaabııı.
burdada ole 2 paralık dandıkk aracı kurumları savunmaaa mılletdee yanlıss bılgılendırmee
haa kım ıstıyorsa arasın sorsunn kardesımm mevzuat kıtap falan onlar yazılıı bana paramı kımm verecekk benn onuuu bılırımmm gerısıı tırıskadan teyyareeeee[/quote]
Ben vob diyorum abi sen hala merkez menkul hisse diyorsun.Cariye aktardıklarında paranı imzan olmadığı için aracı kurumun yatırdıkları zorunlu teminat var onlardan karşılanır paran.Neyse abi bildiğini yap.Sana başarılar vobta.Sen borsada 15 değil 50 yıl olsanda böyle devam ettikçe para zor yaparsın.Sana kolay gelsin.
-
[quote=fXci;111224]abi kısıra bakma emma senin uzmanlık alanın hisse sanıırım .en basitinden t+2 olayını bile bilmeyorsun .dng[/quote]
15 yıl hisse oynamak demekki vobta t+1 olayını bilmeye yetmiyor ben napayım daha.Gerekli açıklamayı yaptım diyecek yok.Herkes bildiğini yapsın.
-
[quote=dilemma;111222]Günaydın Gökhan Bey,
Dolar ve Altın hakkında düşüncen nedir?Eğer borsada düşüş başlarsa dolar çıkışa başlar mı ?Yoksa dolar biraz daha düşüşe devam eder mi? Vereceğin cevaplar için şimdiden teşekkürler.[/quote]
Altın anlamam da eurodolar yüzünden bizim dolar da düşüyor.Oraya satış geldiğinde ralli olacaz gibi.Gelir mi bilinmez.Dolar artması lazım.Ama yarın genelde döviz girişinden zor artar.Böyle duracak gibi duruyor.Borsaya o kadar çaktılar.Dolar 6 puan üstte.Tamamen euro dolar yüzünden.Altın da düşemiyor bir türlü.Abd dolar basıyor diye nedeni sanırım.Hem de çin alıyor diye dolara güven azalıyor.Euro ve altına kayış var.O yüzden tl karşısında bile düşüyor.Size de kolay gelsin.
-
[quote=cansalk;111223]bak kardesım ben bu pıyasada 15 yıldırr varımm sen shortla gezerken ben ben hıssede donuyorudmm bu 1.....ilk kurumumm marjianal menkulll bılmem adını duydunmuu kıı zannetmemm
haa kım ıstıyorsa arasın sorsunn kardesımm mevzuat kıtap falan onlar yazılıı bana paramı kımm verecekk benn onuuu bılırımmm gerısıı tırıskadan teyyareeeee[/quote]
Bir de boşuna sinirleniyorsun abicim.Azabı yaşayan sensin ben değilim ki.Ben sana yardımcı olmaya calışıyorum.Vobla ilgili bahsediyorum zaten.Usulünü anlatıyorum.Sen sinirleniyorsun.Madem derdin yok derdini niye yazarsın.Bak kendin hallediyormuşsun.Ozaman bunları niye yazarsın.Bu işlerin usulu var.İllaki olacak üçkağıt.Herkes dürüstmü.Üçkağıdı yapanlar da genelde paraya sıkışanlardır.Yoksa durup dururken kimsenin malına saldırmazlar.Oraya buraya borçlanıp son çare yapıyorlar.Napalım.Adamları asalım idam mı edelim.Yapıyorlar işte.Daha da sıkı önlemler alınmalı.Aracı kurum kurmak zorlaştırılsın sermayeleri daha da çok arttırılsın.Yaşınızın büyük olmasından gurur duyuyorsanız boşuna yorulmayın burada yaşı büyük olanlara öncelik tanımıyorlar para kazanırken.Parayı iyi yöneten kazanıyor.Benden msn de akşama kadar 40 lı 50 li yaşlarda adam yardım istiyor.Al oyna paramızı diye.Çok meşhur bir borsa dergisinin sahibi kaç milyar teklif etti reddettim.Öyle 10 15 milyar değil dediğim rakam.Bu işler yaşla başla olmuyor.shortla donla da olmaz.Onun için fazla övünmeyin borsa geçmişinizle.Kazanın paranızı yeyin.En mutlusu o dur sizin için.
-
cansalk bazı konularda haklı bence.. benim bir yakınımda merkez menkul'de olan parasını ve hisselerini başka yere virman yaptırmak için uğraşıyor.. mkk direk yardımcı olmuyor, git yatırımcı koruma fonuna başvur ve orada ne kadar paran olduğunu ispat et bana diyor.. hisselerinin başka kuruma aktarılması ise aylar alabilir, bütün başvuruları toplayıp harekete geçeceğiz diyor, ölme eşeğim ölme.. borsa 3-5 ay sonra nerelerde olacak ve bu yatırımcıların zararını kim karşılayacak.. merkez menkul'den işini halletmek için bi muhatap bulamıorsan, mkk git yatırımcı koruma fonuna başvur diyorsa sana vay halimize..
vob'da diyorsun ki güvence var.. (ki bu güvence sadece vob için değil, sözde hissedeki ve hisse almak için aracı kurumdaki parana da 50.000 tl güvence veriyor devlet) eee o zaman neden aylardır paralarını alamıyorlar merkez menkul'deki yatırımcılar.. nerde güvence, uğraş dur..
vob'da serbest hesapta olan paranın ne güvencesi var kurum batınca, carideki paranı nasıl ispat edebilirsin vobaş'a.. hadi carideki paranı ispat et de al vobaş'ın verdiği 50.000 tl güvencedeki paranı.. hadi ispat ettin diyelim, bir sürü prosödürle uğraş ve aylar sonra al alabilirsen paranı.. mevzuatla uygulama birbirini tutmuyor işte..
-
Serçeden korkan darı ekmez demiş atalarımız. Hadi TERA olsun Sanko olsun dandik diyorsunuz Raymond da mı dandikti? 2001 krizinde özel operasyonla kurtulan bankaların arasında her yerde sayısısz şubeleri olan Garanti ve Akbank yok muydu? Demekki her kurumun riski aynı.
Aracı kurumlarda şubeleşmek büyük masraftır. Demirbaşlar dahil 100.000TLye yaklaşan bir masrafı vardır. Aracı kurumda şubenin tek avantajı da seans salonu kurulmasıdır ve seans salonuna gelecek müşteriden şube masraflarını çıkartacak kadar gelir etmeniz gerekir. Aracı kurumlar da şube açmak yerine seans salonuna gelen müşterinin ihtiyacı olan Foreks ve Matriks gibi termianlleri müşteriye ücretsiz sunuyor. Al istediğin veri ekranını evinden gir işlemleri diyor. Parayı banka hesabından gönder al. İnternet şifresi de alırsan bankaya parayı yatırıp çekmekten başka gitmane de gerek kalmaz. Sözleşmeler için de kargoya telefon et gelsin evinden alsınlar. Bize boşuna şube masrafı çıakrtma diyorlar. Ak Yatırım şubelerini kapatıp banka içinde eleman yetkilendirmeye başladı geçen yıl. finans Yatırım şubeleri deseniz yien aynı şekilde banka şubelerine çekildi. Aracı kurum seçerken şube sayısını dikakte alıyorsanız biraz da buraya dikakt etmek lazım. Kurumun batmasından korkuyorsanız açarsınız [URL="http://www.tspakb.org.tr/tr/admin/Portal/LinkClick.aspx?tabid=87&table=Baglanti&field=ItemID&id=577&link=AIM_Veriler_ak_karsilastirmali_200812.xls"]Karşılaştırmalı Aracı Kurum Verileri (2008; Revize UFRS)[/URL] buradan bilançolarına baklarsınız kâr eden kurum batmayacağına göre onu seçersiniz.
-
[QUOTE=jerfin;111229]cansalk bazı konularda haklı bence.. benim bir yakınımda merkez menkul'de olan parasını ve hisselerini başka yere virman yaptırmak için uğraşıyor.. mkk direk yardımcı olmuyor, git yatırımcı koruma fonuna başvur ve orada ne kadar paran olduğunu ispat et bana diyor.. hisselerinin başka kuruma aktarılması ise aylar alabilir, bütün başvuruları toplayıp harekete geçeceğiz diyor, ölme eşeğim ölme.. borsa 3-5 ay sonra nerelerde olacak ve bu yatırımcıların zararını kim karşılayacak.. merkez menkul'den işini halletmek için bi muhatap bulamıorsan, mkk git yatırımcı koruma fonuna başvur diyorsa sana vay halimize..
vob'da diyorsun ki güvence var.. (ki bu güvence sadece vob için değil, sözde hissedeki ve hisse almak için aracı kurumdaki parana da 50.000 tl güvence veriyor devlet) eee o zaman neden aylardır paralarını alamıyorlar merkez menkul'deki yatırımcılar.. nerde güvence, uğraş dur..
vob'da serbest hesapta olan paranın ne güvencesi var kurum batınca, carideki paranı nasıl ispat edebilirsin vobaş'a.. hadi carideki paranı ispat et de al vobaş'ın verdiği 50.000 tl güvencedeki paranı.. hadi ispat ettin diyelim, bir sürü prosödürle uğraş ve aylar sonra al alabilirsen paranı.. mevzuatla uygulama birbirini tutmuyor işte..[/QUOTE]
Mevzuat ve kanunalr belli kesimlerin çıakrına göre hazırlandığı için böyle oluyor malesef. Örneğin paramızı emanet etmek istediğimiz banka ile hesap açma sözleşmesi imzalarız ama sözleşmenin hiçbir maddesini biz belirleyemeyiz. Bankanın hazırlamış olduğu sözleşmeye uymak zorundayız. Sözleşmeler iki taraf arasında karşılıklı anlaşmaya göre hazırlanır ama bir çok yerde tek tarafın şartlarını diğer tarafa kabul ettirmesi şeklinde gerçekleşiyor.