-
bu hafta için piyasa beklentim:
vob30: endeksin 41400 ve 41750 seviyelerini görmesinden sonra hızlı bir satış gelip 41100 aşağı kırılırsa mutlak kısa olunmalıdır diye düşüdüyorum. böyl ebir şey olabilirmi derseniz, kişisel düşüncem %80 olacağı yönündedir. 41000-41100 aşağı geçilirse ilk durak 40100 olur. ordan 400-500 puanlık bir tepki ve 39200 seviyesi bu hafta görülebilir diye düşünüyorum. 41750 nini yukarı güçlü kırılması durumunda ise kısacılar SL yapmalıdır. taki bu seviyeler yeniden aşağı kırılana kadar. özetle risk almak istemeyenler 41000 altında kısa, 41750 üzeri uzun kalabilir. kısacılar 40100,39200 ve 38625 seviyelerini destek olarak izleyebilir.
dow: bu hafta 8491 aşağı kırılırsa 8393 rahatlıkla görülebilir.ancak ben 8491 in aşağı kırılması durumunda 8287-48 nin görüleceğini düşünüyorum. 8248 in kırılması ise kesin sat sinyalidir ve 7888 i gündeme getirir.
altın-ons: geri çekilmelerin alım fırsatı olacağını bu hafta için min. 896 seviyesine kadar olabileceğini ancak 920 nin yukarı kırılması durumunda 935-40 seviyesine rahat gidecebileceğini düşünüyorum.
dolar: bu hafta doların 1579 seviyesine kadar yükselebileceğini düşünüyorum. oranın kırılması durumunda ise 1620 seviyesi gündeme gelebilir. aşağı hareketlerde ise 1518 destek olacaktır.
herkese bol kazançlar dilerim
-
Bu hafta tepkisiz hergün yeni düşük görülecek bence de.
-
[quote=ESAY.RUL;107401]..................
Konu dağıldığı için bir toparlama ihtiyacı ile son sözü söyleyeyim.
Kriz derinleşmedikçe veya başka siyasi dinamiklerle Türkiye manipüle edilmedikçe hükümetin kısa vadede IMF ile bir anlaşma imzalamaya bence niyeti yoktur..[/quote]
ve AB tarafından gelen Türkiye'nin üyeliği ile ilgili negatif açıklamalar. Bunlara alışığız alışık olmasına da, piyasa alışık olduğu haberleri, bazen abartarak satın alabilir. Piyasa algılaması negatife dönerse, daha önce ciddiye alınmayan negatif gelişmeler bu sefer kabus olarak algılanabilir.
Ama kim bilir; IMF geçenlerde yeni ekonomi yönetimiyle görüşmeyi bekliyoruz diyordu. belki de başbakan elini hazırlıyordur IMF ye karşı pazarlıklarda..
Ancak ben, IMF ile bir anlaşma yapılmayacağı şeklindeki görüşümü koruyorum..
-
Haberler önemli olsa bile olay şöyle.Birileri kredi ile 44000 iken spot açığa alım yapıyorlar.Sonra o açığa alım yapanlar seans sonu satışı görünce hem satıyorlar hem de hepsi satamıyor bekliyor.Sonra seans ertesi gün açıldığında ne satarsak kar diyorlar.Garanti 3.38 e gelince o 44000 den açığa alanlar güzelce bir sömürülmüş oluyor.Bu devran sürekli böyle gidiyor.3 katrilyonda kimin eli kimin şeyinde belli olmaz.Orada işte kredili falan filan alanlara güzelce yerlestirdi iseler.Onların panik satışları ile ve önceden yüklü alanların da artık verme zamanı diye karar vermeleri ile her alan artık diğerine alttan devredip.Alan aldığı ile kalıp satarken zararla satacak ve sürekli satıcı daha çok olacak.44000 de hiç görülmeyecek zaten.Çünkü yeni güçlü eller o 44000 den verileni taa 30 000 lerden alacaklar da ondan.O yüzden artarken tepki düşerken düzeltme demek ancak kendini kandırmak olur.Bundan sonra çıkış beklemeyin.Balyoz gibi3.5 katrilyon ile düştük.Vob 42000 görmeyecek.Tepki bekliyordunuz işte sabah 42000 den çakamadı iseniz daha ne bekleyeceksiniz.42000 oluyoruz 42500 bekliyorlar.42500 olsak 44000 diyecekler.Böyle sürüp gider.Bu işlerde elin gidecek klavyeye.Aç gözlü olmayacaksın.43500 olduğunda da 45000 beklemeyeceksin.Bu kadar basit.Yüksek hacimlerden korkun.Yüksek hacimler çoğu zaman trend dönüşüdür.Bak şimdi 2.777 milyar tl ye düşmüş hacim.Bu yarın 2.5 lere düşer sonra 2 olur.Böyle böyle bir noktaya kadar düşe düşe gider.Sonra yeniden artışa geçerse orada alıcı kitlesi geliyordur.Yada açığa satanlar kapıyordur pozisyonunu.Zaten perşemde açığa alan kadar satan da vardır.Orada çok şeyler döndü.Manyak soygunlar oldu.Son limitlerini bile zorlar para.Yeterki istesinler.Zamanı gelince nasıl bastılar düğmeye.Hiç nedensiz 20 dakikada 2500 puan.Her yiğit böyle hareket yapamaz.Kontrol onlarda.Siz de onlara uyun.Vobta kendini kandıran kendini kandırır.MArgin call ile tanışınca anlar ne olduğunu.Anya mı konyamı.
-
bir görüş,,,, mesleğim gereği,,,, ımf ile anlaşmaya kesin gözüyle bakmaktayım,,, başbakanın tavrı kendi üslubundan kaynaklanıyor,,,, ımf le onun çok bir alakası yok,,,, kurmaylar o işi çok güzel düzenliyorlar,,,,, piyasaların bu haberi fiyatlayacağını düşünmüyorum[B][I],,, ımf ile çok güzel bir anlaşma imzalanacaktır,,,[/I][/B]
yarın gablı açılış bekliyorum 33075 den olabilir,,,,kapanışı da yakın seviyeden bekliyorum,,,sadece bir görüş,,,, ben dışında kimse yatırımlarını bu görüş doğrultusunda yapmasın,,,,, :D
-
merkel'in salvosu...
[URL]http://www.haberturk.com/haber.asp?id=145940&cat=180&dt=2009/05/11[/URL]
sarkozy'nin salvosu..
[URL]http://www.haberturk.com/haber.asp?id=145916&cat=180&dt=2009/05/11[/URL]
kasımpaşalınınkini dün okumuştuk zaten...
hsonu sallayan sallayana...bakalım yarın açılışa etkisi olacak mı? çıkış trendi korunuyorsa iplemezler.emme perşembe günü bittiyse basmak için bahaneleri hazır...
-
Wall Street Journal'ın haberine göre Fed, bankaların itirazı üzerine stres testleri sonrasında çıkan sermaye açığı rakamlarını küçülttü.
Habere göre testlerin sonucunda ABD'nin 19 büyük bankasından yarısı sermaye açığı rakamlarını küçülttü.
Citigroup, Fed yetkililerini süregelen varlık satış işlemlerini de dikkate almalarını isteyerek 35 milyar dolar olan açık rakamını 5.5 milyar dolara indirdi.
Wells Fargo'nun açığı 17.3 milyardan 13.7 milyar dolara, Fifth Third'ünki 2.6 milyardan 1.1 milyar dolara indi.
-
[url]http://finance.yahoo.com/news/Experts-say-GM-bankruptcy-apf-15193961.html?sec=topStories&pos=main&asset=&ccode=[/url]
ısıtıp ısıtıp veriyorlar...yarın -1000 puana kadar hedgeliyim sagolsun forex..
-
sabaha 40000tutarsa iyi tutmazsa long yok :)
-
Hafta sonu bir Tera dır Gediktir tartışmasıdır gitmiş, ben de kısaca kendi deneyimlerimi aktarayım. 1999 yılında ilk borsaya girdiğimde YKB bankasında yatırım hesabı açtırmıştım ve şubeye gidip talimat yazarak AL SAt yapıyordum :) İnternet ve telefon bankacılığında hisse alış satış yoktu. Sonra denizbankta açtırdım internetten alış satış vardı ama aldığım hisseyi 2 gün geçmeden sattırmıyordu. Ne kadar komik değil mi? Sonra gedikle tanıştım, internetten işlem yapılıyordu ve baya iyiydi. Zaten çok az parayla oynardım. 2007 yılında vob hesabı açtırdım ve gedikte ödediğim komisyon tam 7 TL idi. Ne zaman sanko çıktı piyasaya ve 1 Tl dedi ogün bugündür iş değişti. Tabi hemen sankoya geçtik. Kendilerinden Allah razı olsun, hakları ödenmez. Ama matriks yok ve 1 TL artık pahalı kalıyordu. Gedik beni aradı 0,84 teklif etti ve bende gediğe geçtim yılbaşında ama bir türlü kanım ısınmadı. Sürekli sorun yaşıyorum en son cuma günü çıldırttılar beni. Neyse şuanda yine kafam karışık, kurumu değiştirmeyi düşünüyorum... Bence tüm forum bir kuruma gidip pazarlık yapalım... :D
[QUOTE=fahri78;111273]
Yine aynı şekilde SİSTEMLERİ AL ve TUT verdiği halde 500-1000 puanı görenlerin "Sistem AL ve TUT da ama Histeme uydum FLATim" dediklerini de forumu takip edenler çok iyi biliyor...
Bu düşünceyle hareket edenler en iyi ihtimalle Trabzon, Sivas, Gaziantep olabilirler..
Asla FENERBAHÇE, Galatasaray yada Beşiktaş olamayacaklar..
Hayırlı pazarlar...[/QUOTE]
Bence hedef 3 büyükler değil; Manchester, Liverpool, Barcelona, Chealse vb. olmalı...
-
Peki Tevfik abi siz ne namussuz insanlarsınız 7 ytl ye beni soyuyorsunuz da hiç uyandırmadan geçiriyorsunuz bana sanko 1 ytl olunca mı aklınıza geldi 0.84 diyemedin mi?Ben dedim abi senin yerine o kuruma.Daha da ağırlarını dedim.Sen de de sinirin kalmasın vücudunda.Yatırımcıyı bir kere soyup yeni keriz gelir nasılsa mantığı güden bütün kurumların gelmişini geçmişini.Bu kadar nettttt.İsim vermeden kim bu mantığı güdüyorsa Allah cezalarını versin.Ondan sonra yatırımcının kıçında gezsinler.En önce soy sonra arkadan yalvar.Oldu.Öyle yağma yok.Bundan sonra yatırımcı vobta pahalıya çalışamaz.Öyle kaymak devirleri geçti.Bu benim anlattıklarım olmasa bugün burada herkes 2 3 liradan çalışıyor olacaktı.Size de öyle güvenilir kurum edebiyatı yapanlar gelin bizle çalışın sağlam olsun iyi geçirelim diyeceklerdi.Şu günlerin nimet gibi değerini bilin.Beni bile 7 liradan soyup.Alsat ruhum içimde iken sırf komisyon yüzünden poz değiştiremiyordum.Başka birşey demiyorum.Sermaye piyasalarına kim çelme takıyorsa onlar yokolup gitsin bu piyasadan.Bankalar da hiç destek vermedi.Şimdi yeni yeni hisse de aç kaldıklarını anlayınca geldiler voba.4 liradan garanti hesap açıyor yazıklar olsun o kurumun yöneticilerine de.Soyguna destek verdikleri için.0.6 liradan üstü fahiştir.Bu kadar net.Piyasa belli oranlar belli.
-
artık gonul rahatlıgıyla düşebilirz